Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
junior gt έγραψε:(μάλιστα σε κοινωνικό επίπεδο μια εγγλέζα γκόμενα μου έλεγε ότι είναι πολύ 'τραβηχτική' η ελληνική προφορά στα εγγλέζικα για τις αγγλίδες :lol: :lol: :lol: ).

Νομίζω σε τρολλάριζε... :lol:

Χωρίς να είμαι γονιός, από τις δικές μου εμπειρίες αλλά και από τα παιδιά των φίλων μου, η άποψη μου είναι να γίνεται αυτό που αρέσει στο παιδί και όχι αυτό που θέλουν οι γονείς. Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν καλός ή δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα ομαδικά (σιχαίνομαι ιδιαίτερα την κλωτσόμπαλα). Ήμουν καλός όμως στην κολύμβηση, την ποδηλασία και τις πολεμικές. Επίσης, καλό είναι να μην βάζουμε την άθληση πάνω από τις πνευματικές δραστηριότητες. Σε ό,τι έχει κλίση ο καθένας!

ΥΓ: Πετρολχέντιο φόρουμ και δεν άκουσα τίποτα για μοτορσπορτ... :rant:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:

Άμα γίνεις σπόνσορας στέλνω τα δικά μου. Και τα δύο! :innocent: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
junior gt έγραψε:.... Εγώ μίλησα για ενασχόληση με τον αθλητισμό που θεωρώ ότι είναι πιο χρήσιμη για το παιδί από οποιαδήποτε γλώσσα. Δηλαδή αν με ρωτάγανε τι θέλεις το παιδί σου να κάνει ότανπάει τρίτη Λυκείου: να μιλάει φαρσί Αγγλικά ή να γουστάρει και να παίζει μπάλα ξερω γω σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ επίπεδο σε κάποια ομάδα θα διάλεγα το δεύτερο.
1) Οι παρέες του και γενικότερα τα ενδιαφέροντα του θα έχει σχέση με τον αθλητισμό και ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με άλλα .
3) Θα πρέπει αναγκαστικά να προσέχει το σώμα του και την υγεία του.
2) Η διατροφή του αναγκαστικά θα πρέπει να είναι τέτοια για να μπορεί να ανταπεξέρθει στις ανάγκες του αθλητισμού.
4) Με την ομάδα το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να δρα και να σκέφτεται ομαδικά, μαθαίνει να τον ενδιαφέρει το εμείς και όχι το εγώ, μαθαίνει να ακούει, να προσέχει και να συγκεντρώνεται.
Πράγματα δηλαδή που είναι αδύνατο να φτιάξεις μετά τα 18-20 ενώ αντιθέτως μια γλώσσα τη μαθαίνεις όποτε γουστάρεις.
Και όλα αυτά με τι? Με το παιχνίδι, με κάτι που γουστάρει, με κάτι που ξεδίνει.
Πολύ μονόπλευρο και απόλυτο σε βλέπω. Και αθλητισμό και γλώσσες και μουσική. Νους υγιής εν σώματι υγιές. Απ' όλα χρειάζονται και το ένα βοηθάει το άλλο, το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αντίθετα αλληλοσυμπληρώνονται.
Αυτό που θέλεις δεν είναι κάποιο άθλημα αλλά άσκηση, είτε είναι τρέξιμο κρυφτό κυνηγητό, μπάλλα, ποδήλατο, χορό, ενόργανη.... Το παιδί να μάθει να μην κολλάει στο τάμπλετ και στην τηλεόραση αλλά να δουλεύει το σώμα του. Για αυτό και το αν θα είναι οργανωμένο σωματείο με ανταγωνισμό/αγώνες για μένα δεν έχει σημασία και όσο για κοινωνικοποίηση αυτή γίνεται παντού. Από αθλήματα πάντως από τα πιο καλά από πλευράς αεροβικής/φυσικής κατάστασης, αισθητικής σώματος και, σπουδαίο, έλλειψης τραυματισμών, είναι η κολύμβηση αν και μπελάς (πισίνες, μπες βγες, ρούχα, πλυσίματα, πήγαινέλα). Φυσικά ό,τι αρέσει του παιδιού εφόσον μπορεί η οικογένεια να το στηρίξει.

Με ενασχόληση και χωρίς πολλή προσπάθεια μια χαρά σώμα/φυσική κατάσταση φτιάχνεις και μετά το 20-25-30... Και μπορείς να ξεκινήσεις γυμναστήριο/κολύμπι/τρέξιμο και στα 50 και καλό θα κάνεις στο σώμα σου. Αλλά τη γλώσσα ναι μεν θεωρητικά την μαθαίνεις όποτε γουστάρεις αλλά στα 18-20 έχεις πρακτικά τελειώσει. Δεν είναι αδύνατο να ξεκινήσεις νέα γλώσσα μετά, ειδικά αν έχεις ταλέντο μια χαρά γίνεται αλλά για τους περισσότερους είναι πολύ πιο δύσκολο. Και η ξένη γλώσσα θα σε βοηθήσει όχι μόνο τουριστικά αλλά στις σπουδές και πιθανότατα και επαγγελματικά (φυσικά κάποιος βουνίσιος γιδοβοσκός μπορεί να διαφωνήσει αλλά δεν απευθύνομαι σε τέτοιους. Αν και ακόμα κι αυτός θα κέρδιζε αν μπορούσε να μελετήσει ξενόγλωσσα άρθρα σχετικά με καλύτερη απόδοση από τα γίδια του).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#508100 Εννοειται αυτα που ξεραμε/ξερατε περι φιλων και αλανας εχουν εκλειψει. Κολλανε στο πλειστεσιο.

Επισης, ενα μεγαλο ποσοστο πατεραδων βαζει το παιδι να κανεο αυτα που δεν εκαναν αυτοι, και στην παγιδα πεφτουν και εξυπνοι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Πληρώνω τις βενζίνες για την κοριτσάρα σου!!! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Πληρώνω τις βενζίνες για την κοριτσάρα σου!!! :inlove:

Οι βενζίνες είναι το εύκολο! :rtfm:

Κάτι άκουσα πως υπάρχει δυνατό 6κύλινδρο πισωκίνητο σε μη λειτουργική κατάσταση που μπορεί να "ελαφρώσει"... :whistlink: :shifty: για χρήση σε αγώνες... :shifty: Ξέρεις... για να μάθουν τα παιδιά... :innocent: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
sknipper έγραψε: Αλλά τη γλώσσα ναι μεν θεωρητικά την μαθαίνεις όποτε γουστάρεις αλλά στα 18-20 έχεις πρακτικά τελειώσει.

Είναι σα να λες οτι η ιατρική ή μια τριτοβάθμια σχολή είναι ευκολότερη από την εκμάθηση μιας γλώσσας. No way.
Αν έχεις αυτί , λίγο ταλέντο και τα κυριότερο , ζεις στην ξένη χώρα , μια χαρά προφορά αποκτάς και μετά τα 20 αρκεί να συναναστρέφεσαι με locals.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#508179 Πιστευω οτι καποια πραγματα εχουν να κανουν με μια σταση ζωης. Και αυτη τη σταση ζωης εννοω οταν λεω οτι μετα τα 18-20 ξαφνικα δεν μπορει να σου ερθει η επιφοιτηση του Αγ. Πνευματος και να αρχισεις να ασχολεισαι με τον αθλητισμο. Πρεπει να εχεις καλλιεργησει κατι.
Το ιδιο πχ και το διαβασμα και η αγαπη για τα βιβλια. Δεν μπορει ενα παιδι ξαφνικα να αρχισει το διαβασμα στα 18-20 εαν δεν το εχει καλλιεργησει απο μικρο. Και δεν εννοω διαβασμα των μαθηματων. Μπορει να ειναι πρωτος μαθητης αλλα σχεση με τα βιβλια να μην εχει.
Πρεπει να υπαρχουν βιβλια σπιτι, να βλεπει τον περιγυρο του να διαβαζει οχι να τους βλεπει σε μια τηλεοραση να βλεπουν survivor ή σε ενα κινητο να μαλ@κιζονται (οπως κανω εγω τωρα :lol: :lol: :lol:).
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#508363 Με τις γλώσσες ευτυχώς δε θα ασχοληθώ ιδιαίτερα. Ελληνικά και Γερμανικά μητρικές. Αγγλικά κάποια στιγμή θα μάθουν.

Το θέμα αθλητισμός με προβληματίζει, για να μην τραβήξουν τα ίδια με τον πατέρα τους. Οπότε πρωταθλητισμός άκυρος, εκτός αν δω τίποτα τρελούς χρόνους ή αποστάσεις σε ηλικία κάτω των 7-8. Προσωπικά θα κατευθύνω σε ατομικό άθλημα. Ομαδικό ας είναι μόνο για παιχνίδι.

Με τα σημερινά δεδομένα ένα καρτάκι θα τους πάρω σχετικά σύντομα. Κάποιος έγραψε και συμφωνώ για τα απωθημένα των γονιών.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#508368 Πιο συχνα εχει απωθημενο ο ελληνας γονιος να κανει τον κανακαρη του γιατρο παρα ποδοσφαιριστη... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#508372 Βασικά ούτε γιατρός θα ήθελα να γίνει, ούτε ποδοσφαιριστής. Καλοί άνθρωποι να γίνουν για αρχή. Το απωθημένο πήγαινε στο καρτ. Ένα "σπρώξιμο" στα μηχανοκίνητα 4τροχα, θα το κάνω. Για να αποφύγω αργότερα τα δίτροχα. Έτσι ελπίζω τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#508399 Κι όμως οι οδηγοί δίτροχων είναι γενικά προσεκτικοτεροι οδηγοί και το να ασχοληθούν τα παιδιά από μικρά με δίτροχα είναι αυτό που θα τα κάνει να είναι ασφαλή στο μέλλον έστω ακόμα κι όταν ανέβουν σε μοτοσυκλέτα φίλου.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Κι όμως οι οδηγοί δίτροχων είναι γενικά προσεκτικοτεροι οδηγοί και το να ασχοληθούν τα παιδιά από μικρά με δίτροχα είναι αυτό που θα τα κάνει να είναι ασφαλή στο μέλλον έστω ακόμα κι όταν ανέβουν σε μοτοσυκλέτα φίλου.

< >

Sorry, αλλά @@!!! Τις μεγαλύτερες καφρίλες από πιτσιρίκια με μηχανάκια τις βλέπεις.
Σήμερα ειδικά είμαι κάθετος, γιατί με πήρε πριν λίγο η δικιά μου από το νησί και μου είπε ότι σκοτώθηκε μια μαθήτριά της με μηχανάκι πριν λίγες ώρες. Κωλομηχανάκια και κωλο-νοοτροπία (κράνος κλπ)!!! :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#508406 Έτσι. Για του λόγου το αληθές, μετά από δύο χρόνια ξανά μάθημα.
Θυμόταν αρκετά. Τρομερή βελτίωση στο τέλος του μαθήματος.

Σε δύο ακόμα θα πατήσει χώμα!
Το οποίο είναι το καλύτερο σχολείο.

ΥΓ. Υπήρχε ένας πιτσιρικάς 6,5 χρονών που εξυνε μαρσπιε με ένα pw 50!!ΕικόναΕικόνα

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#508412 Προσωπικά θα προτιμούσα να δω το παιδί μου Ολυμπιακό από το να το δω σε μηχανή :oops:

< >