Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#149015 Έχω πάει σ'αυτά, αλλά θα ήθελα να τα δω και σε έκθεση. 70ρι, ίσως και 80ρι με το ζόρι, έχω δει ένα ωραίο της LG. 90ρι είναι τσίμα τσίμα τελικά. Ίσως σε κάποια μελλοντική γενική ανακαίνιση.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#149367 LG και Samsung δεν έχουν εκθεσιακό κέντρο τελικά.

Βλέπω στις διαστάσεις εντοιχισμού φούρνου κάποιων συσκευών που έχω δει ότι διαφέρουν από τις δικές μου.
Πχ αυτές έχουν
Διαστάσεις εντοιχισμού (υ x π x β) 575-597 x 560 x 550 mm
ενώ εμένα έχει αντίστοιχες διαστάσεις 599 x 569 x 570. Τα κενά πώς καλύπτονται;

Για την παροχή ηλεκτρικού του φούρνου σκέφτομαι να τρυπήσω μ'ένα ποτηροτρύπανο το πίσω μέρος του ντουλαπιού και να βάλω μια χωνευτή πρίζα την οποία θα τροφοδοτήσω με παράκαμψη από την 6ρα. Το θέμα είναι να βάλω ασφάλεια 16ρα ή 20ρα;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:LG και Samsung δεν έχουν εκθεσιακό κέντρο τελικά.

Βλέπω στις διαστάσεις εντοιχισμού φούρνου κάποιων συσκευών που έχω δει ότι διαφέρουν από τις δικές μου.
Πχ αυτές έχουν
Διαστάσεις εντοιχισμού (υ x π x β) 575-597 x 560 x 550 mm
ενώ εμένα έχει αντίστοιχες διαστάσεις 599 x 569 x 570. Τα κενά πώς καλύπτονται;

Για την παροχή ηλεκτρικού του φούρνου σκέφτομαι να τρυπήσω μ'ένα ποτηροτρύπανο το πίσω μέρος του ντουλαπιού και να βάλω μια χωνευτή πρίζα την οποία θα τροφοδοτήσω με παράκαμψη από την 6ρα. Το θέμα είναι να βάλω ασφάλεια 16ρα ή 20ρα;

1) Με πολύ μικρά πηχάκια, δίνεις α-κ-ρ-ι-β-ε-ί-ς διαστάσεις σε ένα ξυλουργό (ή τις μετράει μόνος του καλύτερα), του λες και βαφή και στα φτιάχνει
2) Ασφάλεια για κουζίνα/φούρνου είναι πάντα μόνη της, και συνήθως 25αρα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#149373 Αν διαβάσεις τι λέγαμε παραπάνω θα δεις ότι υπάρχει μία 25ρα για κάλυψη ηλεκτρικής κουζίνας. Το θέμα είναι ότι έρχεται ένα σετ καλωδίων κι εγώ θέλω να το σπάσω σε αυτόνομη εστία + αυτόνομο φούρνο, άρα ξεχωριστή τροφοδοσία. Όπως σωστά είπε ο nEK πρέπει να παρεμβάλλω μια επιπλέον ασφάλεια πριν τον φούρνο, που τραβάει λιγότερο ρεύμα από τις εστίες και η ερώτηση είναι 16ρα ή 20ρα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#149380 Αν κατάλαβα καλά, έχεις μία και μοναδική γραμμή με 6άρια καλώδια που πηγαίνει στην ηλ. κουζίνα. Εσύ τώρα θέλεις να συνδέσεις τις εστίες σ’ αυτήν την γραμμή και παράλληλα να πάρεις ρεύμα από την ίδια γραμμή παρεμβάλλοντας μια ασφάλεια και να τροφοδοτήσεις τον φούρνο; :hmmm:

Αν είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, μη προχωράς. Είναι πατάτα! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#149381 My bad :innocent:

Λογικά έχεις το spec sheet του φούρνου, βλέπεις max κατανάλωση, πολλαπλασιάζεις επί 1.25 για απώλειες, άεργο κλπ, βάζεις ένα +10% για ασφάλεια, και βάζεις την επόμενη μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι τυχαία που είδα 2-3 μοντέλα, όλοι προτείνουν 16αρα για σκέτο φούρνο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#149384 Δεν υπάρχει άεργη ισχύς. Δεν υπάρχουν επαγωγικά και χωρητικά στοιχεία. Φούρνος είναι, για ωμικά φορτία μιλάμε. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Pitt έγραψε:Δεν υπάρχει άεργη ισχύς. Δεν υπάρχουν επαγωγικά και χωρητικά στοιχεία. Φούρνος είναι, για ωμικά φορτία μιλάμε. :s_wink

Φούρνο με περιστρεφόμενη σούβλα δεν έχεις δει ? :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#149391 Χα, χα, χα! Έχω δεί, αλλά νομίζω πλέον σπάνια υπάρχουν τέτοιοι και σε λίγες μόνο μάρκες. Δεν είχα καταφέρει να βρώ ήδη εδώ και 10 χρόνια που άλλαξα τον δικό μου.

Αλλά και τότε που υπήρχαν (και ενδεχομένως ακόμη υπάρχουν) το μοτεράκι τους ήταν της τάξης των 10W. :iconcool:

BTW, ούτε απώλειες (έτσι όπως τις εννοείς) υπάρχουν. Η μέγιστη κατανάλωση που περιγράφεται στις προδιαγραφές είναι υπέραρκετή. Δεν χρειάζεται να προσθέσει 25% και άλλο ένα 10% γιατί όσο μεγαλύτερη ασφάλεια βάλει, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος ζημιάς.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Pitt έγραψε:Χα, χα, χα! Έχω δεί, αλλά νομίζω πλέον σπάνια υπάρχουν τέτοιοι και σε λίγες μόνο μάρκες. Δεν είχα καταφέρει να βρώ ήδη εδώ και 10 χρόνια που άλλαξα τον δικό μου.

Αλλά και τότε που υπήρχαν (και ενδεχομένως ακόμη υπάρχουν) το μοτεράκι τους ήταν της τάξης των 10W. :iconcool:

BTW, ούτε απώλειες (έτσι όπως τις εννοείς) υπάρχουν. Η μέγιστη κατανάλωση που περιγράφεται στις προδιαγραφές είναι υπέραρκετή. Δεν χρειάζεται να προσθέσει 25% και άλλο ένα 10% γιατί όσο μεγαλύτερη ασφάλεια βάλει, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος ζημιάς.

Τα ποσοστά που αναφέρω είναι τα τυπικά για διαστασιολόγηση ηλ.κυκλώματος, καταναλώσεων και ασφαλειών, όταν δεν ξέρεις τίποτα περισσότερο από τις επιμέρους ονομαστικές καταναλώσεις, το rule of thumb που λέμε. Αν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε μέγεθος ασφάλειας, τότε προφανώς δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#151621 Δεν υπάρχει ψυγείο 70εκ πλάτος x 200εκ ύψος που να έχει εσωτερικό μηχανισμό για παγάκια στην κατάψυξη όπως πχ αυτό;
http://www.lg.com/gr/refrigerators/lg-G ... om-freezer (βλ. 2η φωτό στην κατάψυξη το πάνω αριστερά)
Δεν βρίσκω κάτι, όλα τα ψηλά έχουν μόνο συρτάρια με χύμα παγοθήκες :rant: (καταναλώνω πολλά παγάκια και το βρίσκω πολύ εκνευριστικό να γεμίζω καθημερινά και να προσέχω μη χυθούν νερά)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Δεν υπάρχει ψυγείο 70εκ πλάτος x 200εκ ύψος που να έχει εσωτερικό μηχανισμό για παγάκια στην κατάψυξη όπως πχ αυτό;
http://www.lg.com/gr/refrigerators/lg-G ... om-freezer (βλ. 2η φωτό στην κατάψυξη το πάνω αριστερά)
Δεν βρίσκω κάτι, όλα τα ψηλά έχουν μόνο συρτάρια με χύμα παγοθήκες :rant: (καταναλώνω πολλά παγάκια και το βρίσκω πολύ εκνευριστικό να γεμίζω καθημερινά και να προσέχω μη χυθούν νερά)

Η Samsung έχει νομίζω 2-3 μοντέλα που έχουν ένα πολύ έξυπνο συστηματάκι, με ενσωματωμένες παγοκυψέλες, συρταράκι και εύκολη τροφοδοσία με νερό. Κοίταξέ τα λίγο αν σου κάνουν οπτικά, νομίζω όμως ότι δεν βγαίνουν ψηλά (2μ) που το θες εσύ....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#151661 Ναι μόνο στο 1.85

mirage περιμένω πρώτα ο geakos να πάρει παγομηχανή να μας πει εντυπώσεις και βλέπουμε :iconcool: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#151667 Για μεγαλους καταναλωτες παγου νομιζω τα ετοιμα παγακια ειναι ιδανικη λυση. Η παγομηχανη θα σου φαει χωρο στον παγκο. Δεν ξερω αν το θες αυτο.