Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#180576 Το chromecast ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει σαν ασύρματος δέκτης ό,τι θέλεις από υπολογιστή δεν το πολυέλεγαν ειδικά στην αρχή, βασικά δεν ήταν αυτός ο στόχος τους και το έκρυβαν. Αυτή η ασάφεια ήταν και ο λόγος που δεν ήμουν από τους πρώτους που το πήρανε, ήθελα κυρίως αυτό που λες και όχι πληρωμένες συνδρομές σε διάφορες υπηρεσίες κλπ. Πιά το κάνει αλλά δεν ξέρω πως, με ποιες εφαρμογές και τι ρυθμίσεις. Θα έλεγα να κάνεις update στην πιο πρόσφατη έκδοση και να διαβάσεις λίγο σχετικά στο διαδίκτυο.
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
#180616 @trident1971: Τώρα που είδα λίγο τι ρυθμίσεις έχω στο σύστημα που έχω και γράφω από το πατρικό(σχετικά παρόμοιο με αυτό που πρότεινα) : έχω και τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και τον ανεμιστήρα του κουτιού τον μπροστινό(που πρότεινα), σε λειτουργία "silent". Μάλλον αυτό να κάνεις και εσύ αν καταλήξετε εκεί: ροή αέρα συνεχής, χωρίς υπερβολικό θόρυβο (το ανεμιστηράκι που πρότεινα είναι από τα αξιοπρεπή και το καλό είναι ότι έχει PWM, το ρυθμίζεις όπως θες. Η μαμά ψύκτρα του επεξεργαστή γενικώς είναι λίγο θορυβώδης, γι'αυτό και την έβαλα στο χαμηλότερο) . Παίζει ρόλο και το κουτί, βεβαια, όλα μαζί ακούγονται σαν ελαφρύ θρόισμα, δεν ενοχλεί όμως.

@xeno: Χαίρομαι που βοήθησα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#180721 Τι λέει αυτό για αντικατάσταση του παλιού μου;Δείχνει δυνατό μηχάνημα και μ έναν ssd θα ναι σούπερ

http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/la ... e-L50-B24K
Άβαταρ μέλους
By georgetz
spyros.s έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν μπορεί να ήταν το 1993, τότε μόνον 486 έπαιζαν, οι απλοί Pentium ήρθαν κάνα χρόνο αργότερα, ίσως και δύο. Οι MMX ακόμη πιο αργά.

1993 ειναι μια χαρα πιθανοι οι Pentium, οι ΜΜΧ ηρθαν αργοτερα...

Οποιος overclockαρε Celeron 300A στα 450MHz ή αν ηταν τυχερος στο 466MHz, να σηκωσει το χερι του... :metalo: :yahoo:

Εικόνα

και δωστου τριψιμο στην ψυκτρα να γυαλισει...... :rtfm:
ο 300άρης έφτανε για πλάκα 450 και εύκολα...παραπάνω δεν τον είχα φτάσει!
ο 333 όμως δεν είχε την ίδια ικανότητα και σταμάταγε στα 375! Όσοι είχαν τότε ακριβοπληρώσει pιι στα 450mhz ενιωθαν μακάκες! Μιλάμε για 1999!

O P3 όμως είχε full L2 cache και έπαιρνε στα 500 κλοκάρισμα.

Σήκωνε μαζί με Voodoo 3 3000, Quake 3 Arena στα 35 fps@1024x768 περίπου και ήσουν άρχοντας. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Mark
Dimitris_P έγραψε:Τι λέει αυτό για αντικατάσταση του παλιού μου;Δείχνει δυνατό μηχάνημα και μ έναν ssd θα ναι σούπερ

http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/la ... e-L50-B24K

Μην πάρεις λάπτοπ με ανεξάρτητη gpu.

< Z μου
Άβαταρ μέλους
By manosky
#180743 Πάντως λευκό πληκτρολόγιο θα μαζεύει πολλή μπίχλα.

Α, επίσης, άλλο "εκθεσιακό κομμάτι" ψυγείο ή κουζίνα, που δεν δουλεύουν, κι άλλο φορητός που θα είναι ανοιχτός για μήνες επί 12 ώρες (ωράριο καταστήματος) ημερησίως. Οθόνη, σκληρός (ΟΚ, θα τον αλλάξεις), κυκλώματα έχουν αρκετή καταπόνηση ήδη.
Άβαταρ μέλους
By Mark
panos2171 έγραψε:Γιατί όχι;

Γιατί είναι ενσωματωμένη στη μητρική και αν σου χαλάσει θέλει αλλαγή ολόκληρη. Ένα Lenovo που είχα είχε πάει 5 φορές στο σέρβις με ισάριθμες αλλαγές μητρικής εντός εγγύησης. Έπειτα οι ενσωματωμένες κάρτες των επεξεργαστών πλέον είναι αρκετά ικανές για όλες τις χρήσεις πλην παιχνιδιών. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις λοιπόν κάτι που σου ανεβάζει το κόστος, είναι πιο ευπαθές, σου ανεβάζει τη θερμοκρασία(gpu και cpu συνδέονται μαζί στο heat pipe) για να κάνεις browsing και να βλέπεις ταινίες.

< Z μου
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Mark έγραψε:
panos2171 έγραψε:Γιατί όχι;

Γιατί είναι ενσωματωμένη στη μητρική και αν σου χαλάσει θέλει αλλαγή ολόκληρη. Ένα Lenovo που είχα είχε πάει 5 φορές στο σέρβις με ισάριθμες αλλαγές μητρικής εντός εγγύησης. Έπειτα οι ενσωματωμένες κάρτες των επεξεργαστών πλέον είναι αρκετά ικανές για όλες τις χρήσεις πλην παιχνιδιών. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις λοιπόν κάτι που σου ανεβάζει το κόστος, είναι πιο ευπαθές, σου ανεβάζει τη θερμοκρασία(gpu και cpu συνδέονται μαζί στο heat pipe) για να κάνεις browsing και να βλέπεις ταινίες.

< Z μου

Aχά, δεν το γνώριζα, είχα την εντύπωση πως ήταν κυριολεκτικά ανεξάρτητη και όχι κολλημένη.

Dimitris_P έγραψε:Οκ no go. Επισης Τώρα είδα ότι είναι εκθεσιακό κομμάτι. Ε τους τρομπες

Κι εγώ δεν το πρόσεξα αρχικά γι αυτό και μου κανε τόσο μεγάλη εντύπωση η τιμή.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#180813 Τελικά κατάφερα να συνδέσω το Chromecast, νομίζω ότι έφταιγε η επιλογή Guest mode που είχε τσεκαρισμένη. Στριμάρω από το Videostream addon, αλλά τους υπότιτλους δεν τους βλέπει. Κανά άλλο δοκιμασμένο add on?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#180876 Οι περιπέτειες των τελευταίων 15 ημερών.

Φίλος φέρνει laptop για φτιάξιμο. Παλαιότερα του είχε χτυπήσει δίσκος και φορούσε έναν καινούργιο 500GB. Αυτή την φορά η γυναίκα το πήρε παραμάζωμα και το πέταξε από το τραπέζι. Κάτι πλαστικά είχαν φύγει, κάποια ράγισαν (σιγά το πράγμα) και τα Vista που φορούσε δεν ξεκινούσαν ζητώντας κάποια αρχεία (προφανώς οι κεφαλές δεν πρόλαβαν να κάνουν park κατά το πέσιμο). Τα πλαστικά τα φτιάξαμε, οπότε είχαν μείνει τα υπόλοιπα. Με Vista δεν ασχολούμαι, οπότε του πέρασα με την μία 7άρια και όλα πήγαν άψογα. Το μηχάνημα δούλευε, αλλά ακουγόταν ένας θόρυβος από τον ανεμιστήρα, που πρέπει να είναι στα τελευταία του. Μάλλον έκοβε και επιδόσεις λόγω θερμότητας γιατί ήταν εξαιρετικά αργό το μηχάνημα, ακόμη και σε σχέση με το αρχαίο PC που έχω στο σπίτι. Τελικά, μετά από 4 ημέρες συνεχούς λειτουργίας τού έκανα και όλα τα update, τού έβαλα και μερικά βασικά προγράμματα που ήθελε, τού καθάρισα και όλο τον δίσκο και τον παρέδωσα ήσυχος. Δεν προχώρησα παρακάτω, αλλά τον άφησα να κάνει το update σε 10άρια μόνος του, όταν του βγάλει την σχετική ειδοποίηση (μάλλον θα μου τον φέρει και πάλι).

Μετά, πήγα να φτιάξω τον δικό μου. Του φόρεσα έναν πιο καλό επεξεργαστή (προφανώς ίδιας γενιάς) που να υποστηρίζει ΝΧ, ώστε να μπορέσω να βάλω τα 10άρια. Την μία ημέρα, ενώ η αλλαγή του επεξεργαστή είναι εύκολη, έπαθα ζημιά με την ψύκτρα που δεν ξεκούμπωνε με τίποτε σε 2 από τα 4 σημεία. Από τα νεύρα μου την τράβηξα και έσπασα τις βάσεις, άρα έπρεπε να πάρω μια καινούργια. Ευτυχώς βρήκα μία Akasa με €15 που είναι εξαιρετικά αθόρυβη και καθάρισα. Πάω, λοιπόν, να βάλω τα 8άρια πρώτα (τα είχα νόμιμα, έχοντας αγοράσει 5 άδειες, αλλά είχα και 2 άδειες από MSDN), μιας και τα 7άρια τα είχα σπασμένα (βαριόμουν να περάσω τα Pro - μετά από τα Ultimate - από το MSDN για τα οποία είχα 3 άδειες, οπότε τα κρατούσα σπασμένα) και μου λέει ότι ξεπέρασα τον αριθμό ενεργοποιήσεων. Τι έχει γίνει δεν το γνωρίζω, αλλά υποθέτω ότι κάποιος "φίλος" πήρε τις υπόλοιπες άδειες (του είχα στείλει όλα τα κλειδιά για να διαλέξει) και με άφησε στα κρύα του λουτρού (είχα χρησιμοποιήσει ήδη 2 άδειες στα laptop τις οικογενείας). Λέω θα βάλω αυτές από MSDN και ανακαλύπτω ότι είχαν λήξει για 2-3 ημέρες (αν δεν έσπαγε η ψύκτρα θα μπορούσα να είχα άνετα τις MSDN άδειες). Τελικά, αφού πέρασα τα 8άρια και έκανα updates, πριν καν τα ενεργοποιήσω, πέρασα από πάνω τα 10άρια Pro με την άδεια από MSDN και καθάρισα πριν από λίγο (γράφω δηλαδή από 10άρια). Επιτέλους, για πρώτη φορά στην ιστορία μου, έχω να συντηρήσω 3 μηχανήματα με κοινό λειτουργικό και, το κυριότερο, νόμιμα αγορασμένο...!!! Φυσικά, στο δικό μου netbook τρέχω σε dual boot Mint (το μόνο που σηκώνει πλέον) και στο PC Ubuntu.

Αυτά τα ολίγα που τα βλέπεις και γελάς, αλλά σου τρώνε 10 μέρες δουλειά για να πραγματοποιηθούν (αν υπολογίσουμε και τα backups που πρέπει να γίνουν για λόγους ασφαλείας - τραβάω backup σε usb flash disk, φορητό δίσκο και συγχρονισμό σε διαδίκτυο, άλλο usb flash disk και άλλο φορητό δίσκο - μιας και έχω τουλάχιστον 30GB σε έγγραφα που τα χρειάζομαι για την δουλειά).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
pipinos1976 έγραψε:Του φόρεσα έναν πιο καλό επεξεργαστή (προφανώς ίδιας γενιάς) που να υποστηρίζει ΝΧ, ώστε να μπορέσω να βάλω τα 10άρια.

Ντο εν αούτο το ΝΧ? :hmmm:

Δεν μπαινουν παντου τα 10αρια?