nass έγραψε:
@dimviii
Μην το κάνεις εύκολο το ερώτημαΤο θέμα είναι τι κάνεις αν το θέσεις ρεαλιστικά. ΟΚ αν πάρω σύνταξη 3000 τότε έχω και γω πολλά πράγματα να κάνω, το ερώτημα είναι τι κάνεις αν πάρεις 500 δηλ. ας πούμε αρκετά για να βιοπορίζεσαι μεν αλλά όχι για να κάνεις αυτά που "θα γέμιζαν 3 ζωές", άντε να μπορείς 1-2 απλά πραγματάκια (βόλτες με το σκύλο ή κηπουρική, σίγουρα όχι restoration ιστορικών, ιστιοπλοία το γύρο του κόσμου και τέτοια). Αν αύριο έπαιρνες εγγυημένη για το υπόλοιπο της ζωής σου σύνταξη 500 ευρώ, θα σταματούσες να δουλεύεις ?
Nass εγω ειπα το παρακατω.
dimviii έγραψε:εγω εάν μπορουσα να εχω ένα εισοδημα ώστε να ζω όπως τωρα,την ειχα σταματησει. Δεν μου αρεσει να δουλευω.
Εχω χιλια δυο πραγματα να κανω ώστε να γεμισω 3 ζωες.
δεν ειπα για συνταξη,ειπα εάν εχω το σημερινο μου εισοδημα από καποια άλλη πηγή(ενοικια,τοκοι,κληρονομια οτιδήποτε) θα σταματουσα να δουλευω σαν το σκυλι 16 ωριες.
όχι δεν βρισκω καμια ευχαριστηση σημερα που ξυπνησα 5 εφυγα 5,30 και στις 8 το πρωι ημουν στη λιμνη Ευβοιας,μετα Ιστιαια,μετα ξανα Λιμνη,μετα Μαντουδι,μετα Ψαχνα,μετα Αλιβερι,και να μπω στις 7,30 στο ξενοδοχειο στη Κυμη ΞΕΚΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ μετα από 14 ωρες οδηγώντας 300 χλμ σε επαρχιακο δρομο,βλεπωντας 12 πελατες(τσακωμοι για επιταγες,πωλησεις λιγες,εισπραξεις σκατα)
Οποιος θελει δοκιμαζει 1 μηνακι τετοια ωραρια,και μου λεει εάν θα αντεχει να το κανει αυτό στα 60+,και να βρισκει ευχαριστηση,οτι είναι ''δημιουργικος'' 'η ''χρησιμος'' στην κοινωνια.
Δεν θελω να ''αισθάνομαι δημιουργικος'',ξερω πολύ καλα το ποσο δημιουργικος είμαι,ποσο κοπρος ή ποσο δουλευταράς είμαι,και δεν πρόκειται να με πιασει καμια καταθλιψη εάν μπορεσω καποτε να μην δουλευω (χλωμο εως χλωμοτατο)
Το ερωτημα που βαζεις, εάν με 500 ευρω θα αραζα,ειναι ατοπο. Με 500 ευρω το μηνα συνταξη δεν ''ζεις'' κανε.
Το προτζεκτ που ανεφερα δεν είναι κανα νουμερο αστρονομικο.Το να βρεις κορολα με 500 ευρω,να τις ριξεις 4-5κ για να γινει σε αξιοπρεπή κατασταση (με προσωπικη αρκετη εργασια) και να βαλεις ένα μεταχειρω μοτερ ακομα και αν είναι καποιο v8 ,δεν είναι δα και τοσο ακριβο.Δεν θα το τελειωνα σε 5 μηνες, αυτά τα ξεκινάς, και ριχνεις τα περισευματα,μπορει να είναι 1 'η 2 'η και 3 χρονια.
ο σκοπος δεν είναι να το τελειώσεις αυριο,αλλα να ευχαριστηθείς ολη τη μοντα,τα προβλήματα της,τις λυσεις τους,το γυρολοι στα συνεργεια κλπ.

Το θέμα είναι τι κάνεις αν το θέσεις ρεαλιστικά. ΟΚ αν πάρω σύνταξη 3000 τότε έχω και γω πολλά πράγματα να κάνω, το ερώτημα είναι τι κάνεις αν πάρεις 500 δηλ. ας πούμε αρκετά για να βιοπορίζεσαι μεν αλλά όχι για να κάνεις αυτά που "θα γέμιζαν 3 ζωές", άντε να μπορείς 1-2 απλά πραγματάκια (βόλτες με το σκύλο ή κηπουρική, σίγουρα όχι restoration ιστορικών, ιστιοπλοία το γύρο του κόσμου και τέτοια). Αν αύριο έπαιρνες εγγυημένη για το υπόλοιπο της ζωής σου σύνταξη 500 ευρώ, θα σταματούσες να δουλεύεις ?
). Σας τα χαρίζω όλα αυτά και πάω βόλτα με την 30i για ρετσίνες κάθε βράδυ instead! 

από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση.
Θα τα πατάμε με το άρμα ρε χαζέ!