Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#142335 (φορολογικο θεμα ειναι και αυτο, αλλα οχι για δηλωσεις κλπ, οποτε ας ρωτησω και εδω)

που καταγγελουμε μαγαζι που εχει εισοδο (εισοδος σε πισινα) Χ ευρω και κοβει κατι "αποδειξεις" απο μπλοκακι που μπορεις να αγορασεις με το κιλο απο το Πλαισιο, το οποιο φυσικα δεν δηλωνεται/φαινεται σε καμμια φορολογικη αρχη?
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kacey έγραψε:
που καταγγελουμε μαγαζι που εχει εισοδο (εισοδος σε πισινα) Χ ευρω και κοβει κατι "αποδειξεις" απο μπλοκακι που μπορεις να αγορασεις με το κιλο απο το Πλαισιο, το οποιο φυσικα δεν δηλωνεται/φαινεται σε καμμια φορολογικη αρχη?

Αν εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών και έχει σφραγίδα με τα φορολογικά στοιχεια , είναι οκ. Ολα τα χειρόγραφα παραστατικά είναι εδώ και πολύ καιρο αθεώρητα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kacey έγραψε:που καταγγελουμε μαγαζι που εχει εισοδο (εισοδος σε πισινα) Χ ευρω και κοβει κατι "αποδειξεις" απο μπλοκακι που μπορεις να αγορασεις με το κιλο απο το Πλαισιο, το οποιο φυσικα δεν δηλωνεται/φαινεται σε καμμια φορολογικη αρχη?

Τηλ Καταγγελιών: 1517, 210 3401113
Email: [email protected]

O saxon_747 έχει δίκαιο σ' αυτό που λέει.
Επίσης το μπλοκάκι εκτός από την σφραγίδα με τα φορολογικά στοιχεία, θα πρέπει να είναι και αριθμημένο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kacey έγραψε:(φορολογικο θεμα ειναι και αυτο, αλλα οχι για δηλωσεις κλπ, οποτε ας ρωτησω και εδω)

όπως λέει και ο pitt αυτή τη στιγμή είναι όλα αθεώρητα οπότε μπορείς να κόβεις ό,τι γουστάρεις και εσύ από τη μεριά σου δε μπορείς να καταγγείλεις τίποτα

εγώ να καταλάβεις κόβω απυ που έχει φτιαχτεί σε excel (τη σουλούπωσα και λίγο ώστε να αποφορολογεί και να μη βγάζω κομπουτεράκι ) , έχει ξηλωθεί ο φορολογικός μηχανισμός εδώ και καιρό

από κει και πέρα το τι γίνεται με τα αθεώρητα στη συνέχεια είναι στην ευχέρεια του επιχειρηματία και εξηγούμαι..

μπορείς να κόβεις ο,τι γουστάρεις και να είσαι "εντάξει" στο πελάτη, αλλά το τι θα περάσεις στα βιβλία σου είναι άλλο θέμα :roll:

έχω διαπιστώσει σε επιχείρηση παλιότερα ότι άλλα κόβονται στους πελάτες και άλλα μπλοκάκια στέλνονται στο λογιστήριο και μάλιστα οι θεοί τα είχαν όλα μαζί αυτά στον ίδιο χώρο και αποδείξεις ήδη κομμένες στους φακέλους των πελατών :superman:

γενικά ισχύουν πράγματα αυτή τη στιγμή με τα οποία μπορείς να οργιάσεις (σε ένα σεμινάριο θυμάμαι μας έλεγαν ότι για μικροποσά αν θες δε μπαίνουν στοιχεία και αφμ αντισυμβαλλόμενου :lol: και μιλάμε για χονδρική κιόλας :help: αλλά αυτό επίσημα δε θα πας να το πεις σε κανένα γιατί μερικοί θα κάνουν πάρτυ )

βέβαια και τα θεωρημένα δεν ήταν και τόσο φοβερή δικλείδα, όταν βαριόντουσαν οι υπάλληλοι των εφοριών να θεωρήσουν και έμπαινε ο καθένας μέσα και τρυπούσε ο,τι ήθελε.
πολλοί έχουν ιστορίες να σου πουν για το τι έχουν τρυπήσει, μέχρι και μετά το θάνατο του επιχειρηματία έχουν γίνει θεωρήσεις

απλά αυτή τη στιγμή στο ελλάντα εφαρμόζουμε συστήματα από τα εξωτερικά, τα οποία απλά πήραμε και μεταφράσαμε και σε ελεύθερη/πρόχειρη μετάφραση ερμηνεύονται με διάφορους τρόπους και έχουν διάφορες "τρύπες"

και αυτή τη στιγμή τα τμήματα κώδικα σε διάφορες εφορίες έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα δωματιάκι όπου η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να σκίζουν παλιά τρυπημένα όταν γίνονται διακοπές

πάντως αν κάποιος έχει ακόμα θεωρημένα στοιχεία, μπορεί απλά να τα βάλει στην άκρη και να αρχίσει να κόβει αθεώρητα μπλοκάκια του κιλού από το πλαίσιο ή ακόμα και να φτιάξει κάτι στο word/excel δεν υπάρχει θέμα..
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nEK έγραψε:Κλεισιμο ατομικης επιχειρησης ειναι απλο?
Τι χρειαζεται σε γενικες γραμμες?

απλό είναι εκτός αν έχεις εκκρεμότητες, αν δεν είναι και εκπρόθεσμη που δε θες έλεγχο μπορεί να τελειώσεις και μες στη μέρα

ξεκινάς από το μητρώο που ζητάς τα σχετικά έντυπα, μετά περνάς βόλτα από οοοοολα τα τμήματα (θα τα αναφέρει και το έντυπο που θα σου δώσουν, δηλαδή εισόδημα, φπα, κώδικα, εσοδα κτλ) και μόλις καθαρίσεις από όλους πας στο μητρώο και σε διαγράφουν

προσοχή σε θέματα κώδικα, πχ να μην έχεις χάσει στοιχεία τρυπημένα τα οποία θα πρέπει να πας από κει για να στα ακυρώσουν (πέφτουν πρόστιμα που τελικιάζουν στα 9000 και γίνονται 3000 , τα θεωρημένα βιβλία όμως πάνε επιπλέον 2400 που πάλι πέφτει στο 1/3) , επίσης προσοχή σε περίπτωση που είχες ταμειακή όπου πρέπει να σου διαβάσει τη μνήμη τεχνικός
μετά άλλα κολλήματα που μου έχουν τύχει είναι εκκρεμότητες σε φπα, σε συγκεντρωτικές, ψιλομαλακίες...

γενικά μόνο σε κώδικα έχω φάει μεγάλα κολληματα συν ότι εκεί πρέπει να συμπληρώνεις αναλυτικά έντυπα με τα στοιχεία που πας για ακύρωση/σκίσιμο

σε εκπρόθεσμες διακοπές έχεις και το θέμα του ελέγχου (δηλαδή αφού περάσεις από τα τμήματα και πάρεις υπογραφές/σφραγίδες) πας στον επόπτη και σου χρεώνει ελεγχτή, ο οποίος ανάλογα με τα κέφια του μπορεί να σε ταλαιπωρήσει

εκεί που διαπιστωμένα το θέμα προχωράει ο,τι και να ΄χει γίνει, είναι σε διακοπή σε περίπτωση θανάτου :lol:

σε άλλες περιπτώσεις έχω δει να τρώνε κολλήματα ακόμα και με μη υποβεβλημένα Ε1 σε πολύ παλιότερα χρόνια που ο άλλος δεν ήταν υπόχρεος (για αυτό και λέμε ότι άμα ξεκινήσεις δηλώσεις καλό είναι να το πας σερί) και διάφορα άλλα χαζοκολλήματα

αλλά αν δεν έχεις κάνει παράξενα πράγματα μπορεί και μες στη μέρα να τελειώσεις, απλά μη πας ψωλαρμενίζοντας 11-12 από ΄κει, 8:10 το αργότερο θα είσαι στημένος στο μητρώο μπας και τελειώσεις μες στη μέρα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#142433 To 2011 άλλαξα ταυτότητα και την δήλωσα στην ΔΟΥ.Κοίταζα πριν λίγο στο ΤΑΧΙΣ ότι ειναι καταχωρημένη λάθος ,αντι για χχ230*** ειναι χχχ320***.Ασχολούμαι να το διορθώσω ;Γίνεται μέσα απο το ΤΑΞΙΣ ή πρεπει να πάω στην ΔΟΥ μου;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
bill33 έγραψε:To 2011 άλλαξα ταυτότητα και την δήλωσα στην ΔΟΥ.Κοίταζα πριν λίγο στο ΤΑΧΙΣ ότι ειναι καταχωρημένη λάθος ,αντι για χχ230*** ειναι χχχ320***.Ασχολούμαι να το διορθώσω ;Γίνεται μέσα απο το ΤΑΞΙΣ ή πρεπει να πάω στην ΔΟΥ μου;

Στοιχεία ταυτότητας, καθώς και διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ δεν αλλάζουν μέσω Taxis, πρέπει να πας σε ΔΟΥ. Θέλω και εγώ να αλλάξω το τηλέφωνό μας, αλλά δεν με αφήνει, με στέλνει σε ΔΟΥ...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#142438 Δεν γίνεται μέσω TAXIS. Πρέπει να πάς στο Μητρώο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#142442 Δοκίμασε να δείς μήπως μπορείς να εξυπηρετηθείς και από τμ. Μητρώου άλλης ΔΟΥ.

Είναι και λίγο δικό σου το λάθος, από την άποψη ότι δεν έλεγξες το έντυπο μεταβολής που σου έδωσαν το 2011 όπου εκεί για πρώτη φορά εμφανίσθηκε ο λανθασμένος αριθμός.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
The Ace έγραψε:
bill33 έγραψε:To 2011 άλλαξα ταυτότητα και την δήλωσα στην ΔΟΥ.Κοίταζα πριν λίγο στο ΤΑΧΙΣ ότι ειναι καταχωρημένη λάθος ,αντι για χχ230*** ειναι χχχ320***.Ασχολούμαι να το διορθώσω ;Γίνεται μέσα απο το ΤΑΞΙΣ ή πρεπει να πάω στην ΔΟΥ μου;

Στοιχεία ταυτότητας, καθώς και διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ δεν αλλάζουν μέσω Taxis, πρέπει να πας σε ΔΟΥ. Θέλω και εγώ να αλλάξω το τηλέφωνό μας, αλλά δεν με αφήνει, με στέλνει σε ΔΟΥ...

η διεύθυνση είναι το μόνο που αλλάζει ηλεκτρονικά :rtfm: και στο επιβεβαιώνω γιατί την έχω αλλάξει, για καμιά 10ετία ήμουν σε λάθος δήμο :lol:

για ταυτότητα οπωσδήποτε πας μητρώο
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#142448 Μπορεί να μην φταίει καν αυτός, μπορεί να είναι απλά λάθος στην πληκτρολόγηση, όπως έγινε με μένα...το τηλέφωνο το δώσαμε μια φορά σε ένα έντυπο, και ενώ στο πεδίο της συζύγου είναι σωστό, σε μένα είναι λάθος (λείπουν ψηφία). Άρα για τη μ@λ@κί@ του υπαλλήλου στη ΔΟΥ, πρέπει να ξανατρέχω εγώ....
Άβαταρ μέλους
By Serf
QsisVTS έγραψε:
The Ace έγραψε:

η διεύθυνση είναι το μόνο που αλλάζει ηλεκτρονικά :rtfm: και στο επιβεβαιώνω γιατί την έχω αλλάξει, για καμιά 10ετία ήμουν σε λάθος δήμο :lol:

για ταυτότητα οπωσδήποτε πας μητρώο

Θα επιβεβαιώσω τον σύντροφο QsisVTS. Διεύθυνση έχω αλλάξει ηλεκτρονικά πριν δύο χρόνια και μερικές ημέρες αργότερα έφτασε στη νέα διεύθυνση πρωτοκολλημένο έγγραφο με την αλλαγή διεύθυνσης και - κατ' επέκταση - ΔΟΥ. Όμως, το τηλέφωνο ηλεκτρονικά ΔΕΝ αλλάζει :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By bill33
The Ace έγραψε:Μπορεί να μην φταίει καν αυτός, μπορεί να είναι απλά λάθος στην πληκτρολόγηση, όπως έγινε με μένα...το τηλέφωνο το δώσαμε μια φορά σε ένα έντυπο, και ενώ στο πεδίο της συζύγου είναι σωστό, σε μένα είναι λάθος (λείπουν ψηφία). Άρα για τη μ@λ@κί@ του υπαλλήλου στη ΔΟΥ, πρέπει να ξανατρέχω εγώ....

Μπορεί να φταίω εγώ μπορεί ο υπάλληλος που την καταχώρησε.Δεν θυμάμαι που έχω το χαρτί που μου έδωσαν ,δεν θυμάμαι καν να μου έδωσαν κάτι.
Λογικά αντιγραφή απο την ταυτότητα θα έκανα γιατί ακόμα και τώρα δεν το θυμάμαι το νούμερο της απ'έξω. :oops: