Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#884688 Για να απαντησω , α το μπαλκονι εχει μεγαλο πλατος και μηκος οποτε δεν ειναι προβλημα να μπει συο πατωμα
Δευτερον το σπιτι εχει καλοριφερ οποτε κυριως για ψυξη το θελω ,τωρα αν θα το χρησιμοποιω για θερμανση αυτο ειναι κατι που δεν το ξερω θα δειξει τον πρωτο χειμωνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#884689 εαν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιεις και για θερμανση,πηγαινε σε καλη μαρκα(daikin,mitsubishi,toshiba,fujitsu)
εαν ειναι μονο για κρυο μπορεις να πας και σε midea,tcl,inventor.
στην θερμανση οι Κινεζοι δεν τα πανε καλα στο θεμα καταναλωσης.Στο κρυο ειναι μια χαρα.
εγω ενα tcl miracle iii 12000 btu που εχω σε σαλονοκουζινα, ειναι παρα πολυ καλο,και πολυ οικονομικο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dimviii έγραψε:εαν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιεις και για θερμανση,πηγαινε σε καλη μαρκα(daikin,mitsubishi,toshiba,fujitsu)
εαν ειναι μονο για κρυο μπορεις να πας και σε midea,tcl,inventor.
στην θερμανση οι Κινεζοι δεν τα πανε καλα στο θεμα καταναλωσης.Στο κρυο ειναι μια χαρα.
εγω ενα tcl miracle iii 12000 btu που εχω σε σαλονοκουζινα, ειναι παρα πολυ καλο,και πολυ οικονομικο.

επειδη γενικα αγοραζω με γνωμονα να μην ξαναπαρω για τα επομενα 15 χρονια για αυτο θα προτιμησω κατι επωνυμο και ας δωσω και 20 25% παραπανω για την αγορα του
Πχ σημερα μιλαγα με τον ψυκτικο μου και του ειπα για τα 2 toytomi που βρηκα και μου ειπε οχι δεν θα παρεις δεν εχουν ανταλακτικα δες σε mitsubishi h fujitsu
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#884693 Άρα πας σε ιδιόκτητο σπίτι αν σκέφτεσαι για τόσο μακροπρόθεσμα. Εννοείται θα πάρεις και για θέρμανση αφού η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι στα ύψη. Μη πάρεις κάτω από 18ρι για σαλονοκουζινα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Άρα πας σε ιδιόκτητο σπίτι αν σκέφτεσαι για τόσο μακροπρόθεσμα. Εννοείται θα πάρεις και για θέρμανση αφού η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι στα ύψη. Μη πάρεις κάτω από 18ρι για σαλονοκουζινα πάντως.

Nαι ιδιοκτητο και εννοειται 24αρι μιας και ο χωρος σαλονοκουζινα ειναι περιπου περι τα 60 με 65 τμ
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#884704 προσοχη στην υπερδιαστασιολογηση του ερκοντισιον,οσο λαθος ειναι να βαλεις μικροτερο,αλλο τοσο λαθος ειναι να βαλεις και μεγαλυτερο για τα τμ του χωρου σου.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dimviii έγραψε:προσοχη στην υπερδιαστασιολογηση του ερκοντισιον,οσο λαθος ειναι να βαλεις μικροτερο,αλλο τοσο λαθος ειναι να βαλεις και μεγαλυτερο για τα τμ του χωρου σου.

ολα τα 24αρια προτεινονται για 50-55 τμ εμενα ειναι 60 με 65
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimviii έγραψε:προσοχη στην υπερδιαστασιολογηση του ερκοντισιον,οσο λαθος ειναι να βαλεις μικροτερο,αλλο τοσο λαθος ειναι να βαλεις και μεγαλυτερο για τα τμ του χωρου σου.

Καλά κι εμένα έλεγαν 12ρι. Είχα 8 χρόνια 12ρι toshiba, αγκομαχούσε το καημένο. Από τη στιγμή που έβαλα το 24ρι (toshiba πάλι) ήρθαν όλα πρίμα. Παρακολουθώ την κατανάλωση και είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Ο μηχανικός που έκανε την μελέτη για τα δικά μου δεν βασίστηκε μόνο στα τμ αλλά στην χρήση του χώρου και τις πηγές απώλειας (παράθυρα-πόρτες-πλάκα).

Πχ στην κουζίνα έβαλε 18 γιατί έχει 2 παράθυρα και 1 μπαλκονοπορτα και θερμοκρασίες λόγω φούρνου κλπ.
Στην σοφίτα 12.000 btw γιατί είναι διαμπερής με 2 μπαλκονοπορτες και 1 παράθυρο +πλάκα από πάνω.
Βάση τμ τα 9ρια θα ήταν μια χαρά.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#884751 εγω παντως σε 50τμ εχω 12αρι tcl miracle και ειναι μια χαρα απο καταναλωση,και το παγωνει κυριολεκτικα σε χρονο ντετε.βεβαια το καθε σπιτι ειναι διαφορετικο απο προσανατολισμο μονωσεις,εαν εχει τεντες,ποσες ωρες το βλεπει ο ηλιος κλπ
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dimviii έγραψε:εγω παντως σε 50τμ εχω 12αρι tcl miracle και ειναι μια χαρα απο καταναλωση,και το παγωνει κυριολεκτικα σε χρονο ντετε.βεβαια το καθε σπιτι ειναι διαφορετικο απο προσανατολισμο μονωσεις,εαν εχει τεντες,ποσες ωρες το βλεπει ο ηλιος κλπ
Εννοείται ότι όλα είναι συνδιασμός παραγόντων αλλά στα 60μου τμ το 24αρι είναι μονόδρομος

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
bujinkan έγραψε:Πχ σημερα μιλαγα με τον ψυκτικο μου και του ειπα για τα 2 toytomi που βρηκα και μου ειπε οχι δεν θα παρεις δεν εχουν ανταλακτικα δες σε mitsubishi h fujitsu

Toyotomi θα συμφωνήσω κι εγώ, έχουμε στη δουλειά, η επάρκεια σε ανταλλακτικά είναι χειρότερη από τραγική. Σε κάποια γραφεία που χάλασαν τα AC, αναγκαστήκαμε να βάλουμε άλλο μηχάνημα... :dizzy: Μιλάμε για απαράδεκτο after sales και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών κυριολεκτικά μηδενική!
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#884871 Είναι λογικό να δυσκολεύονται να βρουν ανταλλακτικά σε παλαιότερα μοντέλα, αφού δεν τα φτιάχνουν μόνοι τους και είναι προϊόντα τρίτων εργοστασίων. Αυτή την στιγμή στην αγορά πωλούνται κλιματιστικά από δεκάδες εταιρείες, αλλά η πλειοψηφία αυτών φτιάχνεται κυρίως από 3 εργοστάσια/κατασκευαστές: Midea, Gree και AUX. Θα εκπλαγείτε αν δείτε για ποιους φτιάχνουν κλιμαστικά οι εν λόγω.
Μόνον οι μεγάλοι όπως Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba, Panasonic, έχουν σοβαρή υποστήριξη.
Οι υπόλοιποι είναι όλοι εξαρτώμενοι από τους μεγάλους Κινέζους κατασκευαστές. Υπάρχουν και άλλοι Κινέζοι όπως η TCL και η Haier που δε γνωρίζω αν ασχολούνται και αυτοί με τα ΟΕΜ.

H γνώμη μου είναι πως και οι Κινέζοι έχουν καλά μηχανήματα, σε αντίστοιχη ποιότητα με τους κορυφαίους κατασκευαστές, αλλά πάντα ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αν πληρώσεις λίγα, δεν γίνεται να έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Ένας καλός οδηγός όταν διαλέγουμε κλιματιστικό είναι να εξετάζουμε τον θόρυβο : όσο λιγότερο θόρυβο παράγει μέσα - έξω, στα δικά μου μάτια σημαίνει πως η κατασκευή και τα υλικά του είναι καλής ποιότητας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Isambard έγραψε:Είναι λογικό να δυσκολεύονται να βρουν ανταλλακτικά σε παλαιότερα μοντέλα, αφού δεν τα φτιάχνουν μόνοι τους και είναι προϊόντα τρίτων εργοστασίων.

Κλιματιστικό του 2018 να μην έχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών το 2021-2022;;; :lol: :lol: Όχι αδικαιολόγητο, τραγικό θα το χαρακτήριζα... Και λόγος να μην ξανακουμπήσω οτιδήποτε της συγκεκριμένης εταιρείας.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#885094 Να βαλω στη εξισωση αιρκοντισιον περα απο fujitsu,mitsubishi και τα inventor?????
γνωμες? μιαλω για το inventor emperor 24ari δλδ το τοπ μοντελο τους