Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#574828 Μαλλον μιλαει για τις επι πιστωσει πωλησεις οπου ο αγοραστης δεν εχει ουτε το καθαρο ποσο να πληρωσει ....
Για αυτες τοις μετρητοις :hmmm: Ισως ο red δεν εχει υπ'οψιν του τετοιες πωλησεις.....
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#574830 Πολύ απλά, στη λιανική η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι πραγματικά έγκλημα.

Σε συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, που μπορεί ένα μήνα να έχεις πωλήσεις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τις οποίες πληρώνεσαι με επιταγές αρκετούς μήνες μετά, θα πρέπει να "γεννήσεις" τα χρήματα του ΦΠΑ τον αμέσως επόμενο μήνα για να τα αποδώσεις. Κι αν "σκάσουν" οι επιταγές... κλάφτα. Και κερατάς και δαρμένος.

Είναι πραγματικό πρόβλημα, γι'αυτό και υπάρχει το άρθρο 39Β του ΦΠΑ (απόδοση με την είσπραξη κι όχι με την τιμολόγηση) αλλά δεν είναι απλό ή εύκολο να είσαι σε αυτό το καθεστώς.

@Μάρκο: Και για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι πρόβλημα, καθώς εδώ και μια πενταετία έχει αλλάξει ο νόμος, και υποχρεούσαι να εκδόσεις το τιμολόγιο για την υπηρεσία με την ολοκλήρωση αυτής, και όχι με την πληρωμή. Οπότε τιμολογείς, πληρώνεις ΦΠΑ από την τσέπη σου, και περιμένεις να εισπράξεις :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#574831 Μα δεν μπορεις να κανεις συμφωνια ΠΡΙΝ την συναλλαγη τουλαχιστον να εισπραξεις το ΦΠΑ με την εκδοση του αναλογου παραστατικου; Αν εισαι καλος και γνωριμος εμπορος δεν πρεπει να εχεις πολλες αντιρρησεις......
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
DAP έγραψε:Μα δεν μπορεις να κανεις συμφωνια ΠΡΙΝ την συναλλαγη τουλαχιστον να εισπραξεις το ΦΠΑ με την εκδοση του αναλογου παραστατικου; Αν εισαι καλος και γνωριμος εμπορος δεν πρεπει να εχεις πολλες αντιρρησεις......

Μπορεις. Στην χωρα που κυκλοφορουν μονοκεροι και πηγασοι :lol: :lol: :lol:

ΑΝ υπαρξει τετοια συμφωνια και ΑΝ τηρηθει, τοτε τα χρηματα που θα παρεις θα πανε να πληρωθουν τα εμπορευματα, οι πρωτες υλες και δεν θα μεινουν στο συρταρι να πληρωθει ο ΦΠΑ μετα απο 1 η 2 μηνες
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Andreasdik έγραψε:
red_monster έγραψε:
Andreasdik έγραψε:Για εξήγησέ μας τη ζαλάδα μάστορα

Τι να σου εξηγήσω?
Οτι στην λιανική το ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και πιθανό να μην μπορεί να εκταμιεύσει το ποσό για την αγορά του αγαθού ?

Για να τον αποδώσει ο επιχειρηματίας πρέπει πρώτα να τον εισπράξει

Δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που γράφεις.
Τουλάχιστον δεν μπορεί να το καταλάβει το φτωχό μου το μυαλό...

Για να αποδώσει μια επιχείρηση τον ΦΠΑ πρέπει πρώτα να τον εισπράξει.
Ο πελάτης λιανικής δεν είναι επιχείρηση που εισπράττει και αποδίδει ΦΠΑ. Στο ποσό που πρέπει να καταβάλει ο πελάτης λιανικής έχει ενσωματωμένο τον ΦΠΑ.

Οι επιχειρηματίες "κλαίγονται" ,όπως λένε όσοι είναι έξω από το ταγκό, καθότι η ενσωμάτωση του ΦΠΑ καθιστά το προϊόν τους μη ανταγωνιστικό στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#574838 :omg:

Ποιο προϊόν κυκλοφορεί νόμιμα στην ελληνική αγορά χωρίς να υποχρεούται στην προσθήκη ΦΠΑ στην τελική τιμή;
Να πάω να φορτώσω καμιά δεκαριά παλέτες άμα είναι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
stavrosg έγραψε:Πολύ απλά, στη λιανική η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι πραγματικά έγκλημα.

Σε συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, που μπορεί ένα μήνα να έχεις πωλήσεις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τις οποίες πληρώνεσαι με επιταγές αρκετούς μήνες μετά, θα πρέπει να "γεννήσεις" τα χρήματα του ΦΠΑ τον αμέσως επόμενο μήνα για να τα αποδώσεις. Κι αν "σκάσουν" οι επιταγές... κλάφτα. Και κερατάς και δαρμένος.

Είναι πραγματικό πρόβλημα, γι'αυτό και υπάρχει το άρθρο 39Β του ΦΠΑ (απόδοση με την είσπραξη κι όχι με την τιμολόγηση) αλλά δεν είναι απλό ή εύκολο να είσαι σε αυτό το καθεστώς.

@Μάρκο: Και για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι πρόβλημα, καθώς εδώ και μια πενταετία έχει αλλάξει ο νόμος, και υποχρεούσαι να εκδόσεις το τιμολόγιο για την υπηρεσία με την ολοκλήρωση αυτής, και όχι με την πληρωμή. Οπότε τιμολογείς, πληρώνεις ΦΠΑ από την τσέπη σου, και περιμένεις να εισπράξεις :whistlink:

Όπως είπα, σε πολλά σημεία υπάρχουν προβλήματα. Πληρώνεις ΦΠΑ για μη εισπραχθέντα τιμολόγια, κτλ...

Για τους Ε.Ε., το έζησα πολύ καλά στο πετσί μου... :vava:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
g8777 έγραψε::omg:

Ποιο προϊόν κυκλοφορεί νόμιμα στην ελληνική αγορά χωρίς να υποχρεούται στην προσθήκη ΦΠΑ στην τελική τιμή;

Άλλα λέει η θεία μου κι ακούν τα αυτιά μου.

Υπάρχει ειδικό καθεστώς ΦΠΑ για συγκεκριμένα αγαθά αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με κομπίνες

http://epixeirisi.gr/%CE%A3%CE%97%CE%9C ... F%8E%CE%BD
Άβαταρ μέλους
By red_monster
markvag έγραψε:Για τους Ε.Ε., το έζησα πολύ καλά στο πετσί μου... :vava:

Και παρόλα αυτό, μηδέν σεβασμός :x
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:NA CEΒΕCTE! :rtfm:

Δεν πάει άλλο με το κυνήγι της αριστείας! :s_shout :sorry:

Πως συνδέεις τα παραπάνω με την αριστεία?
Άβαταρ μέλους
By g8777
red_monster έγραψε:

Υπάρχει ειδικό καθεστώς ΦΠΑ για συγκεκριμένα αγαθά αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με κομπίνες

Οταν γραφεις "ανταγωνισμος" υπονοεις μια συγκριση ετσι; Για δειξε μου λοιπον ενα παραδειγμα ομοειδων προιοντων που το ενα υπερτερει σε ανταγωνιστικοτητα λογω ΦΠΑ. :roll:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
g8777 έγραψε:
red_monster έγραψε:

Οταν γραφεις "ανταγωνισμος" υπονοεις μια συγκριση ετσι; Για δειξε μου λοιπον ενα παραδειγμα ομοειδων προιοντων που το ενα υπερτερει σε ανταγωνιστικοτητα λογω ΦΠΑ. :roll:

Οι μεγάλες επιχειρήσεις (με ενδοκοινοτικές συναλλαγές ή μη) μπορούν -με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα- να απορροφήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό μέρος του υψηλού ΦΠΑ. Το συνοικιακό μαγαζάκι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Γενικά όμως για να αποδώσει ΦΠΑ πρέπει πρώτα να τον εισπράξει. Ότι πρέπει να επιβιώσει κιόλας δεν το συζητάμε :s_whiteflag επιχείρηση είναι, σίγουρα θα έχει γιγάντια κερδοφορία :vava:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#574858 :dizzy:

Εγώ πολύ απλά σχολιάζω το συγκεκριμένο

red_monster έγραψε:Οι επιχειρηματίες "κλαίγονται" ,όπως λένε όσοι είναι έξω από το ταγκό, καθότι η ενσωμάτωση του ΦΠΑ καθιστά το προϊόν τους μη ανταγωνιστικό στην αγορά.

:dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#574860 https://www.azernews.az/culture/43821.html?fbclid=IwAR2dBkJckoE7jDOztbYYm2TXjVper_5klns4zLiKXiTB9RK0xjwLprjqDaM

:rtfm:

Το ζουμι στο τελος: :s_gamer
In fact these Turkish victories were not at all invasion, but liberation of old motherland and vengeance for Troy of which evidence the European sources of 7th-15th centuries. :svivhaha: