Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sargus
glf έγραψε:Όταν έχεις τσιμέντο από κάτω οι πλάκες πεζοδρομίου μπαίνουν με λάσπη τσιμέντου που μπορεί να τις σηκώσει στο σωστό επίπεδο. Μπορεί δλδ και 3-7 πόντους να έχει πάχος η λάσπη.
Αυτό δε γίνεται με κόλλα για πλακάκια.

Εγώ έχω δει οτι σε υπόστρωμα τσιμέντου μπορείς με τον ίδιο τρόπο, δλδ με λάσπη τσιμέντου, να βάλεις και κυβολιθους.
Οκ χάνεις την πρακτικότητα να μπορούν να ξαναβγούν, απλά για όποιον θέλει αυτό το τελικό αποτέλεσμα.

Χρήσιμο input!

@Ν.Π. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:Τι άμμο να αγοράσεις ω ρε συντεκνε.
Πας στον Κομό για μπάνιο, βανεις ένα δυο τσουβαλακια άμμο στο αμάξι τσε τα ρίχνεις στον αρμο.
Κερδίζεις ότι δεν θα βγει χορτάρι λόγω αλατιού στην άμμο, κι άμα βγάνει θα'ναι αρμυρα, δηλαδή βρώσιμη.

Redmi Note 8 Pro

Τώρα κάνεις πλάκα ή το λες σοβαρά; Επιτρέπεται η αμμοληψία από παραλίες;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Τι άμμο να αγοράσεις ω ρε συντεκνε.
Πας στον Κομό για μπάνιο, βανεις ένα δυο τσουβαλακια άμμο στο αμάξι τσε τα ρίχνεις στον αρμο.
Κερδίζεις ότι δεν θα βγει χορτάρι λόγω αλατιού στην άμμο, κι άμα βγάνει θα'ναι αρμυρα, δηλαδή βρώσιμη.

Redmi Note 8 Pro

Τώρα κάνεις πλάκα ή το λες σοβαρά; Επιτρέπεται η αμμοληψία από παραλίες;

Δεν βλέπεις τα χαχανητά;

Φυσικά και κάνω πλακα.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#702510 Sargus στα έγραψα και για το υπόστρωμα με το τσιμέντο. Άμμο σε αρμούς τη βάζεις με σκουπίτσα, αδειάζεις την άμμο στον χώρο που θες και με μια σκούπα τη περνάς και μπαίνει στα κενά. Σου ξαναλέω, στη θέση θα πήγαινα πρώτα για σταμπωτό (όσα έχω δει, ακόμη και στη γειτονιά μου, δεν έχει πολλή βαβούρα) ή για πλάκες. Χρώμα στο σταμπωτό βάζεις ό,τι θες, σκόνη είναι και απλώνεται. Οι πλάκες έχουν πολλά σχέδια και χρώματα. Η τσέπη και η απόφαση είναι δική σου. Μην αγχώνεσαι, googleαρε σταμπωτό στο youtube και θα δεις πολλά βίντεο. Πάρε τηλέφωνα μάντρες οικοδομών, να σου πουν τιμές για πλάκες.. Και αν μπορείς, ακόμη καλύτερα, να πας να δεις από κοντά..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#702513 Να μείνει έτσι το σκέφτηκες; Δεν φαίνεται τόσο χάλια στις φωτό. Αν έβαζες ζαρντινιέρες στις άκρες ίσως βελτιωνόταν αρκετά το αισθητικό, αν και δεν είσαι της χλωρίδας όπως είπες. Ωστόσο κοίτα το δάσος, όχι το δέντρο ;)
Άβαταρ μέλους
By Chris
Dimitris_P έγραψε:Να μείνει έτσι το σκέφτηκες; Δεν φαίνεται τόσο χάλια στις φωτό. Αν έβαζες ζαρντινιέρες στις άκρες ίσως βελτιωνόταν αρκετά το αισθητικό, αν και δεν είσαι της χλωρίδας όπως είπες. Ωστόσο κοίτα το δάσος, όχι το δέντρο ;)

Κι εγω, σκεφτομενος τη ζεστη που θα αναβλυζει απο μια τσιμεντωμενη επιφανεια 200τμ αυτο ηθελα να προτεινω, αλλα δεν ειναι του πρασινου ειπε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#702599 Ένα απλό ασανσέρ πολυκατοικίας που είναι αυτόματο και γυρνάει μόνο του στο ισόγειο μετά από λίγο πότε πότε κάνει ένα μικρό κόλλημα της μέσα πόρτας. Το έχει κάνει και όταν το καλείς, έρχεται και δεν ανοίγει και όταν είσαι μέσα σε πάει και δεν ανοίγει, πας πάνω κάτω και ανοίγει.
Τα εδώ αγγλάκια μαστόρια* λένε ότι δεν βρίσκουν κάτι και ότι ίσως είναι η πλακέτα. Αλλά είπαν άστο μέχρι να χαλάσει τελείως (δηλαδή να κλειστεί κάποιος μέσα και να μην ανοίγει) γιατί λέει το κόστος της πλακέτας είναι χιλιάδες λίρες. Ακούγεται λογικό αυτό; Πόσο πολύπλοκο και ακριβό εγκέφαλο/πλακέτα μπορεί να έχει;;

*για όσους δεν ξέρουν τα αγγλικά μαστόρια συνήθως είναι εντελώς ηλίθιοι. Οι φωτεινές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
glf έγραψε:Κάνα τερματικό διακοπτακι μήπως κολλάει απο βρωμιες κτλ;
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες αλλά υποπτεύομαι ότι δεν έχουν τσεκάρει σωστά όλα τα διακοπτάκια στις πόρτες ή αν τα έχουν τσεκάρει δεν ήταν σε θέση να βρούνε κάποιο να κολλάει. Ελπίζω να τους έριξαν από λίγο WD40 αν και πολύ πιθανό να μην έκαναν ούτε αυτό.
Η ερώτηση είναι πόσο μπορεί να χρεώνεται η αλαγή πλακέτας, δεν είναι κάτι πολύπλοκο ένα ασανσέρ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#702655 Αν κολλάει η επαφή, το WD40 πιθανότατα δεν θα κάνει δουλειά. Βλέπω στο τέλος να ζητάνε αλλαγή πλακέτας, να την αλλάζουν και στο τέλος να ψάχνουν το διακοπτάκι που κολλάει!