Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#742798 Στο γνωστό link του Insomnia κάθε 2η σελίδα κάποιος ρωτάει γι'αυτό τον αυτοματισμό!
https://www.insomnia.gr/forums/topic/649472-smart-home/
:lol:
Επειδή έχει γίνει λίγο κωμωδία το πράγμα με κόσμο που από την μία θέλει τον αυτοματισμό, από την άλλη δεν γνωρίζει τίποτε από ηλεκτρολογία και φωνάζει άσχετους να του το φτιάξουν, θα ξαναπώ:
-ΠΟΛΛΗ προσοχή όταν παίζουμε με τέτοια ρεύματα. Παράδειγμα: κάποιος έφερε ηλεκτρολόγο και του έβγαλε την ασφάλεια των 20Α και στην θέση του έβαλε ένα Sonoff που δέχεται που αντέχει μέχρι 10Α! Και φυσικά μετά από λίγο τα έπαιξε και ευτυχώς που δεν πήρε φωτιά!

Άρα, αν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, το αφήνουμε όπως είναι. Αν θέλουμε καλά και σώνει να το κάνουμε, ρωτάμε κάποιον που καταλαβαίνει και δεν εμπιστευόμαστε τον οποιοδήποτε δηλώνει ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και έχει μάθει απλώς ένα τυφλοσούρτη.
Υπάρχουν διάφορα σχέδια που μπορείς να δεις, αλλά σίγουρα θέλεις ένα διακόπτη σαν αυτόν που έβαλε ο JimClark και ένα ρελέ ισχύος 20Α για να οπλίζεις τον θερμοσίφωνα. Το ρελέ επίσης θα πρέπει να κόβει και φάση και ουδέτερο, όπως ισχύει στην περίπτωση των φορτίων αυτών και για τους συμβατικούς διακόπτες/ασφάλειες (είναι δηλαδή 2Ρ και όχι 1Ρ).

@JimClark,
Έχω τον απορροφητήρα που παίρνει ρεύμα από καλώδιο που καταλήγει σε σούκο (σαν μπαλαντέζα). Θέλω να βάλω μια έξυπνη πρίζα. Απ' όσο έχω κοιτάξει η Legrand έχει μόνον τις κλασικές και όχι κάτι σαν αυτό:
https://www.kafkas.gr/ktiriakos-exoplis ... ng_294071/
Εικόνα
Έλεγα να φτιάξω μια πρίζα σε ένα κουτί και να βάλω την κανονική πρίζα Netatmo της Legrand.
Εικόνα
+
Εικόνα
Πώς σου φαίνεται; Και αν σου αρέσει, για πρότεινε υλικά!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#742811 Δεν ξέρω δεν παρακολουθώ insomnia, αλλά εννοείται την όποια εγκατάσταση θα την κάνει πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος.

Γιατί ν'αυτοματίσεις τον απορροφητήρα; :lol:
Υπάρχει και (εξωτερική) πρίζα ρεύματος sonoff αν σου κάνει
https://www.skroutz.gr/c/2192/Prizes-Re ... onoff.html

Αλλιώς κλασσική αξία blitzolf
https://www.skroutz.gr/s/24127827/Blitz ... SHP10.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Γιατί ν'αυτοματίσεις τον απορροφητήρα; :lol:

Θέλω Legrand γιατί έχω ήδη τέτοιες πρίζες και διακόπτες και δεν λέει να μπει άλλο ένα χωριστό σύστημα.
Όσο για το λόγο του αυτοματισμού, δεν είναι προφανής; Για να μπορώ να τον κλείνω χωρίς να σηκώνομαι.
:s_yes
Στην περίπτωσή μου κιόλας είναι τα κουμπιά touch οπότε ανοίγεις κύκλωμα-κλείνεις κύκλωμα και είμαι μια χαρά, τον κάνεις -σχεδόν- κανονικό smart απορροφητήρα.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Dimitris_P έγραψε:Άρα με ένα τέτοιο και ρελέ ισχύος 20Α είναι οκ;

Ναι. Στα ίδια κυβικά, βάλε και 25A να εισαι άνετος
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Anonymous Founder έγραψε:.

Πάρε το 7541 91 το κουτι της βαλένα να κάτσει "κουτι" και εισαι κομπλέ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
JimClark έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:.

Πάρε το 7541 91 το κουτι της βαλένα να κάτσει "κουτι" και εισαι κομπλέ

To βρήκα μετά, αν και είσαι πολύ γρήγορος!
https://www.kafkas.gr/diakoptes-fotismo ... 2x_147680/
Έπεσε ήδη παραγγελία.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#743278 Παρέλαβα και ευπειθώς αναφέρω.
Με την ευκαιρία έσπασα τον κουμπαρά μου και άλλαξα και τις πρίζες για τον φούρνο μικροκυμάτων και τον κανονικό φούρνο, ώστε να είμαι πιο ήσυχος αν κάποια φορά αφήσουμε κάτι να ψήνεται ή να ξεπαγώνει και βγούμε εκτός σπιτιού.
Πολύ καλό αποτέλεσμα και στον απορροφητήρα.
Έφτιαξα και μια ρουτίνα στην Alexa που τον κλείνει, περιμένει 5 δευτερόλεπτα και τον ξανανοίγει κι έτσι δεν χρειάζεται να δώσεις δύο εντολές (turn off/turn on).
Πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, άντε κάποια στιγμή θα βρούμε τα λεφτά να αλλάξουμε και τους υπόλοιπους (για τα φώτα πλέον, με τις απαραίτητες πρίζες έκλεισα!). ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#743304 Εχω μία Χiaomi IP camera και θέλω να βάλω και 2 ακόμα τέτοιες κάμερες της TP link αλλά δεν ξέρω αν έχουν τροφοδοτικά μέσα στο κουτί. Η Xiaomi δεν είχε οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω έναν περίσσιο φορτιστή που είχα. Γνωρίζει κανείς αν έχουν τροφοδοτικό? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ μέσα στο κουτί? Μου βάζουν καλώδιο. ΠΟΥ να το βάλω το καλώδιο???
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
ώστε να είμαι πιο ήσυχος αν καρότα φορά αφήσουμε
Έφτιαξα φαΐ μια ρουτίνα στην Alexa που τον κλείνει

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#743452 Λοιπον μιας και δεν γραφετε εδω να ενας γριφος :iconcool:

Εχω μια "εξυπνη" λαμπα της TP Link που την τρεχει η εφαρμογη Casa. Την πηρα πριν 2 χρονια σε BF και την εβαλα σε ενα φωτιστικο με ροοστατη ετσι για να παιξω λιγο. Το προβλημα που εχω ειναι το εξης: οταν γινει διακοπη ρευματος και επανελθει το ρευμα η λαμπα αναβει ανεξαρτητα απο το αν ηταν αναμμενη η οχι.
Στην αρχη ελεγα οτι μολις σεταριστει το ρουτερ θα την σβησει, αλλα δεν συμβαινει.
Η "εξυπνη" τηλεοραση πχ οταν επανελθει το ρευμα αναβει για να σβησει αμεσως μετα εφοσον ηταν κλειστη, η μενει αναμμενη αν ηταν ανοιχτη.
Με την λαμπα γιατι δεν γινεται αυτοματα;

Οσο εψαξα δεν βρηκα καποιον τροπο να ρυθμιστει αυτο.

Καμια ιδεα;

Αυτη τη στιγμη οταν προκειται να φυγω μερες την κλεινω απο τον διακοπτη της και ξενοιαζω αλλα ελεγα μηπως υπαρχει αλλος τροπος

Μερσι! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#743454 Συνήθως αυτό το επιλέγεις μέσα από την εφαρμογή αν δεν το υποστηρίζει τότε ο μόνος τρόπος είναι να το κάνεις με μια άλλη εφαρμογή που θα το κάνει για λογαριασμό της, βλέπε Alexa ή Google Home. Απλώς κατεβάζεις μία από τις δύο εφαρμογές και κάνεις Link το Account της TP-link μέσα από αυτές. Δεν χρειάζεσαι να αγοράσεις και κάποιο έξτρα ηχείο, μόνον την εφαρμογή και είναι δωρεάν.
Απλώς λογικά θα πρέπει να φτιάξεις μια ρουτίνα, που είναι αρκετά απλή και μπορούμε να σε βοηθήσουμε κι από εδώ προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Συνήθως αυτό το επιλέγεις μέσα από την εφαρμογή αν δεν το υποστηρίζει τότε ο μόνος τρόπος είναι να το κάνεις με μια άλλη εφαρμογή που θα το κάνει για λογαριασμό της, βλέπε Alexa ή Google Home. Απλώς κατεβάζεις μία από τις δύο εφαρμογές και κάνεις Link το Account της TP-link μέσα από αυτές. Δεν χρειάζεσαι να αγοράσεις και κάποιο έξτρα ηχείο, μόνον την εφαρμογή και είναι δωρεάν.
Απλώς λογικά θα πρέπει να φτιάξεις μια ρουτίνα, που είναι αρκετά απλή και μπορούμε να σε βοηθήσουμε κι από εδώ προφανώς.

Α, ωραια. Google Home εχω ηδη. Οποτε βρισκω το λινκ και το προσθετω. ΟΚ. Σε ευχαριστω Γρηγορη. Οταν το κανω θα στειλω viber για την ρουτινα :s_roses