Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#788228 Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές: όποιος δεν θέλει την μανούρα να φτιάξει κάτι πιο αυτόματο, μπορεί μια χαρά να ζήσει με τον παραδοσιακό τρόπο. Πατάω κουμπί και ανοίγει.
Από εκεί και μετά, κάποιοι μπορεί να θέλουν κάτι άλλο. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει ένα αυτοματισμό που να φέρνει το νερό σε θερμοκρασία μόνο τις ώρες του νυχτερινού ή τις ώρες που χρειάζεται ο χρήστης.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#788230 Ανεβάζεις τον διακόπτη να ζεστάνει ,αν είναι αρκετά ζεστό δεν θα το αφήσει ο θερμοστάτης,αν είναι χλιαρό θα ζεστάνει μέχρι πάλι να το κλείσει ο θερμοστάτης.Ενα λαμπάκι στον πίνακα δεν θα μπορούσε να μπει να δείχνει πότε ζεσταίνει με το ρευμα;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#788275 Το κακο με τους ηλιακούς ειναι, οτι αν δεν εχεις την πλάκα απο πάνω σου και πρέπει να διανυσει απόσταση το νερό, θα ξοδεύεις το οποιο ζεστο εχει απομείνει για... δοκιμες
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Ναι, το είπαμε.

Θέλω να κάνω μπάνιο, να πλύνω κάνα χαλί, να γεμίσω ατμούς το μπάνιο.

Οτιδήποτε.

Ανοίγω βρύση, τρέχει νερό, δοκιμάζω ζεστοτητα.

Αρκεί; Καλώς.

Όχι; Γυρίζω σε θερμοσίφωνα, μπόιλερ κλπ.

Άρχοντας; Άρχοντας.

+1

Ακριβως το ιδιο κανω κι εγω. Μετα απο λιγες φορες που κανεις το κολπο, ξερεις ακριβως αν σε φτανει το νερο για να πλυθεις. Αν οχι, εχω μια τριοδη βανα που το γυρναω απο τον ηλιακο στο αεριο και κανω τη δουλεια μου. Για την ακριβεια ετσι το εκανα οσο δουλευε ο ηλιακος μου :lol:

Και -1 για τις κορρεκτιλες που μου εκανες το πρωι οταν ποσταρισα τη μαμα :shifty:. Αφου ξερεις τι σημαινει το ποστακι, τι με βασανιζεις? :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#788285 Παίδες δεν ξέρω πώς ακριβώς το έχετε φανταστεί αυτό με την δοκιμή του ζεστού νερού μς το χέρι. Δεν είναι ότι θα το αφήσουμε να τρέχει 3 τερμινα, σε ένα λεπτό δείχνει κατα πού πάει η δουλειά. Εννοείται ότι καλοκαίρια, αλκυονίδες κλπ (όπως καί τό αντίστροφο) δεν χρειάζεται καν να δοκιμάσεις

@ Γιώργο

Δεν είναι προσωπικό, με πληρώνει ο Μιραγκε :oops:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#788287 Κρυβε λόγια ρε γιατι σε βλεπω να πέφτεις απο κανενα παράθυρο, τυχαία.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#788290 Όπως γράψατε το θέμα είναι να μην ανάψω την αντίσταση την ωρα του ημερήσιου αλλά να έχω το ζεστό για μπάνιο, όχι καυτό. Επειδή είμαι στον τελευταίο όροφο πράγματι η διαδρομή είναι μικρη και οι απώλειες θα είναι λίγες, σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία.
Ρεύμα, έχει εκεί στον θερμοσίφωνα αφού πάει για την αντίσταση οπότε τροφωδοτω και τον αισθητήρα. Όπως λέτε όμως τζάμπα ανησυχία, με δοκιμές θα το μάθω.
Σκοπός δεν είναι να τερματίζει τον θερμοστάτη με ρεύμα αφου δεν το χρειάζομαι!!! 160 λίτρα 2 άνθρωποι!!! είμαστε...
Αυτό όμως που είπε κάποιος ότι το πρωί θα είναι χλιαρό τόσο που θα θέλει ρεύμα το θεωρώ απαράδεκτη απόδοση.
Να πω επίσης ότι οι σωλήνες δεν είναι χάλκινος αλλά πολυαιθυλενιο με την μόνωση που φαίνεται στη φωτογραφια

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
224v έγραψε:Αυτό όμως που είπε κάποιος ότι το πρωί θα είναι χλιαρό τόσο που θα θέλει ρεύμα το θεωρώ απαράδεκτη απόδοση.

επειδη το ψαχνω και εγω για ηλιακο,διαβαζωντας τα ριβιους στο σκρουτζ,βλεπεις οτι για το ιδιον ηλιακο,30 χρηστες εμειναν ευχαριστημενοι,και 3-4 εχουν προβληματα.
Αυτο δειχνει κακη εγκατασταση,ελλειπη συντηρηση κλπ.
Η τιμη που εγραψες ειναι μαζι με την τοποθετηση?
Άβαταρ μέλους
By 224v
#788298 Ναι. Και τα παιδιά που το εβαλαν εξαιρετικά.. οι ίδιοι κάνουν και το τριετές σέρβις εάν χρειαστεί.

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:@ Γιώργο

Δεν είναι προσωπικό, με πληρώνει ο Μιραγκε :oops:

Εσυ αν εχεις λιγη τσιπα πανω σου, πρεπει να του πεις την αληθεια ταλλουνου :x

Να ποσταρεις στο αλλο το τοπικο και να του πεις για προχθες χαραματα που γυρισες αρον αρον απο το γαβγαβδικο για να δεις το 2ο πετσινο στην Ιαπωνια. Με ταξι γυρισες ή με κανενα απο τα εργαλλλεια που εχεις στο γκαραζ? Μιλα :rant:

Θεωρω προσβολη ακομα και να σε ρωτησω το ΠΟΣΑ και το ΤΙ ειχες πιει μεχρι εκεινη την ωρα :s_roses
Άβαταρ μέλους
By dimviii
224v έγραψε:Ναι. Και τα παιδιά που το εβαλαν εξαιρετικά.. οι ίδιοι κάνουν και το τριετές σέρβις εάν χρειαστεί.

.

εγω απο το εργοστασιο που θα το παρω, εχει και δικο του συνεργειο τοποθετησης,οποτε θα παρω αυτους για να μην εχουμε τιποτα δικαιολογιες για λαθος τοποθετηση κλπ. εαν κατι δεν παει καλα απο θεμα αποδοσης κλπ
Άβαταρ μέλους
By 224v
#788310 Μα και εμένα του κατασκευαστή συνεργείο ήταν, μάλιστα είναι Κύπριοι από καταγωγή... η τοποθέτηση δεν έχει κάτι το δύσκολο, ο προσανατολισμό είναι το βασικό και να μην τον καλύπτει σκιά στη διάρκεια της ημέρας.

.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#788465 Στο σπίτι που μένουμε αν την μια μέρα έχει ήλιο, την επόμενη με συννεφιά και βροχή κάνουμε μπάνιο χωρίς ν ανάψουμε ρεύμα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#788467 Ενημερώνω για τον ηλιακό.
μπηκε την Πέμπτη που ειχε ήλιο
Την Παρασκευή χωρίς ήλιο είχαμε ζεστό νερό για 3 μπάνια, το Σάββατο είχε ηλιο που όμως τα σύννεφα τον σκεπαζαν, όμως το απόγευμα είχε καυτό νερό, έκανα μπάνιο και χρειάστηκε να ανάμιξω με κρυο, που υπάρχει μέχρι τώρα το πρωί. Έβγαλε και λίγο ήλιο οπότε δεν νομίζω να χρειάζεται ρεύμα μέχρι τον Δεκέμβριο...

.