Chris έγραψε:Κάτσε ρε με μπερδεψες. Έχεις χασάπη με ειδικό ψυγείο και την αγόρασες και την άφησες στο ψυγείο του 2.5 μήνες ή την πήρες σπίτι? Και αν έχει ο χασάπης ψυγείο γιατί την πήρες σπίτι και δεν την πήρες παλαιωμενη από αυτόν?
Δεύτερον: το αφαίρεσες το μαύρο γύρω γύρω ή το εψησες έτσι όπως το βλέπω στην πρώτη φωτό? Σε σχέση με όσα παλαιωμενα έχω δει σε φωτός ή και ζωντανά αυτό μοιάζει λιιιγο πιο ύποπτο, δεν ξέρω αν θα το τολμούσα. Αφού είσαι εδώ και ποσταρεις όμως, όλα καλά. Έχει και ο δικός μου ψυγείο, αλλά ότι βρίσκεται εκεί μέσα ξεκινάει από τριψήφιο το κιλό και δεν τολμάω.
Του πληρωσα 2.5 κιλα κρεας και το αφησα στο ψυγειο του να ωριμαζει. Οπως ειπα το ψυγειο του δεν ειναι ειδικο ξηρας ωριμανσης (σαν αυτα στο λινκ που ποσταρισα απο το Σκρουτζ) αλλα εχει επιλεξει συγκεκριμενη θερμοκρασια (λιγο ψηλοτερη απο αλλα κρεοπωλεια αν δεν απατωμαι) και υγρασια χαμηλοτερη απο την κανονικη (παλι αν δεν απατωμαι) ωστε να μπορει να βαζει κρεατα προς ωριμανση.
Αυτο το σκουρο χρωμα που βλεπεις ειναι μετα απο καθαρισμα. Εκοψε/πεταξε μια λεπτη φετα απο τις 2 "μεγαλες" πλευρες (που ηταν ακομα πιο σκουρες και πολυ ζαρωμενες) κι επισης καθαρισε οσο γινοταν και την "περιμετρο". Με λιγα λογια μετα απο τα κρεατα που πεταξε και το κοκκαλο που επισης πεταξε, εμεινε σχεδον το μισο, 1.2 κιλα (2 μεγαλουτσικες μπριζολες). Στην ουσια δηλαδη αντι για 30€/κιλο που πληρωσα, μου πηγε 60€/κιλο στην τελικη του μορφη, χωρις κοκκαλο κι ετοιμο για ψησιμο!

)
)