Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mikeerfol έγραψε:Φώτο από το ποδήλατο βάλε :s_tongue
Μα έχει.... δες κάτω δεξιά στη φωτό και το ποδήλατο μαζί με τον φωτογραφίζοντα αναβάτη του διαγράφονται ολοκάθαρα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#302747 Γύρος Αττικής σήμερα, 200 χιλιόμετρα παρακαλώ!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Μικροί, μεγάλοι, αγοράκια, κοριτσάκια, χοντροί, λεπτοί, γυμνασμένοι, όχι και τόσο, με ακριβά ποδήλατα, με εισαγωγικά ποδήλατα, με trekking, με σπαστά... Όλοι τα έδωσαν όλα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Πήχτρα στα ποδήλατα, οι οδηγοί των αυτοκινήτων στη Μαραθώνος πρέπει να μας έσουραν μπόλικα γαλλικά, ευτυχώς από μέσα τους.
Όλοι άξιοι, ο καθένας στον ρυθμό του. Και μπράβο και στα κορίτσια, μου φάνηκαν περισσότερα από πέρσι.

Επί προσωπικού, ήμουν πολύ πιο απροπόνητος σε σχέση με πέρσι. Τότε είχα κάνει έξι βόλτες τριψήφιων χιλιομέτρων τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Φέτος, μόλις 130 χιλιόμετρα συνολικά όλο τον τελευταίο μήνα. Δράμα. Βγήκε όμως και μάλιστα με 26 μέση ωριαία. Δόξα τω Θεώ, ραντεβού του χρόνου!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#302842 Ναι, πέρσι είχα 27+ αλλά φέτος τράβαγα μπροστά το γκρουπ τουλάχιστον στη μισή διαδρομή. Πέρσι μού είχαν κάτσει καλύτερα τα γκρουπαρίσματα. Ήμουν και σε καλύτερη κατάσταση, πολύ θέλει;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#304649 Όταν λέμε υψομετρικά εννοούμε πόσα μέτρα ανεβήκαμε μόνο; Χωρίς να μετράνε οι κατηφόρες;
Δηλαδή ανέβηκα 100 κατέβηκα 50 ανέβηκα 80 κατέβηκα 30 έχουμε 100+80=180 και όχι 100-50+80-30=100
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#311015 Για πείτε μου για αλυσίδες.... εκεί που πήγαινα μου κόπηκε. Μου είχε ξαναγίνει πριν από χρόνια και την είχα ξανασυνδέσει (έστριψα τις δύο πλευρές του κρίκου ώστε να μπει η άλλη μεριά και τελικά τα έσφιξα με μια πένσα και έκατσαν στον πείρο και όλα καλά) αλλά είδα ότι έχει φθορά στους πείρους άρα έχει μακρύνει και συνιστάται αλλαγή (γιατί δεν γίνονται ομαλά οι αλλαγές και χαλάνε τα γρανάζια). Παλιό ποδήλατο toy 1993 με 3χ6 ταχύτητες Shimano.
Από ότι κατάλαβα οι αλυσίδες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά
- στάνταρ απόσταση κρίκου μισή ίντσα 12,7εκμ
- πάχος 4,7 (HG) ή 7,1 (IG) αλλά πως το μετράμε; Ή μήπως η μία διάσταση (ποια;) είναι στάνταρ και η άλλη αφορά ειδικές περιπτώσεις.
- μήκος ανάλογο με τις ταχύτητες (προφανώς η απόσταση εμπρός-πίσω άξονα είναι περίπου σταθερή) και μετριέται σε κρίκους (~114-116 μάλλον για την περίπτωσή μου με κασέτα με 6 ταχύτητες πίσω). Αλλά πόσο τελικά πρέπει να είναι, πως το υπολογίζεις όταν την βάζεις στο ποδήλατο αν πρέπει να αφαιρέσεις μερικούς κρίκους; Είδα ότι στο μέγιστο μήκος (μεγάλο πίσω γρανάζι και μεγάλο εμπρός γρανάζι) τα γραναζάκια που κρέμονται πίσω έρχονται σχεδόν οριζόντια, έτσι πρέπει να είναι;
Τα παραπάνω ψιλοστάνταρ ισχύουν για Shimano/SRAM αλλά όχι για Campagnolo (που δεν ξέρω σε τι διαφέρουν).
- Οι Shimano/SRAM έχουν τρόπο κλεισίματος/ανοίγματος που μάλλον διαφέρει. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 τεχνικές και μάλλον χρειάζονται και κάποιο εργαλείο, το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις; Αξίζει να το έχω;
Για βοηθάτε συμφορουμίτες!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#311020 Θα πας σε ενα ποδηλαταδικο, θα τους πεις "Βαλτε μου μια αλυσιδα, αυτη τελος" και αυτο ηταν!

Εικόνα

ΜΑΓΙΚΟ;;; :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#311029 Και θα μου στερήσεις την όρεξη για μάθηση; :(
Βασικά επειδή μάλλον είναι κάτι απλό και επειδή γενικά μου αρέσει το DIY καλό είναι να είμαι προετοιμασμένος ώστε αν μου ξανατύχει να είμαι σε θέση να κάνω κάτι γιατί δεν μου άρεσε καθόλου που περπάτησα 5χλμ με ένα ποδήλατο στο χέρι (με μαύρα λιγδωμένα χέρια και μια βρώμικη σπασμένη αλυσίδα στην τσέπη).
Και ακριβώς για να το αποφύγω συζητάω για καινούργια αλυσίδα αντί απλά να ξανασυνδέσω την παλιά. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#311030 Αυτό σου είπα να κάνεις. Πας, λες "Chain broke, need new chain. Fix. FIX." περιμένεις κάνα 20 ΔΕΥΤΕΡΌΛΕΠΤΑ.Φευγεις με καινούργια αλυσίδα, no questions asked.