Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Προσωπικά θα προτιμούσα να δω το παιδί μου Ολυμπιακό από το να το δω σε μηχανή :oops:

< >
Κοίτα, εμένα είναι ήδη Ολυμπιακός οπότε πάω ένα βήμα παραπέρα

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Κι όμως οι οδηγοί δίτροχων είναι γενικά προσεκτικοτεροι οδηγοί και το να ασχοληθούν τα παιδιά από μικρά με δίτροχα είναι αυτό που θα τα κάνει να είναι ασφαλή στο μέλλον έστω ακόμα κι όταν ανέβουν σε μοτοσυκλέτα φίλου.

< >

Sorry, αλλά @@!!! Τις μεγαλύτερες καφρίλες από πιτσιρίκια με μηχανάκια τις βλέπεις.
Σήμερα ειδικά είμαι κάθετος, γιατί με πήρε πριν λίγο η δικιά μου από το νησί και μου είπε ότι σκοτώθηκε μια μαθήτριά της με μηχανάκι πριν λίγες ώρες. Κωλομηχανάκια και κωλο-νοοτροπία (κράνος κλπ)!!! :rant: :rant: :rant:

Σε ποιο νησί είναι; Είναι περίεργο που δεν το άκουσα γιατί έχω επαφές με συναδέλφους σε νησιά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Κοίτα, εμένα είναι ήδη Ολυμπιακός οπότε πάω ένα βήμα παραπέρα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Κι όμως οι οδηγοί δίτροχων είναι γενικά προσεκτικοτεροι οδηγοί και το να ασχοληθούν τα παιδιά από μικρά με δίτροχα είναι αυτό που θα τα κάνει να είναι ασφαλή στο μέλλον έστω ακόμα κι όταν ανέβουν σε μοτοσυκλέτα φίλου.

< >

Sorry, αλλά @@!!! Τις μεγαλύτερες καφρίλες από πιτσιρίκια με μηχανάκια τις βλέπεις.
Σήμερα ειδικά είμαι κάθετος, γιατί με πήρε πριν λίγο η δικιά μου από το νησί και μου είπε ότι σκοτώθηκε μια μαθήτριά της με μηχανάκι πριν λίγες ώρες. Κωλομηχανάκια και κωλο-νοοτροπία (κράνος κλπ)!!! :rant: :rant: :rant:

Αυτό ακριβώς λέω....
Αν μάθεις σωστά από μικρός δεν θα κάνεις αυτές τις καφρίλες, δεν θα σου περνάει από το μυαλό να οδηγήσεις όχι απλά χωρίς κράνος αλλά ούτε καν χωρίς γάντια.

Αν οι γονείς σου σε έχουν συνέχεια στην πίεση να μην ανέβεις σε μηχανάκι κλπ κλπ τότε θα τα κάνεις όλα μαζεμένα.

< >
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
REALZEUS έγραψε:ΕΠΑΛ Κω.

Μου έλεγε ένας συνάδελφος για το ΕΠΑΛ Ρόδου: τελειώναμε το μάθημα και βγάζαμε το κεφάλι έξω για να δούμε μην περάσει κανένας μαθητής με το παπάκι στον διάδρομο και μας κόψει. Είναι άλλη φάση τα ΕΠΑΛ, αν κι εγώ τα αγάπησα. Πέρασα πολύ καλά και με τους συναδέλφους (αρκετές φορές), αλλά και με τους μαθητές. Έχω χάσει κι εγώ μαθητή έτσι. Ο δικός μου βασικά πήγε άδικα. Σκοτώθηκε 50m από το σπίτι του. Έστριβε στο στενό του, χωρίς να τρέχει ιδιαίτερα, και στην γωνία ήταν ένας γάιδαρος. Ο γάιδαρος, που τον είχαν κάκιστα ελεύθερο, φοβήθηκε, πετάχτηκε και αρκούσε να του δώσει μια σπρωξιά στο πλάι. Έπεσε με το κεφάλι και χτύπησε σε κάτι σαν κολόνα, πινακίδα, κάτι τέτοιο. Ευτυχώς δεν φορούσε κράνος και πήγε επιτόπου γιατί διαφορετικά, στην καλύτερη, θα ήταν νεκρός με βασανιστήρια, στην χειρότερη δε ανάπηρος μια ζωή. Τι λέω τώρα... Στενάχωρο, αλλά αν το βλέπεις από μακριά το σκέφτεσαι ψυχρά και υπολογιστικά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Scotch έγραψε:Προσωπικά θα προτιμούσα να δω το παιδί μου Ολυμπιακό από το να το δω σε μηχανή :oops:

< >

Ρε ποιος Ολυμπιακός... Καλύτερα κομουνιστής... Άκου μηχανή.... Μόνο φωτογραφική.

Προσωπικά έχω σκεφτεί και τρόπο.... Εκεί στα 15-16 που πιάνει η τρέλα για μηχανάκια, μια φωτογραφία με ένα mx5 εκείνης της γενιάς. Και ξήγα:
"Μάγκες σας είδα πάνω σε μηχανάκι, Ή μου είπαν ότι σας είδαν πάνω σε μηχανάκι, όχημα θα δείτε όταν βγάλετε λεφτά. Αλλιώς στα 18 χρόνια σας και 1 ημέρα, το έχετε κάτω παρκαρισμένο το διθέσιο για πάρτυ σας."
Και υπάρχει και πλάγιο σχέδιο. Επειδή σε εκείνη την ηλικία, θέλουν να κουβαλάνε και κόσμο για βόλτες, θα τους φορτώσω όποιο suvλάκι θα έχω, και θα ξαναγίνω νιάτο :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#508434 Καλά, νομίζεις ότι θα πιάσει το κόλπο, αλλά αν οι φίλοι-συμμαθητές καβαλανε, που θα καβαλανε εκεί στην επαρχία, θα τους δεις καμία μέρα να κάνουν σούζα-μπάντα με δανεικό μηχανάκι.

Έχει δίκιο ο Νίκος Παππάς, δείξε τους τον ορθό δρόμο της εντουραδας στα γύρω βουνά και μόνο κερδισμένος θα βγεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#508436 Αυτό που κάνω εγώ το κάνω επειδή με βλέπει και καβαλάω μηχανή.
Ως πρότυπο του θα θελήσει να με μιμηθεί.
Ο στόχος είναι να μάθει να οδηγάει σωστά και με τον σωστό εξοπλισμό.

Επίσης το καλοκαίρι τον πάω για καρτ, για τον ίδιο λόγο.

Θέλω όταν φτάσει στα 16-17 που κάποιος φίλος του θα του πει, ανέβα στο παπί να σε πάω σπίτι, να αρνηθεί. Όπως και αν μπει σε αμάξι άλλου να φορέσει ζώνη ή και ακόμα να κατέβει αν καταλάβει ότι είναι άσχετος ή απερισκεπτος.

Αυτό που ξέρω από την εμπειρία μου είναι πως με αφορισμούς και αποκλεισμούς φέρνεις αντίθετο αποτέλεσμα.
Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν σωστά να οδηγουν, καβαλάνε, περπατάνε και θα είστε λίγο πιο ήσυχοι τα βράδια που θα λείπουν.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By NickTG
kyr80 έγραψε:

< >

Ρε ποιος Ολυμπιακός... Καλύτερα κομουνιστής... Άκου μηχανή.... Μόνο φωτογραφική.

Προσωπικά έχω σκεφτεί και τρόπο.... Εκεί στα 15-16 που πιάνει η τρέλα για μηχανάκια, μια φωτογραφία με ένα mx5 εκείνης της γενιάς. Και ξήγα:
"Μάγκες σας είδα πάνω σε μηχανάκι, Ή μου είπαν ότι σας είδαν πάνω σε μηχανάκι, όχημα θα δείτε όταν βγάλετε λεφτά. Αλλιώς στα 18 χρόνια σας και 1 ημέρα, το έχετε κάτω παρκαρισμένο το διθέσιο για πάρτυ σας."
Και υπάρχει και πλάγιο σχέδιο. Επειδή σε εκείνη την ηλικία, θέλουν να κουβαλάνε και κόσμο για βόλτες, θα τους φορτώσω όποιο suvλάκι θα έχω, και θα ξαναγίνω νιάτο :metalo:

Και εμένα μου έδωσαν αμάξι αλλά πάλι πήρα μηχανή.
Βέβαια εγώ δεν είχα τέτοιους εκβιασμούς οπότε δεν μπορώ να καταλάβω και τη λογική αυτή.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#508441 Αν ο στόχος είναι να ΜΗΝ καβαλήσει, αλλά εγώ τον μάθω να καβαλάει, τι θα κερδίσω; :dizzy:
Κι άμα τον πάω να βλέπει άλλους να ξύνουν μαρσπιε δεν θα του δώσω (ένα ακόμα) κίνητρο; :dizzy:
Δίκυκλο - > πάνω από το πτώμα μου :rtfm: είτε με το καλό είτε με το κακό, γιατί η ζημιά έχει πιθανότητα >50%
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Asimov έγραψε:Αν ο στόχος είναι να ΜΗΝ καβαλήσει, αλλά εγώ τον μάθω να καβαλάει, τι θα κερδίσω; :dizzy:
Κι άμα τον πάω να βλέπει άλλους να ξύνουν μαρσπιε δεν θα του δώσω (ένα ακόμα) κίνητρο; :dizzy:
Δίκυκλο - > πάνω από το πτώμα μου :rtfm: είτε με το καλό είτε με το κακό, γιατί η ζημιά έχει πιθανότητα >50%
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δοκιμάσει, να μάθει και να προτιμήσει αυτοκίνητο.
Ο γιος μου ας πούμε θέλει κάμπριο και μηχανή για χώμα, πορτοκαλί

Να σε δω αν ζητήσει μηχανή τι θα κάνεις.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By g8777
#508444 Να διορθωσω την τελευταια προταση, η σοβαρη ζημια μετα απο ατυχημα εχει πιθανοτητα >90%. Καμια σχεση με αυτοκινητο.
Εννοειται δικυκλο πανω απο το πτωμα μου.
Παρε δω δικυκλιστη:

Εικόνα

Το διποδο αυτο κατεβηκε Αθηνα ΕΤΣΙ ακριβως, και δεν βρεθηκε στα 600 χλμ ΕΝΑΣ ΤΡΟΧΑΙΟΣ να τον παει αυτοφωρο για χημικο ευνουχισμο. Τουναντιον , αποθεωνεται. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#508445 Όλα αυτά βέβαια αφορούν παιδιά.
Όταν το παιδί μεγαλώσει φτάσει 22- 24 και αποφασίσει να αγοράσει με τα δικά του λεφτά τι κάνεις;
Γιατί καλά τα πάνω από το πτώμα μου κλπ αλλά είναι απλά γραφικά σαν την Σαντορίνη.

Μην πει κανείς ότι δεν θα γίνει γιατί ξέρω τουλάχιστον 10 ανθρώπους που αγάπησαν τις μοτοσικλέτες μικροί αλλά αγόρασαν μεγάλοι.
Ακόμα και 40ρηδες

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#508446 Guys, όποιος απο εσάς δεν εχει κανει επικινδυνες μαλακιες στα νιάτα του, μαλακιες για τις οποίες οι γονεις τον ειχαν προειδοποιήσει/βαλει να ορκιστει/δωροδωκήσει να μην κανει, να σηκώσει το χερι του. :rtfm:

Εκτιμώ τις προσπάθειές σας, και εύχομαι να ειστε πιο αποτελεσματικοι απο τους γονείς σας σε αυτο το θεμα... αλλα θα ήθελα να ακουσω γιατι πιστευετε οτι οι δικές σας μέθοδοι θα ειναι αποτελεσματικότερες...
γιατί να "πιάσει" πχ η υποσχεση τυπου "κανε υπομονη τώρα και μετα εχει κάμπριο"? (τυχαιο παράδειγμα) Τη φάση την κόβω να ειναι "και τωρα βλακειες και μετα κάμπριο"