Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#507535 Ξεκίνησα Αγγλικά στην Γ Δημοτικού και Γερμανικά στην Δ, χαμένη παιδική ηλικία θα έλεγα την 2η γλώσσα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρόγραμμα μου στην ΣΤ Δημοτικού,
σχολείο
διάβασμα
Αγγλικά
Γερμανικά
Πιάνο

full time 14ωρο 7-21:00 ήταν και σήμερα το παραδέχονται και οι γονείς μου ότι δεν χρειαζόταν όλα αυτό.
Μια γλώσσα και αρκετός χρόνος για παιχνίδι, η 2η γλώσσα μόνο αν πραγματικά το θέλει και αφού φτάσει στα τελειώματα της 1ης.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#507537 To ιδανικό για μένα είναι να τελειοποίησει κανείς τα αγγλικά του έως το τέλος του σχολείου και ως φοιτητής που έχει άφθονο χρόνο και είναι και (θεωρητικά) πιο συνειδητοποιημένος, να ξεκινήσει μία δεύτερη γλώσσα. Σε 3 χρονάκια θα πετάει. Ακόμα καλύτερα, αντί για ξένη γλώσσα στη Γ', να αρχίσει μία γλώσσα προγραμματισμού.

Δυστυχώς τα σχολεία έχουν βάλει υποχρεωτικές τις δεύτερες γλώσσες και συμβαίνει ακριβώς αυτό. Κάθε χρόνο ανακυκλώνουν τα ίδια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#507539 Εγώ στο δημοτικό δεν ήξερα καλά-καλά τι είναι ουσιαστικό και επίθετο και στο φροντιστήριο αγγλικών "μάθαινα" για γερούνδια και παθητικές μετοχές :s_whiteflag
Εννοείται δεν καταλάβαινα jesus και το lower το πήρα στα 20φεύγα όταν είχα τελειώσει από σχολές και άλλες υποχρεώσεις.
Ιδανική ηλικία για μένα είναι μετά τα 14 , για 1η ξένη γλώσσα που δε μιλιέται στη χώρα. Τώρα κάτι Λουξεμβούργια και Ελβετίες δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν από νωρίς αλλά πρέπει να βοηθάει και το γλωσσικό περιβάλλον έξω από το σχολείο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#507542 Ναι σιγά μη μάθει αγγλικά το παιδί στα 42. :lol: Το 3χρονο του κουμπάρου μου πρώτα είπε ΝΟ και μετά ΌΧΙ. Τα αγγλικά είναι παντού γύρω από τα πιτσιρίκια και θέλοντας και μη μαθαίνουν.

Επίσης καλά τα διπλώματα αλλά μόνο καλή βάση γραμματικής προσφέρουν. Εγώ ακόμα παλεύω με τις ορολογίες. Άντε να μεταφράσεις το "επιθεώρηση εργασίας" ή το "πίνακας προσωπικού". Το θέμα είναι να μάθεις ορολογίες και ιδιωματισμούς. Να βλέπεις πχ μία σειρά χωρίς υπότιτλους και να τα πιάνεις όλα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#507544 Εντάξει και εγώ ξεκινησα αγγλικά Δ δημοτικού... Τα χρησιμοποιώ αρκετά, πάνω από 15 χρόνια σε δουλειά... Την προφορα των παιδιών μέσα σε 3-4 χρόνια όλο και όλο, δε θα την φτάσω ποτέ: -(
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#507547 Επίσης μην ξεχνάμε ότι τα διπλώματα απαιτούν και κάποια ωριμότητα γιατι στις εξετάσεις περιλαμβάνεται κατανόηση κειμένου και έκφραση ιδεών. Εγώ ας πούμε άρχισα αγγλικά 1η δημοτικού και στην 6η πήρα lower. Το proficiency όμως το δωσα 3 φορές για να το πάρω στη 2α γυμνασίου πολύ απλά γιατί η έκθεσή μου ήταν "παιδική" και η κατανόηση κειμένου δε ήταν στο επίπεδο που ήθελαν οι εξετάσεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:
Όποια αρέσει στο παιδί :rtfm:

Ακριβώς. Στη δικιά μου (Δ δημοτικού) τους είπανε να επιλέξουν μεταξύ Γερμανικών και Γαλλικών για του χρόνου. Η απάντησή μου ήταν πως σήμερα στην Ευρώπη λογικά τα Γερμανικά θα σου φανούν πιο χρήσιμα. ΑΛΛΑ μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις (αγορά εργασίας ή πανεπιστήμιο) κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, οπότε διαλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Και θα επιλέξει Γαλλικά. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#507612 Με δημοκρατικές διαδικασίες; :shifty:

Εγώ θα ήθελα να μάθω Ιταλικά, Ισπανικά ή Αραβικά :innocent:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:Με δημοκρατικές διαδικασίες; :shifty:

Προφανώς! :rtfm:

Και η μαμά της για Γερμανικά της είπε! :s_wink

Dimitris_P έγραψε:Εγώ θα ήθελα να μάθω Ιταλικά, Ισπανικά ή Αραβικά :innocent:

Ιταλικά, Ισπανικά μοιάζουν πολύ και είναι γενικά εύκολες γλώσσες.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#507627 Κι εμείς για Γερμανικά θα τον "ψήσουμε" μάλλον. Εκείνος θέλει Κινέζικα :s_hang