Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Μασκες και αντισηπτικα ειναι πανω παγκοσμίως. Ειδικά οι μάσκες που έρχονται από Κινα και μονο αεροπορικώς λογικό είναι να έχουν ανέβει τοσο. Εδώ οι χειρουργικές μάσκες πωλούνται σε τιμή κόστους, αφού τις προμηθεύτηκε το κράτος και τις μοίρασε στα σούπερ μαρκετ, και έχουν 40CHF οι 50.

οι μασκες ειχαν ανεβει παραλογα και πριν την λοκα χωρις καμια καινουρια εισαγωγη.Αεροπορικως δεν φερνει κανενας χονδρεμπορος στην Ελλαδα μασκες για να τις πουλησει σε φαρμακεια. Τα αντισηπτικα το ιδιο χωρις να εχουν σχεση με Κινα.Απλα οι χονδρεμποροι βρηκαν ευκαιρια να αισχροκερδησουν,και συνεχιζουν ακαθεκτοι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#643650 Δεν ξέρω τι γίνεται Ελλάδα και πως φέρνουν τις μάσκες οι χονδρεμποροι απο Κίνα απλα μεταφέρω τι γίνεται εδώ και ποια είναι η πολιτική του κράτους για το θέμα. Παρεμπιπτόντως πριν την διάθεση μασκών απο το κράτος οι τιμές εδω ηταν διπλασιες, οποιοι ειχαν στοκ δλδ γιατι ηταν σπάνιες. Φυσικά τα ίδια site ρίχνουν τις τιμές του τωρα αφου τους έμειναν απούλητες
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Δεν ξέρω τι γίνεται Ελλάδα και πως φέρνουν τις μάσκες οι χονδρεμποροι απο Κίνα απλα μεταφέρω τι γίνεται εδώ και ποια είναι η πολιτική του κράτους για το θέμα. Παρεμπιπτόντως πριν την διάθεση μασκών απο το κράτος οι τιμές εδω ηταν διπλασιες, οποιοι ειχαν στοκ δλδ γιατι ηταν σπάνιες. Φυσικά τα ίδια site ρίχνουν τις τιμές του τωρα αφου τους έμειναν απούλητες

χονδρεμπορος να φερει με αεροπλανο δεν παιζει λογω κοστους.Διαβασα οτι κοστιζει 150.000 ευρω (αυτος που εφερε τα μηχανηματα για μασκες στη Λαρισα)
Εδω το κρατος δεν μπορεσε να βρει μασκες.Εφερε σε 1,5 μηνα 200.000 τεμαχια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:
Από 30/4 ξεκινούν εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Αυτό θέλω να το δω πως θα δουλέψει... Η πλατφόρμα του υπουργείου (webex) έχει σοβαρά θέματα. Στην τάξη της μεγάλης μου (έκτη δημοτικού, κάνουν μαθήματα από την τρίτη εβδομάδα που έκλεισαν τα σχολεία, αρχικά με zoom, εδώ και μία βδομάδα με webex, ή τουλάχιστον προσπαθούν με webex) σταθερά πάνω από τα μισά παιδιά έχουν θέμα, κυρίως με τον ήχο... Κόβεται συνέχεια, ακούς κάτι σαν Κ....α....δι.... (καλημέρα παιδιά), ενώ και η εικόνα έχει θέμα... Και όχι, η σύνδεσή μου είναι καλή, δεν έχω θέμα πχ με το zoom...

Για να μην μπω και στο θέμα του εξοπλισμού, που πολλά παιδιά δεν έχουν...

Ούτε στο θέμα της σύνδεσης, που η δωρεάν πρόσβαση από τις εταιρείες δεν ισχύει για έγγραφα που κατεβάζουν τα παιδιά από εκεί από το site (πχ εργασίες...) :vava:

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, όπως και οι περισσότεροι, αλλά νομίζω πως αρκετά παιδιά που είναι ήδη στο περιθώριο θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση... Και φυσικά είναι δουλειά του κράτους να φροντίζει και γι' αυτά τα παιδιά!

dimviii έγραψε:Η κινεζικη μασκα τυπου κν 95 που μου ειπαν σημερα 6-7 ευρω δεν εχει αισχροκερδια.

Κόστος αγοράς προ κρίσης 1,25-1,75 (ανάλογα με τη μάρκα και την ακριβή προδιαγραφή). :lol:

Βέβαια, παίζει πλέον οι προμηθευτές να την πουλάνε και 5 ευρώ... Με αυτά που βλέπω...

ΥΓ: Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να βρω 1000 μάσκες σκόνης και να μου τις φορτώσει ο προμηθευτής σήμερα. Μιλάω για απλές σκόνης. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα από μάσκες στην αγορά, οπότε όποιος έχει τις πουλάει χρυσάφι. Και εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού.

djalma έγραψε:Απορώ ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του Γεωργιάδη, το έχω πραγματικά απορία να δω με ποιο σκεπτικό ψηφίσανε αυτόν τον πολιτικό τσαρλατάνο.

Αντίστοιχοι με αυτούς που ψηφίσανε Μπογδάνο... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
djalma έγραψε:Πάντως λίτρου έχουν έρθει με κόστος περί τα 10.70€ σε υγρή μορφή και 12.50€ σε τζελ. Οι χειρουργικές μάσκες έχουν πλέον 0.7€-0.8€ η μία, τα υφασμάτινα καλύμματα δεν τα διαθέτω καθώς δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση από κανέναν φορέα οπότε δε γνωρίζω και τιμές.

Στην αρχη ειχα αγορασει απο φαρμακειο χειρουργικες με 15 λεπτα τη μια. Ο ιδιος τωρα τις δινει 1€
Άβαταρ μέλους
By GTS
djalma έγραψε:Δεν είμαι μόνο καταναλωτής, φαρμακείο έχω. Τα πρόστιμα είναι γελοία, τι πάει να πει πρόστιμο; Με ποια αιτιολογία; Η κίνηση και ο τζίρος έχουν πέσει περίπου στο 45-50% σε σχέση με πέρυσι αντίστοιχη περίοδο και το μόνο που θέλω είναι να μην με λένε ότι αισχροκερδώ, ούτε χειροκροτήματα, ούτε επιδόματα, τη δουλειά μου προσπαθώ να κάνω υπό αυτές τις πολύ παράξενες συνθήκες. Έχω φτάσει στο σημείο να πουλάω σχεδόν στο κόστος μάσκες και αντισηπτικά για να εξυπηρετήσω τον κόσμο και έρχεται ο Γεωργιάδης και δίνει δωρεάν πρώτη ύλη στα φιλαράκια του (Παπουτσάνης και σια) και κατασκευάζουν αντισηπτικά σχεδόν τζάμπα για τα μάρκετ. Όλα τα ωθούν στα σούπερ μάρκετ κι εγώ σχεδόν απολογούμαι και δείχνω τιμολόγια αγοράς :dizzy:
Απορώ ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του Γεωργιάδη, το έχω πραγματικά απορία να δω με ποιο σκεπτικό ψηφίσανε αυτόν τον πολιτικό τσαρλατάνο.

Σε πια περιοχη εχεις το φαρμακειο; Βασικα εχεις προβλημα με την δουλεια σου και σου φταινε αλλοι. Η δικη μου η εντυπωση ειναι οτι τα φαρμακεια πανε καλα με την κορονα κριση, ετσι μου λεει αλλος φαρμακοποιος.

Ο Γεωργιαδης ποια πρωτη υλη εδωσε? Κατασχεμενο αλκοολ; Δεν βλεπω να εκανε κατι το κακο αν τα εδωσε σε βιομηχανικες μοναδες. Που να τα εδινε? Και η διανομη στα σουπερ μαρκετ καλο ειναι για να τα παρει ο κοσμος. Επηδη δεν περνεις ενα κομματι απο την πιτα βγαζεις τον πονο σου. Ουτε εγω περνω αλλα δεν θα κατσω να μιζεριαζω.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#643730 Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες GTS μου, ήμαρτον δηλαδή

Κλασσικό γνώρισμα ελλ, του φταίνε ΠΑΝΤΑ οι άλλοι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Robert Paulson
GTS έγραψε:
djalma έγραψε:Δεν είμαι μόνο καταναλωτής, φαρμακείο έχω. Τα πρόστιμα είναι γελοία, τι πάει να πει πρόστιμο; Με ποια αιτιολογία; Η κίνηση και ο τζίρος έχουν πέσει περίπου στο 45-50% σε σχέση με πέρυσι αντίστοιχη περίοδο και το μόνο που θέλω είναι να μην με λένε ότι αισχροκερδώ, ούτε χειροκροτήματα, ούτε επιδόματα, τη δουλειά μου προσπαθώ να κάνω υπό αυτές τις πολύ παράξενες συνθήκες. Έχω φτάσει στο σημείο να πουλάω σχεδόν στο κόστος μάσκες και αντισηπτικά για να εξυπηρετήσω τον κόσμο και έρχεται ο Γεωργιάδης και δίνει δωρεάν πρώτη ύλη στα φιλαράκια του (Παπουτσάνης και σια) και κατασκευάζουν αντισηπτικά σχεδόν τζάμπα για τα μάρκετ. Όλα τα ωθούν στα σούπερ μάρκετ κι εγώ σχεδόν απολογούμαι και δείχνω τιμολόγια αγοράς :dizzy:
Απορώ ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του Γεωργιάδη, το έχω πραγματικά απορία να δω με ποιο σκεπτικό ψηφίσανε αυτόν τον πολιτικό τσαρλατάνο.

Σε πια περιοχη εχεις το φαρμακειο; Βασικα εχεις προβλημα με την δουλεια σου και σου φταινε αλλοι. Η δικη μου η εντυπωση ειναι οτι τα φαρμακεια πανε καλα με την κορονα κριση, ετσι μου λεει αλλος φαρμακοποιος.

Ο Γεωργιαδης ποια πρωτη υλη εδωσε? Κατασχεμενο αλκοολ; Δεν βλεπω να εκανε κατι το κακο αν τα εδωσε σε βιομηχανικες μοναδες. Που να τα εδινε? Και η διανομη στα σουπερ μαρκετ καλο ειναι για να τα παρει ο κοσμος. Επηδη δεν περνεις ενα κομματι απο την πιτα βγαζεις τον πονο σου. Ουτε εγω περνω αλλα δεν θα κατσω να μιζεριαζω.

Εσύ κάθεσαι και ξυνεσαι όμως, ενώ ο άλλος εργάζεται

Ή μήπως όχι; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#643735 Γενικά πάντως φάνηκε να υπάρχει αρκετή κίνηση στα φαρμακεία την περίοδο αυτή. Αν ομως τα περιθώρια κέρδους τους ηταν πολύ συμπιεσμένα, λογικό είναι να ζορίζονται.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Hellenic tifosi έγραψε:Γενικά πάντως φάνηκε να υπάρχει αρκετή κίνηση στα φαρμακεία την περίοδο αυτή. Αν ομως τα περιθώρια κέρδους τους ηταν πολύ συμπιεσμένα, λογικό είναι να ζορίζονται.

Σε ενα φαρμακειο που πηγαινω ειναι διπλα σε Σκλαβενιτη, εχω τους περισσοτερους υπαλληλους που εχω δει σε σχεση με παλαιοτερα (4-5 ατομα). Γενικα πρεπει να πηγαινουν πολυ καλα αλλα δεδομενου οτι ειναι παρα πολλα και η θεση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στην πελατεια που περναει απο εκει φανταζομαι θα υπαρχουν και μερικα που δεν αποδιδουν καλα. Αλλα σε σχεση με αλλα καταστηματα που αναγκαστηκαν να κλεισουν και την κριση που υπαρχει θεωρω οτι το φαρμακειο ειναι σταθερη καλη επενδυση.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#643818 https://thefaq.gr/ektakto-o-dieythyntis ... sto-kentr/

Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου και ανηψιός του Κυρ. Μητσοτάκη, . Δημητριάδης φέρεται να είναι ο επίσημος που οι συνοδοί του χτύπησαν και κακοποίησαν μοτοσικλετιστή στο κέντρο της Αθήνας

τα χουντικά ΜΜΕ το παιξανε το θεματακι ή γαργαρα;