Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#816840 Για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε ανακαίνιση τί ισχύει;

Ο ένας μηχανικός μου λέει να δηλώσει λίγα, δλδ τοίχους κτλ. Δε θέλει να δώσει ηλεκτρο-μηχανολογικό σχέδιο. Θα ανεβάσει λέει τα ένσημα αν δηλώσει κανείς ενδοδαπέδια, κόστος άδειας κτλ. Αλλά φοβάμαι μη μου τη φέρει αν δεν κάνω τη δουλειά σε αυτόν τελικά. Πολύ περίπλοκο…

Ο δεύτερος μου λέει και ηλεκτρομηχανολογικό κτλ στην άδεια.

Η άποψη του δεύτερου μου αρέσει περισσότερο. Τί γίνεται γενικά; Τί ισχύει σε περίπτωση πώλησης; Τί ισχύει σε περίπτωση καταγγελίας; Πρέπει να φαίνεται ότι το σπίτι είναι ενεργειακά τακτοποιημένο;

Δεν ξέρω ποιον να πιστέψω… πάντως θέλω να τα κάνω τακτοποιημένα. Πως κινείται η αγορά γενικότερα;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#816853 Μικρής κλίμακας νομίζω αρκεί.
Κατά τα λοιπά οι τιμές που γράφεις είναι εξωπραγματικές .Εγώ στη θέση σου κάποια στιγμή θα το έκανα θέμα στο γραφείο ....
Θα μείνετε εσείς στο σπίτι υποθέτω?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816859 Πέτρο, συγνώμη που θα το πω λίγο ωμά, αλλά αυτοί που βρήκες, είδαν γιατρό, σκέφτηκαν λεφτά πολλά και κοπανάνε αδιακρίτως.
Μην τους κάνεις την χάρη, και μην είσαι πολύ ευγενικός. Οι εργολάβοι έτσι δουλεύουν.
Πες τους στεγνά πως τα λεφτά που ζητάνε είναι πολλά και πως σταματάς τις κουβέντες για να βρεις εναλλακτικές προσφορές.
Επειδή η ανακαίνισή σου είναι πολύ μεγάλη, να ξέρεις πως τα λεφτά που θα πληρώσεις θα είναι ούτως ή άλλως πολλά. Ουσιαστικά κρατάς τους τοίχους και αλλάζεις τα πάντα. Η βάση σου θα είναι σαν μίνιμουμ τα 500/τμ αλλά αν το παρακάνεις, μπορεί να φτάσεις σχεδόν τα διπλάσια! Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά άνετα γίνεται, αν πας μαξιμαλιστικά παντού.
Εγώ θα πήγαινα σε ένα γραφείο και θα ζητούσα αρχικά μια ανακαίνιση συντηρητική, για να μην δώσω στόχο πως έχω λεφτά και πως μπορούν να με... γδύσουν. Αλλά σίγουρα, πρέπει να βρεις εναλλακτικές προσφορές, γιατί αυτοί που έχεις βρει θεωρούν πως θα σε... ξεπουπουλιάσουν!
Γι'αρχή, θα ζητάς στις προσφορές, να σου δίνουν τιμή χωριστά τα υλικά και χωριστά τις υπηρεσίες. Έτσι θα ξέρουν πως δεν μπορούν να φουσκώσουν τα πάντα.
Επίσης, να σκεφτείς πως μπορείς να πληρώσεις μηχανικό για να σου κάνει επίβλεψη, ακόμη και αν εσύ φέρεις δικό σου συνεργείο. Πχ να κλείσεις εσύ συνεργείο για τα κουφώματα, και όχι μέσω του μηχανικού κλπ.
Κοινώς, χρειάζεται μια στρατηγική, αν δεν θέλεις να πληρώσεις πολλά. Γιατί μια τέτοια ανακαίνιση είναι σχεδόν σαν να χτίζεις σπίτι, έχει πάρα πολλά πράγματα και θα χρειαστεί πολύ καιρό να τελειώσει. Να υπολογίζεις 6 μήνες τουλάχιστον, γιατί πολλά πράγματα μπορεί να σε καθυστερήσουν και τα συνεργεία δεν θα είναι πάντοτε διαθέσιμα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#817016 Κωστή ναι είναι για ιδιοκατοίκηση.

HF αν πάω με το budget της και βάλω τα υλικά που διάλεξα, είμαι στα 850€/ τμ.

Το πιο θρασύ είναι πως είπε στη σύζυγό μου πως αυτή έχει διαφυγόντα κέρδη επειδή δεν πήγα να πάρω τα κουφώματα, πλακάκια, πόρτες κτλ από εκεί που μου είπε αλλά από αλλού. Επίσης ενώ συμφωνήσαμε περαστικά για παρκέ από το μαγαζί, αυτή επεμβαίνει στο μαγαζί και λέει ότι θα τα περάσει αυτή.

Και θέλει 7.500€ για επίβλεψη ενώ μου λέει πως αυτά που κανόνισα μόνος (πχ κουφώματα, ενδοδαπέδια πλέον, κουζίνα) δε θα τα επιβλέψει…

Τώρα μου ζητά 2.000 για τον κόπο της (το δέχομαι, να της δώσω κάτι) και 1.000€ για την άδεια…

Αλλά θα πάρω με το ζόρι ένα pdf με την κάτοψη. Για AutoCAD ούτε λόγος… Για ηλεκτρομηχανολογικό σχέδιο επίσης…

Αλλά την προσφορά την έκανε 10 μέρες πριν τις εργασίες ενώ τη ρωτούσαμε συνεχώς. Μέχρι τώρα μέλι-γάλα.

Μπορεί να μπαίνει ως μηχανικός στο Κτηματολόγιο και να βλέπει τί έχουμε; Γιατί όλα άρχισαν από τότε, έτσι έχω την εντύπωση. Μας είπε ότι μπορεί να βλέπει τί έχει ο οποιοσδήποτε…
Άβαταρ μέλους
By skous
#817020 Εγω πάντως δεν θα συνεργαζόμουν με τέτοιο άτομο.
Απλά θα έλεγα ότι το σχέδιο αναβάλλεται και θα έψαχνα να πάω άλλου.

Αυτό με τα «Διαφυγόντα κέρδη» με ξεπερνάει! Είναι σαν να σου λέει κατάματα «σε κλέβω».

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PeterPan έγραψε:
Αλλά την προσφορά την έκανε 10 μέρες πριν τις εργασίες ενώ τη ρωτούσαμε συνεχώς. Μέχρι τώρα μέλι-γάλα.

Τραγική συμπεριφορά

Ταυτόχρονα είναι και ένα καμπανάκι ήδη αυτό , όταν δε σου λέει από την αρχή τα κόστη για την εργασία της , μπορείς να υποψιαστείς που το πάει.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
PeterPan έγραψε:Κωστή ναι είναι για ιδιοκατοίκηση.

HF αν πάω με το budget της και βάλω τα υλικά που διάλεξα, είμαι στα 850€/ τμ.

Το πιο θρασύ είναι πως είπε στη σύζυγό μου πως αυτή έχει διαφυγόντα κέρδη επειδή δεν πήγα να πάρω τα κουφώματα, πλακάκια, πόρτες κτλ από εκεί που μου είπε αλλά από αλλού. Επίσης ενώ συμφωνήσαμε περαστικά για παρκέ από το μαγαζί, αυτή επεμβαίνει στο μαγαζί και λέει ότι θα τα περάσει αυτή.

Και θέλει 7.500€ για επίβλεψη ενώ μου λέει πως αυτά που κανόνισα μόνος (πχ κουφώματα, ενδοδαπέδια πλέον, κουζίνα) δε θα τα επιβλέψει…

Τώρα μου ζητά 2.000 για τον κόπο της (το δέχομαι, να της δώσω κάτι) και 1.000€ για την άδεια…

Αλλά θα πάρω με το ζόρι ένα pdf με την κάτοψη. Για AutoCAD ούτε λόγος… Για ηλεκτρομηχανολογικό σχέδιο επίσης…

Μπορεί να μπαίνει ως μηχανικός στο Κτηματολόγιο και να βλέπει τί έχουμε; Γιατί όλα άρχισαν από τότε, έτσι έχω την εντύπωση. Μας είπε ότι μπορεί να βλέπει τί έχει ο οποιοσδήποτε…

Απίστευτο... :dizzy: Προφανώς φευγεις ....Που τους είχες βρει?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
skous έγραψε:...Αυτό με τα «Διαφυγόντα κέρδη» με ξεπερνάει! Είναι σαν να σου λέει κατάματα «σε κλέβω»....
Αυτό και μόνο θα με έκανε να φύγω τρέχοντας. Το ξέρω ότι γίνεται αλλά το θράσος να σου το λέει στα μούτρα. Απίστευτο.
Ο σωστός θα σου πει πήγαινε δες τιμές και μετά θα δω αν μπορώ να σου το πάρω φτηνότερα. Και εσύ θα κερδίσεις και αυτός αλλά τουλάχιστον νιώθεις ότι υπάρχει μια θέληση για συνεργασία και όχι να σε γδύσω από παντού όσο περισσότερο μπορώ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#817057 Οτσο εσυ αν ησουν στη θεση της πώς θα το χειριζοσουν; :hmmm:

Μην μου επιστρεψεις το ερωτημα, θελω να ψηφισω χωρις τυψεις. :innocent: