Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#591260 Ούτε οι ξένοι θα τα επιτρέψουν, αλλά ακόμη και αν τα επέτρεπαν, το πρωτογενές πλεόνασμα θα γινόταν έλλειμμα την επόμενη μέρα. Άρα, θα είχαμε πάλι τα ίδια...
Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν τα νούμερα προφανώς, αλλά μπροστά στην ΝΔ οι ΣΥΡΙΖΑίοι δείχνουν υπεύθυνη δύναμη (αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή! :help: :dizzy: ).

Θέτω (νομίζω...) λογικές και στοιχειώδεις ερωτήσεις, που φαίνεται πως κανένας άλλος δεν θέτει και ειδικότερα οι δημοσιογράφοι μας. Μάλλον θα έχουν γίνει όλοι υποψήφιοι και δεν περίσσεψε κανένας, τι να πω...
:s_cry :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Ευτυχώς (Παναϊα μ') φεύγουν οι Συριζομαδουραίοι και έρχονται σοβαροί άνθρωποι με κοστολογημένο πρόγραμμα να λέτε...

Ιδού: https://www.euro2day.gr/news/politics/a ... mokra.html
Οι πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων της Νέας Δημοκρατίας
[i]1ον. Χαμηλότεροι φόροι
• Μειώνουμε τον εισαγωγικό συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
{Το ότι οι αγρότες και οι επαγγελματίες πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ, μάλλον του διαφεύγει. Αυτός θα το μειώσει όμως στο 9%... :svivhaha: }

Θα σου απαντησω μονο σε αυτο γιατι πρεπει να διαβασω τα αλλα και να γελασω με την καρδια μου :lol:

θα το καταφερει καταργωντας το αφορολογητο για ολους. Μονο ετσι με το 9% μπορει να μαζεψει περισσοτερα απο το 22% μεχρι τα 10.000€
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#591272 Μακροπρόθεσμα ή και μεσοπροθεσμα οι μειωμένες φοροεπιδρομες είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν την οικονομία (όπως αντίστοιχα την τσάκισαν)

Αλλά και οι άλλοι θέλουν τα λεφτά τους

Δε νομίζω ότι ο Μητσοτάκης θα πετύχει κάποια περήφανη διαπραγματευση να καταφέρει κάτι τέτοιο

Μακάρι να μπορούσε, μακαρι να μπορέσει αλλά δε νομίζω

Από κει και πέρα το υπάρχον χαλι μας παίζει κάποιο ρόλο ποιος το διαχειρίζεται και πώς το διαχειρίζεται

Η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πείθει τον κόσμο, ούτε εμένα προσωπικά επειδή υπάρχουν διάφορες ιδεολογικές αγκυλώσεις που δεν έχουν κανένα νόημα

Εγώ (και πολλοί σαν εμένα κακομοιρογλου υπαλληλισκοι γιατί από μόνος μου αυτό είμαι) σου έχω πει και ξανά δε με νοιάζει να μου ρίχνει το κράτος ψίχουλα, με νοιάζει να υπάρχουν δουλειές κανονικές και αξιοπρεπείς να πάω να δουλέψω

Ο σύριζα πρεσβεύει τη κακομοιριά και τι καλά που ειναι να πάρουμε ένα 50αρικο το μήνα παραπάνω και γενικά σαπιλα, δε γουστάρω σαπιλα

Βέβαια δεν ξεχνάω πώς ήταν και τα πράγματα επί Σαμαρά, ούτε έχω αυταπάτες ότι με τον Κούλη θα γίνουν τεράστιες αλλαγές προς το καλύτερο, πάλι μιζέρια θα παίζει

Αλλά ο σύριζα ενώ ήρθε υποτίθεται να φέρει κάτι το καλύτερο δεν έφερε απολύτως τίποτα.
Είχαμε βέβαια μπόλικη διχαστική ρητορική, "αυτοί" και "εμείς" , είχαμε ότι η μισή τουλάχιστον Ελλάδα είναι φασίστες και ρατσιστές και λοιπό σανό που ταιζουν τους δικούς τους, είχαμε τη γελοία προπαγάνδα της ΕΡΤ..

Βλέπω κι εγώ ΕΡΤ ξέρεις, χθες έβλεπα έναν τύπο να λέει με αφορμή τον πατέρα και την κόρη που πνίγηκαν στα σύνορα της Αμερικής, ότι δεν θέλουμε να καταλάβουμε και δεν βάζουμε μυαλό εμείς (ποιοι εμείς ρε φίλε; :dizzy: ) και ότι σε μια χώρα που φεύγει ο κόσμος χρειαζόμαστε μετανάστες.

Δηλαδή τι; :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Απλά όλη αυτή η αριστεροτητα κούρασε και δεν προσέφερε και τίποτα ουσιαστικό, για αυτό θα ξεπλυθεί με το ακριβώς αντίθετο όπως συμβαίνει παγκοσμίως.
Και μάλιστα εμείς θα χρησιμοποιήσουμε και αρκετά ήπιο καθαριστικό.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο σε έναν υποστηρικτή της αριστεράς γενικά (όχι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα) γιατί να συμβαίνει αυτό, αλλά ρε φίλε και ο άλλος δεν γουστάρει να τον ανεβοκατεβαζεις φασίστα, άριστο ή ο,τι βλακεία σου έρθει.
Σε γράφει στα τέτοια του και σε επαναφέρει στην πραγματικότητα της μειοψηφίας

Είναι πολύ απλά τα πράγματα και δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα μέσα ούτε με προπαγάνδα, ούτε με οτιδήποτε.
Όλα αυτά δεν εμπόδισαν το σύριζα να γίνει κυβέρνηση, έγινε δοκιμάστηκε απέτυχε άρα θα πάει στην αντιπολίτευση

Και αν αναρωτιόμαστε γιατί η ΝΔ και όχι κάποιος άλλος; Πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος. Δεν υπάρχει οργάνωση και κόμμα με αντίστοιχο ισχυρό μηχανισμό στην τελική να πάρει τόσους ψήφους, πέρα από το ότι δεν υπάρχει και ουσιαστική αντιπρόταση..

Ποια είναι η πρόταση; Ο Βελόπουλος ή ο Βαρουφάκης;
Είναι απίστευτο πώς μετά από τόσο σεξ που φάγαμε να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ψηφίζουν "αντιμνημονιακα" :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:κοίτα όοολα αυτά που λες (ή λένε) θα είχαν θεαματικά αποτελέσματα αν τα επέτρεπαν οι κσένη

Βασικά κάποια θα έχουν θεαματικά αρνητικά αποτελέσματα (πχ μείωση φόρου στα μερίσματα) και άλλα θετικά, αλλά τα περισσότερα δεν θα τα κάνει, όχι γιατί δεν μπορεί (που δεν μπορεί), αλλά γιατί δεν τα πιστεύει και δεν τα θέλει, μιας και έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως τα θεωρεί βλαπτικά (πχ επιδόματα, αύξηση κατώτατου μισθού, κτλ)...

QsisVTS έγραψε:Μακροπρόθεσμα ή και μεσοπροθεσμα οι μειωμένες φοροεπιδρομες είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν την οικονομία (όπως αντίστοιχα την τσάκισαν)

Όχι. Το πρόβλημα είναι η αστάθεια και όχι τόσο οι αυξημένοι φόροι. Και φυσικά η φοροδιαφυγή και η φορολογική αδικία... Αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, όπως γίνεται τελευταίως και όπως έγινε πριν μερικά χρόνια στο δεύτερο έτος του Σαμαρά, η οικονομία κατευθείαν θα πάρει ανάσες.

Αν θέλουμε να τονώσουμε την οικονομία θέλει μερικά άλλα πράγματα (πέρα από τη σταθερότητα), όπως για παράδειγμα άτεγκτη εφαρμογή των νόμων (για να ξεκαθαρίσει ο σωστός επιχειρηματίας από τον βούρκο), απλούστευση νομοθεσίας, γερή αναθεώρηση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης (δεν νοείται υποθέσεις να κάνουν δεκαετίες να τελεσιδικήσουν... :vava: ), σοβαρή πάταξη της γραφειοκρατίας, κτλ. Αλλά ξέρεις κάτι; Τίποτα από αυτά δεν θα γίνει, γιατί πρέπει να σπάσουν αυγά. Και θα σπάσουν τα αυγά του κάθε Γκρούεζα που τώρα οφελείται και που βασίζει η κάθε κυβέρνηση την εξουσία της.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#591277 HF με χαρά διαπιστώνω ότι η ψήφος σου το ΣΥΡΙΖΑ το '15 είχε ευεργετικές συνέπειες.

Πλέον you know a good bullshit when you see one.
:s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:Ποια είναι η πρόταση; Ο Βελόπουλος ή ο Βαρουφάκης;
Είναι απίστευτο πώς μετά από τόσο σεξ που φάγαμε να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ψηφίζουν "αντιμνημονιακα" :dizzy:

Δεν υπάρχει σοβαρή αντιπρόταση. Αλλά φαντάσου λίγο να έπαιρνε κάνας Βαρουφάκης ένα 10-15% πόσο πιο πιθανό θα ήταν να συμφωνήσουν οι δανειστές σε πιο νορμάλ πρωτογενή πλεονάσματα με την (όποια) επόμενη κυβέρνηση...

Για μένα όπως έχω πει δεν γίνεται να ψηφιστεί κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα της Βουλής, οπότε ή ψηφίζεις κάνα μικρό τύπου Πειρατές που δεν θα μπει ποτέ στην Βουλή, ή ψηφίζεις Βαρουφάκη που θα μπει στην Βουλή και θα εκνευρίσει ΣΥΡΙΖΑίους, Κούλη και πάνω απ' όλα Ευρωπαίους.
Τόσο απλό είναι.

Για κανένα λόγο δεν ψηφίζεις τα κόμματα εξουσίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Πιο λογικό βρίσκω να ψηφίσεις ΚΙΝ.ΑΛΛ μόνον και μόνον ως επιβράβευση που έδιωξε επιτέλους τον Βενιζέλο, παρά τους δυο μεγάλους που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Και υπάρχει και το ΚΚΕ πάντα, που είναι ειδική ψήφος εννοείται και δεν είναι για όλους. :s_blush

EDDIE_147 έγραψε:HF με χαρά διαπιστώνω ότι η ψήφος σου το ΣΥΡΙΖΑ το '15 είχε ευεργετικές συνέπειες.

Πλέον you know a good bullshit when you see one.
:s_thumbsup :s_thumbsup

Ευχαριστώ. Και στα δικά σου εύχομαι.
:)
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε: Πιο λογικό βρίσκω να ψηφίσεις ΚΙΝ.ΑΛΛ

:s_cry

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θά'ναι χάι φάι μου... :s_cry

Πούστη χάρε... :s_cry

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:

Όχι. Το πρόβλημα είναι η αστάθεια και όχι τόσο οι αυξημένοι φόροι. Και φυσικά η φοροδιαφυγή και η φορολογική αδικία... Αν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, όπως γίνεται τελευταίως και όπως έγινε πριν μερικά χρόνια στο δεύτερο έτος του Σαμαρά, η οικονομία κατευθείαν θα πάρει ανάσες.

οι τωρινοί φόροι δεν είναι ρεαλιστικοί, κανείς δεν μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά , οι μικροί φοροδιαφεύγουν, οι μεγάλοι φοροαποφεύγουν αλλιώς δεν βγαίνεις

πώς να μην έχεις φοροφιαφυγή όταν δε σου μένει τίποτα στο τέλος; από την άλλη μπορείς απλά να έχεις μεγαλύτερη οικονομία με πιο χαμηλούς συντελεστές και όλοι χαρούμενοι

θα μου πεις πάντα κάποιοι θα θέλουν να φοροδιαφεύγουν οκ λουκέτο. αλλά και έτσι να τους αφήσεις αν κυκλοφορεί περισσότερο χρήμα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από ότι τώρα

η σταθερότητα που λες απλά δεν σου πηδάει τη ψυχολογία για να μαζευτείς και απλά μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι σε αυτή
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#591284 Πέρα από τα... θρυλούμενα, οι φόροι στην Ελλάδα είναι αντίστοιχοι με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πλέον. Δεν είναι μεγαλύτεροι. Εκτός αν η σύγκριση γίνεται με την Κύπρο και την Βουλγαρία ή την Ρουμανία με τους flat rate φόρους.
Δεν υπάρχει δηλαδή τεράστιο περιθώριο μείωσης όπως κάποιοι λένε. Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, και αλλού πληρώνουν φόρο περιουσίας, δεν είναι τυχαίο πως επιβλήθηκε από τους δανειστές, εφαρμόστηκε από την ΝΔ και ακόμη και τώρα κανείς δεν μιλά για κατάργηση.
Άρα, οι φόροι μπορεί να μειωθούν λίγο, αλλά τεράστιες αλλαγές όσοι περιμένουν, θα περιμένουν πολύ. Εκτός αν η μοίρα μας είναι να γίνουμε Βουλγαρία και Ρουμανία, που παραμένουν οι φτωχότεροι όλων ακόμη, παρόλο το εξαιρετικά μικρό χρέος.
Άβαταρ μέλους
By g8777
markvag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε: Πιο λογικό βρίσκω να ψηφίσεις ΚΙΝ.ΑΛΛ

:s_cry

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θά'ναι χάι φάι μου... :s_cry

Πούστη χάρε... :s_cry

Εικόνα

:s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry

CAR YOLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Ολοι Ελουντα θα ειμασταν αν δεν επαιζε |λογοκρισία| απο την Μαυρη Χοιρα :shifty: ,
Εικόνα
, τωρα το πολυ πολυ να παμε στον Διακο
Εικόνα
αν μας δωσουν το επιδομα παιδιων, αλλιως παλι με Ασιμω
Εικόνα

Πως χωρεσε μεσα στο φερετρο μου λετε; Τι το εκαναν, δίπλες σαν φυλλο μπακλαβα; :s_cry :s_cry :s_cry
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:οι τωρινοί φόροι δεν είναι ρεαλιστικοί, κανείς δεν μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά , οι μικροί φοροδιαφεύγουν, οι μεγάλοι φοροαποφεύγουν αλλιώς δεν βγαίνεις

Οι περισσότερες χώρες στη Βόρεια Ευρώπη μια χαρά υψηλότερους φόρους έχουν από εμάς και να δεις πως κι εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδη χωρίς να φοροδιαφεύγουν... Εμείς εδώ βέβαια έχουμε ανακαλύψει την καραμέλα πως δεν βγαίνουμε... Και φυσικά δεν βγαίνουμε όταν ο από δίπλα ρίχνει τις τιμές σε μη ρεαλιστικά επίπεδα επειδή κλέβει ασύστολα (δεν πληρώνει ΙΚΑ, ΦΠΑ, φόρους, κτλ)... :s_wink

g8777 έγραψε: :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry

CAR YOLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Ολοι Ελουντα θα ειμασταν αν δεν επαιζε |λογοκρισία| απο την Μαυρη Χοιρα :shifty: ,
Εικόνα
, τωρα το πολυ πολυ να παμε στον Διακο
Εικόνα
αν μας δωσουν το επιδομα παιδιων, αλλιως παλι με Ασιμω
Εικόνα

Πως χωρεσε μεσα στο φερετρο μου λετε; Τι το εκαναν, δίπλες σαν φυλλο μπακλαβα; :s_cry :s_cry :s_cry

Πές τα κυρ-g μου... :s_cry
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#591291 Θα ήθελα ενα παράδειγμα υψηλής φορολογίας στην Ευρώπη

Και μετά αν θες θα σου δώσω 10αδες παραδείγματα όπου εδώ φορολογείται το απόλυτο τίποτα, το μηδέν και το μείον

Γιατί κοροιδευομαστε μεταξύ μας
Άβαταρ μέλους
By italakias
#591301 Προσθεσε τπυς μισθους πλακας , την προακαταβολη 100% φορου για επαγγελματιες επιχειρησεις,τον μεγαλυτερο φπα ,τους φορους στα καυσιμα σε σημειο να ειναι σχετικα πανακριβα και θα καταλαβεις γιατι μας τα παιρνουν αμεσα και εμμεσα.
Ειναι αστειο να προσπαθει καποιος να κανει το μαυρο ασπρο για μια χωρα που εχει παρει τα σκληροτερα δημοσιονομικα μετρα και να μιλα για κανονικους φορους.
Ελεος δλδ,εχετε ξεπερασει τους δημοσιογραφους των κομματων. :svivhaha: :s_drinks :tomato: :slap: :yahoo: :innocent: :protest: :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/economic-analysis-taxation/data-taxation_en
Έχει για όποια χώρα θέλεις.

Θέλω μια χώρα όπου φορολογείται η ζημιά με προκαταβολή φόρου από τα τεκμήρια

Και μετά ας ξαναμιλήσουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε τους μικρούς επειδή...; :hmmm: