Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
QsisVTS έγραψε:όταν περνάς έξω από έναν αρχαίο ιππόδρομο νιώθεις την ίδια γροθιά ή χαζεύεις την αρχιτεκτονική;

Καλα για να μην κανουμε ερημην συζητηση και το κουραζουμε αν και οποτε πας μπορεις να μοιραστεις την εμπειρια σου μαζι μας.
Ειχε και 2 Ελληνες Αριστερους που πεθαναν αν θυμαμαι καλα απο το κρυο και το υποσιτισμο στα βουνα της Αλσατιας. Αυτα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#212416 εντυπωσιάζομαι πάντα από την αξία του κινημάτογραφου στη ψυχοσύνθεση των ανθρώπων

δε λέω ότι ο πόλεμος είναι κάτι ευχάριστο, αλλά όπως έχω νιώσει για παράδειγμα στο μνημείο των Καλαβρύτων το ίδιο και λιγότερο υποθέτω ότι θα ένιωθα και σε ένα στρατόπεδο εργασίας των ναζί :hmmm:

και πιο πολύ σοκ μου προκαλεί τον 21ο αιώνα το Γκουαντάναμο ή ένας άστεγος στο δρόμο
Άβαταρ μέλους
By Spartan
QsisVTS έγραψε:όταν περνάς έξω από έναν αρχαίο ιππόδρομο νιώθεις την ίδια γροθιά ή χαζεύεις την αρχιτεκτονική;

Mια διαφορά είναι οτι, άλλο να έχουν γίνει κάποια πράγματα πριν 3.000 χρόνια κι άλλο "προχθές"...

QsisVTS έγραψε:
και πιο πολύ σοκ μου προκαλεί τον 21ο αιώνα το Γκουαντάναμο ή ένας άστεγος στο δρόμο

Η μία γροθιά δεν αναιρεί την άλλη, αλλά αυτό το συμβόλαιο* που λέει οτι στον 21ο αιώνα θα είχανε λυθεί όλα τα προβλήματα του πλανήτη και θα ήταν όλα τέλεια, ας μου το δείξει κάποιος και να πάμε να πιάσουμε αυτόν που το υπέγραψε και δεν τίμησε την υπογραφή του... :)

* και γενικά, αυτά που θεωρούν ως δεδομένα διάφορα θέματα....
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
BEAMS έγραψε:Virtual tour σε ένα μέρος που πολύ θα ήθελα να επισκεφθώ (φαντάζομαι και άλλοι) και που η συναισθηματική φόρτιση πρέπει να χτυπάει κόκκινα.
http://www.panorama.auschwitz.org/

Ωραίο εύρημα, να' σαι καλά.
Κι εγώ θα ήθελα να πάω εκεί, όντως η φόρτιση πρέπει να είναι φοβερή. Και βέβαια στο Auschwitz υπάρχουν πολλά ερείπια...στο Majdanek υπάρχει ανέπαφος θάλαμος αερίων........μπρρρ....(εδιτ: βέβαια το μέγεθος στο πρώτο είναι φοβερό από μόνο του...όπως και το μέγεθος της φρικαλεότητας που είπε ο REALZEUS...)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#212467 Έχω πάει στο Σ.Σ. του Τερεζίν (Τσεχία). Κι εκεί θυμάμαι υπήρχε ανέπαφος θάλαμος αερίων αλλά και οι κοιτώνες... πραγματικά ασύλληπτες καταστάσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#213296 Δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη, στο εξης.... ο αδελφος του πατερα μου ειχε πιαστει Ομηρος στην κατοχη και τον πηγαν σε ΣΣ. Δεν γυρισε απο εκει και η μητερα του (γιαγια μου) σχεδον τρελλαθηκε. Η οικογενεια μετα, ποτε δεν μιλουσε για την Ιστορια αυτη και εγω δεν εχω βρει σε ποιο στρατοπεδο τον ειχαν οπου και πεθανε. Εδωσαν κατι ψιχουλα για συνταξη στην μανα μεχρι τον θανατο της. Τωρα με το Ιντερνετ που μπορω να ψαξω, σε ποια αρχεια, για να βρω καμια ακρη... ?? Ελλαδα Γερμανια??
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#213303 νομιζω οτι μονο για ελαχιστα ΣΣ υπαρχουν πια στοιχεια αλλα σιγουρα στην ελλαδα δεν θα βρεις οτι θες :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
cabala10 έγραψε:νομιζω οτι μονο για ελαχιστα ΣΣ υπαρχουν πια στοιχεια αλλα σιγουρα στην ελλαδα δεν θα βρεις οτι θες :lol:

Ναι αυτο πιστευω και εγω αλλα παντα η ελπιδα υπαρχει μπας και περαστουν αρχεια στο δυκτιο..
Άβαταρ μέλους
By DAP
#213349 Ισως μια επαφη με το Εβραικο στοιχειο στην Ελλαδα βοηθησει στην περιπτωση σου...Ισως εχουν φτιαξει η βρει καταλογους των θυματων.....
Άβαταρ μέλους
By markvag
DAP έγραψε:Ισως μια επαφη με το Εβραικο στοιχειο στην Ελλαδα βοηθησει στην περιπτωση σου...Ισως εχουν φτιαξει η βρει καταλογους των θυματων.....

Καλή ιδέα...
Άβαταρ μέλους
By nass
#267871 Ηταν κατά τη γνώμη σας απαραίτητοι οι ατομικοί βομβαρδισμοί σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι απαραίτητοι ?

Να ένα αρχικό σημείο συζήτησης https://en.wikipedia.org/wiki/Debate_over_the_atomic_bombings_of_Hiroshima_and_Nagasaki

Και κάτι σχετικό: Operation Meetinghouse