Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#145495 Τα κλασσικά χοντρά καλώδια είναι, 6ρια νομίζω.

Για το πλυντήριο δεν ξέρω ποιά είναι τα ελάχιστα/κλασσικά στάνταρ. Έχω χώρο για κλασσικό 60ρι, οριακά όμως.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#145527 Στην αναμονη του φουρνου εσυ εχεις 3 σε αριθμο, τοτε υποθετοντας οτι ο ηλεκτρολογος ηξερε τι εκανε, ειναι διατομης 6τχ. Αυτα σηκωνουν το πληρες φορτο μιας ηλεκτρικης κουζινας και μπορεις να συνδεσεις και τις εστιες απευθειεας αν το δεχονται.
Σε φις σουκου δεν μπορεις να τα βαλεις αυτα, πρεπει να κανεις διακλαδωση, αν και δεν ειναι ουτε σωστο ουτε 100% ασφαλες και μετα. Ετσι συνδεεις το ανεξαρτητο δουρνο σε πριζα/θυληκο σουκο φις.
Αν ηταν 5 στον αριθμο παλι με διακλαδωσω θα οδηγησεις τα 5 στις εστιες για τριφασικη συνδεση και τα τρια σε ενα σουκο για το φουρνο.
Αν τα βρεις δυσκολα καλεις υπευθηνο ηλεκτρολογο.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#147866 Κάνει να μεταφερθεί ψυγείο σε οριζόντια θέση για απόσταση μιας ώρας περίπου ή απαγορεύεται δια ροπάλου; Όταν φτάσει δεν υπάρχει βιασύνη να συνδεθεί, μπορεί να μείνει μέρες χωρίς να λειτουργήσει.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#147868 no problem αφου θα μείνει όρθιο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρις να δουλεψει,νομίζω τρεις ώρες θέλει μετά;
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#147870 :s_thumbsup
Για το μετά διαβάζω διάφορες εκδοχές, πρόσφατα που πήρα καινούριο πάντως το άφησα μια μέρα για καλό και για κακό.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
bill33 έγραψε:no problem αφου θα μείνει όρθιο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρις να δουλεψει,νομίζω τρεις ώρες θέλει μετά;

Αλλοι παλι λενε 12 ωρες και αλλοι 24.

Ο λογος που υπαρχει ο χρονος αναμονης ειναι για να κατεβει το λαδι (που ειναι ανακατεμενο με το φρεον) παλι πισω στο μοτερ.

Αν το ψυγειο μεταφερθει ορθιο δεν χρειαζεται χρονος αναμονης.

Ποση ωρα να θελει το ρημαδολαδι να κατεβει κατω? Προσωπικα εχω βαλει ψυγειο στην πριζα αμεσως μετα την ξαπλωτη μεταφορα και δουλευει εδω και χρονια χωρις προβλημα.

Αν δεν υπαρχει χρονικο θεμα ας το play it safe και να το αφησει και μια μερα εκτος. Στην πραξη ομως πιστευω οτι και οι τρεις ωρες που λεει ο bill ειναι πολλες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#148833 Έχουν εκθεσιακό κέντρο η LG και η Samsung να πάω να δω ψυγεία;

nEk για την καλωδίωση φούρνου/εστιών τι προτείνεις; Να συνδέσω τα υφιστάμενα καλώδια στις εστίες και να βάλω τον φούρνο σε μια πρίζα άσχετης γραμμής ή να φτιάξω νέα πρίζα σούκο πάνω στην ίδια γραμμή για να μπει ο φούρνος;

Για πλυντήριο ρούχων το budget είναι γύρω στα 350€. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά δεν ξέρω τι να κοιτάξω. Χωρητικότητα, στροφές, αυτόματο ζύγισμα, διπλή παροχή (αν και νομίζω μονή παροχή έχω) κλπ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#148836 Μήτσο κοιτά χωρητικότητα. 8κιλο κ είσαι μέσα. Κ θα έχει κ ότι στροφές θες. Αν έχει κ αυτόματο προγραμματισμό έναρξης ακόμα καλύτερα. Όλα τα αλλά είναι περιττά νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#148837 Το καλό είναι λίγες ή πολλές στροφές; Α και αθόρυβο να είναι και να μην πηγαίνει βόλτες :P
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Το καλό είναι λίγες ή πολλές στροφές; Α και αθόρυβο να είναι και να μην πηγαίνει βόλτες :P

Παρε LG
ρυθμισε σωστα τα ποδαρακια
τελος
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#148840 Αυτό φαίνεται αξιοπρεπές :hmmm:
http://www.kotsovolos.gr/site/household ... 58twc3/1-s
Και Candy είναι καλή μάρκα στα πλυντήρια, έχουμε ένα χρόνια τώρα, σκυλί. Ελπίζω και τα καινούρια εξίσου καλά να είναι.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Dimitris_P έγραψε:Το καλό είναι λίγες ή πολλές στροφές; Α και αθόρυβο να είναι και να μην πηγαίνει βόλτες

Τι εννοείς καλό? πολλές στροφές πιο γρήγορο στυψιμο αλλά και παραπάνω θόρυβος ανάλογα την ποιότητα κατασκευής.

< >
Άβαταρ μέλους
By nEK
Dimitris_P έγραψε:Έχουν εκθεσιακό κέντρο η LG και η Samsung να πάω να δω ψυγεία;

nEk για την καλωδίωση φούρνου/εστιών τι προτείνεις; Να συνδέσω τα υφιστάμενα καλώδια στις εστίες και να βάλω τον φούρνο σε μια πρίζα άσχετης γραμμής ή να φτιάξω νέα πρίζα σούκο πάνω στην ίδια γραμμή για να μπει ο φούρνος;

Για πλυντήριο ρούχων το budget είναι γύρω στα 350€. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά δεν ξέρω τι να κοιτάξω. Χωρητικότητα, στροφές, αυτόματο ζύγισμα, διπλή παροχή (αν και νομίζω μονή παροχή έχω) κλπ.

Αν μπορεις να βαλεις το φουρνο σε μια ενισχυμενη πριζα ειναι το ιδανικο. Το να "κλεψεις" απο τη γραμη των εστιων μεσω μιας νεας πριζας ειναι συχνο φαινομενο αλλα δεν ειναι ουτε ασφαλες ουτε νομιμο. Γιατι τα καλωδια που θα πανε στη πριζα δεν θα ασφαλιζονται σωστα με την ασφαλεια που ασφαλιζονται τα προτερα 4αρια/6αρια. Κανονικα πρεπει να παρεμβληθει μια ασφαλεια, αλλα κανεις δεν τι κανει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#148954 οκ αυτό μπορώ να το κάνω και μόνος μου φαντάζομαι, να τραβήξω παράκαμψη με 4ρι και να την περάσω από ασφάλεια, 20ρα ίσως γιατί 16ρα θα 'ναι στο όριο; Για άλλη ενισχυμένη γραμμή δε ξέρω, έχω την εντύπωση ότι ο ηλεκτρολόγος έχει κάνει αλαλούμ δουλειά εκεί, πχ ο απορροφητήρας έχει κι άλλες πρίζες στη γραμμή του.

Σχετικά μ'αυτό κανείς; Δεν βρίσκω κάτι
Dimitris_P έγραψε:Έχουν εκθεσιακό κέντρο η LG και η Samsung να πάω να δω ψυγεία;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#148957 Δημητρη τραβα σε ενα media markt κ σε εναν κωτσοβολο κ ριξε μια ματια.εχουν ποικιλια μοντελων , δεν τα εχουν κ ολα , αλλα εσωτερικα η καθε εταιρια δεν αλλαζει κ πολλα στα μοντελα της , εξωτερικα η καθε εταιρια ολα ιδια σχεδον τα βγαζει , οποτε....
Εχεις καταληξει το θα παρεις; 60αρι , 70αρι , ντουλαπα;