markvag έγραψε:REALZEUS έγραψε:
ΙΙ) Τα «πράσινα ανθρωπάκια» (γελοίος Δυτικός όρος) εμφανίστηκαν στην Κριμαία, όχι στο Κίεβο.![]()
Ναι, αλλά εγώ δεν μιλούσα για το Κίεβο, εγώ μιλούσα για την Κριμαία και το Ντονμπάς...
Είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον το ότι χρησιμοποιείς δύο μέτρα και σταθμά, ανάλογα με τον ποιον συμπαθείς...
Βγήκε 1εκ+ Ουκρανών στο Κίεβο επί βδομάδες για να ρίξουν τον πρόεδρο που συμπαθείς => πραξικόπημα.
Χρησιμοποίησαν τα σοβιέτ τη στρατιωτική τους δύναμη για να καταλάβουν την εξουσία (πριν τις εκλογές) => λαϊκή επανάσταση.
Αποσχίζονται ρωσώφωνες επαρχίες της Ουκρανίας με "μυστηριώδη" στρατεύματα => δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Επαναστατούν οι Τσετσένοι για να αποσχιστούν από τη Ρωσία και η Ρωσία τους κατέσφαξε => καλά έκανε η Ρωσία, λογικό.
Η Ρωσία ποτέ δεν θα παραδόσει ηθελημένα εδάφη που έχυσε αίμα να κατακτήσει => Υποχωρεί με την ουρά στα σκέλια από το 50% των εδαφών που κατέκτησε => στρατηγική αναδίπλωση, δεν ξέρετε τι σας γίνεται όσοι λέτε το αντίθετο.
Υποχωρεί η Ουκρανία από ένα κουτσοχώρι στη μέση του πουθενά μετά από 1,5 χρόνο μαχών => Επική νίκη, δεν ξέρετε τι σας γίνεται όσοι λέτε το αντίθετο.
Αυτά είναι δικά σου μαγειρέματα Μάρκο.
1) Αμφισβήτησα το ποιόν αυτών που βγήκαν στους δρόμυος του Κιέβου. BBC πιστεύουμε; https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY
2) Τα Σοβιέτ χρησιμοποίησαν την λαϊκή τους εξουσία για να καταλάβουν στρατηγικές θέσεις εξουσίας. Το ίδιο προσπάθησαν και άλλοι και μάλιστα οι Μενσεβίκοι κατείχαν ήδη πολλές από αυτές τις θέσεις. Διάβασε για την Επανάσταση και το πως ο Λένιν ήταν κρυμμένος για βδομάδες στα δάση πέριξ της Πετρούπολης γιατί τον κυνηγούσε η Κυβέρνηση του Κερένσκι. Εκεί μιλάμε για πραγματική Επανάσταση!
3) Δεν τα λες σωστά. Πρώτα επαναστάτησαν οι τοπικοί πληθυσμοί και όταν τους επιτέθηκε ο Στρατός του Κιέβου, τότε εμφανίστηκαν στρατιώτες χωρίς διακριτικά (που φυσικά ήταν Ρώσοι σε εντεταλμένη υπηρεσία, όμως όχι των επίσημων Ρωσικών ΕΔ αλλά της πρώην Wagner).
4) Δεν είπα ότι καλά έκανε η Ρωσία στην περίπτωση των Τσετσένων (οι οποίοι ήταν υπέρ της διατήρησης στης ΕΣΣΔ). Είπα ότι αυτό θα ήταν νομοτελειακά το αποτέλεσμα. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν οι ΕΔ και η KGB έκαναν σωστά την δουλειά τους και δεν επέτρεπαν την διάλυση της ΕΣΣΔ. Ο Gorbachev θα έπρεπε να είχε την τύχη των Romanov...
5) Όταν έφτασε στράτευμα δύναμης 100.000 στα 50 χλμ έξω από το Κίεβο κι αποχώρησε χωρίς να καν να προσπαθήσει μια προώθηση, πως το λες εσύ Στρατηγέ μου; Εγώ το λέω στρατηγική απαγκίστρωση. Μέγα λάθος!!!
6) Η Ουκρανία πολεμάει μέτρο-μέτρο για αυτά τα κουτσοχώρια, σε αντίθεση με τους Ρώσους που απλά έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. Το λέω ξανά, ήταν τεράστια στρατηγική αποτυχία της Ρωσίας αυτό. Αλλά δεν πολέμησαν καν, δεν ήταν ότι έχασαν στον αγώνα.
Η Ουκρανία χάνει καθημερινά εδάφη, παρόλο που έχει χρησιμοποιήσει και εξαντλήσει όλο το Δυτικό οπλοστάσιο. Αν θα γίνει μια ειρήνη σήμερα-αύριο θα περιλαμβάνει την παραχώρηση όλων αυτών των εδαφών στην Ρωσία και πολλά άλλα (μη ένταξη στο ΝΑΤΟ κλπ). Αλλιώς ο πόλεμος θα συνεχίσει. Οι Ρώσοι δεν τραβάνε ιδιαίτερο ζόρι...

Ξυδάκι...