Dimitris_P έγραψε:Έχω μια τεράστια κονσέρβα τόνου από το Μάκρο. Αν την ανοίξω πώς να την φυλάξω για να κρατήσει όσο πιο μακροπρόθεσμα γίνεται;
Το vacuum sealer που έχω είναι γτπ οπότε δεν είναι option
Σε βάζο;
Τόνος σε τι ;Νερό;Λάδι;
Dimitris_P έγραψε:Έχω μια τεράστια κονσέρβα τόνου από το Μάκρο. Αν την ανοίξω πώς να την φυλάξω για να κρατήσει όσο πιο μακροπρόθεσμα γίνεται;
Το vacuum sealer που έχω είναι γτπ οπότε δεν είναι option

otso έγραψε:Κυριοι χορτοπιτα που φτιαχτηκε χθες το μεσημερι και ξεχαστηκε στον φουρνοΜεσα στο φούρνο εγώ λέω τρώγεται. Είτε σήμερα είτε άλλη μέρα (από ψυγείο πλέον). Γιατί έμεινε εκεί με τον φούρνο ζεστό και κλειστό κι αυτό είναι καλό στο θέμα των μικροβίων (όσα ήταν μέσα πεθάνανε).
τρωγεται σημερα η αλλη μερα αν μπει ψυγειο ; η παει για τον σκυλο ;
sknipper έγραψε:otso έγραψε:Κυριοι χορτοπιτα που φτιαχτηκε χθες το μεσημερι και ξεχαστηκε στον φουρνοΜεσα στο φούρνο εγώ λέω τρώγεται. Είτε σήμερα είτε άλλη μέρα (από ψυγείο πλέον). Γιατί έμεινε εκεί με τον φούρνο ζεστό και κλειστό κι αυτό είναι καλό στο θέμα των μικροβίων (όσα ήταν μέσα πεθάνανε).
Τυχαία να αναφέρω ότι πριν λίγα χρόνια για γιορτή γενεθλίων της κόρης μου, Φεβρουάριο, είχαμε παρτάκι και ψήσαμε τυροπιτάκια-λουκανικοπιτάκια κλπ (έτοιμα κατεψυγμένα). Το τελευταίο ταψί δεν χρειάστηκε και ξεχάστηκε στο φούρνο που το βρήκαμε 6 μήνες μετά, τον Αύγουστο που ξαναήρθαμε Ελλάδα. Ήταν όλα καθαρά και όμορφα, εντελώς ξερά και σκληρά αλλά άψογα. Δεν τα δοκίμασα βέβαια αλλά με έβαλε σε σκέψεις και για το τί συντηρητικά βάζουν μέσα και για το πόσο υπερβολικοί γινόμαστε με το όλα στο ψυγείο.
otso έγραψε:Κυριοι χορτοπιτα που φτιαχτηκε χθες το μεσημερι και ξεχαστηκε στον φουρνοσε είχα για πιο σαγρέ τύπο οτσο, σμιλεμένο απ' τη χειρωνακτική δουλειά. δηλαδή μυρίζω, αν δεν πιάνω κάτι περίεργο αγκαζάρω το ταψί και άπλα στον καναπέ σε αμβλία γωνία
mousatos έγραψε:Εγώ πάλι θα σκεφτόμουν τι θα γινόταν πριν από 100 χρόνια στο ίδιο Ράντζο.Στο χωριό σε μια αποθήκη υπήρχε το παλιό υποκατάστατο, πριν από τα ψυγεία με την παγοκολώνα. Ήταν απλά ένα κλουβί με ξύλινο σκελετό και σίτα που το κρεμάς ψηλά και τέλος.
Είχαν ψυγεία τότε ; nope .
Μαγείρευαν κάθε μέρα ; nope
Ζύμωναν ψωμί κάθε μέρα ; nope
sknipper έγραψε: κλουβί με ξύλινο σκελετό και σίτα που το κρεμάς ψηλά και τέλος.
otso έγραψε:Κυριοι χορτοπιτα που φτιαχτηκε χθες το μεσημερι και ξεχαστηκε στον φουρνο
GTS έγραψε:τα λουκανικα πρεπει να ειναι φουλ στα συντηρητικα. για την κατεψυγμενη ζυμη λενε οτι δεν βαζουν συντηρητικα.

https://i.postimg.cc/wBQLbZMc/813966[…]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove:
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
Εδώ ο 7κις μάλλον έκανε μλκια και κακώς έδωσαν τη[…]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]