Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
kovathe έγραψε:Ακόμη υπάρχει κόσμος που πίνει φραπέ?
Πως την παλευτε?

Γιατι ρε,τι εχει ο φραπε;
Αμα ειναι μαστορας αυτος που θα τον φτιαξει ,ειναι ο καλυτερος κρυος καφες,διαφορετικα γινεται εντελως χαλια.
Εγω φτιαχνω στο σπιτι γιατι το θεωρω κοροιδια να δωσω λεφτα για στιγμιαιο καφε.

Το μονο κακο που εχει, ειναι οτι εαν πινεις πολλους φερνουν ταχυπαλμια και τρεμουλο.
Εγω πινω ΝΕΣ το πρωι και ελληνικο (λουμιδη αρχοντικο αμαλαχειναουμε)το απογευμα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Πως την παλευτε?

Χρειάζεται ιδιαίτερη πάλη? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#328152 Να αρχίσουμε όλοι τις ειρωνείες, δε βγει άκρη. Κάντε ότι θέλετε και πιστεύετε ότι θέλετε.
edmond έγραψε:Έλα ντε.<br abp="754">Λες και πριν καμιά 10αριά χρόνια ξέραμε τίποτ' άλλο εκτός απο τον φραπέ.

Όλοι εδώ μέσα μεγάλωσαν με blue mountain.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kovathe έγραψε:Ο φραπές είναι σάπιος τελείως και ιδιαίτερα απο γεύση.
Εγω πινω κυρίως φίλτρου, ελληνικό και κάνα εσπρεσακι σπανιότερα.
Και π;ντα σκέτο εννοείται, αν είναι να βάλεις 5 κουτ ζάχαρη χαίρω πολύ.
Στιγμιαίο βάζω καμια φορά στο σέικερ μαζί με πρωτεινη ή αμινοξέα πριν την προπόνηση και δεν πίνεται ρε πστ μου...

+1

Φραππε επινα πριν 20-30 χρονια όταν ημουν φοιτητης/μαθητης. Χειρότερος καφες δεν υπαρχει. Νευρα και τρεμουλο στο χερι μου ειχε προκαλεσει μερικες φορες φανταζομαι αναλογα με την ποιοτητα που εβρισκα στα μαγαζια. Αθλιες εποχές. Ευτυχως βγηκε το φρεντο εσπρεσσο και σωθήκαμε. Ειχα όμως σταματησει να πινω από το 1996 που πηγα φοιτητης στο εξωτερικο και βρηκα φιλτρου και λαττε.

Στιγμιαιο ειχα πιει αρκετες φορες και εξω γιατι είναι ευκολο να το φτιαξεις και έφτιαχναν στα σπιτια. Κακος καφες και αυτος.

Τωρα μονο φιλτρου, εσπρεσσο και ελαχιστο Ελληνικο πινω. Από 4 εσπρεσσο και πανω σε μια μερα μπορει να αισθανθώ λιγο πιεσμενος. Συνάδελφος που δουλευε 7-9 το βραδυ επινε μεχρι και 9 την ημερα!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
italakias έγραψε:
Πως την παλευτε?

Γιατι ρε,τι εχει ο φραπε;
Αμα ειναι μαστορας αυτος που θα τον φτιαξει ,ειναι ο καλυτερος κρυος καφες,διαφορετικα γινεται εντελως χαλια.
Εγω φτιαχνω στο σπιτι γιατι το θεωρω κοροιδια να δωσω λεφτα για στιγμιαιο καφε.

Το μονο κακο που εχει, ειναι οτι εαν πινεις πολλους φερνουν ταχυπαλμια και τρεμουλο.
Εγω πινω ΝΕΣ το πρωι και ελληνικο (λουμιδη αρχοντικο αμαλαχειναουμε)το απογευμα.

Όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά, όταν είμαι κομμάτια για χ-ψ λόγους, φτιάχνω ένα παγωμένο φραπέ με 2 κουταλιές καφέ και χτυπάω ταυτόχρονα και μια ασπιρίνη. Σε κάνει τούρμπο.

Επίσης για όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ, είτε φραπέ είτε ζεστό νες, αφήστε τον nescafe και αγοράστε Douwe Egberts Gold Blend. Σμούθι, όχι αστεία.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#328199 Παντως ναι και γω θυμαμαι κατι εποχες 2000 οι γονεις Κορινθο και γω home alone.
Στο pint της Γκινες 5καφε 3 ζαχαρη και γαλα και εβγαινε μια φραπα ΝΑΑΑΑ!!!

Και απο διπλα το marlboro μαλακο (4 πακετα για να ειμαστε ανετοι)

Τι μαλακιες καναμε πιτσιρικαδες
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Νίκος Παππάς έγραψε:Τι να πω δεν ξερω. Παντως οταν επινα φιλτρου ηθελα 2 κουπες για να καταλαβω οτι ηπια καφε.

Αυτό έχει να κάνει με το πόσο και τι καφέ χρησιμοποιείς. Αν καταλήγει νερόπλυμα, τότε μάλλον βάζεις πολύ νερό για την ποσότητα καφέ :lol:

Υπάρχουν εξαιρετικά χαρμάνια για φίλτρου, και τελικά δεν υπάρχει σύγκριση και ως προς το άρωμα και ως προς την "δύναμη" σε σχέση με στιγμιαίο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#328217 Πρέπει πάντως όλος ο πλανήτης να είναι ηλίθιοι, και μόνο οι Έλληνες να έχουν βρει την λύση στον καφέ.
Πως ζούνε χωρίς freddo?????
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#328222 Όταν ξεκίνησα με φίλτρου πήρα απο το ΣΜ Jacobs και έφτασα να βάζω 3 δόσεις τουρλα για 2 κούπες καφέ και πάλι αραιος ήταν.
Μετά δοκίμασα άλλη μάρκα με ίδια αποτελέσματα.
Οπότε το έριξα στον ελληνικό. Λουμιδης σκουρος για μέγιστη απόλαυση!

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#328223 Τι να σε πω.
Εγώ την έχω καταβρεί με τους γαλλικούς, γιατί πρωί θέλω ποσότητα και δεν λέει να πίνω 4-5 εσπρεσσο κάθε πρωί :lol:
Και μου φαίνεται πολύ πιο αρωματικός και γεμάτος καφές σε σχέση με στιγμιαίο (τύπου gold blend, δεν συζητάμε για τον "απλό")
Άβαταρ μέλους
By kyr80
mjacob έγραψε:δεν πίνουν κρύους καφέδες :lol: [πλάκα πλάκα δεν βρίσκεις σε πολλές χώρες κρύους καφέδες που να πίνονται]

Όπως το 1957 δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, το ίδιο συνέβη και με το freddo. Είναι αστείο, να ακούς κάποιους να λένε ότι το τάδε μαγαζί κάνει καλό καφέ(και να έχουν κριτήριο το freddo).
Δεν υπάρχει μεγάλη εταιρία καφέ, που να ασχολείται με αυτόν. Τα προωθητικά ποτήρια κλπ, γίνονται στην Ελλάδα.
Νίκος Παππάς έγραψε:Όταν ξεκίνησα με φίλτρου πήρα απο το ΣΜ Jacobs και έφτασα να βάζω 3 δόσεις τουρλα για 2 κούπες καφέ και πάλι αραιος ήταν.<br abp="757">Μετά δοκίμασα άλλη μάρκα με ίδια αποτελέσματα.<br abp="758">Οπότε το έριξα στον ελληνικό. Λουμιδης σκουρος για μέγιστη απόλαυση!<br abp="759"><br abp="760">Από το Moto G

Δες το νερό που βάζεις και μετά αν η μηχανή είναι καθαρή.