Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#84049 Καμια πικ για να καταλάβουμε το τεραίν και οι βόρειοι.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
kacey έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Επειδή έχω έχω κόψει πλάκα στην Καλλιόπη, (μικρή, αλλά αρκετή για να χάσω το έδαφος κάτω από τα πόδια μου και το λευκό χρώμα από το εσώρουχο)

:lol: , οι μαλακιες του Τσεγκα ειναι αυτες, που μετα απο 2 μερες non-stop χιονοπτωση μας ετρεχε στις αγριαδες εκει πισω ("μπανανα" νομιζω?) και μετα μου κατεβαιναν σιγα σιγα και κοφτα-κοφτα, κουνωντας το μισο βουνο σε καθε σταματημα...

Η μπανάνα είναι το δεύτερο ή τρίτο λούκι όπως ανεβαίνουμε την 6 αριστερά. Η Καλλιόπη είναι όπως ανεβαίνουμε την 6 τέρμα δεξιά.

Δυστυχώς, με τον παλιόκαιρο που μας έκανε φέτος και το πρώιμο κλείσιμο της Φτερόλακας για το ξήλωμα των λιφτ, δεν κάναμε καθόλου αγαπημένες διαδρομές ώστε να έχουμε καταγεγραμμένο το ίχνος στο trace και να μην ζωγραφίζουμε στου καραγκιόζη τον γάμο. Στο περίπου λοιπόν:

Εικόνα

Για το Douglas είμαι απολύτως σίγουρος γιατί δεν έχει άλλο. Για το Grand couloir, την μπανάνα, και την παραμπανάνα, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ποιο είναι ποιο, οι σκιές με μπερδεύουν. Πάντως το Grand είναι πιο αριστερά της Μπανάνας όπως κοιτάμε στον χάρτη. Ακόμα πιο αριστερά όμως είναι ένα ευκολούτσικο λούκι και υποψιάζομαι ότι αυτό είναι η πρώτη μπλε διαδρομή που έχω σχεδιάσει.

Η Καλλιόπη ξεχωρίζει εύκολα, όπως και η αρχή για το Ρέμα.

Μια ιδέα για το τερέν μπορείς να πάρεις από εδώ με ενα tour όλου του Χ.Κ.Π. σχεδόν, μέχρι το 1:54:

Άβαταρ μέλους
By kacey
#84095 Καπου εκει στις μπανανες μας ειχε παει και καναμε τα πιθηκια.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#84165 Με τέτοιο χίονι που φαίνεται να έχει στο βιδεο -παγωμένο(??) χιλιοπερασμένο.- δεν βλέπω και κάνα ιδιαίτερο λόγο να χώνεστε σε τέτοιο τερέν.Ταλαιπωρία αντί για ευχαρίστηση.

Πρέπει να κάνω κάποια στιγμή μια εξόρμηση Παρνασσό. :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#84257 Την Μπανάνα δεν την έχω πετύχει ποτέ με εύκολο χιόνι στο πρώτο και ζόρικο κομμάτι της. Λόγω προσανατολισμού (είναι μονίμως στην σκιά) κρατάει σχεδόν πάντα σφιχτό/πολύ σφιχτό χιόνι, έως γυαλί, ουσιαστικά την κάνεις για την πρόκληση. Καλλιόπη συνήθως έχει καλά χιόνια, με εξαίρεση την κόψη πάνω πάνω που την ξυρίζει ο αέρας, αν και την έχω πετύχει και αυτή μια φορά γυαλισμένη στο αρχικό της λούκι.

Αν πετύχεις τον Παρνασσό με άφθονο χιόνι να πας παντού, όπως στο βίντεο, το βουνό είναι λουκουμάκι.

Παρεμπιπτόντως, ο σύλλογος οργανώνει σεμινάριο για χιονοστιβάδες με πιστέρ του χιονοδρομικού. Για όσους θέλουν να μάθουν στην πράξη πως χρησιμοποιούμε τους πομποδέκτες, πως κάνουμε τομές/κατανοούμε την διαστρωμάτωση του χιονιού κλπ, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ: http://www.snowclub.gr/forums/index.php ... =18367&hl= και θα δούμε πότε θα μας επιτρέψει ο καιρός να το κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#86047 3-5 Και τα παπούτσα μέσα. :inlove: Μισό μέτρο ++ :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By streetka
#86315 Να ήταν και καθημερινή...

(του χάριζαν μπιπ το ήθελε και ξυρισμένο!)
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#86385 Αμα δεν το ξέρεις το βουνό δικό σου θέμα. :s_bye

Και σήμερα μια απο τα ίδια με καλύτερο χιόνι εξίσου βαθύ.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#87813 Έβαλε και κανα 15αρι σήμερα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#90218 Ένα βίντεο διαφήμιση για την Ελληνική χιονοδρομία:

:metalo:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#90220 Παν' τε πηδήξτε ρε το φρύδι στο διπλό και αφήστε τα φλωριτσετιλίκια. :lol:

Βασιλίτσα παίζει να είναι απο τα πιο υπερτιμημένα μέρη ever.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#90225 Δεν ξέρω αν είναι υπερτιμημένο (έχω να πάω από το 2005), αλλά τα παιδιά κάνουν πολύ δυνατό σκι και εξαιρετικό editing και επιλογή soundtrack! Respect από εμένα. :)
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#90283 Δεν βλέπω κάτι το πολύ δυνατό στο σκι τους αλλά έχω και άλλα στάνταρ στο θέμα. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#90297 + μετριότατο έντιτινγκ και ραντομ νταπαντούπα μουσική.

Πότε θα απαγορέψουν το σκι στη βασιλίτσα να ανακυρηχτεί (κάτι σαν) μουσείο φυσικής ιστορίας λόγω της αλπικής βλάστησης. Ας κάνουν πίστες προς την πλευρά των Γρεβενών που δεν έχει ρόμπολα :lol: