Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Πάμε πάλι: το άσυλο ΔΕΝ είναι η αιτία του προβλήματος όπως ήδη είπα. Το άσυλο είτε καταργηθεί είτε όχι, ΔΕΝ θα λύσει τίποτε. Δεν εμποδίζεται λόγω του ασύλου η αστυνομία από το να κάνει την δουλειά της. Αν καταργηθεί, θα είναι μόνον για επικοινωνιακούς λόγους και για να ικανοποιηθούν κάποιοι.
Η ΝΔ το έκανε σημαία της απλώς γιατί είδε πως θα κερδίσει από αυτό ψήφους. Και πολύ καλά έκανε, αφού όντως κέρδισε από δαύτο.
Από εμένα να καταργηθεί. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μην υπάρχουν βλακώδεις δικαιολογίες την επόμενη φορά που θα καεί η Αθήνα (γιατί σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο, αφού αυτοί που διαχρονικά κυβερνούν σκέφτονται με τους παραπάνω όρους...)

Ακριβως!

Αλλωστε, Τι ορίζει ο νέος νόμος;

Ο νόμος 4485/2017 στο άρθρο 3 § 2 ορίζει ότι:

Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/829

Αν λοιπον η αστυνομια διαπιστωσει κακουργηματα να τελουνται ή εχει υποψιες οτι τελουνται ,στον χωρο του Πανεπιστημιου μπορει να επεμβει, δεν την εμποδιζει κανεις.

Είναι λειψό μιλάει μόνο για κακουργηματα και για τα λιγότερο σοβαρά εγκλήματα πρέπει να αποφασίσουν οι καθηγητές που δεν είναι δουλειά τους να αποφασίζουν πού θα επέμβει η αστυνομία, αυτό κανονικά είναι δουλειά του εισαγγελέα όπως γίνεται και στα σπίτια μας

Μπορεί ένας μαθηματικός, φυσικός οικονομολόγος να αποφασίζει αν θα μπει κάπου η αστυνομία; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#593869 Μυαλό έχουν, δεν είναι πυρηνική φυσική , αλλά μέχρι να αποφασίσουν το πουλάκι πέταξε.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Πάμε πάλι: το άσυλο ΔΕΝ είναι η αιτία του προβλήματος όπως ήδη είπα. Το άσυλο είτε καταργηθεί είτε όχι, ΔΕΝ θα λύσει τίποτε. Δεν εμποδίζεται λόγω του ασύλου η αστυνομία από το να κάνει την δουλειά της. Αν καταργηθεί, θα είναι μόνον για επικοινωνιακούς λόγους και για να ικανοποιηθούν κάποιοι.
Η ΝΔ το έκανε σημαία της απλώς γιατί είδε πως θα κερδίσει από αυτό ψήφους. Και πολύ καλά έκανε, αφού όντως κέρδισε από δαύτο.
Από εμένα να καταργηθεί. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μην υπάρχουν βλακώδεις δικαιολογίες την επόμενη φορά που θα καεί η Αθήνα (γιατί σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο, αφού αυτοί που διαχρονικά κυβερνούν σκέφτονται με τους παραπάνω όρους...)

Ακριβως!

Αλλωστε, Τι ορίζει ο νέος νόμος;

Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.
https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/829

Αν λοιπον η αστυνομια διαπιστωσει κακουργηματα να τελουνται ή εχει υποψιες οτι τελουνται ,στον χωρο του Πανεπιστημιου μπορει να επεμβει, δεν την εμποδιζει κανεις.

Είναι λειψό μιλάει μόνο για κακουργηματα και για τα λιγότερο σοβαρά εγκλήματα πρέπει να αποφασίσουν οι καθηγητές που δεν είναι δουλειά τους να αποφασίζουν πού θα επέμβει η αστυνομία, αυτό κανονικά είναι δουλειά του εισαγγελέα όπως γίνεται και στα σπίτια μας

Μπορεί ένας μαθηματικός, φυσικός οικονομολόγος να αποφασίζει αν θα μπει κάπου η αστυνομία; :dizzy:

Εχει ερθει ο εισαγγελεας σπιτι σου ποτε; Εμενα οχι. Πως θα ερχοταν; Αν καποιος ενημερωνε τις αρχες οτι κανω κατι παρανομο.

Ας το κανει ο καθηγητης λοιπον. Οταν δει διακινηση, χρηση ουσιων, εμποριο, η αλλες παραβασεις μπορει να καλεσει την ΕΛΑΣ και αυτη με τον εισαγγελεα μαζι θα επεμβει. Τι θα πει δεν μπορει να αποφασιζει; Μα δεν αποφασιζει! Καλει την αστυνομια γιατι κατι μη κανονικο επεσε στην αντιληψη του. Η αστυνομια ξερει τι ειναι παρανομο και τι οχι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#593871 Νίκο Παππά καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, ας μην κοροιδευομαστε μεταξύ μας.

Δεν γίνεται να στήνουν καραούλια στην πανεπιστημιουπολη οι καθηγητές, ούτε να απαγορευεται η προληπτική παρουσία αστυνομίας στους δρόμους της.
Δεν προστατευεται τίποτα με αυτόν τον τρόπο, ούτε η ελεύθερη διακίνηση ιδεών ούτε οι ίδιοι οι φοιτητές και οι καθηγητές.

< >
Άβαταρ μέλους
By kubiak
belgarion έγραψε:Πάντως εμένα όταν με τράκαρε κάποια εντός της Πανεπιστημιουπολης στα Γιάννενα και κάλεσα την τροχαία μου είπαν ή να τα βγάλουμε έξω αν θέλουμε καταγραφή του συμβάντος ή απλά δεν θα έρθουν.

< Note >

Μα δεν μπορούσαν να έρθουν εκτός αν είχαν απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Το έγραψε και ο Νίκος Παππάς:

Άβαταρ μέλους
By junior gt
diplomat έγραψε:
junior gt έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον.
Ειδικά οι σνταξιούχοι πρέπει να φάνε μεγάλη πο@τσα να ισιώσουν.
Οι νοικοκυρές το καταλαβαίνω. Από το πολύ σκάι το πάθανε.
Αγρότες δεν έχω άποψη. Μάλλον έπαιξε κάτι με τη φορολογία. Είχανε μάθει αλλιώς. Δεν ξέρανε τι σημαίνει φόρος αλλά οι επιδοτήσεις επιδοτήσεις.
Θα φάνε καλά και αυτοί.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι? Παραμυθιαστήκανε με την ανάπτυξη τα κουτορνίθια. :lol: Αααααααχ! Δωδεκάωρο και εφταήμερο μέχρι να σβήσει ο ήλιος. :rtfm:
Τους μόνους που δικαιολογώ είναι οι ελεύθεροι επαγγελατίες που τους γ@μησε με τους φόρους και τις εισφορές. Αλλά ας μη νομίζουν ότι με τον Κούλη θα έχουν τύχη. Οι μικροί θα σβήσουν. Όπως Ευρώπη. :rtfm:
Εντάξει οι δημόσιοι το 33 πρέπει να είναι μόνο αυτοί που έχει διορίσει η οικογένεια. :lol: :lol:

Ενώ εύχομαι τα μπολνταρισμένα, κατά τ'άλλα spero να αποφύγει το ρεβανσισμό ο coolio. :s_yes
Τελικά φταίει ο τράϊντεντ που γράφει για οπαδισμό.

:s_whiteflag :s_whiteflag :s_whiteflag

Δεν το κατάλαβα? Οπαδισμος να στραβωνω όταν αποφασίζουν αρνητικά όπως θεωρώ εγώ για το μέλλον των παιδιών μου και το δικό μου άνθρωποι που καλώς κακώς σε δέκα δεκαπέντε χρόνια θα φύγουν, που ήταν από τους πιο ευνοημένους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ειδικά με το Συριζα? Με το Σύριζα που ένας από τους λόγους που έφαγα εγώ και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τη ψ@λια με τους φόρους ήτανε το να κρατηθούν οι συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα? Και αυτό είναι το ευχαριστώ?
Να στραβωνω που αποφασίζουν αρνητικά κατά τη γνώμη μου για τα παιδιά μου και για μένα κυρατσες που κάθονται όλη μέρα σπίτι και βλέπουν σκαϊ? Τι να τους πω μπράβο? Το πολύ θετικό βέβαια είναι όσο και αν δε σας κάθεται και τόσο καλά το ότι όπως φαίνεται και σε έναν άλλο πίνακα που παρατεθηκε η νέα γενιά τραβά το τιμόνι αριστερά. Και όταν λέω αριστερά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θα είναι ο Σύριζα ή ο Τσιπρας.
Οπότε νομοτελειακα θα αλλάξουν τα πράγματα.
Και τα καλύτερα θα έρθουν τουλάχιστον για τα παιδιά μας.
Να το θυμάσαι Μαρία... που έλεγε και η Γώγου.
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 09 Ιούλ 2019, 20:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By belgarion
kubiak έγραψε:
belgarion έγραψε:Πάντως εμένα όταν με τράκαρε κάποια εντός της Πανεπιστημιουπολης στα Γιάννενα και κάλεσα την τροχαία μου είπαν ή να τα βγάλουμε έξω αν θέλουμε καταγραφή του συμβάντος ή απλά δεν θα έρθουν.

< Note >

Μα δεν μπορούσαν να έρθουν εκτός αν είχαν απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Το έγραψε και ο Νίκος Παππάς:

Μα δεν διαφωνώ, σχολίασα αυτό που ρώτησε ο dimik για το αν μπορούν να μπουν για περιπολία στον περιβάλλοντα χώρο. Και βέβαια το ερώτημα είναι εφόσον μπορούν όλα αυτά τα χρόνια να επέμβουν για να σταματήσουν το εμπόριο ναρκωτικών πχ για ποιο λόγο δεν το έκαναν.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#593876 Σε άλλα νέα πέραν του πανεπιστημιακού ασύλου ( άλλη μία περίπτωση κατάχρησης δικαιωμάτων από τον τσοπανογυφτο τον Έλληνα , με γέμιση κρατικής ξεφτιλας)

Σήκωσε μανίκια ο Αδωνις

:iconcool:

Είπαμε Βαγγελα, τα παιδιά δεν είναι αχάριστα. :rtfm:

Καλές δουλειές Αdoni. Για τα μερεμετια στο σπίτι λέω, δόξα την Παναγιά θα το σουλωπουσει τώρα με τον μισθό του υπουργού. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#593877 Το θέμα είναι οχι μονο να.μπορει η αστυνομία να περιπολει όπως οπουδήποτε αλλού, αλλά και να εκδιωχθούν οι τραμπούκοι, όπως και να μπορούν να επιβάλλονται ποινές σε όσους καθημερινά βιάζουν ανελέητα τους χώρους. Δεν είναι εύκολο βέβαια, και δύσκολα γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να γίνει.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#593878 Εικόνα

:eat: :eat:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#593879 Πρέπει να κάνει κάτι με την ριζα όμως, δεν είναι εικόνα αυτή. Ο κομμωτής της πώς το επέτρεψε;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#593882 Από Κατερίνα Παπαχωστα :inlove: στο 12 χρόνο μετά την παρέλαση.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Για την θήκη με ΕΛΛΆΔΑ δεν θα σχολιάσω καν. :dizzy: