Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:θα φτιάξουν άλλα στατηγικά βομβαρδιστικά. :lol:

Αμφιβάλλεις; Η μόνη χώρα που παράγει σήμερα στρατηγικά βομβαρδιστικά είναι η Ρωσία. Οι γραμμές παραγωγής των Tu-160 και Tu-22 M3 λειτουργούν. Οι άλλες δύο χώρες που διαθέτουν στρατηγικά βομβαρδιστικά είναι οι ΗΠΑ, που έχουν κλείσει την γραμμή παραγωγής, ενώ και η Κίνα έχει κάνει το ίδιο (αντίγραφα των Σοβιετικών ήταν έτσι κι αλλιώς).
Άβαταρ μέλους
By glf
#891567 Ταληράκια

RZ φυσικά και θα συνεχίσουν με το πιο πρόσφατο Α/Φ. Βάλε τώρα εσύ πόσο χρόνο κάνει να παραχθεί αυτό και πόσο το drone που θα το φάει :metalo:

Α-50 θα βγάλουμε; το 'χουμε;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
glf έγραψε:Α-50 θα βγάλουμε; το 'χουμε;

Προφανώς και ναι. Δεν περίμενα από σένα τέτοιες ερωτήσεις:

"Production of the A-50 has been ongoing"
https://www.google.com/search?client=fi ... ying+radar

Σχετικά με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά, αυτός είναι ο λόγος που το Κίεβο και η Λβιβ καίγονται όποτε επιθυμεί ο Πούτιν. Δηλαδή χαζοί είναι οι Ρώσοι-Αμερικάνοι-Κινέζοι που τα έχουν; Δεν θα ήθελαν να έχουν και οι Ουκρανοί τέτοια; :roll: Βασικά οι Ουκρανοί είχαν τέτοια, μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Τα έδωσαν πίσω στην Ρωσία. :iconcool:

ΥΓ: Ξαναλέω ότι η αδελφοκτονία που γίνεται εκεί είναι τραγική. Πάνω από το 50% των Ουκρανών έχουν ως μητρική γλώσσα τα Ρωσικά. :s_sorry
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 02 Ιουν 2025, 12:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pro
#891579 Χάνει η Ρωσία το 15% των στρατηγικών της βομβαρδιστικών: Έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα, τέτοια βγάζουμε όσα θέλουμε, μην κοιτάτε που είναι από το 1960-70 σε λειτουργία.
Χάνει η Δύση το πλεόνασμα πυρομαχικών της: Άντε να σας δω τώρα πως θα τα αναπληρώσετε που από τεχνολογία και κεφάλαια είστε στην Βικτωριανή εποχή.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
pro έγραψε:Χάνει η Ρωσία το 15% των στρατηγικών της βομβαρδιστικών: Έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα, τέτοια βγάζουμε όσα θέλουμε, μην κοιτάτε που είναι από το 1960-70 σε λειτουργία.

Δείχνει ότι πραγματικά δεν έχεις ιδέα ούτε για την ποσότητα, ούτε για την ποιότητα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#891589 Εννοείται δεν έχω ιδέα, τι είμαι εγώ, κανένας τχης τθ? Αφήνω τους επιτελικούς εδώ μέσα να μας ανοίξουν τα μάτια.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#891592 Είναι πάντως να απορεί κανείς, αφού είχαν το πιο τέλειο οικονομικό σύστημα, ο κόσμος πέρναγε καλά, ο στρατός ήταν ο ισχυρότερος που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη, πως διάολο κατέρρευσαν έτσι;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#891594 Ακριβώς το ίδιο απορούσαν και οι Ρωμαιοι. Δεν τα είχαν αυτά;

ΥΓ: Τέλειο οικονομικό σύστημα δεν υπάρχει, απλά δικαιότερο.
Άβαταρ μέλους
By pro
#891596 Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά όταν έπεσε η Ρώμη δεν είχε τον καλύτερο στρατό. Και η Κωνσταντινούπολη το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
Ουκρανοί πολίτες που είχαν προφανώς βοήθεια της χώρας στην οποία ήθελαν να ενσωματωθούν. Εσύ με ποια λογική κρίνεις τι θέλει να κάνει κάποιος άλλος, από την άνεση του καναπέ σου; Τελικά υποστηρίζεις το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των Λαών, ή όχι;

Δεν ξέρω (ειλικρινά). Από τη μία είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και από την άλλη το απαραβίαστο των συνόρων. Το πρώτο διασφαλίζει (;) το ότι θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των λαών (λέμε τώρα), το δεύτερο διασφαλίζε (;) ότι δεν θα γίνονται επεκτατικοί πόλεμοι (λέμε τώρα).

Αυτό που ξέρω όμως στα σίγουρα, είναι πως πουθενά δεν προβλέπεται εισβολή σε κυρίαρχο κράτος! Ούτε το 2014, ούτε το 2022!

edit: Τί σχέση έχει η στρατιωτική ισχύς με το αν θα καταρρεύσει μία χώρα - αυτοκρατορία - ότι άλλο θέλετε;;; :hmmm: :hmmm: Μπορεί να έχει, μπορεί και όχι...
Άβαταρ μέλους
By nass
#891612 @REALZEUS Επιμένω ότι αποφεύγεις να απαντήσεις, ας το αφήσουμε εδώ.

REALZEUS έγραψε:Βασικά οι Ουκρανοί είχαν τέτοια, μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Τα έδωσαν πίσω στην Ρωσία. :iconcool:

Σωστά, στα πλαίσια της συμφωνίας του 1994 με βάση την οποία η Ουκρανία (όπως η Λευκορωσία και το Καζακστάν) επέστρεψε στη Ρωσία τα πυρηνικά όπλα και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά με αντάλλαγμα την εγγύηση των συνόρων της από τη Ρωσία :iconcool: