Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#507631 Για να μην τον τυλίξει καμιά Κινέζα εκεί που θα πάει. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#507634 Σχετικά είναι όλα.
Ένα γνωμικό στο χωριό λέει, λευκός άνδρας ή με Κινέζα θα παντρευτεί, ή με άντρα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#507635 Δεν υπάρχει σαν επιλογή ακόμη. Νομίζω από Ε' Δημοτικού και μετά.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mjacob έγραψε:Σχετικά είναι όλα.
Ένα γνωμικό στο χωριό λέει, λευκός άνδρας ή με Κινέζα θα παντρευτεί, ή με άντρα.

Ταϊλάνδη ή Βιετνάμ το χωριό ;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#507657 Είναι μέσα ή έξω από τον Ινδιάνικο καταυλισμό ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#507751 Κι όμως οι ξένες γλώσσες έχει σημασία να ξεκινήσουν από νωρίς. Σας ακραίο παράδειγμα η κόρη μου που μεγάλωσε στην Αγγλία από 7 μηνών έχει μια άνεση με εκφράσεις και να πιάνει προφορές ή να πιάνει τα λόγια σε τραγούδια στα αγγλικά που οι γονείς της δεν την έχουμε ούτε θα την αποκτήσουμε ποτέ. Να μη μιλήσω για την προφορά... Αν και μεγάλωσε σε σπίτι με 2 γονείς Έλληνες που μιλάνε ελληνικά στο σπίτι και τα αγγλικά τους είναι με αρκετά ελληνική προφορά. Αυτή λόγω τηλεόρασης/σχολείου/περιβάλλοντος είναι πραγματικά εγγλέζα.

Mόνο από μικρός θα έχεις σωστή προφορά. Αργότερα όσο και να παιδευτείς θα ακούγεσαι Έλληνας.
Και θέλεις δάσκαλο με καλή προφορά, βοηθάει.
Τα αγγλικά τα θεωρώ απαραίτητα οπότε ξεκινάς με αυτά.
Τα γαλλικά ή γερμανικά θέλουν προφορά, ιδίως τα γαλλικά. Οπότε πρέπει να τα ξεκινήσει νωρίς.
Και είναι πιο σημαντικές γλώσσες γιατί αν μάθεις γαλλικά τα ιταλικά είναι αστεία και μετά τα ισπανικά επίσης εύκολα.
Αν μάθεις γερμανικά μπορεί να βοηθηθείς αρκετά στα σκανδιναβικά (Δανέζικα/Σουδικά/Νορβηγικά). Τα γερμανικά όμως θέλουν διάβασμα, σαφώς περισσότερο από τα γαλλικά, τουλάχιστον στην αρχή που πρέπει να μάθεις τα άρθρα/φύλα (ο μπύρας κλπ).

Κινέζικα θα έλεγα όχι, οι Κινέζοι έχουν πολύ κόσμο που μιλάει ελληνικά. Αραβικά όμως ίσως είναι πιο ενδιαφέρον. Ή γιαπωνέζικα που μάλλον είναι και τα πιο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#507774 Τότε αντί να τρέχει το παιδί φροντιστήρια συμφέρει μια ξενόγλωσση νταντά.

Γιατί σε φροντιστήρια κλπ αποκλείεται να γίνει όπως το περιγράφεις όσο μικρό κι αν το στείλεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
Όποια αρέσει στο παιδί :rtfm:

. Και θα επιλέξει Γαλλικά. :inlove:

Ρε μην κανετε τετοιο λαθος :help:
Χρησιμοτητα Γαλλικων below zero
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Τότε αντί να τρέχει το παιδί φροντιστήρια συμφέρει μια ξενόγλωσση νταντά.

Γιατί σε φροντιστήρια κλπ αποκλείεται να γίνει όπως το περιγράφεις όσο μικρό κι αν το στείλεις.

Προφανώς.
Αλλά πόσο εύκολο ειναι να βρεις μια αγγλόφωνη νταντά στην Ελλάδα; Καλά, για άλλη γλώσσα (πλην αλβανικών και Βαλκανίων γενικά που δεν νομιζω να ειναι η ξένη γλώσσα που συζηταμε) δεν εξετάζω καν...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#507795 Εάν δεν έχεις σκοπό να μείνεις Αγγλία ή τελως πάντων σε αγγλόφωνη χώρα δε βρίσκω το λόγο να πρέπει να μάθουν τα παιδιά από τόσο μικρά ξένη γλώσσα και μάλιστα με προφορά Άγγλου.
Η προφορά για μένα είναι άχρηστη αρκεί να μιλάς σωστά. Ίσα ίσα που νομίζω ότι εκτιμάται περισσότερο εάν κάποιος μιλάει μια ξένη γλώσσα fluently που λένε :lol: :lol: αλλά με προφορά της χώρας του (μάλιστα σε κοινωνικό επίπεδο μια εγγλέζα γκόμενα μου έλεγε ότι είναι πολύ 'τραβηχτική' η ελληνική προφορά στα εγγλέζικα για τις αγγλίδες :lol: :lol: :lol: ).
Εγώ έχω σκοπό να μην ξεκινήσω ούτε στη Δευτέρα δημοτικού τα παιδιά ξένη γλώσσα. Από Τρίτη και βλέπουμε. Προτιμώ να κάνουν προπόνηση σε κάποιο άθλημα και να έχουν και λίγο ελεύθερο χρόνο παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#507802 +1 junior gt...
Κ εμείς Γ δημοτικου θα ξεκινήσουμε...
Τωρα πισινα, ποδόσφαιρο κ αγιος ο Θεος..
χτες μου πεταξε οτι του αρεσει το πόλο, ετσι κ σε 2-3 χρονια κολλησει με δαυτο (10 ετων ξεκινας) , τελος κ τα ποδοσφαιρα κ τα μπάσκετ...)
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Τότε αντί να τρέχει το παιδί φροντιστήρια συμφέρει μια ξενόγλωσση νταντά.

Προφανώς.
Αλλά πόσο εύκολο ειναι να βρεις μια αγγλόφωνη νταντά στην Ελλάδα; Καλά, για άλλη γλώσσα (πλην αλβανικών και Βαλκανίων γενικά που δεν νομιζω να ειναι η ξένη γλώσσα που συζηταμε) δεν εξετάζω καν...

Η άλλη λύση είναι παιδικά, εκπομπές και βιβλία μόνο στα ξένα :lol:

Δεν μπορώ να φανταστώ πιτσιρίκι 6-7-8 χρονών να μιλάει ξένη γλώσσα σαν μητρική μόνο επειδή πήγε φροντιστήριο μικρό.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mjacob έγραψε:Αλλά πόσο εύκολο ειναι να βρεις μια αγγλόφωνη νταντά στην Ελλάδα;

Σε 2-3 χρόνια όταν βγεί το ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ θα είναι τέτοια η καταστροφή που θα κατακλυστούμε από ορδές απελπισμένων αγγλίδων. Λίγη υπομονή παίδεsh .
Άβαταρ μέλους
By mjacob
junior gt έγραψε:Εάν δεν έχεις σκοπό να μείνεις Αγγλία ή τελως πάντων σε αγγλόφωνη χώρα δε βρίσκω το λόγο να πρέπει να μάθουν τα παιδιά από τόσο μικρά ξένη γλώσσα και μάλιστα με προφορά Άγγλου.
Η προφορά για μένα είναι άχρηστη αρκεί να μιλάς σωστά. Ίσα ίσα που νομίζω ότι εκτιμάται περισσότερο εάν κάποιος μιλάει μια ξένη γλώσσα fluently που λένε :lol: :lol: αλλά με προφορά της χώρας του

ναι... όχι.

Εντάξει, δεν μιλάμε να έχεις βρετανική η ΗΠΑμερικάνικη προφορά, αλλά από εκεί μέχρι το να μην το έχεις καθόλου, η απόσταση είναι τεράστια.
Και όχι, κανένας δεν εκτιμά το να ζορίζεται να καταλάβει τον άλλο.