Αν υπάρχει κάποια πρόταση;
Anonymous Founder έγραψε:Θέλω να βάλω ετούτο εδώ στο γκαράζ μου (αποκλειστική θέση σε πιλοτή):
To θέμα μου είναι πως η οροφή έχει μόνωση, το θυμάμαι από την κατασκευή. Δεν είναι θερμοπρόσοψη, θυμάμαι ένα γκρι μονωτικό που είχε μπει παντού στις πιλοτές και στους ημιυπαίθριους. Το ερώτημα τώρα εδώ είναι, να τρυπήσω για να βάλω τις βίδες, ή θα πέσει όλος ο σοβάς ξέρω γω;
Θα ρωτήσω και τον κατασκευαστή, αν το θυμάται, κάτι θα μου πει κι αυτός, αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
Ο σοβας δεν θα πεσει αν τρυπηθει σωστα, χωρις κρουση στην αρχη και μεχρι την πλακα, με κρουση μετα. Το προβλημα ειναι να βρεις τους καταλληλους αποστατες- βιδες για να στερεωσει σωστα στην πλακα
ΥΓ. Ειδα οτι μιλας για κατασκευη σιδερενια. Αυτο σε αναλογο τεχνιτη φανταζομαι
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Θέλω να βάλω ετούτο εδώ στο γκαράζ μου (αποκλειστική θέση σε πιλοτή):
To θέμα μου είναι πως η οροφή έχει μόνωση, το θυμάμαι από την κατασκευή. Δεν είναι θερμοπρόσοψη, θυμάμαι ένα γκρι μονωτικό που είχε μπει παντού στις πιλοτές και στους ημιυπαίθριους. Το ερώτημα τώρα εδώ είναι, να τρυπήσω για να βάλω τις βίδες, ή θα πέσει όλος ο σοβάς ξέρω γω;
Θα ρωτήσω και τον κατασκευαστή, αν το θυμάται, κάτι θα μου πει κι αυτός, αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
Ο σοβας δεν θα πεσει αν τρυπηθει σωστα, χωρις κρουση στην αρχη και μεχρι την πλακα, με κρουση μετα. Το προβλημα ειναι να βρεις τους καταλληλους αποστατες- βιδες για να στερεωσει σωστα στην πλακα
ΥΓ. Ειδα οτι μιλας για κατασκευη σιδερενια. Αυτο σε αναλογο δικηγόρο φανταζομαι
Παρών.
Σιδηροκατασκευη σε κοινοχρηστο χώρο πολυκατοικίας χωρις εγγραφη συναινεση των υπολοιπων ιδιοκτητών συνήθως τιμωρείται με 4 εως 26 ετη φυλάκισης , with no possibility of parole.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Πάντως, η οποιαδήποτε κατασκευή, δεν θα φαίνεται καν απέξω. Θα κρύβεται από την οριζόντια κολώνα.

Όσο για το καγιάκ, είτε το έχω στην οροφή, είτε στην οροφή του αυτοκινήτου, δεν βλέπω καμία διαφορά.
Το καγιάκ θα μπαίνει ανάποδα, άρα δεν βολεύει τις γάτες.
Η κάμερα, δεν θα κοιτάει τον δρόμο.
Τέτοιες ψηλές, εποπτικές θέσεις είναι το ψωμί τους.
Μη σου πω και για πουλιά->18ούρες.
Κανε μια ερευνα αγορας και εδω.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Anonymous Founder έγραψε:Θέλω να βάλω ετούτο εδώ στο γκαράζ μου (αποκλειστική θέση σε πιλοτή):Πάντως αντίστοιχο σύστημα μπορείς να το φτιάξεις πολύ φτηνότερα χωρίς Thule άξονα με τυλιχτήρι με μόνο 6-7 τροχαλίες και αρκετό σκοινί.
https://www.thule.com/en-gr/cargo-carri ... t-_-572004
Είχα σχεδιάσει ένα τέτοιο συστηματάκι για ένα μικρό ιστιοπλοϊκό βαρκάκι για την κόρη μου, τράβαγες μόνο ένα σκοινί αλλά τελικά δεν μου το παραχώρησε η αδελφή μου.
Πάντως βρήκα λύση, θα το σχεδιάσω και θα ρωτήσω σιδερά αν θα το αναλάβει.
Ουσιαστικά θα είναι ένα τελάρο μεταλλικό για να βιδώσει το κιτ και το τελάρο θα έχει δύο μεταλλικούς τηλεσκοπικούς βραχίονες για να βιδώνει εμπρός και πίσω στον τοίχο (αντί στα αριστερά όπως είχα σκεφτεί αρχικά.
Απλό, ανθεκτικό και προσαρμόσιμο σε διάφορα κέντρα βάρους.
Σκέφτηκα στο πλάι να έχω και μια πρόσθετη στήριξη όμως.
Το καγιάκ είναι λίγο πάνω από 20 κιλά φουσκωμένο, μαζί με το πηδάλιο επάνω.
Άσχετο, πολύ καλή φάση το πηδάλιο, παρόλο που δεν το έχω ρυθμίσει ακόμη εντελώς σωστά, έκανε μεγάλη διαφορά!
Ένας λόγος που δεν θέλω το φούσκωμα ξεφούσκωμα, είναι και το βάλε βγάλε του πηδαλίου.
Τρυπημα εσυ με δραπανο πανω στις σωληνες,ωστε να περασεις βιδες μ10 σε μεταλλικα ουπατ που θα πακτωσεις στον τοιχο με χημικο βυσμα.
Απλα πραγματα,φθηνα,γρηγορα που ειναι ικανα να κρατησουν και 100 κιλα.
Τροχαλιες και ξυσταρχιδιας.Ειναι σαν να πας να βγαλεις τις αμυγδαλες απο την κωλοτρυπιδα.