Η αλήθεια είναι ότι πάντα πολύκλωνο είχα, και μάλιστα το απλό λευκό, όχι το υπερ-ενισχυμένο για εξωτερικές εγκαταστάσεις.
Αυτό με τη διάβρωση το παρατήρησα μετά από ένα μόλις χειμώνα έξω, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κάνει καλεί στεγανοποίηση εκεί που έπρεπε.
Δεν πρόκειται για τελειωτικά μόνιμη εγκατάσταση, το καλώδιο θα μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, αλλά από την άλλη γιατί να μην ξενοιάσω.
Το μόνο πραγματικά που με απασχολεί είναι αν θα μπορώ να περιστρέψω το καλώδιο κατά 180 μοίρες εντός του πλαισίου του διακόπτη (περίπου 10x8 εκ. με τις επαφές στη μέση), καθώς είσοδος-έξοδος είναι από την ίδια πλευρά.
Θα πάρω για αρχή ένα κομμάτι 1 m για να δοκιμάσω.
Ευχαριστώ πολύ.
Ευχαριστώ θερμά όλους. Οι επόμενες απορίες μου θα έχουν να κάνουν με χρώματα εξωτερικού χώρου (ελαστομερή-σιλικονούχα)......
Another day.
nEK έγραψε: Ο Μ/Σ μονωσης προσδιδει μια προστασια αλλα σε περιπτωση μπορει να ειναι ποιο επικυνδυνο.
Ως επικίνδυνο εννοείς ότι μπορεί κάποιος να πάθει ηλεκτροπληξία αν ακουμπήσει ταυτόχρονα και τα δύο καλώδια που πηγαίνουν στην αντλία;
Ασε που δεν θα μπορεσεις να γιεωσεις την αντλια.
Επειδή έτσι όπως το έγραψες θα μπορούσε ίσως να παρανοηθεί, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο λόγος για τον οποίον "δεν θα μπορέσει να γειώσει την αντλία" είναι επειδή ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ χρειάζεται να την γειώσει.
Εάν χρησιμοποιηθεί μετασχηματιστής απομόνωσης ΔΕΝ υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γειωθεί η συσκευή (γι’ αυτό μίλησα και για διπολικό αντί για τριπολικό καλώδιο) και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από αυτήν την έλλειψη γείωσης.
Ίσα ίσα αν την συνδέσουμε με την γείωση του σπιτιού, ουσιαστικά παύει το κύκλωμα μετά τον μετασχηματιστή να είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο δίκτυο.
ArrowsFA1 έγραψε:Για το ρελέ θα αναλάβει ηλεκτρολόγος καθώς οι γνώσεις μου δεν φτάνουν παραπέρα.
Έτσι! Και πολύ καλά θα κάνεις.
Έχω βάλει μερικές φραουλιές σε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι. Όχι για να βγάλω παραγωγή, αλλά για την πλάκα. Παραδόξως έχουν δώσει αρκετές φράουλες μέχρι τώρα και απο μυρωδιά σκίζουν.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όσο και να τις αφήσω να ωριμάσουν, είναι αρκετά ξινές. Τις βλέπει αρκετά ο ήλιος (όχι όλες τις ώρες όμως). Τί κάνω λάθος? Έχει να κάνει με την ποικιλία?
thednick έγραψε:Δεν εντάσσεται εντελώς στα μαστορέματα, αλλά εν μερη στο DIY![]()
Έχω βάλει μερικές φραουλιές σε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι. Όχι για να βγάλω παραγωγή, αλλά για την πλάκα. Παραδόξως έχουν δώσει αρκετές φράουλες μέχρι τώρα και απο μυρωδιά σκίζουν.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όσο και να τις αφήσω να ωριμάσουν, είναι αρκετά ξινές. Τις βλέπει αρκετά ο ήλιος (όχι όλες τις ώρες όμως). Τί κάνω λάθος? Έχει να κάνει με την ποικιλία?
on topic 1: viewtopic.php?f=9&t=393
on topic 2: να τις φας με ζάχαρη
21 quadra έγραψε:Οι φράουλες είναι όξινες, ζάχαρη και λίγο κονιάκ, ή σαντιγύ, ή με παγωτό καϊμάκι ή στραγγιστό γιαούρτι, και με σαμπάνια τρώγονται.
Στη φαντασιωση ξεχασες τη γυμνη αιθερια υπαρξη να προσθεσεις...
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=34864
Το πρόβλημα είναι, πως σήμερα που δοκίμασα να κάνω μια τρύπα στον τοίχο, διαπίστωσα πως δεν μπορεί να δεχτεί μύτες από τρυπάνια
Έχει δηλαδή μόνο την εξάγωνη υποδοχή για να μπουν μύτες από κατσαβίδια. Κάνω κάτι λάθος ή απλά την πάτησα; Τα δραπανοκατσάβιδα δεν τρυπάνε κιόλας;
Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα μου άρεσε πολύ, και ως προς την ποιότητα και ως προς την δύναμη.
Για δουλειές με βιδώματα είναι φο βε ρό εργαλειάκι(αν δουλεύει όπως και τα άλλα), αλλά για τρύπες δεν κάνει.
Και τα δύο δουλεύουν κανονικότατα και σαν δράπανα και σαν κατσαβίδια
shell=βενζιναδικο? γιατι?
Impact χρειαζεται για πολυ χοντρες ροπες (πχ σε αυτοκινητο) δεν χρειαστηκα ποτε κατι καλυτερο απο 14αρι B&D, (για ξυλο τουλαχιστον ακομα και αν δεν εκανα προτρυπες. Στο τσιμεντο δουλεια εκανε το κρουστικο και μετα βιδωνα με το απλο μπαταριας ανετα).