Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#703673 Αν της βγάλετε διαταγή πληρωμής κι αφού είναι ιδιοκτήτρια θα μπλέξει άσχημα.
Συνήθως κάτι τέτοιοι πληρώνουν και μόνο στην απειλή αν σας δουν αποφασισμένους
Άβαταρ μέλους
By GTS
axel12p έγραψε:
GTS έγραψε:Η μη συνεργασιμη εχει βαλει δικο της ξεχωριστο κουδουνι.

Καλή φάση! Απορώ πως δεν βρέθηκε κάποιος να της το ξηλώσει... :x

Τσέκαρε λίγο την παρακάτω σελίδα:
https://www.karagiannislawfirm.gr/news/eispraxh-aplhrwtwn-koinochrhstwn-polykatoikias-me-thn-ekdosh-diataghs-plhrwmhs
Επειδή είναι πολύ συχνό φαινόμενο, λογικά θα υπάρχει λύση στο πρόβλημα σας.

Mιλαμε για μικροποσα ακομα, 400ε πχ. Η ολη φαση με την διαταγη πληρωμης ποσο κοστιζει; Ξερει καποιος;
Άβαταρ μέλους
By GTS
dekouk έγραψε:Υπάρχει κανονισμός σ'ην πολυκατοικία? Τι προβλέπει?
Δικαστικά αν μαζευτούν 2500 3000€ αξίζει. Κ τα εξώδικο για να φοβηθεί κ να επέλθει συμβιβασμός έχει ένα κόστος που είναι μικρό όμως..

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από εταιρεία κοινόχρηστων(οι οποίες πολλές φορές έχουν κ νομική συμβουλή κάλυψη..)

< Note >

Υπαρχει κανονισμος αλλα δεν γινονται συνελευσεις ουτε προφανως εφαμοζεται ο κανονισμος. Παλαιοτερα υπηρχε διαχειριστης κλπ αλλα σε καποια στιγμη το παρατησαν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
Mιλαμε για μικροποσα ακομα, 400ε πχ. Η ολη φαση με την διαταγη πληρωμης ποσο κοστιζει; Ξερει καποιος;

Το ακριβές κόστος δεν το ξέρω, έχει να κάνει και με το πόσο χρεώνει ο δικηγόρος, αλλά θεωρητικά ενσωματώνεται στο ποσό που της ζητάς. Δηλαδή αν ζητάς 400 και ο δικηγόρος ζητάει 600 για την όλη διαδικασία, εν τέλει θα πρέπει να πληρώσει 1000

Απλά το θέμα είναι πως οι διαδικασίες στην Ελλάδα είναι τελείως ΓΤΠΚ και αργούν υπερβολικά... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#703726 Δεν νομιζω να ειναι τόσο απλό (οικονομικά) το θέμα.

Να κινηθεί διαδικασία για διαταγή πληρωμής σε τί;
Αν ξεκινησει η διαδικασία για κατάσχεση θέλεις πανω απο 2500€ απλα για να ξεκινησεις.

Μπορει να λεω και μπουρδες, καλυτερα να ρωτησετε ακριβώς για τη συγκεκριμενη περιπτωση.

Εγω καταφερα να βγαλω τον ενοικιαστη απο το σπιτι μου μετα απο 2 χρόνια, εχω δικαστικη αποφαση για σχεδον 12000€, και πρακτικα δεν μπορω να του κανω τιποτα.
Αν βρεθει οτι εχει καποιο ακινητο στο ονομα του και ξεξινησω διαδικασια, ξεκιναωα απο τα 2500€ και συνεχιζω.

Αφησε και 1200€ κοινοχρηστα απλήρωτα.
Θα μπορούσα ισως να τους προτεινω να δωσω τα μισα, αλλα ειναι οι πρωην γειτονες (μπορει και μελλοντικοι) και δε θελω να μαλωσω.
Ενα ποσο 44€ δεν τους πληρωνω (γιατι περασε την 5ετια) και μου γκρινιαζουν οποτε με βλεπουν,

Παω καθε μηνα-διμηνο πληρωνω ενα ποσο μεχρι αν μηδενίσω :s_mad

Ο δικηγορος μου ειπε οτι ειμαστε και "τυχεροι" που εφυγε τελικα, γιατι θα χρειαζόμουν και ενα σημαντικο ποσο για την έξωση (αφότου πήρα την δικαστικη απόφαση)

Πιο πολλά θα καταφέρετε με την πειθώ ή με κάποιες "απειλές", δικαστικά δεν αξίζει ακόμα.
Παρόλα αυτα θα π΄ρπρι να κάνετε κατι γιατι το πσσό θα αυξάνεται.

Αυριο μεθαύριο αν προκύψει κάποια έκτακτη επισκευή τις θα γίνει;

εντιτ: Επίσης, αν πας δικαστικά για να εισπραξεις τα κοινόχρηστα, ο δικαστής θα ζητήσεις τις αποδείξεις-τιμολόγια για τα ποσα που αιτείσαι
Άβαταρ μέλους
By GTS
#704146 Σε ποια περιπτωση μπορεις να κτισεις το μπαλκονι της κουζινας σε διαμερισμα; Με τουβλα μεχρι ενα υψος μετα τζαμια και στεγη απο πανω. Δεν ειναι ημιυπαιθριος αλλα κανονικο μπαλκονι. Δεν γνωριζω αν εχει πεσει ο τοιχος της κουζινας και αρα μεγαλωσε η κουζινα. Αν ειναι αυθαιρεσια ειναι κατι που μετα απο 20 χρονια νομιμοποιειται με τους νομους και προστιμα;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#704147 Δεν ξέρω αν χρειαζεται και μελετη μηχανικού. Αντέχει η πλάκα του μπαλκονιού όλο αυτό το έξτρα βάρος;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#704188 Αυτα

GTS έγραψε:Σε ποια περιπτωση μπορεις να κτισεις το μπαλκονι της κουζινας σε διαμερισμα; Με τουβλα μεχρι ενα υψος μετα τζαμια και στεγη απο πανω. Δεν ειναι ημιυπαιθριος αλλα κανονικο μπαλκονι. Δεν γνωριζω αν εχει πεσει ο τοιχος της κουζινας και αρα μεγαλωσε η κουζινα. Αν ειναι αυθαιρεσια ειναι κατι που μετα απο 20 χρονια νομιμοποιειται με τους νομους και προστιμα;

πηγαν να νομιμοποιήσουν εως πριν κανα δυο χρονια αν θυμαμαι καλα με τις νομιμοποιήσεις αλλαγής χρησεων ημι-υπαιθρίων κ.λ.π.

Σιγουρα ΔΕΝ θα ειναι ευκολο και προσωπικά θα έβαζα μηχανικό και μαλιστα με προϋπηρεσία στο θεμα. Το καναμε στην εταιρεία για καποιους χωρους ( αλλαγη χρησης απο αποθηκες σε γραφεια - τις καλές εποχες γιναμε περισσότεροι - τωρα ειναι "αδειοι χωροι" παλι ) και ηταν εφιαλτης χαρτουρας...

Το μονο που με φοβιζει ( περαν των καθαρα τεχνικών που αναφερθηκαν ) ειναι το να μην υπαρχει "υπολοιπο τετραγωνικών" για καλυψη. Δηλ ο συντελεστης δομησης να λεει 100 τετρ το κτισμα όλο, να εχουν χτιστει νομιμα τα 90 και η "μετατροπή" να ειναι 20 οποτε και ξεπερναει το οριο...
Σε αυτη τη περιπτωση υποψιαζομαι "αδιεξοδο" και........ let it be....
Πρακτικά δε προκειτε να ελεγθει ποτέ παρα μονο μετα απο καταγγελία "καλου" γείτονα και αν....
Άβαταρ μέλους
By 224v
#704204 Βλέποντας πόσο ύψος έχει ο τοίχος στο μπαλκόνι, μπορεί ένας στατικός να βρεί, τις φορτίσεις στο μπαλκόνι, που κατασκευάζεται με συγκεκριμένα φορτία από τον κανονισμό κατασκευών. Υπάρχει και συντελεστής ασφαλείας κλπ. Τα μπαλκόνια ακόμα και τα ανοικτά απαιτούν μεγαλύτερη αντοχή σε οπλισμούς κλπ. Γιατί πιθανόν σε ειδικές περιπτώσεις να βγουν πολλοί για να δουν, να χορέψουν κλπ.χειροτερο είναι εάν οι οπλισμοί δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά και δεν εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο μπήκαν.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
GTS έγραψε:Προφανως δεν γνωριζω, παντως δεν εχει πεσει ακομα (και ειναι ακριβως πανω μου).

Αυτή που δεν πληρώνει; :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Dimitris_P έγραψε:
GTS έγραψε:Προφανως δεν γνωριζω, παντως δεν εχει πεσει ακομα (και ειναι ακριβως πανω μου).

Αυτή που δεν πληρώνει; :lipsealed:

Εννοειται.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#704266 Ε, κάντε και μια διακριτική νύξη για πολεοδομία...
Εκτός κι αν τα τακτοποίησε ηδη, αν και συνήθως κάτι τέτοιοι τα γράφουν όλα στα @@ τους.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#704276 Πώς μας φαίνεται αυτή η πόρτα --> https://bazaar-portes.gr/products/bestdoor-20/

Ψάχνω για καλή και οικονομική λύση. Προτείνουμε κάτι άλλο;