Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#853370 ευχαριστώ θα ενημερωσω.
εβαλα loctite super attack gel και δειχνει οτι κανει δουλεια..... "σκαβω" με μια λιμιτσα ωστε να σχηματιζεται ενα V στο σπασιμο και τη βαζω στο V. ακομα κι ο ηχος εχει γινει solid... αργεί πολύ να στεγνωσει σε σχεση με logo πχ....

το θεμα μου πλεον ειναι οτι δε ξερω ποιος διαολος ειναι ο αντιπροσωπος να παραγκειλω ενα ραφι που εχει "εξαφανιστει" οταν εσπασε πριν καιρο και το πεταξαν... μαμοτο....
θα μετρησω διαστασεις και να βρω ενα οτι πιο κοντά κι ας ειναι καλα το dremel μου....

Παντως για να ερθουμε και στο θεμα μας... Μεγαλη διαφορά ακομα κι απο ενα βασικό μοντελο συγχρονου ψηγειου σε σχεση με ενα παλιο ( το οποιο ειχε 2 μοτερ ) που ειναι το μονο που σκεφτομαι ως μειον του καινουργιου σε σχεση με το παλιο μια που ειχα την δυνατοτητα να κλεινω την καταψυξη να κανω αποψυξη ενω η συντηρηση δουλευε κανονικά.....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#853388 Αν είναι να φτιάξεις συρτάρι κατάψυξης μάλλον plexiglass θα σκεφτόμουνα. 4+1 κομμάτια που τα κολλάς με σιλικόνη στις πλευρές τους σαν ενυδρείο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#853392 Δεν κάνει η σιλικόνη για την κατάψυξη.
Κανονικά θέλει κόλλα με βάση το χλωροφόρμιο.
Ίσως κάνει και η εποξειδικη αλλά ίσως είναι θέμα αντοχής οι -18 της κατάψυξης.

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Όσοι είχαν Roborock και πήραν μετά Xiaomi, λένε πως η Roborock είναι καλύτερη. Βέβαια η Xiaomi έχει επίσημη αντιπροσωπεία, ενώ άλλη όχι. Κι εγώ Roborock έχω, την S5 βέβαια. Το μόνο πρόβλημα που έβγαλε εμένα ήταν η βάση φόρτισης 30€ από Aliexpress. Το κακό είναι βέβαια πως αγόρασα πριν και αντικατέστησα το την μητρική, αλλά 70€, αλλά αυτό ήταν λάθος διάγνωση, άρα δεν το μετράω.
Τα επόμενα μοντέλα έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα από όσο ξέρω.

Ανταλλακτικά συντήρησης για τη Roborock από πού προμηθευόμαστε; Μου έχει βγάλει ένδειξη για αντικατάσταση φίλτρου.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
PeterPan έγραψε:Η πιο δυνατή κόλλα είναι αυτή 2 στοιχείων, σκόνη και υγρό που τη σταθεροποιεί.

https://www.amazon.de/Schwei%C3%9Fnaht- ... 8-15&th=1#

Δεν έχω δει κάτι δυνατότερο.

Κυκλοφορουν και αλλες ομοιες στην αγορα με αλλα ονοματα,εχει και στην Ελλαδα (με Ελληνικα βιντεο).
Κολλαει λεει ως και τρυπα σε πολλαπλη εξαγωγης, χημικος δεν ειμαι αλλα θεωρω πως ειναι μια απλη κολλα στιγμης με υλικο (τριμματα).

Για πολυ δυσκολες δουλειες χρησιμοποιω εποξικο στοκο 2 συστατικων ή εποξικη κολλα 2 συστατικων JB Weld που αντεχει ως και σε θαλασσινο νερο.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που πλέον το ίδιο πρόγραμμα του στεγνωτηριου κρατάει σχεδόν μια ώρα παραπάνω απ' ότι παλιότερα;;

.

Απαντάω στον εαυτό μου :lol: Φίλτρα και λοιπά προσβάσιμα εξαρτήματα καθαρίζονται τακτικά. Αυτό που δεν είχαμε κάνει τα τελευταία 11 (!!) χρόνια και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αποτελεί προβλεπόμενη διαδικασία είναι ο καθαρισμός του συμπυκνωτή που απαιτεί κόψιμο/ αφαίρεση του πλαστικού καλύμματος και αντικατάστασή του! Παρήγγειλα το σχετικό ανταλλακτικό κάλυμμα και μόλις έρθει προχωράμε!

Άβαταρ μέλους
By mirage
#854398 What? Τι γιωτιλικι είναι αυτό παλι; Το εγχειρίδιο χρήσης κάθε πόσο προβλέπει το καθαρισμα;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#854400 Ο Serf φαίνεται ότι έχει ένα από τα παλιότερα μοντέλα της BSH με αυτοκαθαριζόμενο συμπυκνωτή, στα πιο πρόσφατα το καπάκι είναι προσβάσιμο στο χρήστη χωρίς τέτοιες ταρζανιές.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#854401 Μιας και όταν ξεκινήσει να μαμιεται το σύμπαν, δεν έχει σταματημό, θα ήθελα λίγη βοήθεια για πλυντήριο ρούχων, καθώς δεν έχω ιδέα.
Τα δεδομένα είναι ότι χρειάζομαι κάτι σχετικά οικονομικό, για 2 άτομα και σε χώρο όπου ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ δεύτερη συσκευή.
Σε συζητήσεις επιπέδου καφενείου, έπεσαν προτάσεις για Bosch, Siemens, AEG. Επίσης ένας ψεκασμενος :shifty: συμφορουμιτης λέει να μην κάνω μλκ και δεν πάρω πλυντήριο-στεγνωτηριο.
Ως τώρα τους χειμερινούς μήνες έπαιζε φουλ αφυγραντήρας για να γίνει δουλειά.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα έχουμε καμία πρόταση για σκέτο πλυντήριο και σε τι τιμές; (400-500 βλέπω να ξεκινάνε)
Αξίζει να μπούμε στον κόσμο του 2-1; (Εδώ βλέπω να ξεκινάμε από 600-700)
Άβαταρ μέλους
By nikos
#854405 Όχι 2 σε 1 γιατί άμα χαλάει το ένα το έχεις και το βλέπεις μετά.
Χώρια ότι όταν βάζεις στεγνωτηριο θα πρέπει να έχεις λιγότερα ρούχα πλυμένα γιατί ως γνωστόν το στεγνωτηριο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από το πλυντήριο.
Πάρε ένα πλυντήριο τουλάχιστον 8 κιλά και πάνω αφού το μεγάλο γίνεται μικρό ενώ το μικρό μεγάλο όχι
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nikos έγραψε:Όχι 2 σε 1 γιατί άμα χαλάει το ένα το έχεις και το βλέπεις μετά.
Χώρια ότι όταν βάζεις στεγνωτηριο θα πρέπει να έχεις λιγότερα ρούχα πλυμένα γιατί ως γνωστόν το στεγνωτηριο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από το πλυντήριο.
Πάρε ένα πλυντήριο τουλάχιστον 8 κιλά και πάνω αφού το μεγάλο γίνεται μικρό ενώ το μικρό μεγάλο όχι
Και ο αντίλογος, έτσι για την αντίδραση! Εγώ λέω 2-1 για να μη σου πιάνει χώρο και να μην έχεις βάλε βγάλε ξαναβάλε κλπ.
Κι αν χαλάσει το 1 από τα 2 κάνεις ό,τι και για το 1+1. Το φτιάχνεις ή αντικαθιστάς το τμήμα που χάλασε. Το πολύ πολύ να βρεθείς με 1(πρώην 2-1)+1. Και δεν θέλει υπολογισμούς, γενικά επιλέγεις να βάζεις ρούχα τόσα όσα σηκώνει το στεγνωτήριο και όχι το πλυντήριο.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
vasilis έγραψε:Με βάση τα παραπάνω δεδομένα έχουμε καμία πρόταση για σκέτο πλυντήριο και σε τι τιμές; (400-500 βλέπω να ξεκινάνε)
Αξίζει να μπούμε στον κόσμο του 2-1; (Εδώ βλέπω να ξεκινάμε από 600-700)

https://www.kotsovolos.gr/household-app ... wan28241gr
https://www.kotsovolos.gr/household-app ... cgc04dahle
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#854413 Εμένα το Samsung μου ανοίγει μικρές τρύπες στα εσωρουχα που πλένονται α) στο ειδικό πρόγραμμα με ατμό και β) στα 4 στυψίματασε .
Οπότε σταμάτησα να χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα και το βάζω να κάνει μόνο 2 στυψίματασε όλα τα προγράμματα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#854438 Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως αν υπάρχει χώρος, το διπλό σεταπ είναι το σωστό το οποίο σου λύνει τα χέρια και καταργείς το άπλωμα. Το μονό πλυντήριο-στεγνωτήριο, είναι λύση ανάγκης, αν δεν γίνεται διαφορετικά. Το πλυντήριο σκέτο, μόνον για όσους δεν πλένουν κάθε μέρα και έχουν ήλιο 300+ μέρες το χρόνο.
Δεδομένων των περιορισμών, και χωρίς να το έχω δοκιμάσει, αλλά επειδή γενικώς η εταιρεία είναι αξιόπιστη, θα πήγαινα στην LG. Υπάρχει και η Bosch που είναι λίγο ακριβότερη, προσωπικά δεν βλέπω το λόγο να την πληρώσεις. Η Samsung, για κάποιους είναι στο ίδιο επίπεδο με την LG, εγώ διαφωνώ, αν και δεν έχω επιχειρήματα να πω την αλήθεια.
Δεδομένου του budget, θα κοιτούσα αυτά εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/32255246/LG-F4 ... ml#reviews
με λίγο πάνω από 600€
και αν βρούμε παραπάνω, εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/25755239/LG-F4 ... ml#reviews
στα 750€.
Σε κάθε περίπτωση, όταν θέλουμε να τα στεγνώσουμε, καλύτερα δύο πλύσεις μέχρι 4 κιλά για να μην τσαλακωθούν τα ρούχα πολύ. Εκεί είναι και το πλεονέκτημα του χωριστού στεγνωτηρίου, του βάζεις 7-8 κιλά και τα βγάζει αφράτα και με ελάχιστες ζάρες.
Αν θέλουμε γερμανική τεχνολογία, εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/27106112/Bosch ... ml#reviews
στα 760€
Κοιτάμε τα κιλά του στεγνωτηρίου, που πρέπει να είναι όσο γίνεται περισσότερα.