Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#417022 Ε καλά στην Ελλάδα δε δουλεύουν ακριβώς κάθονται πολλή ώρα στη δουλειά γιατί έτσι..

Πλάκα πλάκα μιλούσα με κοπέλα φίλου που ζούσε και δούλευε καμιά 6ετια έξω και βρήκε καλή φάση σε εδώ μεγάλη εταιρεία και είχε φριξει με το ότι κάθονται εδώ πολλή ώρα στη δουλειά ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

αυτή η βλαχομανατζαρεικη νοοτροπία δεν ξέρω από πότε άρχισε αλλά προσωπικά την έχω αντιληφθεί από τα '90s
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#417024 Εμείς πάντως ούτε καθόμαστε, ούτε είμαστε χαλαροί.
Τις μισές μέρες ούτε διάλειμμα δεν προλαβαίνω.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#417027 Κάτσε ρε Νίκο, δουλεύεις 12ωρο+ ας πούμε;

Γιατί όποιος λέει ότι δουλεύει τόσο συνεχώς και δεν έχει πεθάνει ακόμα ε τότε είναι τουλάχιστον ημίθεος..

Μιλάω για το κάθομαι 200 ώρες στη δουλειά και πάω σπίτι για ύπνο. Δε μιλάω να κάνεις γεμάτο ασταμάτητο 8ωρο άντε 9ωρο (που και πάλι θα είσαι κομμάτια).

Απλά αυτή η νοοτροπία υπάρχει στην Ελλάδα, δεν έχει κανένα νόημα δε παράγει τίποτα και απλά σε κουράζει δίχως λόγο.
Ένα καλό πράγμα που μου περιγράφουν όσοι πάνε έξω είναι τα λογικά ωράρια σε σχέση με εδώ.
Αλλά και εδώ με τα παράλογα ωράρια (όπου υπάρχουν) δε γίνεται να δουλεύεις συνέχεια.
Και δε μιλάω για περιπτώσεις πήγα σεζόν σε νησί και δουλεύω 15ωρα για 4 μήνες, μιλάω να γυρνάς καθημερινά σπίτι 9-10 ενώ είσαι στη δουλειά από τις 9-10.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ αρκετές ώρες από αυτές που είσαι στη δουλειά ψωλαρεις γιατί ξέρεις ότι απλά πρέπει να κάτσεις εκεί (γιατί έτσι) και αν δε ψωλαρεις θα πεθάνεις από εξάντληση.

Δε λέω υπάρχουν και περιπτώσεις που όντως δουλεύουν τόσο, είχα φίλο που έφευγε και 1-3 τα ξημερώματα από τη δουλειά του αρκετές φορές, αλλά αυτό κάποια στιγμή δε θα το αντέξεις
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#417028 12ωρα μόνο έκτακτα.
Αλλά αυτή τη βδομάδα έκλεισα 3 10ωρα. Το κανονικό είναι 8ωρο.

Δεν είμαι σε γραφείο όμως και η παραγωγή δεν σε περιμένει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Deleted User 1 έγραψε:Αν υπάρχει ένα κλάδος αυτή τη στιγμή στη χώρα που πληρώνει καλά, αυτός είναι η πληροφορική. Τα 1300 τα θεωρώ πολύ λίγα για developer. To MyMarket τώρα που μιλάμε, πληρώνει 1800€ καθαρά developer με 4-5 χρόνια προϋπηρεσία. Η Ιντρακόμ έχει πάρει 60 devs από την αρχή του χρόνου. Παραδείγματα πολλα για τα δεδομενα που επικρατουν σε αλλους κλαδους.

Πριν απ' οτιδήποτε, εγώ θα έψαχνα πρώτα στη χώρα μου.

Η intrasoft holdings δίνει ψίχουλα με ελάχιστες προοπτικές εξέλιξης . Στην intracom αλλάζει η κατάσταση ?
Άβαταρ μέλους
By markvag
italakias έγραψε:Ξερεις γιατι δουλευει λιγοτερο ο γερμανος; :iconcool:

Γιατί δεν ασχολούνται με τόσες |λογοκρισία|, που βρίσκουμε εδώ καθημερινά μπροστά μας... Υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση σε πολλά ζητήματα... Και βασικότερα πως οι υπερωρίες κοστίζουν πανάκριβα και δεν τολμάει κανείς να μην τις πληρώσει... :rtfm: :iconcool: Μηχανικός που είχε δουλέψει πρόσφατα σε hangar στη Γαλλία μου είπε πως αν τυχόν δεν έφευγες την κανονική σου ώρα, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, άκουγες χοντρό χέσιμο. Απλά όταν έρθει η ώρα, σταματάς ότι κι αν κάνεις και φεύγεις. :rtfm: Πάνω από 8ωρο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις και πάλι πολύ δύσκολα.

Αλλά κατά τ' άλλα μη νομίζεις... :iconcool: Οι άνθρωποι παντού ίδιοι είναι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#417080 Υπαρχει μεγαλη διαφορα νοοτροπιας μεταξυ Γερμανιας και Ελλαδας στον εργασιακο τομεα. Δεν ειναι ιδιοι. Στα κοινωνικα ναι εκει ειναι ιδιοι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#417086 Πολυ κουτσομπολιο κυριως στο γραφειο αν σε ενδιαφερει. Κατι που υπαρχει σε ελαχιστο βαθμο στην Αγγλια.

Γενικα τα θεματα που συζητουσαν στο διαλειμα για φαγητο και στους διαδρομους μου φανηκε παρομοια με τα Ελληνικα (περα απο το κουτσομπολια, για την προσωπικη τους ζωη, για καποιον διευθυντη που βριζει, ποιος τα παει καλα με ποιον και ποιοι εχουν μαλωσει κλπ)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Why I decided to go on a cowork vacation in Bali for a month
UBUD, Bali—A monkey scrabbles around a lawn overlooking a lemongreen rice paddy. Fifteen people wearing flipflops, baggy trousers and tanktops are plopping down on some beanbags in the grass.

“Summarize the highlight of your weekend in one sentence. Then tell us what your goals are for today and what you need help with,” says Ben Keene, who’s moderating the “meeting.” A roundtable—or actually, round-beanbag-discussion—follows.

It is Monday morning, 11am at Hubud, a co-working space completely built of bamboo in Ubud, Bali, which has a raw food café and people walking around with t-shirts emblazoned with the phrase “Work is Changing.”

Another work week has begun.

Εικόνα

I am on a so-called coworkation: a vacation with co-workers, or combining work with a holiday. We do not unplug or send out-of-office emails. With the availability of wireless and high-speed internet, you can work from basically anywhere these days. Then why not from Bali? Where you can start the day doing yoga in a rice paddy, go surfing in the afternoon and climb a volcano—or three in one day if you wish—during the weekend.

The coworkation is organized by Tribewanted, an alternative travel organization building communities, in (often) exotic locations, including a deserted island in Fiji :inlove: or a beach in post-civil war Sierra Leone. Or in this case Bali, where a startup tribe is being formed. The idea is simple: avoid getting worn down by a European or American winter and build your venture from “Silicon Bali,” as Ubud—mostly known as a pilgrimage place for wellness seekers since Elizabeth Gilbert wrote a part of Eat Pray Love there—has been dubbed. Many digital nomads—mostly bloggers, entrepreneurs, freelance designers—often simply cannot afford to send out-of-office emails for a number of weeks. For a $446 fee, those seeking a work vacation have three months of unlimited access to Hubud and become a member of Tribewanted. (This does not include food or accommodations.) The average monthly living and working costs for digital nomads in Ubud amount to $1,066, a stark contrast to San Francisco where this currently stands at $4,854, or New York City, with average costs of $5,332 per month.
Εικόνα
Εικόνα
[...]

:s_bye :s_roses :s_bye :s_bye
Άβαταρ μέλους
By xenos
antonis78 έγραψε:Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι είμαι web developer και στην αγορά δεν παίζουν μεγάλοι μισθοί στον κλάδο μου, όσες προτάσεις είχα ήταν 100-200€ παραπάνω που θα τα χάλαγα σε μετακινήσεις (η δουλειά μου τώρα είναι 1,5χλμ από το σπίτι, ούτε αμάξι δεν παίρνω) που δεν αξίζει τον κόπο.

developer γενικά πάντως παίζουν πολλά χρήματα. Στο δικό σου κομμάτι, αν στήνεις και eshops κλπ, δεν βγαίνει κάτι παραπάνω; Επίσης μήπως να παίρνεις δικές σου δουλειές, εκτός εταιρίας δλδ; :hmmm:

antonis78 έγραψε: Η σκέψη που κάνουμε με την γυναίκα μου είναι μήπως πάω μόνος μου για 6-12 μήνες και μετά να έρθει με το παιδί, θέλω όμως να πάρω γνώμες αν αξίζει τελικά να πάω και με πόσα λεφτά.

Αν πας μόνος έξω, τότε θα πληρώνεις 2 ενοίκια. Επίσης η γυναίκα σου θα την παλέψει μόνη της με το παιδί; Έχετε άνθρωπο να το κρατάει;
Και αν ναυαγήσει το πλάνο, θα βρεις γρήγορα να επιστρέψεις;

Όπως είπαν και οι παραπάνω, πήγαινε μόνο με μεγάλη διαφορά στα χρήματα και να νοικιάσεις το δικό σου σπίτι, αλλιώς μία η άλλη θα σε πάει και με μεγάλη ταλαιπωρία.
Άβαταρ μέλους
By xenos
QsisVTS έγραψε:Ε καλά στην Ελλάδα δε δουλεύουν ακριβώς κάθονται πολλή ώρα στη δουλειά γιατί έτσι..

Πλάκα πλάκα μιλούσα με κοπέλα φίλου που ζούσε και δούλευε καμιά 6ετια έξω και βρήκε καλή φάση σε εδώ μεγάλη εταιρεία και είχε φριξει με το ότι κάθονται εδώ πολλή ώρα στη δουλειά ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

αυτή η βλαχομανατζαρεικη νοοτροπία δεν ξέρω από πότε άρχισε αλλά προσωπικά την έχω αντιληφθεί από τα '90s

Στην Ελλάδα "κάθεσαι πολύ στη δουλειά" = "κάποιοι πιστεύουν ότι δουλεύεις". Δυστυχώς.
Και εμένα πολύ με εκνευρίζει και περισσότερο ότι κάποιοι το πιστεύουν αυτό. Να σου βγάλω traffic http/https report από το firewall, να κλάψουν μανούλες.
Μην πω για χάζεμα στα κινητά, fb, insta, κλπ. :lipsealed: Διαλείμματα 1 ώρα σπαστά κλπ. :whistlink:
Υπάρχουν βέβαια και οι γραφικοί που κοιτάζουν το υπερπέραν. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#417141 Απίστευτο πραγματικά αυτό. Ψιλοπαίζει εδώ που ήρθα τωρα αλλά δεν έχει |λογοκρισία|. Πάνω από 8.30-9 ώρες δεν κάθομαι παρά μόνο αν έχει πάρει φωτιά το κορδελιό. Εκτός αυτού και το φόρουμ θα παίξει και το φβ θα παίξει και το viber και όλα. Με σκυμμένο κεφάλι 8-10 ώρες δεν κάνεις δουλειά. Κάνεις ένα κεφάλι πουρέ και τέλος.

Επίσης είναι και όπως τους μάθεις. Αν δουν ότι κάθεσαι με τις ώρες θα το εκμεταλλευτούν. Αν πιστολιάζεις θα κωλώσουν να σου πουν στις 7.30 ώρες να ξεκινήσεις κάτι ή θα σου πουν ότι μπορεις να το παραδώσεις και αύριο.
Άβαταρ μέλους
By antonis78
xenos έγραψε:developer γενικά πάντως παίζουν πολλά χρήματα. Στο δικό σου κομμάτι, αν στήνεις και eshops κλπ, δεν βγαίνει κάτι παραπάνω; Επίσης μήπως να παίρνεις δικές σου δουλειές, εκτός εταιρίας δλδ; :hmmm:

Είμαι σε μία εταιρεία, άσχετη με τον χώρο όπου έχουν τμήμα web και κάνουν όλο το development in house. Οπότε ο μισθός είναι fix είτε φτιάξω eshop είτε την καλύτερη εφαρμογή του κόσμου :s_smile . Επιπλέον, έχω κατά καιρούς και κάποια έξτρα αλλά αυτά δεν είναι stantard και θέλουν χρόνο για να τα βρεις (ο οποίος δεν υπάρχει). Πχ, πέρυσι τον Ιούνιο μου έκατσε ένα eshop μέσω γνωστού, οπότε πήρα 1000 παραπάνω τον Ιούλιο που το τελείωσα αλλά από τότε έχω να βρω κάτι έξτρα.

xenos έγραψε:Αν πας μόνος έξω, τότε θα πληρώνεις 2 ενοίκια. Επίσης η γυναίκα σου θα την παλέψει μόνη της με το παιδί; Έχετε άνθρωπο να το κρατάει;

Το σπίτι εδώ δεν είναι με νοίκι, δικό μας είναι και ευτυχώς έχουμε πολύ κόσμο να την βοηθήσει.

xenos έγραψε:Και αν ναυαγήσει το πλάνο, θα βρεις γρήγορα να επιστρέψεις;.

Αυτό είναι θέμα, μάλλον δεν θα γυρίσω και θα ψαχτώ εκεί...