Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
pro έγραψε:
GTS έγραψε:Πολύ λιγα για την εμπηρεια που ζηταει η συγκεκριμενη αγγελια. Δηλ καποιος με μεταπτυχιακο από Αγγλια και 3-5 χρονια σε PwC. KPMG, Delloite θα δεχτει να δουλεψει με 1500 μικτα???? :dizzy:

Η αγγελία αναφέρεται σε σχεδόν entry level θέση (ok, οχι junior, associate), απλά λόγω κρίσης οι εταιρείες μπορούν να ζητήσουν (και να βρουν) και κάτι παραπάνω απ'ότι θα ζητούσαν (και κυρίως θα έβρισκαν) 10 χρόνια πριν. Που κι αυτα δλδ, σιγά τα ωα, το μεταπτυχιακό από την αγγλία το έχει και η κουτση μαρία, ενώ 3 χρόνια σε θέση compensation πολυεθνικής έχουν επίσης πάρα πολλοί. Τα 1600 μεικτα μου φαινονται ταβάνι για καποιον που πραγματικα θελουμε και μας εντυπωσιασε.

ΥΓ. Οι τελευταίες σελίδες είναι απόδειξη γιατί δεν μπορούμε να συννενοηθούμε εδω μεσα μερικες φορες (κυριως στο χιλιοπαιγμενο θεμα ΙΤ - ΔΤ): κάποιοι ακούγοντας 1500 μεικτά κανουν παρτυ, κι αλλοι στραβομουτσουνιάζουν, ενω τα 2500 μεικτα καποιοι τα θεωρουν επιστημονικη φαντασια και καποιοι απλως αποδεκτα. Επειδη λοιπον υπαρχουν διαφορετικες αφετηρίες, εμπειριες και παραστασεις μερικες φορες ειναι αδυνατον να βρεθει σημειο επαφης, μιας και ως ΙΤ ο ενας θεωρει τον ντελιβερα, κι ο αλλος τον CEO της ORACLE.

Για τον CEO κάθε εταιρείας αυτό ακριβώς είναι ο IT, ταυτόχρονα όμως :lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#103995 Αφου ζει ο καθενας στον μικροκοσμο του. Καπως ετσι θεωρει καποιος εαυτον φτωχο, καποιος άλλος πιεσμενο, καποιοι εβλεπαν αναπτυξη το τελευταιο διαστημα κοκ. Θεμιτο να βλεπει ο καθενας όπως θελει τον κοσμο γυρω του αλλα ακομια πιο θεμιτο είναι να δεχεται τα ερεθισματα της πραγματικότητας όταν αυτη του χτυπάει την πορτα.

Ο Στεφαν το εχει ξαναπει πως εχει πατερα (καλα να είναι ο ανθρωπος) που ηταν από τους τοπ HR στην χωρα. Καλως η κακως εχει την δυνατοτητα να χτυπησει καποιες πορτες που καποιο άλλο παιδι δεν γνωριζει καν ότι υπαρχουν. Οποτε βγαινει και λεει δουλευω 4 χρονια στον τομεα και θα τον γραψουν οι εφημερίδες ετσι και του προτεινει καποιος δουλεια με 1200 ευρω. Ο Νικ ο μοδ πχ που ψαχνει τοσο καιρο δουλεια ισως να κανει παρτυ όταν του προταθεί μια τετοια δουλεια.

Το παν είναι να μην ειμαστε προκλητικοι σε κάθε περιπτωση.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
red_monster έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Το αβίαστα και άκοπα δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με ένα επάγγελμα που δουλεύεις πρωί-απόγευμα και είσαι όλη μέρα στο πόδι.

Το επάγγελμα του πωλητή όλα αυτά ? :lol:

Μιλάω για εξωτερικό πωλητή.
Ναι όλα αυτά.

@kostis το βλέπεις από την αντίθετη σκοπιά οπότε είναι λογικό (και ενδιαφέρον ομολογώ) που έχεις αυτή την εικόνα.
Πάντως δεν είναι έτσι.
Κανένας άλλος εργαζόμενος ακόμα και του εμπορικού κομματιού (πχ marketing) δεν βιώνει αυτό το επίπεδο άγχους σε μηνιαίο επίπεδο.
Επίσης όταν ήταν πολλοί δεν έβλεπαν μικρές σε έκταση περιοχές αλλά ήταν πολλοί στην ίδια περιοχή (aka καθρέφτες).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#104002 Εφόσον ο Στέφανος πληροί τις προϋποθέσεις, γιατί να μην χτυπήσει τις πόρτες που βρίσκει αναρτημένες στο διαδίκτυο και μπορεί να χτυπήσει ο καθένας? :dizzy:

Αν ήθελε να μπει φυτευτός, θαρρώ οτι θα είχε μπει ήδη :roll:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
2014 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:1600€ καθαρά ;

Έτσι έλεγε, δεν είδα εκκαθαριστικό. :lol:

dimik έγραψε:Απο τι εργασία?

Αστυνομία κάτι.

Ένα (ακόμα) από τα εγκλήματα του σημερινού ελ. Αφού έχει πληρώσει αδρά για να εκπαιδεύσει κάποιον, στα 52 του (στη συγκεκριμένη περίπτωση) που είναι στα καλύτερά του, κλωτσιά κ έξω. Αυτός, με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει, θα ήταν ό, τι καλύτερο για να διοικήσει κανα μικρό νοσοκομείο, κανα ΙΚΑ / συκα κλπ, καμιά υπηρεσία του δημοσίου, οργανισμό, κάτι. Αντ' αυτού, κλωτσιά κ σπίτι σου μ' έναν κουβά λ7 (ειδικά σε σύγκριση με την κατάσταση της ελ αγοράς) κάθε μήνα.
Αν μπορούσα, έναν τέτοιο θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια διευθυντή στην επιχείρησή μου.

Σοβαρολογείς τώρα ρε Ηλία; :dizzy:
Θα έπαιρνες ένα τύπο που δεν έχει καμία εικόνα για τίποτε άλλο παρά την αστυνομία (ούτε οικονομικά, ούτε τίποτε απολύτως) και θα του έδινες την διοίκηση της εταιρείας; :lipsealed:
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος απλά είναι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν λέω πως είναι σωστό να βγαίνει κάποιος στα 52 στην σύνταξη, αλλά όλα τα επαγγέλματα με στολή, σε όλο τον κόσμο το έχουν αυτό, δεν είναι ελληνική πατέντα.
Δεν ξέρω και κατά πόσο είναι νόμιμο να τον κρατάς μετά από κάποια χρόνια, πόσο είναι το μέγιστο 35, 37 χρόνια υπηρεσίας; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Ο συγκεκριμένος άνθρωπος απλά είναι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν λέω πως είναι σωστό να βγαίνει κάποιος στα 52 στην σύνταξη, αλλά όλα τα επαγγέλματα με στολή, σε όλο τον κόσμο το έχουν αυτό, δεν είναι ελληνική πατέντα.
Δεν ξέρω και κατά πόσο είναι νόμιμο να τον κρατάς μετά από κάποια χρόνια, πόσο είναι το μέγιστο 35, 37 χρόνια υπηρεσίας; :hmmm:

Συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να του δώσει τη διαχείριση της εταιρείας, αλλά δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος είχε συγκεντρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, αν είναι μόνο 52.
Άσε που για τους υπόλοιπους νομίζω ότι είναι 40 τα χρόνια, αν δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Asimov έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ο συγκεκριμένος άνθρωπος απλά είναι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν λέω πως είναι σωστό να βγαίνει κάποιος στα 52 στην σύνταξη, αλλά όλα τα επαγγέλματα με στολή, σε όλο τον κόσμο το έχουν αυτό, δεν είναι ελληνική πατέντα.

Συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να του δώσει τη διαχείριση της εταιρείας, αλλά δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος είχε συγκεντρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, αν είναι μόνο 52.
Άσε που για τους υπόλοιπους νομίζω ότι είναι 40 τα χρόνια, αν δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας :hmmm:

Αν μπήκε σε σχολή της αστυνομίας μόλις τελείωσε το λύκειο και κέρδιζε χρονιά στο σχολείο μπορεί, η άλλη εκδοχή είναι να είχε διπλά χρόνια απο καμιά ειδική υπηρεσία της αστυνομίας (δεν ξέρω αν έχουν διπλά χρόνια στην αστυνομίας).

Φυσικά μεγαλύτερο ρόλο παίζει ποιος νόμος περι συνταξιοδότησης τον πιάνει.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#104014 Ναι, αυτό είναι πιθανό. Είναι βέβαια απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να μετράνε τα χρόνια της σχολής
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:

Δεν έχω ιδέα για τα συνταξιοδοτικά στα σώματα ασφαλείας, αλλά μην ξεχνάς πως σε κάποιες σχολές έμπαιναν από τα 18, ενώ υπήρχαν και στρατιωτικές που παλιότερα έμπαιναν και στα 16 (υπαξ). Οπότε δεν είναι και εντελώς απίθανο.
Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση είναι πως αν βγήκε στην σύνταξη τώρα, πώς εισέπραξε κιόλας το εφάπαξ των 80Κ, συνήθως αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο και βάλε...
:tomato:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#104016 Οι πρωην αξιωματικοι/ασφαλιτες αστυνομικοι βρισκουν δουλειες στην Αγγλια μολις φυγουν από την αστυνομια σε εταιρικη security (IΤ και γενικα). Ουσιαστικα οι μονες δουλιες που μπορουν να κανουν. Να δοιηκησουν οργανισμούς ή νοσοκομεια δε μπορουν.

Σχετικα με τους μισθους αυτοι παιζουν αναλογα με την εταιρεια την θεση και τι υποψηφιους θελουν να παρουν. Αν θελουν να παρουν καποιον που εχει δουλεψει σε καλες εταιρειες θα πρεπει λογικα να τον πληρωσουν αλλοιως θα παρουν καποιον άλλο με μικρότερες απαιτησεις.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Οπότε δεν είναι και εντελώς απίθανο.
Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση είναι πως αν βγήκε στην σύνταξη τώρα, πώς εισέπραξε κιόλας το εφάπαξ των 80Κ, συνήθως αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο και βάλε...
:tomato:

Ε, καλά, αυτές είναι οι γνωστές υπερβολές του Ηλία: πιθανότατα κάποια στιγμή στο μέλλον περιμένει να εισπράξει αυτό το εφαπαξ (τώρα το πότε και το αν παίζεται :innocent: ) κι ο Ηλίας του το έβαλε ήδη στο λογαριασμό :lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#104024 Ε καλα και σεις τωρα υπερβαλετε από την άλλη λες και δεν είναι αληθεια αυτά.

Δες λιμενικο: συνταξη στα 50, εφάπαξ περι τα 150000 (τα καλα χρονια, αντε να χει παει 80-100000 τωρα), 30000 όταν το ένα παιδι φτασει 23, 30000 όταν το άλλο παιδι φτασει 23 κοκ...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Asimov έγραψε:Ναι, αυτό είναι πιθανό. Είναι βέβαια απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να μετράνε τα χρόνια της σχολής

Τα χρόνια της σχολής μετράνε γιατί είσαι εσώκλειστος, κάνεις υποχρεωτική εκπαίδευση ή διάβασμα και εκτελείς εντολές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#104029 Γιά να μην λέτε @@ είναι λογικό και σωστό οι ένστολοι να βγαίνουν στην σύνταξη όταν συμπληρώσουν τα χρόνια .

Είναι μιά δουλειά που είναι ιδιαίτερη και είναι γνωστή από την αρχή που μπαίνεις σε αυτή , τι θα ακολουθήσει .

Ακόμα να θυμίσω ότι ο νέος νόμος περί συντάξεων , μπορεί να προβλέπει 40 χρόνια δουλειάς , αλλά σου επιτρέπει να αγοράσεις μέχρι 7 χρόνια , στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος σπουδών και ο χρόνος θητείας .

Αρα γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στους ἐνστολους ?

Εκεί που είναι η διαφορά , είναι ότι γιά εμάς τους υπόλοιπους απαιτείται και η ηλικία των 62 πέραν των 40 χρόνων .

Αυτά όμως μέχρι το 12 ήταν 37 χρόνια εργασία και 60 και πιό παλιά ήταν 35 και 58 .

Οπότε ένας που μπήκε σε μιά σχολή 4ετή , γιά να πιάσουμε τις πιό πολλές και έμεινε εκεί μέχρι τα 23-24 και έκανε και 2 χρόνια θητεία και μετά μέχρι να βρεί δουλειά έφτασε τα 27-28 , ψάχνει να βρεί συνεχή δουλειά 34 χρόνων γιά να φτάσει τα 40 αναγνωρίζοντας και 4+2 χρόνια . Χωρίς διακοπή λοιπόν πλησιάζει τα 62 έτσι και αλλιώς .

Υπάρχει λοιπόν ένα πρόβλημα πρακτικά 4-5 χρόνων ηλικίας και όχι εργασίας γιά τους ένστολους .

Ωραία και τι θα τους κάνεις , γιά αυτά τα 4-5 χρόνια ? Θα τους βάλεις σε μιά θέση ψυγείου και θα τους πληρώνεις ?
Τους πληρώνεις και συνταξιούχους .