Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pro
#891513 Το επεξεργάζονται οι σύντροφοι κομπιουτεράδες της ΚΟΜΣΟΜΟΛ, θα έχουμε υπεύθυνη ενημέρωση σύντομα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#891535 Σαφώς ήταν εντυπωσιακή η Ουκρανική επιχείρηση, από τακτικής πλευράς. Το ότι πέρασαν φορτηγά με drones δείχνει αμέλεια από πλευράς Ρωσίας και πρέπει να πέσουν κεφάλια! Για να γίνει χρήση αυτών όμως απαιτούνταν δορυφορική σύνδεση, που μάλλον εμπλέκει την Δύση (όπως πάντα), εκτός αν υπήρχαν χειριστές επί του εδάφους. Αυτά για το τακτικό σκέλος. Στρατηγικά όμως ήταν μεγάλη χαζομάρα των Ουκρανών. Τώρα που θα βρέξει φωτιά σε όλην την χώρα τους, ποιος θα φταίει; Ήδη υπάρχουν αναφορές σε Ρωσικά ΜΜΕ ότι εγκρίθηκε από το Κρεμλίνο η χρήση των Oreshnik κατά Ουκρανικών πόλεων... :help:
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Για να γίνει χρήση αυτών όμως απαιτούνταν δορυφορική σύνδεση, που μάλλον εμπλέκει την Δύση (όπως πάντα)

Προφανώς η όπως πάντα κακή Δύση φταίει που έχει Starlink και άλλες τέτοιες εμπορικές δορυφορικές υπηρεσίες :rtfm:

REALZEUS έγραψε:Στρατηγικά όμως ήταν μεγάλη χαζομάρα των Ουκρανών. Τώρα που θα βρέξει φωτιά σε όλην την χώρα τους, ποιος θα φταίει;

Μα οι Ουκρανοί φυσικά :rtfm: Οπως για όλα σε αυτό τον πόλεμο. Οι Ρώσοι μόνο απαντούσαν (συμμετρικά :rtfm: ) στις προκλήσεις των ναζί :innocent:

Εξάλλου "στρατηγικά" οι Ουκρανοί έπρεπε εξαρχής να είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν να είναι προτεκτοράτο των Ρώσων :iconcool:

REALZEUS έγραψε: Ήδη υπάρχουν αναφορές σε Ρωσικά ΜΜΕ ότι εγκρίθηκε από το Κρεμλίνο η χρήση των Oreshnik κατά Ουκρανικών πόλεων... :help:

Εσύ είσαι σύμφωνος με επιθέσεις κατά πολιτικών στόχων ως αντίποινα για επιθέσεις κατά αμιγώς στρατιωτικών στόχων ?
Άβαταρ μέλους
By pro
#891539 Ήταν τρομοκρατικό το χτύπημα, που ακούστηκε εν καιρώ πολέμου να χτυπάς αεροπλάνα. Πάρε τώρα ένα συμμετρικό βομβαρδισμό πόλεων.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#891541 Εγώ nass είμαι γενικά κατά του πολέμου, τον οποίον ξεκίνησε το Κίεβο βομβαρδίζοντας ρωσόφωνους Ουκρανούς πολίτες, που επιζητούσαν ανεξαρτησία!

Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι βομβαρδίζεται το Κίεβο και άλλες πόλεις. Ρωσικά μέσα δείχνουν βίντεο με MiG-31 φορτωμένα με πολυ-ηχητικά βλήματα αέρος-εδάφους Kinzhal να απογειώνονται από διάφορα αεροδρόμια.

Από την στιγμή όμως που κλιμάκωσε έτσι ο Ζελένσκι, το Μέγαρο Μαρίνσκι (Προεδρικό Μέγαρο του Κιέβου) είναι νόμιμος στόχος... Οι Ρώσοι μέχρι τώρα δεν το είχαν χτυπήσει γιατί το θεωρούν μέρος και της δικής τους ιστορικής κληρονομιάς. Ελπίζω ότι δεν θα το ισοπεδώσουν, γιατί είναι μνημείο της ΕΣΣΔ. Την οποία κληρονομία της ΕΣΣΔ μόνον οι Ρώσοι σέβονται και εξυμνούν, σε αντίθεση με τα Ναζίδια του Κιέβου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Πρώτον, δεν πολεμάει κατά των Ουκρανών μόνο, αλλά κατά όλου του Δυτικού οπλοστασίου

Εννοείς αυτά που περισσεύουν.

REALZEUS έγραψε:Δεύτερον, ποιος σου είπε ότι δεν τους λιανίζουν;

Το ότι εδώ και 3,5 χρόνια ακόμα δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, ο Ουκρανικός στρατός συνεχίζει να πολεμάει και φυσικά το ότι αναγκάστηκαν να κάνουν μία "στρατηγική αναδίπλωση" (να φύγουν τρέχοντας δηλαδή) από πολλές περιοχές ένα χρόνο μετά την εισβολή τους. Αυτό εμένα δεν μου ακούγεται ως λιάνισμα, αλλά ΟΚ.

Εντάξει όμως, οι Ουκρανοί δεν επιτείθενται σε στρατιωτικές βάσεις χιλιάδες χλμ από τα σύνορα μετά από 3,5 χρόνια που τους λιανίζουν οι Ρώσοι.

Oh, wait... :ninja:

Στην αρχή πήγαινα να γράψω ότι οι στρατιωτικές βάσεις στην Άπω Ανατολή είναι ασφαλείς, αλλά εν τέλει αποδεικνύεται πως δεν είναι... Στο Ιρκούτσκ βέβαια δεν έχουν χτυπήσει ακόμα οι Ουκρανοί, αναμένουμε...

Α, και όταν για επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους, η απάντηση είναι ισοπέδωση των πόλεων (αυτών που ισοπεδώνει εδώ και 3,5 χρόνια και ακόμα δεν έχει ισοπεδώσει), αυτό στην καλύτερη περίπτωση είναι έγκλημα πολέμου και δείχνει αδυναμία (χτυπάμε τους εύκολους στόχους - σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία - και όχι τους στρατιωτικούς που έχουν κάλυψη) και πολλά άλλα πράγματα που μόνο υπερδύναμη δεν καταδεικνύουν. Αλλά μία στρατιωτική δύναμη σε απόγνωση και με λίγες επιλογές, ελάχιστες εκ των οποίων καλές.

REALZEUS έγραψε:Εγώ nass είμαι γενικά κατά του πολέμου, τον οποίον ξεκίνησε το Κίεβο βομβαρδίζοντας ρωσόφωνους Ουκρανούς πολίτες, που επιζητούσαν ανεξαρτησία!

:lol: :lol: :lol: Ουκρανοί πολίτες που είχαν ρωσικά όπλα, ρωσικές στολές, έπαιρναν χρήματα και εντολές από τη Μόσχα, αλλά ήταν απολύτως ανεξάρτητοι και αυτόνομοι και εντελώς μόνοι τους αποφάσισαν να εξεγερθούν, ακριβώς τη στιγμή που η Ρωσία είχε έτοιμη βοήθεια και στρατό... :lol: :lol: :lol:

Φαντάζομαι θα ήσουν ΟΚ αν το ίδιο έκαναν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Εννοείς αυτά που περισσεύουν.

Όχι, δεν εννοώ αυτό και σε παρακαλώ μην κάνεις αυθαίρετες υποθέσεις επί των λεγομένων μου. Αμερικανοί Στρατηγοί έχουν δηλώσει ότι τα δικά τους αποθέματα σε διάφορα όπλα έχουν πέσει κάτω από το ελάχιστον απαιτούμενο επίπεδο για άμυνα. Όχι για επιθετικές επιχειρήσεις, αλλά για άμυνα!!! Αναφέρονταν κυρίως σε Α/Τ όπλα και άρματα μάχης. Η τελευταία παραδοχή των Αμερικανών για τα συστήματα αεράμυνας τους είναι εντυπωσιακή, όταν η Ρωσία εξάγει ακόμα και σήμερα S-400.

markvag έγραψε:Το ότι εδώ και 3,5 χρόνια ακόμα δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, ο Ουκρανικός στρατός συνεχίζει να πολεμάει και φυσικά το ότι αναγκάστηκαν να κάνουν μία "στρατηγική αναδίπλωση" (να φύγουν τρέχοντας δηλαδή) από πολλές περιοχές ένα χρόνο μετά την εισβολή τους. Αυτό εμένα δεν μου ακούγεται ως λιάνισμα, αλλά ΟΚ.

Έχεις δει τους αριθμούς; Έχει δει ότι η Ουκρανία έχει κάνει ΓΕΝΙΚΗ επιστράτευση και έχει υπό τα όπλα 1 εκατομμύρια οπλίτες και Αξκους, ενώ η Ρωσία απλά κάνει την προβλεπόμενη στράτευση; Το ότι οι Ρωσικεές Ε.Δ. έχουν μεγαλώσει, ενώ οι Ουκρανικές μειώνονται ΤΑΧΕΑ λόγω των απωλειών; Το ότι η Δύση δεν έχει να στείλει τίποτα παραπάνω στην Ουκρανία, ενώ το Ρωσικό οπλοστάσιο αυξάνεται; Τις πηγές τις έβαλα παραπάνω, δεν χρειάζεται επανάληψη. Το ότι η Ρωσία κατέχει το 20-25% των πρώην Ουκρανικών εδαφών;

markvag έγραψε:Εντάξει όμως, οι Ουκρανοί δεν επιτείθενται σε στρατιωτικές βάσεις χιλιάδες χλμ από τα σύνορα μετά από 3,5 χρόνια που τους λιανίζουν οι Ρώσοι.

Αναφέρθηκα ήδη σε αυτό. Είδες πως έγινε η επίθεση; Δεν πέρασαν τίποτα υπερσύγχρονα drones από το διάστημα για να χτυπήσουν την Ρωσική Άπω Ανατολή. Με φορτηγά πέρασαν κάποια μικρά quadcopters. Που είναι από την μία εξαιρετικά ευφυές από πλευράς Ουκρανίας και ορθή τακτική κίνηση. Αλλά είναι επίσης λανθασμένη στρατηγική κίνηση, γιατί τα αντίποινα θα είναι τρομακτικά!!!

markvag έγραψε:Α, και όταν για επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους, η απάντηση είναι ισοπέδωση των πόλεων (αυτών που ισοπεδώνει εδώ και 3,5 χρόνια και ακόμα δεν έχει ισοπεδώσει), αυτό στην καλύτερη περίπτωση είναι έγκλημα πολέμου και δείχνει αδυναμία (χτυπάμε τους εύκολους στόχους - σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία - και όχι τους στρατιωτικούς που έχουν κάλυψη) και πολλά άλλα πράγματα που μόνο υπερδύναμη δεν καταδεικνύουν. Αλλά μία στρατιωτική δύναμη σε απόγνωση και με λίγες επιλογές, ελάχιστες εκ των οποίων καλές.

Αναπαράγεις απλά τις χαζομάρες των Δυτικών ΜΜΕ, όταν οι Ουκρανοί χτυπάνε συνέχεια μόνο κάτι ανυπεράσπιστες πόλεις της Ρωσίας. Οι Ρώσοι χτυπούν κατά κύριο λόγο στρατιωτικές υποδομές. Πολλές από αυτές είναι μέσα σε οικοδομικά συμπλέγματα, για προφανείς λόγους. Έχουν χτυπήσει και πολιτικές υποδομές; Ναι, κι αυτό έγινε, όπως γίνεται σε κάθε πόλεμο. Όπως έκαναν και οι Αμερικανοί βομβαρδίζοντας το Βελιγράδι, μέχρι και την Κινεζική Πρεσβεία, και ένα τραίνο. Μη μου μιλάς για υπερδυνάμεις λοιπόν Μάρκο, χωρίς να έχεις ιστορική γνώση των πεπραγμένων.

markvag έγραψε: Ουκρανοί πολίτες που είχαν ρωσικά όπλα, ρωσικές στολές, έπαιρναν χρήματα και εντολές από τη Μόσχα, αλλά ήταν απολύτως ανεξάρτητοι και αυτόνομοι και εντελώς μόνοι τους αποφάσισαν να εξεγερθούν, ακριβώς τη στιγμή που η Ρωσία είχε έτοιμη βοήθεια και στρατό...

Ουκρανοί πολίτες που είχαν προφανώς βοήθεια της χώρας στην οποία ήθελαν να ενσωματωθούν. Εσύ με ποια λογική κρίνεις τι θέλει να κάνει κάποιος άλλος, από την άνεση του καναπέ σου; Τελικά υποστηρίζεις το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των Λαών, ή όχι;
Άβαταρ μέλους
By nass
nass έγραψε:Εσύ είσαι σύμφωνος με επιθέσεις κατά πολιτικών στόχων ως αντίποινα για επιθέσεις κατά αμιγώς στρατιωτικών στόχων ?

REALZEUS έγραψε:Εγώ nass είμαι γενικά κατά του πολέμου

:s_roses :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:
nass έγραψε:Εσύ είσαι σύμφωνος με επιθέσεις κατά πολιτικών στόχων ως αντίποινα για επιθέσεις κατά αμιγώς στρατιωτικών στόχων ?

REALZEUS έγραψε:Εγώ nass είμαι γενικά κατά του πολέμου

:s_roses :s_whiteflag

Για να μην βγάλω συμπεράσματα χωρίς να ζητήσω διευκρίνιση, θα σε ρωτήσω το εξής: Υπονοείς ότι είμαι υπέρ των πολέμων και των σκοτωμών; Αν υπονοείς κάτι τέτοιο, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι οι πρώτοι που άνθρωποι που σιχαίνονται τον πόλεμο είναι οι στρατιωτικοί. Γιατί; Επειδή γνωρίζουμε πόσο απαίσιος είναι! Τόσο από τις ασκήσεις, όπου βλέπουμε πως θα είναι στο πολύ περίπου (χωρίς καν ένα θύμα), μέχρι τις αποστολές όπου βλέπουμε και την ωμή πραγματικότητα με την μυρωδιά των νεκρών να σου μένει για πάντα εντυπωμένη... :omg:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 02 Ιουν 2025, 10:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
REALZEUS έγραψε:Εν τω μεταξύ στην Δύση:

(Ακολουθει αρθρο απο Δυτικο ΜΜΕ )

REALZEUS έγραψε:Πρώτον, δεν πολεμάει κατά των Ουκρανών μόνο,

(ακολουθει πλυμμηρα απο Δυτικα ΜΜΕ )

markvag έγραψε:Δυτικο ΜΜΕ

REALZEUS έγραψε:Αναπαράγεις απλά τις χαζομάρες των Δυτικών ΜΜΕ,

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

ΔΙΑΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Διακο.

Απο ποτε στα λεω; Απο ποτε στα γραφω;

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#891554 Έχω συνδρομή ακόμα Τζιάκο στο Foreign Affairs, αλλά θα την κόψω. Παραπάνω από τα μισά που γράφουν είναι πίπες...

Επίσης να σου διευυκρινίσω ότι είναι άλλο πράγμα η παράθεση αριθμών, στοιχείων και γεγονότων (αυτά που έβαλα), και άλλο πράγμα οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι άλλες πίπες (βλ. παραπάνω) της Δυτικής προπαγάνδας!!!
Άβαταρ μέλους
By nass
#891556 @REALZEUS
Λέω ότι απλούστατα υπεκφεύγεις και αποφεύγεις να απαντήσεις μια ευθεία και σαφή ερώτηση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#891562 Για το αρχείο.
Τσιβί από τα λίγα σε πολλά επίπεδα.

Αλλά δε πειράζει, θα φτιάξουν άλλα στατηγικά βομβαρδιστικά. :lol:
Για τα ιπτάμενα ραντάρ έτσι κι αλλιώς τα μετράμε αντίστροφα...

Οι Αμερικάνοι δε θα πιστεύουν τι βλέπουν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#891563 Σε ποιο σημείο θεωρείς ότι υπεκφεύγω nass? Νομίζω πως είμαι σαφής στο ότι θεωρώ τον πόλεμο κάτι τραγικό για την ανθρωπότητα. Προσωπικά δεν έγινα στρατιωτικός για να σκοτώνω, αλλά για να αποτρέπω τον σκοτωμό μέσω του αμοιβαίου φόβου. Από εκεί και πέρα, όταν αναγκαστείς να πολεμήσεις υπάρχουν κανόνες, αλλά η απώλεια αμάχων είναι δυστυχέστατα αναπόφευκτη. Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν αλύπητα στρατιωτικές και κυβερνητικές υποδομές της Ουκρανίας μετά από την τελευταία επιχείρηση του καθεστώτος του Κιέβου. Πολλές από αυτές τις υποδομές είναι κοντά σε αμάχους και θα υπάρξουν αθώα θύματα, είτε λόγω λανθασμένης στόχευσης, ή συνπεία των Α/Α αντιμέτρων. Όπως όταν οι Ουκρανοί προσπαθούν να χτυπήσουν στόχους στην Ρωσία και σκοτώνουν και αμάχους. Το γεγονός ότι κατηγορείς μόνο την μία πλευρά, ενώ και η άλλη προσπαθεί να κάνει τα ίδια, δείχνει εμπάθεια. Ξέρεις Νάσο μου ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι οι Ρώσοι έχουν την δυνατότητα να βομβαρδίζουν παντού, δυστυχώς σκοτώνοντας και αμάχους, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ότι μπορούν οι Ουκρανοί. Αν οι Ουκρανοί είχαν αντίστοιχη δυνατότητα, δεν θα το έκαναν πιστεύεις;