Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#145642 μπορει να ειναι χιλιοειπομενα αλλα οχι πληρως κατανοητα απο μενα.

α) Η ΔΑΠΑΝΗ Αγορας αυτοκινητου προστιθεται στο εισοδημα σου;
1) αν ναι θα μπορουσε ο φοροτεχνικος να βαλει οτι ειναι δωρεα το ποσο απο την μανα σου , και να μειωθει το φορολογιτεο εισοδημα;

Β)οι δοσεις στεγαστικου δανειου θεωρουνται και αυτες εισοδημα ; και προστιθενται και αυτες στο εισοδημα σου ;
Άβαταρ μέλους
By famas
#145675 α) Η ΔΑΠΑΝΗ Αγορας αυτοκινητου προστίθεται στο σύνολο των τεκμηρίων σου, τα οποία δλδ. αυξάνει κι αν τα εισοδήματα σου είναι λιγότερα των τεκμηρίων σου, θα φορολογηθείς πάνω σε αυτά(στα τεκμήρια).
1) Φυσικά και μπορεί να γίνει αυτό που λες, αρκεί να πληρώσεις το 10% φόρο που επιβαρύνει τις δωρεές και όχι ΔΕΝ μειώνεται το φορολογητέο σου εισόδημα.

Β) Οι δόσεις στεγαστικού δανείου προστίθενται και αυξάνουν το σύνολο των τεκμηρίων σου, λειτουργεί δλδ. όπως η περίπτωση α)
Άβαταρ μέλους
By nEK
nEK έγραψε:τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 10KW του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων (παρ.6 του άρθρου 29)
πρεπει φετος να δηλωθει και το εσοδο απο τη παραγωγη και πωληση ενεργειας απο οικιακο φωτοβολταικο? :s_dunno
πινακας 6 κωδικος 659
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#145768 στον 659 είναι αφορολόγητο, οπότε χέστηκες :hmmm:

ίσα ίσα αν θες να καλύψεις τεκμήρια καλό είναι
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#145776 σε μελλοντική αναφορά μόνο αν πρόκειται να κάνεις καμιά ανάλωση, όταν και αν δε καλύπτεις τα τεκμήρια σου

τώρα για να σε φορολογήσουν αναδρομικά για αυτό το βλέπω χλωμό έως αδύνατο

το πρόβλημα για μένα είναι για πράγματα που υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση ακόμα και αν σου επιτρέπει να μη τα βάλεις στη δηλωσή σου (προς το παρόν)

λχ (νομίζω το έχω αναφέρει ξανά :hmmm: ) τα δάνεια που φαίνεται αν είναι στεγαστικά ή καταναλωτικά και στα στεγαστικά σου ζητάει το αρχικό ποσό του δανείου (για αυτό από ότι φαίνεται δεν έχουν πληροφόρηση)

αυτό μπορεί να σε πάει χρόνια πίσω και αν δε το δικαιολογείς να έχεις θέμα, και κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα βγαίνει προεκτυπωμένο, τώρα μόνο επειδή παίζει λάθος σε αφήνουν να το συμπληρώσεις εσύ

σε δάνειο μιας άνεργης πάντως φέτος με άφησε να τραβήξω ένα 10χιλιαρο ανάλωση από παλιότερες χρονιές που είχε κάποια έσοδα, αλλά δε ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα με αφήνει (δε κάθισα να το μετρήσω είναι η αλήθεια)
ίσως από του χρόνου πληρώσει τα κερατά της μιας και το δάνειο εξυπηρετείται μεν, αλλά από τους γονείς της στην ουσία

και πλέον που πάει στην εφορία το θεωρώ ρίσκο να μη το βάλεις, αφού το ξέρουν ότι πλήρωσες τις δόσεις..

βέβαια όπως μου έλεγε ο father και να σε φωνάξει η εφορία και να πεις ότι το πλήρωσε ο γονιός σου μπορείς να πεις ότι ήταν ο εγγυητής (πιθανό να συμβαίνει άλλωστε), οπότε να μη σου τη πουν που δεν έκανες δωρεά

ο εγγυητής δε πρέπει να πληρώσει για να μην τον κυνηγάει η τράπεζα; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#146336 Ερωτήσεις.

1. Πάω να υποβάλω Ε9 για τον πατέρα μου. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρέπει να μεταφέρω από το 2014 στο Ε9 2015. Η επιλογή είναι γκριζαρισμένη. Τι παίζει;

2. Στο Ε9 της μάνας μου, δεν υπάρχει η επιλογή καθόλου.

Πρέπει να τα κάνω από την αρχή;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#146342 Γιατί πρέπει να υποβάλεις Ε9; Είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση;
Άβαταρ μέλους
By nEK
nEK έγραψε:Ερωτηση σχετικα με τη φορολογικη δηλωση του πατερα, ηλικωμενου.
Εδω και ~15 χρονια ειχε βγει σε αναπηρια 67% και καθε χρονο δηλωνε αυτο στη φορλ. Δηλωση με τις αναλογες "απαλλαγες" καθως επαιρνε και καρτα για μεταφορικα μεσα. Φετος δηλωνοντας το ιδιο ηλεκτρονικα στο Ε1 αναφερει αυτο οτι δεν ειναι εγεγγραμενος στο μητρωο των αναπηρων. Αλλαξε κατι, μας διεφυγε κατι?
Μπορουμε να προχωρησουμε στην υποβολη της δηλωσης και θα εκαθαριστει μετα τη προσκομιση των δικαιολογητικων...
210 € περιπου ειναι ο φορος για το συνολο των ποσων της δηλωσης των δυο συνταξιουχων γονεων μου, με δηλωση μιας κατοικιας μερικων τοκων και ενως αμαξιου 15 ετιας.

την κατεθεσα ηλεκτρονικα τη δηλωση αφηνοντας ως εχει τη δηλωση περι αναπηριας.
για να ολοκληρωθει η ηλεκτρονικα υποβλειθησα δηλωση ζηταει να πω στην εφορια αντιγραφοι αυτης με ολα τα δικαιολογητικα.
Ποια δικαιολογητικα? εψαξα αλλα δεν βρηκα τη βεβαιωση που ειχε ο φαδερ απο παλια λογω αναπηριας. θα πρεπει επισης να μαζεψω ολες τις αποοδειξεις και να τις παω και αυτες?
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
KWSN-Men έγραψε:Όχι.

Αν δεν είχαν, δε μεταφέρω τα ακίνητα στην επόμενη χρονιά;

Δες στην καρτέλα περιουσιακή κατάσταση. Αν φαίνονται κανονικά είσαι οκ, δεν κάνεις τίποτα.

.