dimitrisB έγραψε:...
και η κλασικη μου ερώτηση, να σου φάω το μπισκοτάκι?
dimitrisB έγραψε:...
) αλλα ο καφες ειναι νερουλος (Φρεντο εσπρεσο).
bebes έγραψε:Ανοιξε coffee island στην περιοχη μου
Βλεπω την κορη να ερχεται με φρεντο καπουτσινο με κρεμα (το τονιζει).
λεω θα παω να δοκιμασω.
Πολυ οργανωμενο το μαγαζι, μου εκανε εντυπωση ο εξοπλισμος (μεχρι και μινι πλυντηριακι για το σκεύος που γτιαχνουν τον εσπρεσο εχουν) αλλα ο καφες ειναι νερουλος (Φρεντο εσπρεσο).
Καλος σαν αρωμα και γευση, αλλα βαζουν πολυ νερο και βγαινει αραιός![]()
ΑΝ ξαναπαω θα τους πω να βαλουν λιγοτερο νερο μηπως γινει καλυτερος

kyr80 έγραψε:Τα σοβαρά φίλτρα νερού, πιάνουν πολύ χώρο. Αυτά που βλέπετε πριν την μηχανή είναι είτε άνθρακα, είτε υπερδιήθησης (περίπου 0,1μ). Για να μην έχει ένταση ο καφές 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Λίγα γραμμάρια ή υπερβολικά καθαρό νερό. Και δεν λέω ότι το νερό πρέπει να είναι βρώμικο. Αλλά πρέπει να έχει ph γύρω στο 7,5 και αγωγιμότητα από 200-300μs. Μικρότερη αγωγιμότητα= καθαρότερο νερό, αλλά άγευστο. Στις καφετέριες που δεν έχουν αντίστροφη ώσμωση, το νερό είναι κακό. Εξαρτάσαι από το νερό του Δήμου. Εκεί μπορεί να φταίνε πολλά.
Τέσπα, δεν υπάρχει λόγος να το εμβαθύνει ο καταναλωτής τόσο πολύ. Για να βγει ένα καλός καφές, χρειάζονται 5 πράγματα. Καλό νερό, καθαρή μηχανή, καλό χαρμάνι, σωστή άλεση εκείνη τη στιγμή, να μη βαριέται ο υπάλληλος(θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει)
bebes έγραψε:kyr80 έγραψε:Τα σοβαρά φίλτρα νερού, πιάνουν πολύ χώρο. Αυτά που βλέπετε πριν την μηχανή είναι είτε άνθρακα, είτε υπερδιήθησης (περίπου 0,1μ). Για να μην έχει ένταση ο καφές 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Λίγα γραμμάρια ή υπερβολικά καθαρό νερό. Και δεν λέω ότι το νερό πρέπει να είναι βρώμικο. Αλλά πρέπει να έχει ph γύρω στο 7,5 και αγωγιμότητα από 200-300μs. Μικρότερη αγωγιμότητα= καθαρότερο νερό, αλλά άγευστο. Στις καφετέριες που δεν έχουν αντίστροφη ώσμωση, το νερό είναι κακό. Εξαρτάσαι από το νερό του Δήμου. Εκεί μπορεί να φταίνε πολλά.
Τέσπα, δεν υπάρχει λόγος να το εμβαθύνει ο καταναλωτής τόσο πολύ. Για να βγει ένα καλός καφές, χρειάζονται 5 πράγματα. Καλό νερό, καθαρή μηχανή, καλό χαρμάνι, σωστή άλεση εκείνη τη στιγμή, να μη βαριέται ο υπάλληλος(θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει)
στην περιπτωση που αναφερω, εχω την εντύπωση οτι απλά πρέπει να βάλουν λιγότερο νερό στον καφε που φτιάχνουν

JBT έγραψε:freddo
espresso
cappuccino
ΓΚουγκλάρετε και τίποτε ρε παίδες
JBT έγραψε:Έτσι γράφονται. Αν σε πω και πώς προφέρονται είναι που θα πάθεις σοκ![]()
Νταξ για πληθυντικό δεν το συζητάμε καν, πες το όπως γουσταριζεις
...Εν τω μεταξύ το τρελοκομείο ο Bottas πάει με τ[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]