Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#113387 Δεν πάει ακριβώς στα μαστορέματα αλλά μια και αναφέρθηκαν οι κατσαρίδες (απαίσιες και σιχαμερές και βρωμιάρες κλπ νομίζω καταλαβαίνετε τα συναισθήματά μου για αυτές και της γυναίκας μου είναι ακόμα πιο ισχυρά και τσιριχτά)... έχουμε μόλις φτιάξει το σπίτι μας για να μπούμε μόλις παντρευτούμε, το έχουμε αφήσει ανοιχτό να αεριστεί από βαψίματα, 1ος όροφος.... ε μια από τις πρώτες νύχτες του γάμου κυνηγάγαμε δύο τεράστιες κατσαρίδες που είχαν κρυφτεί στο γαμήλιο κρεβάτι (βαρύ με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης και μπαινοβγαίναν από ανεπαίσθητη χαραμάδα)... κάναμε το δωμάτιο άνω κάτω...

Μου αρέσουν τα μαστορέματα αλλά έχω και σημαντικούς περιορισμούς.
Στις συναρμολογήσεις είμαι άσσος, ξεκίνησα από πολύ νέος, αυτοδίδακτος παρακαλώ, στα 12 έστησα ντουλάπια κουζίνας και τα έβαλα στον τοίχο επειδή ξεκίνησα να ανοίγω τρύπες στον τοίχο με σταυροκατσάβιδο τότε μου πήραν το πρώτο μου σετ ηλεκτρικών εργαλείων (B&D που έχω ακόμα). Επίσης τότε σύνδεσα και το πλυντήριο. Με πήρανε χαμπάρι και ό,τι και να συμβεί φωνάζουν εμένα...
Λίγο αργότερα άνοιξα το στερεοφωνικό μας και όταν τελικά το πήγαμε στο μάστορα με τη διάγνωσή για να το φτιάξει (δεν είχα επαρκή τεχνογνωσία) σχολίασε πόσο καλά είχα σημειώσει ποιες βίδες πρέπει να βγούνε. Τότε πήρα κολλητήρι κι έκανα διάφορα.
ΙΚΕΑ κλπ μου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση, μερικοί φίλοι το ξέρουν και με φωνάζουν/παρακαλούν και τους λέω να μην έχουν τύψεις μου αρέσει.
Σε σκάφος που είχαμε παλιά είχα κάνει πολλά πράματα αλλά τα βαψίματα σε σπίτι είναι βαρετά.
Στο αυτοκίνητο δεν είχα χώρο για σοβαρά μαστορέματα και τώρα που το έχω σε κλειστό γκαράζ δεν έχω χρόνο.
Υπάρχουν βέβαια και περιορισμοί, δεν έχω εμπειρία από κατασκευαστικά χτισίματα, στοκαρίσματα κλπ και τα υδραυλικά με φοβίζουν.
Τρύπες στον τοίχο είναι ένα αδύνατο σημείο μου, μετράω ξαναμετράω προετοιμάζομαι αλλά διστάζω να τρυπήσω. Το μη αντιστρεπτό με φοβίζει. Με τη βοήθεια της γυναίκας μου όμως έχω βελτιωθεί σε αυτό (βασικά έχουν περάσει και μερικές ανακαινίσεις και είδα ότι εύκολα καλύπτεται κάθε τρύπα).
Αυτό για το ότι ξέρεις τι έχεις κάνει λάθος φτιάξτο δεν θεωρώ ότι ισχύει. Αν είσαι άσχετος ή δεν νιώθεις τεχνικά δεν ξέρεις τι έχεις κάνει λάθος ή αν το λάθος έχει οδηγήσει σε ζημιά τότε ίσως και δεν ξέρεις τι έγινε και δεν ξέρεις τι να κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
sknipper έγραψε:Τρύπες στον τοίχο είναι ένα αδύνατο σημείο μου, μετράω ξαναμετράω προετοιμάζομαι αλλά διστάζω να τρυπήσω. Το μη αντιστρεπτό με φοβίζει.

Tην στοκάρεις μετά και την κλείνεις, απλώς θα φαίνεται παράταιρη μετά λόγω διαφοράς χρώματος οπότε στο επόμενο βάψιμο διορθώνεται (μέχρι τότε κρεμάς μια κορνίζα, μια αφίσα ή ένα πίνακα :lol: )
Άβαταρ μέλους
By manosky
dimviii έγραψε:
manosky έγραψε:Μού έβγαλε το λάδι η βλακεία με τη φούσκα. Χρόνια παιδευόμουν, τη μια έτρεχε, την άλλη έσταζε, την άλλη έκανε θόρυβο ή πεταγε νερά.

Επίσης, το κάτω μέρος, που ακουμπάει στον πάτω του καζανακίου, είχε χαλάσει κι άφηνε νερό.

17 ευρώ συνολικά, για το κάτω τμήμα και ΑΝΤΙ ΦΟΥΣΚΑΣ (αυτής που επιπλέει δηλαδή) ένας άλλος μηχανισμός, κάθετος.

Τέλος, σε μισή ώρα καινούριο καζανάκι.

ειναι καποιο απο αυτα?
http://www.dimco-eshop.gr/ilika-idraykl ... iseis.html

μου εχουν σπασει τα παπαρια και τα δικα μου.Μονιμως με αυτα ασχολουμαι. :(
το φτιαχνω και μετα απο λιγους μηνες παλι τα ιδια.Την μια φορα εσπασα και το πορσελανινο καπακι του καζανακιου. :s_hang

Σόρρυ για την αργοπορημένη απάντηση, δεν το είχα δει.
Ναι, σαν το δεύτερο, το λευκό -γαλάζιο με τη μεταλλική απόληξη, όχι τη λευκή. Συν ότι ρυθμίζει εύκολα το πόσο θ' ανεβαίνει το νερό σε κάθε γέμισμα.
Σωτήριο μιλάμε.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#118600 Έκανα δύο αποτυχημένες τρύπες σε εξωτερικό τοίχο, εκτεθειμένο στον καιρό. Μου ξέφυγε η ευθεία παρά τη χρήση αλφαδιού...
Προσπάθησα να το φέρω ίσα διευρύνοντας τη μία τρύπα προς τα κάτω και τοποθετώντας μεγαλύτερη βίδα αλλά δεν...

Τελικώς για να μη χάσω 2 ώρες άνοιξα δύο τρύπες συνευθειακές 2 εκατοστά παραπάνω...

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σφραγίσω τις αποτυχημένες τρύπες; Υπό άλλες συνθήκες δεν θα με ενδιέφερε αλλά επειδή είναι σε εκτεθειμένο σημείο θέλω να πάρω τα μέτρα μου...Κάποιο σφραγιστικό πολυουρεθάνης; Κοινός ακρυλικός στόκος;
Άβαταρ μέλους
By nEK
#118606 Βαλε αφρο πολυουρεθανης και μετα λιγο γυψο στο εξωτερικο στρωμα. Στο τελος βαψιμο απαραιτητα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#118608 Ξέχασα να διευκρινίσω-μιλάμε για μικρές τρύπες (διάμετρος 8mm) και βάθος 5 εκατοστά...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#118611 Αυτό που σου είπε ο nEK.
Εναλλακτικά γέμισέ τις με απλή αρμόκολλα αντί για πολυουρεθάνη και μετά λίγο γύψο και βάψιμο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#118614 Μάλιστα.
Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γύψο - είναι εύκολο να βρω σε μικρή ποσότητα, και πώς παρασκευάζεται το κονίαμα (συνταγή);
Άβαταρ μέλους
By black92s
#118624 Σε μαγαζι με δομικα υλικα. 50 λεπτα εχει σε εμενα το 1 κιλο γυψο,καλλιτεχνειας ομως. Δεν ξερω αν παιζει αυτο ρολο
Συγνωμη για το double post δεν μπορω να επεξεργαστω το πρωτο

. 2
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#118629 Μιά ακόμα λύση, αν έχεις πιστόλι σιλικόνης, είναι η ακρυλική μαστίχη, που είναι και βαφόμενη:
Εικόνα

Kόστος < 1,5 € και με το ακροφύσιο την τοποθετείς και σε κάποιο βάθος της τρύπας. Κάνει για πολλές χρήσεις, σφραγίζει ρωγμές - αρμούς. Στεγνώνει σε 2-3 ώρες και βάφεται μετά απο 5-6 ώρες, ενώ στρώνεται ακόμα και με σπάτουλα.
Άβαταρ μέλους
By nido
#118661 Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιο λιπαντικό του εμπορίου, παχύρευστο σα γράσο κατά προτίμηση, που να μην «εξατμίζεται» εύκολα, για πλαστικά μέρη που τρίβονται μεταξύ τους?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
ArrowsFA1 έγραψε:Ξέχασα να διευκρινίσω-μιλάμε για μικρές τρύπες (διάμετρος 8mm) και βάθος 5 εκατοστά...

Δεν ξέρω αν σου κάνει και ο έτοιμος στόκος, όπως ο παρακάτω:
http://www.praktiker.gr/p/stokos-polyfilla-genikis-xrisis-1935
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nido έγραψε:Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιο λιπαντικό του εμπορίου, παχύρευστο σα γράσο κατά προτίμηση, που να μην «εξατμίζεται» εύκολα, για πλαστικά μέρη που τρίβονται μεταξύ τους?

Κανα γρασο λιθιου, ή σιλικονης?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nido έγραψε:Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιο λιπαντικό του εμπορίου, παχύρευστο σα γράσο κατά προτίμηση, που να μην «εξατμίζεται» εύκολα, για πλαστικά μέρη που τρίβονται μεταξύ τους?

Εξαρτάται από το είδος των πλαστικών και την χρήση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εκτός απο τα προαναφερθέντα και η απλή βαζελίνη κάνει καλή δουλειά.

ΥΓ. Dimitris_P, πρόσεχε τι θα πεις!

Sent Through Tapatalk