Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Arrow έγραψε:Τώρα θα πέσεις από τα σύννεφα όμως γιατί ειδικά στον ιδιωτικό, νοικοκυριά με 2κ και δικό τους σπίτι δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο εδώ και χρόνια

< A3003 >

Ακριβώς... η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών ζει με λιγότερα έως πολύ λιγότερα από 2Κ / μήνα... :rtfm: Δεν θυμάμαι ακριβώς στατιστικά, αλλά νοικοκυριό με πάνω από 2Κ / μήνα εισόδημα πρέπει να είναι εισοδηματικά πάνω από το 85% των υπολοίπων... Άρα είναι πάρα πολύ καλά! :rtfm: Μιλάμε για μία χώρα που περίπου το 1/3 των εργαζόμενων αμοίβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ / μήνα μικτά. Και 30%+ είναι άνεργοι...

Δεν είσαι άνετος, προφανώς, απλά ο περισσότερος κόσμος είναι υποχρεωμένος να ζει και να καλύπτει τις ίδιες πάνω κάτω υποχρεώσεις με πολύ λιγότερα! Θεωρώ πως με 2Κ / μήνα και χωρίς ενοίκιο καλύπτεις υποχρεώσεις / λογαριασμούς χωρίς να μετράς το τελευταίο ευρώ το μισό μήνα... και αν σου κάτσει πχ μια βλάβη στο αμάξι της τάξεως των 200ευρώ δεν θα μείνεις χωρίς αμάξι μέχρι να πληρωθείς...

Δεν είναι καμία κριτική σε όποιον παίρνει περισσότερα, μπράβο του και μακάρι να πάρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον, απλά είναι περιγραφή της πραγματικότητας.

edit: Σύμφωνα με αυτό που αναλύει δεδομένα από την εφορία, 4,86εκ μισθωτών / συνταξιούχων είχαν ετήσιο εισόδημα έως 20Κ, δηλαδή περίπου το 90% των μισθωτών / συνταξιούχων :rtfm:

antonis78 έγραψε:Αλλά πρέπει να κάτσω εκεί; Δεν πρέπει να προσπαθήσω για το κάτι παραπάνω για το παιδί μου και την οικογένειά μου; Επιπλέον, αν έρθει και 2ο παιδί (που το θέλουμε) τι θα γίνει; Εγώ έτσι το σκέφτομαι...

Και πολύ καλά κάνεις. Προσωπικά, με τα δικά σου δεδομένα, έτσι όπως τα έθεσες, θα σκεφτόμουν μετακίνηση μόνο για πολύ καλά λεφτά, πχ δεν θα άλλαζα χώρα για κάτω από 3Κ καθαρά, μετά τα έξοδα του σπιτιού. Δηλαδή να μου μείνουν 3Κ αφού έχω πληρώσει νοίκια, λογαριασμούς κτλ. Με τη λογική πως αφού είμαι καλά εδώ, γιατί να μπαίνω σε περιπέτειες αν δεν πάω κάπου αλλού αρκετά καλύτερα.

Βέβαια, παίζουν και άλλα σε μία τέτοια απόφαση, όπως πχ συνθήκες για παιδιά, σχολεία, προοπτικές στη δουλειά, κτλ, απλά δεν νομίζω πως στην Κύπρο είναι τόσο καλύτερα από εδώ... :hmmm: Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By antonis78
#416952 @dimik Ακόμα και στα ίδια να είμαι αλλά να μην δουλεύει η γυναίκα μου, είναι κάποιο κέρδος για μένα. Τουλάχιστον θα αφοσιωθεί στο παιδί και θα γλιτώσουμε και τα έξοδα του σταθμού.

και αν σου κάτσει πχ μια βλάβη στο αμάξι της τάξεως των 200ευρώ δεν θα μείνεις χωρίς αμάξι μέχρι να πληρωθείς

Σε αυτό επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Όπως είναι τα οικονομικά μου αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να το καλύψω. Όπως και έγινε και έμεινε το αυτοκίνητο χωρίς air condition για ένα χρόνο σχεδόν, μέχρι να πάρω το δώρο των Χριστουγέννων. Επίσης, αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα έχω μεικτή στο αμάξι, γιατί αν γίνει κάτι δεν θα έχω να το φτιάξω...
Άβαταρ μέλους
By edmond
g8777 έγραψε:
edmond έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Κρίνω από τα δικά μου δεδομένα. Με συνολικό εισόδημα λίγο κάτω από δύο και είμαι τελείως οριακά, κάνοντας αρκετά μετρημένη ζωή.
Εντελώς οριακά σημαίνει να τελειώνει η χρόνια και να τα έχεις φάει όλα.
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα αυτή κι ο καθένας κρίνει με κριτήριο το τι κάνει ο ίδιος.

Αυτό ακριβώς κατά λέξη.
Δεν προσπάθησα να "ανακατευτώ" στο τι κάνουν άλλοι με λιγότερα εισοδήματα γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει.

Δεκτό και κατανοητό αυτό που λες. Όταν όμως μιλάμε για την μεγαλύτερη εικόνα καλό είναι να τοποθετούμε τα δεδομένα απεναντι σε αυτά που επικρατούν κατά πλειοψηφία. :)

Δεν αντιλέγω. Δεν ζω στο σύννεφο.
Απλά η κουβέντα ξεκίνησε με τα δεδομένα που έθεσε ο Αντώνης πιο πάνω και που τυγχάνει να είναι παρόμοια.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#416956 Antonis78 χωρίς σαφή πρόταση στα χέρια τζάμπα συζητάμε. Το κόστος ζωής δεν είναι μακριά από το ελληνικό, καμία σχέση με το πανάκριβο του 2005. Αν θα έρθεις εδώ θα έρθεις για τη προοπτική γιατί όντως αν τα καταφέρεις μπορείς να φτάσεις σε πολύ καλό επίπεδο που στην Ελλάδα λιγο δύσκολο να το δεις τα επόμενα 50 χρόνια. Για μένα η γυναίκα και άμα θα βρει δουλειά είναι θέμα γιατί και εδώ παίζουν πολλοί απόφοιτοι φιλοσοφικής κτλ κτλ που δυσκολευονται να βρουν κάτι στον τομέα τους. Αγορά μικρή, τα εκπαιδευτικά δύσκολα. Εκεί θες προσοχή.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By antonis78
#416968 Ναι, το ξέρω ότι χωρίς συγκεκριμένη πρόταση δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Αυτό που ήθελα είναι να δω τι θα πρέπει να ζητήσω ή να μου προσφέρουν ώστε να δικαιολογεί την μετακίνηση. Μην μου πουν πχ 1800 και εγώ, μην γνωρίζοντας, πω ναι...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#416973 Αραξε εδω στον παραδεισο που λεγεται Ελλαδα και ασε τους αλλους να λενε.
Τα λεφτα δεν θα σας φερουν καλυτερη ζωη.
Άβαταρ μέλους
By italakias
Giuseppe Busso έγραψε:^^^
Κάποιος να τον κεράσει μια παγωμένη μπύρα

Γιατι μωρη κουφαλα,εσυ δεν μπορεις να κερασεις μια μπυρα;
Τοσα λεφτα δινεις καθε μερα για κοσμηματα και ρουχα,μια μπυρα για τον φιλο σου τον ιταλακια δεν μπορεις. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By GTS
italakias έγραψε:Αραξε εδω στον παραδεισο που λεγεται Ελλαδα και ασε τους αλλους να λενε.
Τα λεφτα δεν θα σας φερουν καλυτερη ζωη.

Θα σου φερουν αλλα πιθανον να χασεις τον ηλιο και το καλο φαγητο συν την χαλαροτητα που εχει η Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#417009 Live your myth in Greece

O μέσος Γερμανός δουλεύει 31% λιγότερο από τον μέσο Έλληνα και οι Έλληνες είναι οι τεμπέληδες και οι Γερμανοί οι εργατικοί... :s_crazy

Και φυσικά στον άφθονο ελεύθερο χρόνο που δεν έχουμε, απολαμβάνουμε όλα τα καλά της χώρας με το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα που δεν έχουμε... :vava: :vava: