Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Και η κατοχή τους. Δεν μπορείς να έχεις σπίτι στην Βουλιαγμένη, στην Εκάλη, στην παραλία της Γλυφάδας, ή ακόμα και στα Σούρμενα και να μην πληρώνεις δεκάρα για αυτό. Από την άλλη, δεν μπορεί το κράτος να έρχεται και να σε αναγκάζει να πουλήσεις την περιουσία σου που δεν σου αποφέρει εισόδημα γιατί διαφορετικά θα πας φυλακή. Κάπου πρέπει να υπάρχει και μέση λύση.
Υπάρχει τεκμήριο ιδιοκατοίκησης. Αν έχεις πολλά τεκμήρια τότε πληρώνεις. Αν δεν έχεις πολλά τεκμήρια τότε δεν πληρώνεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:Οχταρια.
Ε οχταρια.
Έχω 47 διαμερίσματα, κληρονομιά από ακληρη θεια .
Κάθομαι και ξύνω μνι.
Πληρώνω φόρο ή όχι;
Ως έχει τώρα, με το υπάρχον καθεστώς πληρώνεις 47 φόρους κληρονομιάς για να τα πάρεις στο όνομά σου και 47 ΕΝΦΙΑ (συν ό,τι ήδη έχεις) κάθε χρόνο. Αν είναι καλά και νοικιασμένα έχει καλώς. Αν όμως μερικά δεν είναι θα πρέπει να πάρεις ΔΕΗ, νερό στο όνομά σου (φαντάσου να το κάνεις αυτό για 20-30 ακίνητα), να τα φτιάξεις (με λεφτά δικά σου αν έχεις ή από τα ενοίκια αν έχεις και μετά θα χρειαστείς χρόνια να ξεχρεώσεις και να αρχίσεις να βγάζεις κέρδος). Εν τω μεταξύ πληρώνεις ΕΝΦΙΑ...
Γενικά αν νομίζεις ότι το να έχεις τόσα διαμερίσματα θα σε έχει να κάθεσαι και η ζωή είναι ωραία είσαι πολύ γελασμένος. Είναι πλήρης απασχόληση με άγχος και κυνηγητό. Όλα θέλουν συντήρηση, να βρεις καλούς ενοικιαστές (επισκέψεις, μεσιτικά έξοδα), μερικοί δεν θα πληρώνουν ή θα κάνουν ζημιές (νομικά έξοδα). Και αν έχεις πολλά και δεν είναι και όλα μαζί αρχίζεις να πρέπει να στήσεις επιχείρηση με προσωπικό για να μπορείς να έχεις ζωή και να μη γίνεις Βέγγος.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#830501 Έχω αρχίσει ήδη να λυπάμαι όσους έχουν πολλά ακίνητα.
Υποφέρουν τα παιδιά!
Άβαταρ μέλους
By Serf
NickTG έγραψε:Έχω αρχίσει ήδη να λυπάμαι όσους έχουν πολλά ακίνητα.
Υποφέρουν τα παιδιά!
Προβλήματα κατεχόντων... Δε θα ήθελες να τα έχεις.

Στο μεταξύ, με πολλά διαμερίσματα αν κάποιος τρέχει ο ίδιος μόνος του για τις σχετικές εργασίες, μόνο συγγενής του Σκρουτζ Μακ Ντακ μπορεί να είναι
Άβαταρ μέλους
By g8777
sknipper έγραψε:
g8777 έγραψε:Οχταρια.
Ε οχταρια.
Έχω 47 διαμερίσματα, κληρονομιά από ακληρη θεια .
Κάθομαι και ξύνω μνι.
Πληρώνω φόρο ή όχι;
Ως έχει τώρα, με το υπάρχον καθεστώς πληρώνεις 47 φόρους κληρονομιάς για να τα πάρεις στο όνομά σου και 47 ΕΝΦΙΑ (συν ό,τι ήδη έχεις) κάθε χρόνο. Αν είναι καλά και νοικιασμένα έχει καλώς. Αν όμως μερικά δεν είναι θα πρέπει να πάρεις ΔΕΗ, νερό στο όνομά σου (φαντάσου να το κάνεις αυτό για 20-30 ακίνητα), να τα φτιάξεις (με λεφτά δικά σου αν έχεις ή από τα ενοίκια αν έχεις και μετά θα χρειαστείς χρόνια να ξεχρεώσεις και να αρχίσεις να βγάζεις κέρδος). Εν τω μεταξύ πληρώνεις ΕΝΦΙΑ...
Γενικά αν νομίζεις ότι το να έχεις τόσα διαμερίσματα θα σε έχει να κάθεσαι και η ζωή είναι ωραία είσαι πολύ γελασμένος. Είναι πλήρης απασχόληση με άγχος και κυνηγητό. Όλα θέλουν συντήρηση, να βρεις καλούς ενοικιαστές (επισκέψεις, μεσιτικά έξοδα), μερικοί δεν θα πληρώνουν ή θα κάνουν ζημιές (νομικά έξοδα). Και αν έχεις πολλά και δεν είναι και όλα μαζί αρχίζεις να πρέπει να στήσεις επιχείρηση με προσωπικό για να μπορείς να έχεις ζωή και να μη γίνεις Βέγγος.

Εικόνα

Καλά είμαστε;;

Καλά είμαστε.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Serf έγραψε:
Υποφέρουν τα παιδιά!

Στο μεταξύ, με πολλά διαμερίσματα αν κάποιος τρέχει ο ίδιος μόνος του για τις σχετικές εργασίες, μόνο συγγενής του Σκρουτζ Μακ Ντακ μπορεί να είναι

Ούτε να φανταστώ δεν θέλω τέτοιο άγχος!
Καλύτερα το άγχος του να μην ξέρεις αν θα φτάσουν τα λεφτά για το μήνα!

Δάκρυσα με το post του sknipper. :s_cry
Άβαταρ μέλους
By bill33
NickTG έγραψε:
Serf έγραψε:
Υποφέρουν τα παιδιά!

Ούτε να φανταστώ δεν θέλω τέτοιο άγχος!
Καλύτερα το άγχος του να μην ξέρεις αν θα φτάσουν τα λεφτά για το μήνα!

Δάκρυσα με το post του sknipper. :s_cry

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sknipper έγραψε:Γενικά αν νομίζεις ότι το να έχεις τόσα διαμερίσματα θα σε έχει να κάθεσαι και η ζωή είναι ωραία είσαι πολύ γελασμένος.

https://youtu.be/NwNz9pC6Gms
Άβαταρ μέλους
By otso
#830513 Συμφορουμιτης κληρονομησε 90 ακινητα , συμφωνα με αλλον συμφορουμιτη αυτο τον σκοτωσε .
Του ετυχε βεβαια και η εποχη της κρισης και των μνημονιων.
Αληθινη ιστορια .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#830518 Αν είναι αυτός που φαντάζομαι, λογικό είναι να μην άντεξε.
Τόσα ακίνητα και όλα εκτός Αττικής. Πφφφφ.

Φαντάζομαι ο Σκνιπερ θα είχε ασπρίσει μέσα σε μια νύχτα αν ω μη γένοιτο τον τιμωρούσε έτσι η ζωή.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#830520 Την σύζυγο Τράγκα δεν βλέπετε τι κακό την βρήκε;Ξεπετάγονται ακίνητα απο παντού και την κυνηγάνε.Τρέχει απο Μοντε Κάρλο σε Νεα Υορκη για να μαζευει τα κοινόχρηστα .Την κακομοίρα......
Άβαταρ μέλους
By leobsch
#830522 Τα κέρδη είναι τόσο μεγάλα όταν έχεις μηδενικό εισόδημα από τα ακίνητα για τα οποία πληρώνεις ΕΝΦΙΑ που παραμονή δεκαπενταύγουστου...μπαίνεις στο πετρολχεδς.γκρ,,,

εδιτ: γι αυτό δε θα δεις τη σύζυγο τράγκα να γράφει εδώ μέσα
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:Και επειδη αναφερθηκε ο ΕΝΦΙΑ να πω εναν διαρκη "καβγα" που εχω με ενα φιλαρακι (δεξιος βεβαιως βεβαιως). Εχει ενα οικοδομικο τετραγωνο και διαφορα αλλα σκορπια ακινητα περα-δωθε που νοικιαζει. Και ειχε ξεσκιστει να κραζει τον Τσιπρα για τη ζημια που επαθε με τον ΕΝΦΙΑ και εκανε τουμπες απο τη χαρα του οταν βγηκε η ΝΔ που κανει πιο βολικα τα πραγματα για τους λεφταδες στα κληρονομικα και ποσα ακομα. Αυτος εχει καποιο λογο να ψηφισει ΝΔ γιατι βλεπει τεραστιο οφελος στο πορτοφολι του. Αλλα αυτος ανοικει στο 2%-3% του πληθισμου, στο 2%-3% του 41% που τους ψηφισε. Μου φαινεται εξωπραγματικο να βλεπω μεροκαματιαρηδες που ειναι δεξιοι. Που δε βλεπουν οτι αυτη η κυβερηση ευνοει αλλη ταξη ανθρωπων κι οχι τη δικη τους.

Και εδώ είναι το ρεζουμέ των τελευταίων σελίδων.

Κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο το να ψηφίζει ο ανειδίκευτος εργάτης το ίδιο κόμμα με τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της εταιρείας που δουλεύει, αλλά να που συμβαίνει, γιατί Μακονία, θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές (ενώ τώρα τα παίρνει το fund που φοράει κοστούμι και ξέρει αγγλικά και άρα είναι καλύτερα) και λοιπές ηλιθιότητες.

Επίσης στην κουβέντα για τον ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ των ακινήτων και των ιδιοκτητών. Είναι τελείως διαφορετικό ένα διαμέρισμα πχ στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης που μένει μία οικογένεια και τελείως διαφορετικό μία πολυκατοικία στη Γλυφάδα. Ακίνητα και τα 2, αλλά τελείως διαφορετικές κατηγορίες, τελείως διαφορετικά εισοδήματα, κτλ. Κοινώς, ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να είναι κλιμακωτός.

Και ο βασικός στόχος είναι το να εξισορροπηθεί λίγο το παιχνίδι μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων, όπως για παράδειγμα με τους φόρους κληρονομιάς που και αυτοί πρέπει να είναι κλιμακωτοί.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Ήμουν αρκετά συγκεκριμένος νομίζω:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ δεν μίλησα για ανθρώπους που βγάζουν πολλά λεφτά από ενοίκια. Ρωτάω αν κάποιος που κληρονόμησε πχ ένα παλιό διαμέρισμα στην Γλυφαδα (και υπάρχουν άπειρα τέτοια) δικαιούται να μείνει μέσα απολαμβάνοντας τα οφέλη της καλής περιοχής χωρίς να κερδίζει δεκάρα από το σπίτι, ή αν πρέπει μέσω της φορολόγησης πάνω από τις δυνάμεις του να τον εξαναγκάσουμε να φύγει ώστε να έρθουν στην περιοχή άλλοι που έχουν περισσότερα χρήματα.

Αυτό και αν είναι gentrification…

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπαίνει στη συζήτηση η αντιπαροχή. Έχεις κληρονομήσει ένα από τα χ διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και είτε μπορείς να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ, είτε να κόψεις τον λαιμό σου να το πουλήσεις και να πας να μείνεις κάπου πιο φτηνά.

Κλασσικά, έχουμε πάρει την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, την γενικεύουμε και θεωρούμε ότι αυτός είναι ο κανόνας για να επιχειρηματολογήσουμε κατά μίας πρότασης που είναι σε γενικές γραμμές δίκαιη για το 95% του πληθυσμού.

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εν τω μεταξύ, θα έβαζα στοίχημα ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει παίξει και αυτός τον ρόλο του στην αύξηση των ενοικίων. Με αυτά και με αυτά, και οι γειτονιές χωρίζονται πλέον ολοένα και πιο ταξικά καθώς οι παλιοί μικροϊδιοκτήτες εξωθούνται να βρουν σπίτι σε φτηνότερες περιοχές, και τα ενοίκια έχουν ένα ακόμα παράγοντα να πιέζει τις τιμές προς τα επάνω.

Το gentrification έχει χίλιες δυο αιτίες, ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι πάρα πολύ χαμηλά στη λίστα...

Και για να αντιστρέψω το επιχείρημα που ακούγεται παντού για τους μετανάστες (γιατί δεν τους παίρνετε σπίτι σας) και για πολλά άλλα, εάν θεωρεί κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτων το gentrification τόσο μεγάλο πρόβλημα, μπορεί πολύ απλά να νοικιάσει το διαμέρισμά του στο 50% του ενοικίου της περιοχής ή και πιο κάτω. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός. Μπορεί δηλαδή ο υποθετικός ιδιοκτήτης διαμερίσματος 150τμ στη Γλυφάδα να το νοικιάσει €400 / μήνα, για να καταπολεμήσει το gentrification, που ως γνωστόν είναι ένα πρόβλημα που κάνει τους κακομοίρηδες ιδιοκτήτες ακινήτων να χάνουν τον ύπνο τους... :s_howdy

Ούτως ή άλλως η ιδεολογία που πρεσβεύουν οι περισσότεροι (ελεύθερη οικονομία, καπιταλισμός, κτλ.) συμφωνεί πως κοινωνικά προβλήματα λύνονται με ατομικές ενέργειες. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By leobsch
markvag έγραψε:Ούτως ή άλλως η ιδεολογία που πρεσβεύουν οι περισσότεροι (ελεύθερη οικονομία, καπιταλισμός, κτλ.) συμφωνεί πως κοινωνικά προβλήματα λύνονται με ατομικές ενέργειες. :s_howdy

Κάποιο λινκ γι αυτό;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:Κλασσικά, έχουμε πάρει την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης,

Ούτε καν.
Μιλάμε για μια περίπτωση που υπάρχει μόνο στη φαντασία.