Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:Τι παίρνετε από μοσχαρίσιο κρέας για bbq ή τηγάνι (lodge);

Εγω παιρνω ριμπαη για ψησιμο στη σχαρα (καρβουνο ή υγραεριο). Ενιοτε και ριμπαη με κοκκαλο (τομαχοκ).
Πιο σπανια κανενα μπον φιλε που ειναι πιο ακριβο, πιο μαλακο, αλλα με λιγο χειροτερη γευση απο τη ριμπαη κατα την αποψη μου.

Για μαγειρεμα στην κατσαρολα παιρνω ποντικι με οσο περισσοτερο ζελε γινεται και το κανω κοκκινιστο. Πολλες ωρες σιγοβρασιμο και γινεται γλυκισμα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Dimitris_P έγραψε:Τι παίρνετε από μοσχαρίσιο κρέας για bbq ή τηγάνι (lodge);

Εγώ έχω βολευτεί με τις TBone του ΑΓΝΟ, γύρω στα 9-10 το κιλό (2 περίπου βγαίνουν). Τις βγάζω στους 65° και είναι medium well και μαλακές και νόστιμες με λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι από πάνω.

Είχα πάρει μια φορά black angus Ουρουγουάης από ένα κρεοπωλείο της περιοχής το 'χα χρυσοπληρώσει αλλά μου έβγαλε τόσο βαριά κρεατίλα που δεν μ'άρεσε. Συκώτι μου θύμισε (που δεν μ'αρέσει).
σπαλομπριτζόλα γερμανογαλλίας από χασάπη στη Σαλονίκη. 5-6 στο κιλό (~15€).
άναμμα τέρμα στην υγραερίου, ένα γύρισμα, έλεγχος με πάτημα στη μέση, ραχάτι να πάρει τα ζουμιά, κόβω πλάγια και χιονίζω με ανθό
Άβαταρ μέλους
By egobrain
George_Prix έγραψε:Βασικα παλι θα ξεφυγω ελαφρως σε σχεση με αυτο που σκεφτομουνα αρχικα. Αναμενομενο :s_tongue

αφού ψοφάς να τα χώσεις ρε Γιώργε!
πες αλήθεια, βάζεις τα βασικά κριτήρια και διαλέγεις το πρώτο σε φθίνουσα σειρά τιμής, όπως όταν προτείνει αγορά ο Τζι;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#890111 https://www.cretanknives.gr/shop/produc ... lavi-apo-4

Θεόφιλος Σεχιδης προς g8777 έγραψε:Είναι η απολύτως εισαγωγική πρόταση που μπορώ να σκεφτώ,μην ασχοληθείς με τίποτα άλλο χαμηλότερης αξίας .

Εδώ και 32 χρόνια που μου το είπε, δεν πέρασε μέρα που να μην τον ευχαριστήσω. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Chris
g8777 έγραψε:https://www.cretanknives.gr/shop/products/ola-ta-maxairia/machairia-epaggelmatika-oikiaka/cheiropoiito-machairi-chef-20-ek-anoxeidoti-lepida-kai-lavi-apo-4

Θεόφιλος Σεχιδης προς g8777 έγραψε:Είναι η απολύτως εισαγωγική πρόταση που μπορώ να σκεφτώ,μην ασχοληθείς με τίποτα άλλο χαμηλότερης αξίας .

Εδώ και 32 χρόνια που μου το είπε, δεν πέρασε μέρα που να μην τον ευχαριστήσω. :oops:

Μέχρι φράγκα εφτά δίνω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#890113 Έχω ενα νυχοκοφτη με τον χάρτη της Κρήτης στην λαβή , για σένα 8 φράγκα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
egobrain έγραψε:
George_Prix έγραψε:Βασικα παλι θα ξεφυγω ελαφρως σε σχεση με αυτο που σκεφτομουνα αρχικα. Αναμενομενο :s_tongue

αφού ψοφάς να τα χώσεις ρε Γιώργε!
πες αλήθεια, βάζεις τα βασικά κριτήρια και διαλέγεις το πρώτο σε φθίνουσα σειρά τιμής, όπως όταν προτείνει αγορά ο Τζι;

Φιλε αν ισχυει μια φημη που εχει διαρρευσει απο το Ντιμη για ΤΗΝ προικα που πηρε ο Τζι, ειναι λογικο να επιλεγει το πρωτο το ακριβοτερο με τη "φθινουσα τιμη" :shifty:

Εγω που ειμαι ενας απλος σωγαμπρος, τα κατατασσω με την "αυξουσα τιμη" τα αποτελεσματα. Απλα επειδη ειμαι περιεργος σαν ανθρωπος προχωραω και βλεπω αποτελεσματα μερικες σελιδες περα απο εκει που σηκωνει η τσεπη μου. Κι οσο βλεπω... θελω :lol:
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 13 Μάιος 2025, 10:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#890144 - Αγοραζω 2 μπριζολες απο το ιδιο ζωο και κομμενες απο το ιδιο σημειο, διπλα-διπλα.
- Τη μια την τρωω και την αλλη τη βαζω σε βακουμ και μετα στην καταψυξη.
- Μετα απο 2-3 μηνες μου ερχεται ορεξη και τρωω και την αλλη.

Η γευση ειναι ιδια ή εχει χασει κατι αυτη που ειχα βαλει στην καταψυξη? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:- Αγοραζω 2 μπριζολες απο το ιδιο ζωο και κομμενες απο το ιδιο σημειο, διπλα-διπλα.
- Τη μια την τρωω και την αλλη τη βαζω σε βακουμ και μετα στην καταψυξη.
- Μετα απο 2-3 μηνες μου ερχεται ορεξη και τρωω και την αλλη.

Η γευση ειναι ιδια ή εχει χασει κατι αυτη που ειχα βαλει στην καταψυξη? :hmmm:

Εσυ την εφαγες, εμας ρωτας;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#890148 Πού να θυμάται μετά από 2 μήνες; Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Αποφεύγω να καταψύχω μοσχαρίσΕς πάντως. Χοιρινές ναι.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#890365 Ηρθε και το μαχαιρι. Νταξ, τωρα καταλαβα τι εστι μαχαιρι. Τα αλλα που ειχα ουτε το νερο δεν κοβανε τελικα :lol:

Απο ακονισμα τι κανουμε? Τι επιλογες υπαρχουν? :hmmm: