Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Spartan
sknipper έγραψε: Ξέρω περίπτωση που αφού έκανε τους ελέγχους του στο νοσοκομείο και όλα καλά, στην έξοδο του νοσοκομείου τον πιάνει ένας σφάχτης και του έσκασε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Κανονικά δεν σε προλαβαίνουν και πεθαίνεις αλλά επειδή ήταν στο νοσοκομείο τον προλάβανε και σώθηκε.

"'Ολα καλά" και σκάσιμο κοιλιακής αορτής, λίγο δύσκολο το βρίσκω απο τα λίγα που ξέρω. Το ανεύρυσμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να σπάσει όταν είναι πολύ μεγάλο (πάνω απο 4,5-5 εκατοστά....?) και κάτι τόσο μεγάλο, είναι δύσκολο να μην φανεί....'Η το είχε και δεν το είδε ο γιατρός, ή το είδε και ήταν "μικρό" (κάτω απο τα όρια που ανέφερα), οπότε έδωσε τις σχετικές οδηγίες στον ασθενή. 'Ολα καλά πάντως, δύσκολο να ήταν......

Με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω, απέχω πολύ απο το να χαρακτηριστώ "ειδικός". :)
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Spartan έγραψε:
sknipper έγραψε: Ξέρω περίπτωση που αφού έκανε τους ελέγχους του στο νοσοκομείο και όλα καλά, στην έξοδο του νοσοκομείου τον πιάνει ένας σφάχτης και του έσκασε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Κανονικά δεν σε προλαβαίνουν και πεθαίνεις αλλά επειδή ήταν στο νοσοκομείο τον προλάβανε και σώθηκε.

"'Ολα καλά" και σκάσιμο κοιλιακής αορτής, λίγο δύσκολο το βρίσκω απο τα λίγα που ξέρω. Το ανεύρυσμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να σπάσει όταν είναι πολύ μεγάλο (πάνω απο 4,5-5 εκατοστά....?) και κάτι τόσο μεγάλο, είναι δύσκολο να μην φανεί....'Η το είχε και δεν το είδε ο γιατρός, ή το είδε και ήταν "μικρό" (κάτω απο τα όρια που ανέφερα), οπότε έδωσε τις σχετικές οδηγίες στον ασθενή. 'Ολα καλά πάντως, δύσκολο να ήταν......

Με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω, απέχω πολύ απο το να χαρακτηριστώ "ειδικός". :)

O Καρδιολόγος πχ που να το δει το ανευρυσμα κοιλιακής αορτής,ιδιαίτερα αμα είναι και αρκετά χαμηλά?Καλά για ανευρυσμα στα αγγεία του εγκεφάλου πχ καταλαβαίνεις ...
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
Dodger έγραψε:Το θέμα μας δεν είναι η ευθύνη, αλλά να μη συμβεί τίποτα.

Καταρχήν, δεν πιστεύω πως τα εκατοντάδες χαρτιά, με τα πιστοποιητικά καρδιολόγων και παιδιάτρων, από ομάδες και γραμματείες αθλητικών κέντρων (ιδιωτικών και δημοτικών) μαζεύονται γιατί κάποιος ανησυχεί «μη συμβεί τίποτα» αλλά για να «είναι καλυμμένος», όπως λέγαμε χθές.

Αλλά εγώ δέχομαι πως ισχύει η αγαθή πρόθεση.Μπορεί κάποιος να μας πει-εγγυηθεί, πως δεν θα συμβεί τίποτα;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#160522 Αυτο ρε συ δεν μπορει να στο εγγυηθει κανεις για κανεναν...
Το θεμα ειναι εσυ θα πας το παιδι σου προληπτικα στον ιατρο για εξεταση για συμμετοχη σε ομαδα , αθληση κ.λ.π εαν δεν ειναι υποχρεωτικο;;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#160524 Συνεχίζω να θεωρώ υπερβολική την ακτινογραφία.
Εννοείται ότι η υγειονομική επιτροπή του κατιτίς του μπάσκετ μου μυρίζει λαμογιά γιατρών που θέλουν να δικαιολογούν την παρουσία τους. (δεν ξέρω όμως οπότε κρατιέμαι....που να μην κρατιόμουν)
Η νομική κατοχύρωση όσων ζητάνε και φυλάνε τέτοια έγγραφα είναι απαραίτητη. Αν κανένας γονιός δικηγόρος θέλει μπορεί να ταρακουνήσει αρκετά τη βάρκα.

Ο λόγος παλιά για ακτινογραφία θώρακα ήταν αν τυχόν έχεις φυματίωση να μην κολλήσεις τους γύρω σου (Στο στρατό τουλάχιστον έκαναν μίνι ακτινογραφίες και μόνο αν έβλεπαν κάτι σου βγάζανε κανονική. Συνεχίζει να απαιτείται αν υποβάλλεις για δημόσια θέση και μάλιστα προτού καν επιλεγείς, άλλη πατάτα κι αυτό που επίσης αντιβαίνει αρχές αποφυγής διάκρισης). Σε κάποιον νέο και υγιή που δεν λαχανιάζει για πλάκα και αθλείται τι μπορεί να δείξει που θα αλλάξει την ικανότητά του για άθληση/αγώνα, το πολύ πολύ να έχει μια μέτρια μεγαλοκαρδία...
Αλλά είναι ακριβώς προσπάθεια κάλυψης και απεμπολισμού ευθυνών αν κάτι συμβεί. Επειδή ακριβώς κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί. Όλες οι φυσικές δραστηριότητες έχουν κινδύνους. Αλλά και η αποχή από φυσική δραστηριότητα έχει διαφορετικούς κινδύνους! Φυσικά πολύ πιο πιθανό είναι να σπάσεις κανένα πόδι και να πάθεις πνευμονική εμβολή παρά κάτι άλλο που θα έχουν βρει οι προαναφερόμενοι έλεγχοι...

Το ανεύρυσμα σε ελάχιστες περιπτώσεις το ψάχνεις για να το βρεις, στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί τυχαίο εύρημα εξέτασης για άλλο λόγο. Ή το καταλαβαίνεις αφού σκάσει... Οι "τυχεροί" το βρίσκουν σε αξονικές για επίμονο πνοκέφαλο πχ. Και λέω "τυχεροί" γιατί το βρίσκουν εγκαίρως αλλά δυστυχώς το έχουν και μετά οφείλουν να αποφασίσουν κατά πόσον πρέπει να υποστούν το χειρουργείο για να το αφαιρέσουν ή όχι.... (σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και κλειστά ή με με στεντ αλλά όλα έχουν τα ρίσκα τους). Καλύτερα να μην σου τύχει.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
BASSstarlet έγραψε:Αλλά εγώ δέχομαι πως ισχύει η αγαθή πρόθεση.Μπορεί κάποιος να μας πει-εγγυηθεί, πως δεν θα συμβεί τίποτα;

Ούτε ο Θεός, αν πιστεύεις, στο εγγυάται. Τι θες να ακούσεις; Ότι θέλω να είμαι καλυμμένος; Οκ, στο λέω. Αλλά αν πας το παιδί σου σε κάποια ομάδα/σχολείο/κτλ, μη το πας σε γιατρό, αφού δεν θα σου εγγυηθεί τίποτα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#160526 Καταθλιψη το νημα. Αλλα ολα αυτα ειναι μεσα στη ζωη

< 3
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#160530 Έχοντας πατέρας, αδερφό, αδερφή, γαμπρό, νύφη και 1ο ξάδερφο γιατρούς, έχω ακούσει ΚΑΙ δει τα τελευταία 30 χρόνια, που θυμάμαι, πάρα πολλά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο "αγαθό" από την υγεία, σωματική και ψυχική.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#160545 Για πες ειδικοτητες (αχρειαστοι να ειναι..)
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#160552 Ειδικοί παθολόγοι, πλαστικός χειρουργός, ΩΡΛ, οδοντίατρος και δερματολόγος. Τώρα που τα βλέπω μαζεμένα, να φτιάξω καμιά κλινική να το παίζω πρόεδρος; :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#160565 Θελω χαρτι δερματολογου για την πισινα.. :lol:

(Αυτα που ελεγα σε αλλο τοπικο για την διαφημιστικη γωνια του φορουμ..)
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#160568 Dodger, μάλλον συμφωνούμε τελικά, αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι, πως όλο αυτό είναι ένα κύκλωμα (όχι απαραίτητα με την κακή έννοια) που το μόνο που καταφέρνει, είναι να αυξάνει την γραφειοκρατία και τα έσοδα των γιατρών...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#160569 To συγκεκριμένο ζήτημα δεν το είχα δει ποτέ έτσι, ίσως επειδή "έπαιρνα" το χαρτί από τον πατέρα μου, ίσως γιατί στην αντρική ομάδα ο γιατρός που τους εξέτασε το έκανε δωρεάν. Ίσως να ισχύει αυτό που λες, δε θέλω να σκεφτώ μέχρι εκεί. Στη πισίνα πάντως, μια επίσκεψη σε δερματολόγο πιστεύω, χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dodger έγραψε:To συγκεκριμένο ζήτημα δεν το είχα δει ποτέ έτσι, ίσως επειδή "έπαιρνα" το χαρτί από τον πατέρα μου, ίσως γιατί στην αντρική ομάδα ο γιατρός που τους εξέτασε το έκανε δωρεάν. Ίσως να ισχύει αυτό που λες, δε θέλω να σκεφτώ μέχρι εκεί. Στη πισίνα πάντως, μια επίσκεψη σε δερματολόγο πιστεύω, χρειάζεται.
Ρωτάς σε παρακαλώ τους συγγενείς σου τι μπορεί να δει ο δερματολόγος που θα παίξει κάποιο ρόλο στην καταλληλότητα ή όχι κάποιου να μπει στην πισίνα;;