Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:
@dimviii
Μην το κάνεις εύκολο το ερώτημα :) Το θέμα είναι τι κάνεις αν το θέσεις ρεαλιστικά. ΟΚ αν πάρω σύνταξη 3000 τότε έχω και γω πολλά πράγματα να κάνω, το ερώτημα είναι τι κάνεις αν πάρεις 500 δηλ. ας πούμε αρκετά για να βιοπορίζεσαι μεν αλλά όχι για να κάνεις αυτά που "θα γέμιζαν 3 ζωές", άντε να μπορείς 1-2 απλά πραγματάκια (βόλτες με το σκύλο ή κηπουρική, σίγουρα όχι restoration ιστορικών, ιστιοπλοία το γύρο του κόσμου και τέτοια). Αν αύριο έπαιρνες εγγυημένη για το υπόλοιπο της ζωής σου σύνταξη 500 ευρώ, θα σταματούσες να δουλεύεις ?

Nass εγω ειπα το παρακατω.

dimviii έγραψε:εγω εάν μπορουσα να εχω ένα εισοδημα ώστε να ζω όπως τωρα,την ειχα σταματησει. Δεν μου αρεσει να δουλευω.
Εχω χιλια δυο πραγματα να κανω ώστε να γεμισω 3 ζωες.

δεν ειπα για συνταξη,ειπα εάν εχω το σημερινο μου εισοδημα από καποια άλλη πηγή(ενοικια,τοκοι,κληρονομια οτιδήποτε) θα σταματουσα να δουλευω σαν το σκυλι 16 ωριες.
όχι δεν βρισκω καμια ευχαριστηση σημερα που ξυπνησα 5 εφυγα 5,30 και στις 8 το πρωι ημουν στη λιμνη Ευβοιας,μετα Ιστιαια,μετα ξανα Λιμνη,μετα Μαντουδι,μετα Ψαχνα,μετα Αλιβερι,και να μπω στις 7,30 στο ξενοδοχειο στη Κυμη ΞΕΚΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ μετα από 14 ωρες οδηγώντας 300 χλμ σε επαρχιακο δρομο,βλεπωντας 12 πελατες(τσακωμοι για επιταγες,πωλησεις λιγες,εισπραξεις σκατα)
Οποιος θελει δοκιμαζει 1 μηνακι τετοια ωραρια,και μου λεει εάν θα αντεχει να το κανει αυτό στα 60+,και να βρισκει ευχαριστηση,οτι είναι ''δημιουργικος'' 'η ''χρησιμος'' στην κοινωνια.
Δεν θελω να ''αισθάνομαι δημιουργικος'',ξερω πολύ καλα το ποσο δημιουργικος είμαι,ποσο κοπρος ή ποσο δουλευταράς είμαι,και δεν πρόκειται να με πιασει καμια καταθλιψη εάν μπορεσω καποτε να μην δουλευω (χλωμο εως χλωμοτατο)
Το ερωτημα που βαζεις, εάν με 500 ευρω θα αραζα,ειναι ατοπο. Με 500 ευρω το μηνα συνταξη δεν ''ζεις'' κανε.

Το προτζεκτ που ανεφερα δεν είναι κανα νουμερο αστρονομικο.Το να βρεις κορολα με 500 ευρω,να τις ριξεις 4-5κ για να γινει σε αξιοπρεπή κατασταση (με προσωπικη αρκετη εργασια) και να βαλεις ένα μεταχειρω μοτερ ακομα και αν είναι καποιο v8 ,δεν είναι δα και τοσο ακριβο.Δεν θα το τελειωνα σε 5 μηνες, αυτά τα ξεκινάς, και ριχνεις τα περισευματα,μπορει να είναι 1 'η 2 'η και 3 χρονια.
ο σκοπος δεν είναι να το τελειώσεις αυριο,αλλα να ευχαριστηθείς ολη τη μοντα,τα προβλήματα της,τις λυσεις τους,το γυρολοι στα συνεργεια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By nass
markvag έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως η ανθρωπότητα ως είδος θα χάσει σημαντικές ικανότητες, μιας και ένα μηχάνημα θα τα κάνει καλύτερα... δεν θα υπάρχει λόγος για ν' αποκτήσεις skills...

Υπερβάλλεις... Οπως οι άνθρωποι έχασαν τα skills του να κυνηγούν με τα χέρια τους επειδή έφτιαξαν όπλα και μετά έχασαν και τα skills του να κυνηγούν επειδή έγιναν καλλιεργητές γης, σε όλες τις περιπτώσεις τα αντικατέστησαν με άλλα skills. Υποτιμάς την πολυπλοκότητα του κόσμου και τη δυνατότητα των ανθρώπων να προσαρμόζονται σε αυτήν.

Υπενθυμίζω ότι Go-ξε-Go καμία ΑΙ δεν έχει ακόμα περάσει το τεστ του Turing. Μην εντυπωσιάζεσαι εύκολα από παιχνίδια κτλ. αυτά διδάσκονται και όπως έγραφε το άρθρο για το Go το κύριο πρόβλημα του ανθρώπου ήταν οι προκαταλήψεις του, στο μοναδικό παιχνίδι που προσαρμόστηκε και έγινε εφευρετικός κέρδισε.
Άβαταρ μέλους
By nass
dimviii έγραψε:Nass εγω ειπα το παρακατω.

Ξέρω τι είπες και γιαυτό σου απάντησα, ότι "το κάνεις εύκολο" με το να λες "με το τωρινό μου εισόδημα". Το ερώτημα είναι τι κάνεις όταν είναι δύσκολη η απάντηση όπως πχ. αν βγεις στη σύνταξη με 500 ευρώ, που τόση θα είναι η σύνταξη των περισσότερων από εμάς.

dimviii έγραψε:Οποιος θελει δοκιμαζει 1 μηνακι τετοια ωραρια,και μου λεει εάν θα αντεχει να το κανει αυτό στα 60+,και να βρισκει ευχαριστηση,οτι είναι ''δημιουργικος'' 'η ''χρησιμος'' στην κοινωνια.

Δεν είπε κανείς ότι ΟΛΕΣ οι δουλειές σε κάνουν να αισθάνεσαι "δημιουργικός" ή "χρήσιμος στην κοινωνία" οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί τα γράφεις αυτά. Βασικά ούτε αυτό είπε κανείς... αλλά ότι μερικοί αντλούν ευχαρίστηση και τα ανώτερα επίπεδα της πυραμίδας του Maslow ΚΑΙ από τη δουλειά τους.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#323560 Προσωπικά, αγαπητέ nass, αυτό το πιστεύω μόνο για όσους η εργασία τους είναι κάτι πολύ όμορφο που τους γεμίζει. Κάποτε και η δική μου εργασία με γέμιζε, αλλά την άφησα επειδή με κούρασαν οι μεταθέσεις (και το ότι έχω δουλέψει αρκετές φορές συνεχόμενα 55 ώρες*) και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα του 2005 υπόσχονταν μια πιο ήρεμη και προσοδοφόρα προοπτική ζωής ως Ε.Ε. Σήμερα αν με ρωτούσες θα σου έλεγα ότι έκανα λάθος τότε. Αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που δεν μένει στο παρελθόν, δεν καταριέμαι τα λάθη του παρελθόντος. Ω γέγονε γέγονε.

Κατά τα άλλα ο κάθε ιδιωτικός υπάλληλος, δημόσιος υπάλληλος, έμπορος, επαγγελματίας κλπ δε νομίζω ότι έχει καμία ιδιαίτερη όρεξη να ξυπνήσει το πρωί και να πάει στο κολαστήριο.

*Έρχεσαι Δευτέρα πρωί στις 7 κανονικά και κάνεις το ωράριο και το πρόγραμμά σου, επειδή όμως είσαι Αξκος Υπηρεσίας (ΑΥΔΜ) μένεις ως τη Τρίτη πρωί στις 7, μετά ακολουθείς το ωράριο/πρόγραμμα ως το απόγευμα αλλά επειδή είναι Τρίτη Νυκτερινής Ασκήσεως κάθεσαι ως τις 12 τη νύχτα για να εκπαιδεύεις στρατιώτες. Και μετά έχεις μόλις 7 ώρες να πας στο σπίτι σου, να κοιμηθείς και να ξαναγυρίσεις στη Μονάδα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Προσωπικά, αγαπητέ nass, αυτό το πιστεύω μόνο για όσους η εργασία τους είναι κάτι πολύ όμορφο που τους γεμίζει.

Και γω σου λέω ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τέτοιοι, απ΄όσους φαντάζεσαι λέγοντας:

REALZEUS έγραψε:Κατά τα άλλα ο κάθε ιδιωτικός υπάλληλος, δημόσιος υπάλληλος, έμπορος, επαγγελματίας κλπ δε νομίζω ότι έχει καμία ιδιαίτερη όρεξη να ξυπνήσει το πρωί και να πάει στο κολαστήριο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:
Ξέρω τι είπες και γιαυτό σου απάντησα, ότι "το κάνεις εύκολο" με το να λες "με το τωρινό μου εισόδημα". Το ερώτημα είναι τι κάνεις όταν είναι δύσκολη η απάντηση όπως πχ. αν βγεις στη σύνταξη με 500 ευρώ, που τόση θα είναι η σύνταξη των περισσότερων από εμάς..

μα είναι ερωτηση αυτή ρε Ναςς? με 500 ευρω δεν μπορεις να πληρωσεις τον ενφια,δεν μπορεις να εχεις θερμανση, απαγορευεται να αρρωστήσεις,γενικα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Ουτε καν αυτοκινητο 1000κκ 30ετιας δεν μπορεις να συντηρήσεις.
Εγω λες το εκανα ευκολο,εσυ το εκανες αδυνατο :lol:

nass έγραψε:Δεν είπε κανείς ότι ΟΛΕΣ οι δουλειές σε κάνουν να αισθάνεσαι "δημιουργικός" ή "χρήσιμος στην κοινωνία" οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί τα γράφεις αυτά. Βασικά ούτε αυτό είπε κανείς... αλλά ότι μερικοί αντλούν ευχαρίστηση και τα ανώτερα επίπεδα της πυραμίδας του Maslow ΚΑΙ από τη δουλειά τους.

η δουλεια του πωλητη μια χαρα δημιουργικη είναι,απλα εγω δεν εχω ανασφάλειες εάν θα αισθάνομαι δημιουργικος 'η χρησιμος στην κοινωνια,για το εάν θα είμαι 20% πανω σε πωλήσεις,εαν θα είμαι ο καλυτερος σε εισπραξεις,'η για το αν θα ψολοβαραω γυρνώντας στα συνεργεια ψαχνωντας να ταιριαξω γκρουπακι διαφορικου από αε 86 στην τε71.
Δεν θελω να δουλευω,δεν μου αρεσει να δουλευω,δεν βρισκω καμια ευχαριστηση στο να δουλευω,απλα δεν μπορω να κανω διαφορετικα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:
kyr80 έγραψε:Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν, ότι η εργασία δεν έχει μόνο σκοπό το χρήμα.

Και πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι η ζωή δεν έχει μόνο ως σκοπό την εργασία. Επειδή γνωριζόμαστε και ξέρω τι μαμήσι τρως το καλοκαίρι μου κάνει εντύπωση που σου λείπει αυτό τον χειμώνα. (Δεν ήρθα στο μαγαζί σου για παγωτό φέτος, ζητώ συγγνώμη - άσχετο).

ΥΓ: Είναι σχεδον 8 μμ και είμαι ακόμα στη δουλειά. Έβγαλα εκατοντάδες κιλά παραγωγής στα μηχανήματα και ανέβηκα στο γραφείο για μια ανάσα (και μια :s_drinks ). Σας τα χαρίζω όλα αυτά και πάω βόλτα με την 30i για ρετσίνες κάθε βράδυ instead! :s_sarcastic

Το να δουλεύω από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 τα χαράματα την επομένη ΚΑΘΕ μέρα για 5 μήνες, φτάνει να είναι το ίδιο ψυχοφθόρο τον Φεβρουάριο που δεν κάνω απολύτως τίποτα ΚΑΘΕ μέρα.
Για αυτό και προσπαθώ να δημιουργήσω συνθήκες εργασίας με λιγότερες ώρες, αλλά όχι τόσο μεγάλο κενό. Και επειδή ακριβώς γνωριζόμαστε, ξέρεις ότι τον βιοπορισμό μου, τον έλυσαν οι προηγούμενοι. Οπότε αυτό που για κάποιους μοιάζει όνειρο, λέω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Όταν βρίσκεσαι με κάποια περιουσία ή επιχείρηση αισθάνεσαι μια υποχρέωση στους ανθρώπους που την άφησαν. Δεν την άφησαν για να γίνουν οι επόμενοι κοπρίτες. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη είναι η λιγότερη αναγνώριση σε αυτούς.

Και μια παράμετρος που κανείς δεν έβαλε..... Για να περνάμε εμείς καλά χωρίς να δουλεύουμε, να κάνουμε τα χόμπυ μας και να διασκεδάζουμε, σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι θα πρέπει να δουλεύουν. Αυτοί είναι μ@λ@κες;;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#323571 λοιπόν για να τελειώνουμε με τα robot, όπως είναι η κοινωνία πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι αλλιώς δε δουλεύει η οικονομία

οπότε πάει αυτό, το αν θα είναι οι ίδιοι ή αν θα τους αντικαταστήσουν τα ρομπότ για να κάθονται μετά αυτοί να κάνουν δουλειές πάνω στα ρομπότ είναι άλλο θέμα

από την αρχή της ιστορίας πολλές δουλειές καταργήθηκαν για χάρη της τεχνολογίας

σε ο,τι αφορά τα ρομπότ.. τα ρομπότ ενοχλούν ΠΟΛΛΟΥΣ, η google ακόμα που μιλούσε για αυτά σταμάτησε μου φαίνεται να ασχολείται, τώρα άρχισε ο musk.. τέσπα, μέχρι να γίνει δυσάρεστος κι αυτός ή να σηκωθεί να πάει στον άρη

επίσης ο στρατός της αμερικής εγκατέλειψε το ενδιαφέρον και τις χρηματοδοτήσεις για ρομπότ

οπότε το "μέλλον" είναι μάλλον πιο μακριά από ότι φανταζόμαστε

εγώ προσωπικά πάντως σαν σκοταδιστής, αν βλέπω ρομπότ στο δρόμο θα τα πατάω με το αυτοκίνητο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dstou
Μία αλλόκοτη τρέλα διακατέχει τις εργατικές τάξεις των εθνών στα οποία βασιλεύει ο καπιταλιστικός πολιτισμός. Η τρέλα αυτή είναι ο έρωτας για τη δουλειά, το θανατηφόρο πάθος για τη δουλειά, που φτάνει μέχρι την εξάντληση των ζωτικών δυνάμεων του ατόμου και των απογόνων του.
Για να δοθεί δουλειά σε όλους τους ακαμάτηδες της τωρινής κοινωνίας, για να μπορέσει να αναπτυχθεί απεριόριστα ο βιομηχανικός εξοπλισμός, θα πρέπει η εργατική τάξη να αναπτύξει απεριόριστα τις καταναλωτικές της ικανότητες.
Αν η εργατική τάξη, ξεριζώνοντας από την καρδιά της το διεστραμμένο πάθος που την κυβερνά και διαστρεβλώνει τη φύση της, ύψωνε το ανάστημα της για να σφυρηλατήσει έναν ατσάλινο νόμο που θα απαγόρευε σε όλους να δουλέψουν περισσότερο από τρείς ώρες την ημέρα, η Γη θα ένιωθε να γεννιέται πάνω της ένας καινούριος κόσμος

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Και γω σου λέω ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τέτοιοι, απ΄όσους φαντάζεσαι λέγοντας:

Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά πόσοι πιστεύεις θέλουν να πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά, αντί να κάθονται σε στυλ διακοπών;

kostis20 έγραψε:Ε βασικά μερικοί έχουμε πολύ όρεξη...

Η επιστήμη σου όντως έχει πολύ ενδιαφέρον. Δεν είναι όμως όλοι γιατροί Κωστή. :iconcool:

dimviii έγραψε:Δεν θελω να δουλευω,δεν μου αρεσει να δουλευω,δεν βρισκω καμια ευχαριστηση στο να δουλευω,απλα δεν μπορω να κανω διαφορετικα.

Πιστεύω ότι αυτό εκφράζει 7 στους 10 ανθρώπους. Μπακάλικα πάντα. :lol:

kyr80 έγραψε:Όταν βρίσκεσαι με κάποια περιουσία ή επιχείρηση αισθάνεσαι μια υποχρέωση στους ανθρώπους που την άφησαν. Δεν την άφησαν για να γίνουν οι επόμενοι κοπρίτες. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη είναι η λιγότερη αναγνώριση σε αυτούς.

Για όλα τα προηγούμενα δεν έχω κάτι να πω ρε Κυριάκο, αλλά αυτό μου φαίνεται εντελώς ενοχικό σύνδρομο. Επειδή σου άφησαν Χ πρέπει με το ζόρι να τα κάνεις Χ+1; Ποιός νόμος το λέει αυτό; Δικά σου, κάνε τα ό,τι θες! Το να θεωρείς υποχρέωση να τα αυγατίσεις είναι ο ορισμός του rat race. Από την άλλη αν θες εσύ να τα αυγατίσεις, δεν έχω κανένα δικαίωμα να σου λέω τίποτα.

kyr80 έγραψε:Και μια παράμετρος που κανείς δεν έβαλε..... Για να περνάμε εμείς καλά χωρίς να δουλεύουμε, να κάνουμε τα χόμπυ μας και να διασκεδάζουμε, σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι θα πρέπει να δουλεύουν. Αυτοί είναι μ@λ@κες;;

Για αυτό λέω κομμουνισμό. :lol: Όλοι μια δουλειά, 8 ώρες και τέλος. :rtfm:

QsisVTS έγραψε:εγώ προσωπικά πάντως σαν σκοταδιστής, αν βλέπω ρομπότ στο δρόμο θα τα πατάω με το αυτοκίνητο

Μπράβο, θα χαλάς τσάμπα το αυτοκίνητο. :svivhaha: Θα τα πατάμε με το άρμα ρε χαζέ! :twisted:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dstou έγραψε:
Μία αλλόκοτη τρέλα διακατέχει τις εργατικές τάξεις των εθνών στα οποία βασιλεύει ο καπιταλιστικός πολιτισμός. Η τρέλα αυτή είναι ο έρωτας για τη δουλειά, το θανατηφόρο πάθος για τη δουλειά, που φτάνει μέχρι την εξάντληση των ζωτικών δυνάμεων του ατόμου και των απογόνων του.
Για να δοθεί δουλειά σε όλους τους ακαμάτηδες της τωρινής κοινωνίας, για να μπορέσει να αναπτυχθεί απεριόριστα ο βιομηχανικός εξοπλισμός, θα πρέπει η εργατική τάξη να αναπτύξει απεριόριστα τις καταναλωτικές της ικανότητες.
Αν η εργατική τάξη, ξεριζώνοντας από την καρδιά της το διεστραμμένο πάθος που την κυβερνά και διαστρεβλώνει τη φύση της, ύψωνε το ανάστημα της για να σφυρηλατήσει έναν ατσάλινο νόμο που θα απαγόρευε σε όλους να δουλέψουν περισσότερο από τρείς ώρες την ημέρα, η Γη θα ένιωθε να γεννιέται πάνω της ένας καινούριος κόσμος

Εικόνα

Κορυφαίο βιβλίο. Το έχω διαβάσει στα αγγλικά. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#323583 Τα ρομποτικα συστηματα αρμεγματος εχουν μπει εδω και χρονια στην ζωικη παραγωγη.

Οταν πρωτοσυστηθηκαν καναν εντυπωσιακη εισοδο, μετα λιγο αναδιπλωθηκαν και τωρα μετα απο αρκετα χρονια δοκιμής τους, αφηνουν πισω τα προβληματα νεοτητας, δημιουργηθηκε η απαραιτητη κουλτουρα στους κτηνοτροφους να τα χρησιμοποιησουν.

Η αναγκη να χρησιμοποιηθουν ηρθε απο την ελλειψη εργατικου δυναμικου και απο την αναγκη των κτηνοτροφων να απεγκλωβιστουν απο συγκεκριμενες "βαριες" εργασιες για αυτους.

Σε καμια περιπτωση ομως δεν εχουν διωξει τον παραγοντα ανθρωπο απο τις εκτροφες. Απλως πια, κανει αλλου ειδους δουλεια, περισσοτερο pc δηλαδη και management.

Απο τη στιγμη ομως που σχετιζονται με την υγεια των ζωων και τη διασφαλιση των προιοντων, παντοτε θα χρειαζεται ο ανθρωπινος παραγοντας.

my two cents :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#323586 Δεν ειναι ούτε όλες οι δουλειές το ίδιο ενδιαφέρουσες ούτε όλοι οι άνθρωποι τη βρίσκουν με το να κάνουν κάτι δημιουργικό
Έχω ενα γνωστό που δουλεύει ΔΥ και βαράει σφραγίδες όλη μέρα , τι ευχαρίστηση να βρει; έναν άλλο που ειναι σε τράπεζα, με αρκετό PR , δεν ειναι κλητήρας , άλλα ποτέ δεν ξεπέρασε του δουλεια = δουλεία και πάει κάθε μέρα δυστυχής περιμένοντας το σφύριγμα

Εγώ τις περισσότερες μέρες πάω με μεγάλη ευχαρίστηση και περνάω εξαιρετικά στη δουλεια. Θα πήγαινα μερικές φορές ακόμα και να μη με πλήρωναν να κάνω τα ίδια αν ειχα την πολυτέλεια.

Τις ελάχιστες που δεν εχω όρεξη παίρνω καμία μέρα άδεια .