Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:Στη Revolut τι δυνατότητες έχουμε να κάνουμε επικαιροποίηση των στοιχείων;
Εστειλαν μαίιλ στον αδερφο να κανει επικαιροποίηση για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την κάρτα.
Δεν δεχεται φωτο της ταυτότητας, διαβατηριο δεν εχει σε ισχυ και το διπλωμα του ειναι παλιο.

Εχει καποια χρήματα μεσα, αλλά δεν μπορει να βαλει άλλα, ουτε να μεταφέρει τα υπάρχοντα.

Σε ενα εμαιιλ που εστειλε δεν απαντανε, ενω στην εφαρμογη δε βρήκα καπου που να μπορω να δω τι στοιχεία εχουν (documentation) και πως μπορω να τα ανανεωσω. Μου δινει μονο τα στοιχεια μου αναφορικά..

Φευγει ταξιδι σε δυο μερες, εχετε καποια ιδεα;
Μπορει να κανει την πιστοποίηση μεσω τσατ πχ;

Tελικά ο αδερφός κατάφερε κι επικοινώνησε με το τσατ και έμαθε τον λόγο μπου μπλόκαραν την κάρτα και δεν δέχεται το συστημα φωτο απο την ταυτότητα του.
Εληξε η ταυτότητα! :dizzy:
Εχουν ημερομηνία έκδοσης, οπότε έβαλαν και ημερομηνία λήξης (+15 χρόνια) :x
Οπότε ελλείψει άλλου αποδεικτικού εγγράφου η κάρτα αδρανοποιήθηκε.
Εχει 150€ μεσα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει, αλλά τιποτα άλλο.

Φεύγει με δανεική, και οταν γυρισει θα φτιαξει καινουριο δίπλωμα και θα επικαιροποιήση με αυτό
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:
bebes έγραψε:Στη Revolut τι δυνατότητες έχουμε να κάνουμε επικαιροποίηση των στοιχείων;
Εστειλαν μαίιλ στον αδερφο να κανει επικαιροποίηση για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την κάρτα.
Δεν δεχεται φωτο της ταυτότητας, διαβατηριο δεν εχει σε ισχυ και το διπλωμα του ειναι παλιο.

Εχει καποια χρήματα μεσα, αλλά δεν μπορει να βαλει άλλα, ουτε να μεταφέρει τα υπάρχοντα.

Σε ενα εμαιιλ που εστειλε δεν απαντανε, ενω στην εφαρμογη δε βρήκα καπου που να μπορω να δω τι στοιχεία εχουν (documentation) και πως μπορω να τα ανανεωσω. Μου δινει μονο τα στοιχεια μου αναφορικά..

Tελικά ο αδερφός κατάφερε κι επικοινώνησε με το τσατ και έμαθε τον λόγο μπου μπλόκαραν την κάρτα και δεν δέχεται το συστημα φωτο απο την ταυτότητα του.

Φεύγει με δανεική, και οταν γυρισει θα φτιαξει καινουριο δίπλωμα και θα επικαιροποιήση με αυτό

Γιατι δεν βγάζει και νέα ταυτότητα;10 λεπτά δουλειά ειναι.Εκεί που θα βγάλει φωτό για το δίπλωμα να βγάλει και για ταυτότητα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#825200 Την διαδικασια μετα να ενημερωσεις το Μητρωο της ΑΑΔΕ, τραπεζες, ασφαλιστικα ταμεια, ασφαλειες, δεν θελω να την σκεφτομαι
Άβαταρ μέλους
By bebes
bill33 έγραψε:
bebes έγραψε:

Γιατι δεν βγάζει και νέα ταυτότητα;10 λεπτά δουλειά ειναι.Εκεί που θα βγάλει φωτό για το δίπλωμα να βγάλει και για ταυτότητα.

ακριβώς αυτο μου είπε :innocent:
Νίκος Παππάς έγραψε:Την διαδικασια μετα να ενημερωσεις το Μητρωο της ΑΑΔΕ, τραπεζες, ασφαλιστικα ταμεια, ασφαλειες, δεν θελω να την σκεφτομαι

Περιμένει όπως κι εγω να βγούν οι ....καινούριες :svivhaha:
Εγω εχω χειρόγραφη έκδοσης 2000.
Μια φορα μου έκαναν μανούρα στα σύνορα Κροατίας Σλοβενίας οι Σλοβένοι (ήταν και λίγο "ταλαιπωρημένη" η ταυτότητα) και μια φορα έφαγα "πόρτα" στο ψευδοκράτος το 2019. Εκεί μου είπαν κανονικά οτι έληξε.
Ειχα και διαβατήριο μαί μου (στο ξενοδοχείο) αλλά σιγα μην πήγαινα.
Εχω φιλους που ταξιδεύουν κανονικα στην Ευρωπη με χειρόγραφη, εγω τα τελευταια χρονια παω με το διαβατηριο και περιμενω να βγαλω κατευθείαν "απο τις καινούριες" :shifty:
Άβαταρ μέλους
By glf
#825206 Και γω επειδή έπρεπε να βγάλω νέο διαβατήριο, αναγκαστικά μου έκαναν ανανέωση ταυτότητας.
Τώρα για ποιο ακριβώς λόγο πρέπει να αλλάξει ο αριθμός ταυτότητας ας μου πείτε εσείς.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Νίκος Παππάς έγραψε:Την διαδικασια μετα να ενημερωσεις το Μητρωο της ΑΑΔΕ, τραπεζες, ασφαλιστικα ταμεια, ασφαλειες, δεν θελω να την σκεφτομαι

Αυτόματα γίνεται η ενημέρωση.Εκτός του ΕΦΚΑ,ετσι έχω διαβάσει.
Άβαταρ μέλους
By bill33
glf έγραψε:Και γω επειδή έπρεπε να βγάλω νέο διαβατήριο, αναγκαστικά μου έκαναν ανανέωση ταυτότητας.
Τώρα για ποιο ακριβώς λόγο πρέπει να αλλάξει ο αριθμός ταυτότητας ας μου πείτε εσείς.

Γιατί μπορεί να έχει κλαπεί,ο αριθμός αφορά το δελτίο και όχι το άτομο.Θα μπορούσε όμως επάνω να γράφει το ΑΜΚΑ .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bill33 έγραψε:

Η δικη μου ληγει φετος. Η θα βγαλω διαβατηριο , ή θα την αλλαξω
Άβαταρ μέλους
By bill33
Νίκος Παππάς έγραψε:
bill33 έγραψε:

Η δικη μου ληγει φετος. Η θα βγαλω διαβατηριο , ή θα την αλλαξω

Εχει κυκλοφορήσει ΦΕΚ που λεει ότι απο η λήξη απο 15ετία πάει σε 10ετία.Νομίζω όμως ότι αφορά τις νέου τυπου για όταν κυκλοφορήσουν.
Η δικιά μου είναι απο 2011 .Μιας και το διαβατήριο μου μπήκε στην τελευταία χρονιά απο τον Μαρτη έβγαλα φωτο για διαβατήριο και ταυτότητα για να τα αλλάξω και τα δύο και να ξεμπερδεύω.
Στο γραφείο διαβατηρίων την κοίταγαν την ταυτότητα λες και ήταν δεν ξέρω και εγώ τι.
"Γιατί να την αλλάξετε;Είναι σε άριστη κατάσταση,ούτε το μελάνι έχει ξεθωριάσει ούτε τίποτα.Είναι μια χαρά"
Οντως είναι σαν καινούργια καθώς δεν την κουβαλάω μαζί μου παρά μόνο όταν ταξιδευω ,που και πάλι μένει στο τσαντάκι σε άλλη θήκη απο το διαβατήριο.Αφου δεν δημιουργούσε πρόβλημα στην έκδοση διαβατηρίου δεν επέμενα.

Οπότε έβγαλα διαβατήριο 10ετίας και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By Chris
bill33 έγραψε:

Λολ, για το ιδιο ελληνικο κρατος μιλαμε?? Θα ενημερωθουν ολα τα τελευταιας τεχνολογιας ηλεκτρονικα συστηματα αυτοματα??? Κι αν η κυρια Σουλα απο τον δευτερο ξεχασει να παει τα παραβολα στο μητρωο??? Και νταξει εκανε ενα ρο ο αλλος και εγραψε οτι εγραψε, εσυ το εδεσες?
Άβαταρ μέλους
By bill33
Chris έγραψε:
bill33 έγραψε:

Λολ, για το ιδιο ελληνικο κρατος μιλαμε?? Θα ενημερωθουν ολα τα τελευταιας τεχνολογιας ηλεκτρονικα συστηματα αυτοματα??? Κι αν η κυρια Σουλα απο τον δευτερο ξεχασει να παει τα παραβολα στο μητρωο??? Και νταξει εκανε ενα ρο ο αλλος και εγραψε οτι εγραψε, εσυ το εδεσες?

Μάλλον αφορά μονο την εφορία https://www.odigostoupoliti.eu/aade-aft ... n-politon/
Άβαταρ μέλους
By Chris
bill33 έγραψε:
Chris έγραψε:
bill33 έγραψε:

Μάλλον αφορά μονο την εφορία https://www.odigostoupoliti.eu/aade-aft ... n-politon/

(Κι αμα) :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By doule
Chris έγραψε:
bill33 έγραψε:

Η ενημέρωση σε ότι αφορά τις υπηρεσίες που είναι στην "ομπρέλα" του gov.gr γίνεται από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep
Η αλλαγή αφορά είτε ταυτότητα, είτε διεύθυνση κατοικίας, τηλεφώνου, μέιλ...
Αφού έχεις κάνει update τα στοιχεία στο ΕΜεπ, στη συνέχεια κάνεις log-in στο internet banking που χρησιμοποιείς και με την υπηρεσία KYC- Know Your Customer η τράπεζα αντλεί τα στοιχεία σου από το gov και... τέλος! :metalo:

Το δύσκολο είναι στα ασφαλιστικά ταμεία... Εκεί μάλλον θέλει επικοινωνία με μέιλ, τηλέφωνα, κτλ...
Άβαταρ μέλους
By glf
#825279 Ε εδώ έχει την παλιά ταυτότητα.
Και δε βλέπω να μπορώ να αλλάξω αυτά τα στοιχεία.
Τηλέφωνο email και διεύθυνση αφήνει να αλλάξω.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#825294 Απο Σεπτέμβριο άκουσα θα αρχίσουν να δινουν τις νεες ταυτότητες και αρχες 2024 τα νέα διαβατήρια.

Οπότε, περιμένουμε (για άλλη μια φορά)

Σε μια εβδομαδα λήγειν το διαβατηριο μου, οπότε αναγκαστικά θα φτιαξω ενα και το "νεο" θα περιμένει 10 χρόνια :lol: