Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#142511 @dimitris

μου χει μείνει ψυχολογικό από μια φορά που ήμουν στην ουρά και ήταν ένας νεαρός κάγκουρας που ήθελε να την αλλάξει και χτυπιόταν "τι χαρτιά είναι αυτά; :rant: τι ουρά είναι αυτή; :rant: εξηγήστε μου δε καταλαβαίνω! :rant: "
ήθελε να του τα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι που δε παίζει..
και τον βλέπω κι εγώ πιτσιρικά και του λέω ότι τσάμπα κάθεται (και μας καθυστερεί και τους υπόλοιπους) και ότι μπορεί να πάει σπίτι του να το κάνει ηλεκτρονικά

και μόνο που δε με έβρισε :lol: μου έλεγε ότι δε τα καταλαβαίνει αυτά τα πράγματα και άλλα τέτοια..

επίσης μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που δε μπορώ να βλέπω στις ουρές είναι τους πιο νέους (πάλι) που στήνονται στο ΙΚΑ για να δουν τα ένσημά τους :tomato:

ντάξει αν είσαι παλιός και τα μαζεύεις για να βγεις στη σύνταξη, ντάξει αν είσαι μεγάλος και όχι εξοικειωμένος με τη τεχνολογία

αλλά ρε !$#@$#@: να είσαι 20κάτι χρονών άνθρωπος και να μη το κάνεις σε 5' από το pc σου μου σπάει τα νεύρα :rant:

για αυτό και αυτόν αξίζει να τον χρεώσεις άμα σου σκάσει μύτη όπως και τον άνεργο που δε κάθεται να ψάξει πώς να ανανεώνει τη κάρτα του ηλεκτρονικά και έρχεται και σε ενοχλεί με το παραμικρό και έχεις καταντήσει κεπ

και την επανεκτύπωση εκκαθαριστικού μετράει να χρεώνεις :lol: μου κάνει μία μια μέρα:
μα καλά τόσα λεφτά για να μου ξανατυπώσεις ένα χαρτί;
της λέω ότι το κάνουμε για να είστε πιο συγκεντρωμένοι και να μη χάνετε τα πράγματά σας (για δικό σας καλό δηλαδή :shifty: ) και να μη μας ενοχλείτε/διακόπτετε διαρκώς
α εντάξει μου λέει, έχεις δίκιο παιδί μου, θα πάω να το βγάλω φωτοτυπίες :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:...τρελό rant....

Πρόσεξε γιατί σε 20 χρόνια σε βλέπω να γράφεις ποστ λογιστές vs the world και θα σε λέμε γεροπαράξενο :lol: :lol: :lol:

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ βλέπω κανονικά την δήλωση ΦΠΑ στο taxis, όταν πάω να εκτυπώσω μου βγάζει το κείμενο σε @#$%^&? ;;;
Αν την τυπώσω πριν την οριστική υποβολή τυπώνεται κανονικά :hmmm:
Με την εντολή πληρωμής κανένα πρόβλημα :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
Πρόσεξε γιατί σε 20 χρόνια...

σε 20 χρόνια θα είμαι τρελός κανονικός που θα φωνάζω στους πάντες (έχω τέτοια παραδείγματα κάμποσα) και από τις δύο και μετά θα βγαίνει ουίσκι

ελπίζω μόνο μαζί με το ουίσκι να βγαίνει και κάνα πούρο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Πρόσεξε γιατί σε 20 χρόνια...

σε 20 χρόνια θα είμαι τρελός κανονικός που θα φωνάζω στους πάντες (έχω τέτοια παραδείγματα κάμποσα) και από τις δύο και μετά θα βγαίνει ουίσκι

ελπίζω μόνο μαζί με το ουίσκι να βγαίνει και κάνα πούρο

Σου εύχομαι σε 20 χρόνια να είσαι στελεχάρα σε μεγάλη εταιρία με καμιά 10αριά από κάτω σου και να δίνεις εντολές, με το πούρο και το ουίσκι στο χέρι :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#142542 οριστικοποιοντας σημερα τη δηλωση Ε1 μου εβγαλε στον πινακα αυτοκινητου οτι ειναι ελλειπης!!! ενω ηταν σωστος...οταν ειδα την δηλωση. παταωτο κιτρινο κουτακι και μου ανοιγει τον πινακα αυτοκινητου και ζητουσε να συμπληρωσω το ετος κυκλοφορειας... το οποιον ομως ηταν σωστο!!!! το συμπληρωνω και πρεπει να ξανα κτυπησω το τελευταιο κουτακι που ηταν ενα πρασινο V!!! μολις το κτυπαω αλλαζει και λεει στη στηλη 'αλλαγες" ΟΧΙ!!!!??? μα ειναι στα καλα τους??? ελεος...
Άβαταρ μέλους
By vice246
Σε εξέλιξη η επιχείρηση ελέγχων
Το κυνήγι των φοροφυγάδων ξεκίνησε από την Σαντορίνη: Σε τρία καταστήματα είχαν πλαστές ταμειακές
Στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της ΓΓΔΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εντοπίστηκαν μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από την Δ.Ο.Υ. Θήρας, σωρεία παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Σαντορίνη.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης ταμειακής από επιχείρηση του κλάδου της εστίασης, η οποία και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Θήρας.
Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23/07/15 κατασχέθηκαν από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από τις επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.
Υπενθυμίζεται ότι και στη Μύκονο είχε εντοπιστεί προ ημερών και ξενοδοχεική μονάδα που λειτουργούσε με τρεις ταμειακές μηχανές - μαϊμού.

πρωτο θεμα

Μεγαλο θρασος και τσαμπουκας η μαιμου ταμειακη…
Ειχα αναφερει πριν χρονια, στο παλιο φορουμ, για αμεσο ανταγωνιστη μου που λειτουργούσε με διπλές ταμειακες.... και φαινόταν απιθανο για το λογο οτι εισάγονται με ειδικες διαδικασιες και χρεωνονται στους τεχνικούς που τις ενεργοποιουν κλπ.

Αντε να ανταγωνιστεις καποιον που κερδίζει 10-20% περισσοτερα... και μαυρα… αλλα 5-10%....

Επιμενω στο αμεσο λουκετο για καποιες μερες (αναλογα με την παραβαση) και εκτος απο το σκισιμο πρεπει να βρει μπελα και ο λογιστής… και ο εισαγωγέας της μηχανης… ταυτοχρονα ελεγχος στους προμηθευτές του.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#142708 Μιας και αναφέρθηκαν διπλές ταμειακές. Ένας γείτονας που δούλευε ταξί μου πιάνει την κουβέντα. Έλεγε για την κρίση κτλ. Σε κάποια φάση μου δείχνει έναν ασύρματο VHF μάρκας TYT (αυτά για την ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί). Με απορία τον ρώτησα γιατί δεν έχει βάλει στο αμάξι. Μου λέει τότε: κοίτα τι κάνω, και πατάει ένα συνδυασμό πλήκτρων (2-3 πρέπει να ήταν) και με αυτό πείραζε και το ταξίμετρο, αλλά και το μηχάνημα που εκδίδει αποδείξεις. Κερδίζω περίπου €30 στο μεροκάματο, είπε, αν κλέβω, οι περισσότεροι το κάνουν.

Τώρα, ένα δικό μου θέμα. Μου ήρθε, την ημέρα της διαγραφής (επίσης ένας λόγος που δεν ασχολήθηκα καν), ένα χαρτί από την ΔΟΥ που ανήκω. Είχα επιστροφή, λέει, για το οικονομικό έτος 2013 και να περάσω να εισπράξω. Το θέμα είναι ότι δεν έχω κάνει συμπληρωματική δήλωση φέτος, ενώ πέρυσι μου είχαν επιστρέψει ένα πόσον, που δεν θυμάμαι πόσο ήταν (πληρωμή από εργασία των ετών 2006-11, από αυτά που μου είχαν κρατήσει 2 φορές από 30% φόρο - η εσωτερική στάση πληρωμών που αναφέρω χρόνια). Ξέρει κανείς αν κάνουν ελέγχους τέτοιας μορφής; Πώς μπορεί την μία χρόνια να μου λένε επιστροφή €250 και φέτος επιστροφή €100 επιπλέον για την ίδια χρόνια; Τι μπορεί να έχει αλλάξει φορολογικά και, μάλιστα, αναδρομικά;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#142796 Διαβαζοντας για το φετινό ημερολόγιο δοσεων φορων και ΕΝΦΙΑ… Θυμήθηκα τον "προφητη" Ολι Ρεν..
Παρ οτι προβλεπόταν επικαιροποιηση των αντικειμενικων αξιων των ακινητων απο το 2012… ο τοτε επίτροπος και αντιπροεδρος της κομισιόν κατι ηξερε και διαβεβαιωνε απο το 2013 οτι (τον κώλο σας να χτυπατε..) οι αντικειμενικες θα αλλαξουν το 2016…
Άβαταρ μέλους
By skous
vice246 έγραψε:
Επιμενω στο αμεσο λουκετο για καποιες μερες (αναλογα με την παραβαση) και εκτος απο το σκισιμο πρεπει να βρει μπελα και ο λογιστής… και ο εισαγωγέας της μηχανης… ταυτοχρονα ελεγχος στους προμηθευτές του.

´αμεσο λουκέτο για 2 εβδομάδες + άμεση καταβολή συνολικόυ τζίρου πλαστών μηχανών x 10

Χωρίς την άεμση καταβολή να μην ανοίγεις ξανά (εννοείται ότι θα μπλοκάρεται κάθε νέα δραστηριότητα του αφμ των μετόχων/διαχειριστών).
Και προφανως τρελό πρόστιμο τον λογιστη εάν ηλταν ενήμερος (πιθανως όμως να μη την εμφάνιζαν και σε αυτόν)
Άβαταρ μέλους
By nEK
#145536 τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 10KW του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων (παρ.6 του άρθρου 29)
πρεπει φετος να δηλωθει και το εσοδο απο τη παραγωγη και πωληση ενεργειας απο οικιακο φωτοβολταικο? :s_dunno
πινακας 6 κωδικος 659
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#145587 μετά από 2-3 χρόνια αξιώθηκα να πάω τα χαρτιά στην εφοριακό για να κάνει τη δήλωση του 2012 και του 2013... 4 μήνες μετά την υποβολή της δήλωσης ήρθε η απάντηση... Για τη γυναίκα που εκείνο το διάστημα πηγαινοερχόταν για το μεταπτυχιακό στην Κολωνία κ εμένα που δούλευα το κράτος μου υπολόγισε 7+ κάτι χιλιάρικα επιστροφή :yahoo: Μάλιστα στα λεφτά αυτά υπολόγισαν κ τους τόκους από τα επιστρεφόμενα κ μου τους έδωσαν κ αυτούς :lol:

Στην εφοριακό έδωσα 1 χιλιάρικο, αλλά χαλάλι :lol: Είχα στείλει 1 πάκο χαρτιά σαν βιβλίο που μου είχε δώσει... όλα αυτά στη Γερμανία...

Στην Ελλάδα για μηδέν ανταποδοτικότητα του κράτους πρέπει να πληρώσει ΔΥ δευτεροβάθμιας για μια επικουρική σύνταξη +3.500€ φόρο... Για ένα κράτος που ούτε αστυνομεύει, ούτε καθαρίζει, ούτε παρέχει υγειονομική περίθαλψη, ούτε τίποτα... Που φορολογεί τα αμάξια σαν αεροπλάνα, τα σκάφη σαν υπερωκεάνια, που είναι γ@μησέ τα...

Ήμουν προχθές με τους συναδέλφους στην Ξάνθη... Ο φίλος μου που κατάγεται από την Καζαμπλάνκα νόμιζε πως βρίσκεται στη χώρα του. Ο άλλος που έχει συριακή καταγωγή το ίδιο... :lol: :metalo: :omg:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:Μάλλον εννοείς φοροτεχνικό και όχι εφοριακό αυτόν που του έδωσες τα 1000 ευρώ.

ναι, σωστά. λάθος έγραψα...