Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#671697 Ναι, ειτε ενα σετακι τις συνηθισμενες διαμετρους ξυλου, ειτε και τα 3 ειδη. Ειδικα τα ξυλου με μια απροσεκτη κινηση τρωνε τη μυτη για πλακα. Τα μικροτερα τα θεωρω πολυ πιο χρησιμα απο το 8αρι. Σπανια χρησιμοποιω 8αρι, επισης σε σκληρο ξυλο ξεκιναω με το λεπτοτερο και ανεβαινω (το ιδιο και στα ταβανια βεβαια). Κρουση δε χρειαζεται με τπτ, ουτε σε ξυλο ουτε σε τοιχο συνηθως
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#671699 Η βρυση της κουζινας εχει μια διαρροη απ' τη βάση της και προσπαθω να τη μαστορεψω.
Πηρα ανταλλακτικο (παιρνει αυτό το κυλινδρικο πλαστικο με την τρεις τρυπες στον πάτο) αλλα παροτι το εφαρμοζω ακριβώς στις τρύπες του, η διαρροη μ' αυτο ειναι πολυ μεγαλυτερη.
Με ειπαν να ελεγξω αν τα ποδαρακια του μηχανισμου ειναι ιδια. Πραγματι του καινουριου ειναι μακρυτερα, κατα ενα χιλιοστο περιπου. Βεβαια, οι τρυπες στις οποιες μπαινουν τα ποδαρακια αυτα μεσα στη βρύση δεν μοιαζουν τοσο στενες ωστε να εφαρμοζει ακριβως. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
bill33 έγραψε:
Geralt έγραψε:Θενξ για τα τιπς
Στο τρύπημα και κρέμασμα διαφόρων έχω γίνει καλός μάστορας, έχω κρεμάσει σχεδόν τα πάντα από βάσεις τηλεοράσεων και ράφια μέχρι βαριά έπιπλα, σε φίλους και γνωστούς οπότε έχω μάθει όλα τα μυστικά.

Μέχρι τώρα έβαζα τις βάσεις Γ, είπα να εξελιχθω. Μοριοσανίδες είναι μωρέ κάνα δάχτυλο πάχος.

Αλλά άμα είναι να έχουμε θέμα,θα πάρω ένα τρυπάνι ξύλου μάλλον το 8αρι είναι αρκετό.
Στο απλό γύρισμα ε, δεν νομίζω να θέλει κρούση

Οχι δεν θέλει κρούση.
Εγω έχω πάρει απο lidl ένα σετακι που έχει και τοίχου και σιδήρου και ξύλου .Απλά ξεμπερδευεις και τα έχεις πάντα πρόχειρα.
Οχι ότι είναι άσχημο να αγοράζεις αυτό ακριβώς που θες.Ακόμα καλύτερα να αγοράζεις δύο ίδια τρυπανάκια,ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σπάσει.

Chris έγραψε:Ναι, ειτε ενα σετακι τις συνηθισμενες διαμετρους ξυλου, ειτε και τα 3 ειδη. Ειδικα τα ξυλου με μια απροσεκτη κινηση τρωνε τη μυτη για πλακα. Τα μικροτερα τα θεωρω πολυ πιο χρησιμα απο το 8αρι. Σπανια χρησιμοποιω 8αρι, επισης σε σκληρο ξυλο ξεκιναω με το λεπτοτερο και ανεβαινω (το ιδιο και στα ταβανια βεβαια). Κρουση δε χρειαζεται με τπτ, ουτε σε ξυλο ουτε σε τοιχο συνηθως

ωραια, βλεπω στα lidl εχει αυτο απο αυριο
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia ... -a2/p77824
Άβαταρ μέλους
By edmond
egobrain έγραψε:Η βρυση της κουζινας εχει μια διαρροη απ' τη βάση της και προσπαθω να τη μαστορεψω.
Πηρα ανταλλακτικο (παιρνει αυτό το κυλινδρικο πλαστικο με την τρεις τρυπες στον πάτο) αλλα παροτι το εφαρμοζω ακριβώς στις τρύπες του, η διαρροη μ' αυτο ειναι πολυ μεγαλυτερη.
Με ειπαν να ελεγξω αν τα ποδαρακια του μηχανισμου ειναι ιδια. Πραγματι του καινουριου ειναι μακρυτερα, κατα ενα χιλιοστο περιπου. Βεβαια, οι τρυπες στις οποιες μπαινουν τα ποδαρακια αυτα μεσα στη βρύση δεν μοιαζουν τοσο στενες ωστε να εφαρμοζει ακριβως. :hmmm:

Υπάρχουν 5-6 διαφορετικές διαστάσεις, οι οποίες μοιάζουν μεταξύ τους αλλά δεν είναι. Πρέπει να πας στο μαγαζί με το ανταλλακτικό στο χέρι.
Άβαταρ μέλους
By fot
#671793 Καλημέρα σε όλους! Εδώ και μερικές μέρες ψάχνω να βάλω φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια της κουζινας. Έχετε δοκιμάσει φωτιστικα; προτάσεις;;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
fot έγραψε:Καλημέρα σε όλους! Εδώ και μερικές μέρες ψάχνω να βάλω φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια της κουζινας. Έχετε δοκιμάσει φωτιστικα; προτάσεις;;

Καλημερα. Πριν μια βδομαδα εβαλα αυτα.
https://www.kafkas.gr/fotistika/fotismo ... mm_151714/
Υπαρχουν και σε αλλες διαστασεις, ενωνονται μεταξυ τους αν θες και μπαινουν πανευκολα ( αν και δεν εβαλα τις βιδες που εχει μεσα αλλα μικρες νοβοπανοβιδες )

Η συσκευασια εχει μεσα δυο τροπους αναρτησης, συνδεσμους ενωσης σε ευθεια και γωνια.
Άβαταρ μέλους
By fot
#672101 Πολυ καλα φαίνονται αν και βρήκα αντίστοιχα προιοντα και πιο φθηνά. Συνδέονται κατευθείαν σε πριζα ή θέλουν συνδεση με ρευμα με ενωση καλωδιων;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
fot έγραψε:Πολυ καλα φαίνονται αν και βρήκα αντίστοιχα προιοντα και πιο φθηνά. Συνδέονται κατευθείαν σε πριζα ή θέλουν συνδεση με ρευμα με ενωση καλωδιων;

Αυτα που πηρα εχουν φις για πριζα, αλλα επειδη υπηρχε καλωδιωση και διακοπτης χρησιμοποιησα τον συνδεσμο γωνιας που ειχε η συσκευασια ( ενα καλωδιο 15 εκατοστων με δυο φις στις ακριες ) για να τα συνδεσω. Ετσι εχω ακεραια τα καλωδια ωστε αν χαλασουν να μου τα αλλαξουν χωρις θεματα :s_wink και χωρις μεσον :shifty:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#672787 Για κόψιμο ενός τμήματος εξάτμισης μετά το τελικό, τοποθετημένη επάνω στο αυτοκίνητο χρειάζεται να προσέξουμε κάτι;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#672961 με τι? με τροχό? το που πανε οι σπιθες μην αναψουν τρεγμενα λαδια κ.λ.π.

Αν εχεις ηλεκτρικό πριονι καλύτερα....
Άβαταρ μέλους
By fokion
#672988 τις σπιθες και τα ματια σου......

να υποθεσω με μικρό τροχο ε???

και βεβαια τι υπαρχει περιξ απο καλωδια σωληνακια φρενων ή/και βενζινας κλπ καταλαβαινεις τωρα....
Άβαταρ μέλους
By italakias
panos2171 έγραψε:Για κόψιμο ενός τμήματος εξάτμισης μετά το τελικό, τοποθετημένη επάνω στο αυτοκίνητο χρειάζεται να προσέξουμε κάτι;

Πηγαινε σε εναν εξατμισα να στην κοψει.