Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#135456 Έχω πάρει ένα αρτοπαρασκευαστή Panasonic από Amazon εδώ και 1.5 χρόνο και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Πραγματικά έχει πάρα πολλές δυνατότητες (ζύμες, ποικιλίες, κεικ, κλπ), αλλά εμείς το χρησιμοποιούμε μόνο για ψωμί. Έχει υποδοχή επίσης στο πάνω μέρος για να βάζεις ελιές κλπ, τα οποία ρίχνει μόνο του στο ψωμί την στιγμή που πρέπει.

Για την ετοιμασία δεν θες πάνω από 5 λεπτά, ο κάδος πλένεται πανεύκολα γιατί είναι αντικολλητικός, ενώ δεν έχει πάθει το παραμικρό 1.5 χρόνο τώρα.

Το μόνο που έχει χαραχθεί είναι ο αναδευτήρας στο κέντρο και αυτό από δικό μας σφάλμα, γιατί είχε μείνει με το ψωμί, το ξεχάσαμε και καθώς πήγαμε να κόψουμε φέτα με το μαχαίρι πετύχαμε τον αναδευτήρα :whistlink:
Βέβαια, επειδή είναι Panasonic, ανταλλακτικά βρίσκεις πανεύκολα (http://www.amazon.co.uk/PANASONIC-Breadmaker-Teflon-coated-Kneader/dp/B004BM88IY/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1436282596&sr=8-5&keywords=panasonic+breadmaker).
Άβαταρ μέλους
By thednick
Panosss έγραψε:Αλλά έτσι και αρχίσεις να το φτιάχνεις στο φούρνο, επειδή θα σου αρέσει, θα καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες.
Και δε λέει να φτιάξεις πατσοκοιλιά από ψωμιά :lol: !

Η μεγαλύτερη αλήθεια!!! :lol: Παλιά έφτιαχνα τα ΣΚ κουλούρια θεσσαλονίκης (ασχολούμουν 3+ ώρες και έβγαιναν 30+ κομμάτια). Μέσα σε μία ημέρα, 4 άτομα τα είχαμε εξαφανίσει... Μετά τα έκοψα α) λόγω χρόνου και β) λόγω κιλών... Τώρα κάνω 2-3 φορες τον μήνα ψωμί και ζύμη για πίτσα μόνο...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#136035 Και μέσα σε όλο το χαμό... ηλεκτρική κουζίνα.

Pitsos, Whirpool, άλλο;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#136047 Κουζίνα ή Φούρνος?
Αν φούρνος => Whirpool, με κλειστά μάτια. Στα χρήματά του , κορυφή. Πήραμε τον 1ο το 2011, και εκ του αποτελέσματος, το 2014 .. ακόμα 2! :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
dimitrisB έγραψε:Κουζίνα ή Φούρνος?
Αν φούρνος => Whirpool, με κλειστά μάτια. Στα χρήματά του , κορυφή. Πήραμε τον 1ο το 2011, και εκ του αποτελέσματος, το 2014 .. ακόμα 2! :lol:

Εστιες?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
fubar.gr έγραψε:Πάρε με επαγωγικές εστίες και πές μας αν ζεσταίνει γρήγορα γιατι θέλω και γώ να πάρω.

Το γενικο συμπερασμα παγκοσμια ειναι οτι ΝΑΙ ζεσταινει γρηγορα.

Υποψη, θελει σκευη που να πιανει μαγνητης πανω τους.

Εχει και σχετικες ιδιοτροπιες στο μαγειρεμα, οταν το πας απο το 9 στο 3 ας πουμε, πεφτει ΑΜΕΣΑ η θεμοκρασια, οπως στο γκαζι, οι κλασικες εστιες εχουν προοδευτικη πτωση ή ανοδο.
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 08 Ιούλ 2015, 23:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#136205 Φουρνος-κουζινα.
http://www.electroniki.gr/electroniki/e ... 109-ne.php

Τούτο δω δηλαδή είναι καλό ή υπάρχει λόγος να κοιτάξω ακριβότερο;
Το πιο εξωτικό που θα δει ο φούρνος είναι κατεψυγμένη πίτσα ή κάνα μπιφτέκι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
fubar.gr έγραψε:Πάρε με επαγωγικές εστίες και πές μας αν ζεσταίνει γρήγορα γιατι θέλω και γώ να πάρω.

Άστα αυτά! Δεν μας πείθεις. :s_wink

Εσύ θέλεις να πάρεις επαγωγική εστία για να βάλεις δίπλα ένα πηνίο που θα τροφοδοτεί ένα κύκλωμα ανόρθωσης και σταθεροποίησης με Zener και πηνία εξομάλυνσης και λεντάκια που θα αναβοσβήνουν για να φορτίζεις το κινητό σου!

:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Pitt έγραψε:

Άστα αυτά! Δεν μας πείθεις. :s_wink

Εσύ θέλεις να πάρεις επαγωγική εστία για να βάλεις δίπλα ένα πηνίο που θα τροφοδοτεί ένα κύκλωμα ανόρθωσης και σταθεροποίησης με Zener και πηνία εξομάλυνσης και λεντάκια που θα αναβοσβήνουν για να φορτίζεις το κινητό σου!

:s_rofl

ΣΤΑΝΤΑΡ αυτα εννοειται. :lol:
Άβαταρ μέλους
By gakost
axel12p έγραψε:Έχω πάρει ένα αρτοπαρασκευαστή Panasonic από Amazon εδώ και 1.5 χρόνο και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Πραγματικά έχει πάρα πολλές δυνατότητες (ζύμες, ποικιλίες, κεικ, κλπ), αλλά εμείς το χρησιμοποιούμε μόνο για ψωμί. Έχει υποδοχή επίσης στο πάνω μέρος για να βάζεις ελιές κλπ, τα οποία ρίχνει μόνο του στο ψωμί την στιγμή που πρέπει.

Για την ετοιμασία δεν θες πάνω από 5 λεπτά, ο κάδος πλένεται πανεύκολα γιατί είναι αντικολλητικός, ενώ δεν έχει πάθει το παραμικρό 1.5 χρόνο τώρα.

Το μόνο που έχει χαραχθεί είναι ο αναδευτήρας στο κέντρο και αυτό από δικό μας σφάλμα, γιατί είχε μείνει με το ψωμί, το ξεχάσαμε και καθώς πήγαμε να κόψουμε φέτα με το μαχαίρι πετύχαμε τον αναδευτήρα :whistlink:
Βέβαια, επειδή είναι Panasonic, ανταλλακτικά βρίσκεις πανεύκολα (http://www.amazon.co.uk/PANASONIC-Breadmaker-Teflon-coated-Kneader/dp/B004BM88IY/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1436282596&sr=8-5&keywords=panasonic+breadmaker).

Πέστα βρε συνάδερφε, και άσε τους άλλουν να ασχολούνται με χημείες και λαγούμια. - > Trident δεν πιστεύω να παρεγηθείες ε :roll:

Κι εμένα ο αναδευτήρας έτσι έχασε το αντικολλητικό του, στην αρχή είχε φάει κάμποσες μαχαιριές και με τον καιρό και το πλύσιμο έχασε το αντικολλητικό του
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#136399 Οι εστίες που δεν έχουν πλαίσιο είναι πιο ευαίσθητες στα χτυπήματα σε σχέση με αυτές που έχουν; Δεν μ'αρέσουν τα πλαίσια που έχουν :oops:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Οι εστίες που δεν έχουν πλαίσιο είναι πιο ευαίσθητες στα χτυπήματα σε σχέση με αυτές που έχουν; Δεν μ'αρέσουν τα πλαίσια που έχουν :oops:

Όχι και τόσο πολύ, εκτός και αν τις χτυπήσεις ακριβώς στις άκρες...θα πρότεινα "βυθιζόμενη" εγκατάσταση, ώστε να έρθει όσο το δυνατόν πιο "πρόσωπο" με την επιφάνεια του πάγκου, για μεγαλύτερη ασφάλεια (αλλά σαφώς μικρότερη ευελιξία)