Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#688553 Ομορφαντρα μου βάλε και λίγη σος να γλιστράει.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#688554 Μιας και είπες μπέργκερ, να βάλω το 1ο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του ένα πολύ καλό φιλαράκι μου.

Σαν βίντεο, είναι το πρώτο του, αλλά από φωτογραφίες έχει πάρα πολλές ήδη. Εν καιρώ θα δείτε τι δημιουργεί...
Είναι φοβερός
Άβαταρ μέλους
By mjacob
EDDIE_147 έγραψε:Ομορφαντρα μου βάλε και λίγη σος να γλιστράει.

αν το κρέας είναι σωστό, γλjιστράει από μόνο του. Πέραν τούτου, υπάρχει και σώς :rtfm: ίσα ίσα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#688570 Εικόνα

Στην ψησταρια υγραεριου στο sear station (350°)
1' 10" απο τη μια και 1' και 20" απο την αλλη! Συνολο 2' και 30"
Medium-rare προς medium
Θερμομετρο χρησιμοποιω καμια φορα μονο αν εχω αμφιβολια για κατι! (Πχ ειναι αρκετα πιο παχια η φετα απ οτι συνηθως, πιο κρυο ή δεν ξερω τι αλλο... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:Ο κος. Διαχειριστής @Anonymous Founder έκραξε ότι σπίτια μας κάνουμε μόνο στεγνά κρέατα

Ε όχι. Εγώ είπα πως δεν έχω καταφέρει εγώ να το πετύχω, το δικό σου πόνημα φαίνεται εξαιρετικό! Γράψε :
1. Τηγάνι
2. Κρέας (τι κομμάτι, τι πάχος, τι παλαίωση)
3. Τέλος και χρόνος ψησίματος
4. Εστία (τύπος)
:adminpower:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#688578 Και με την ευκαιρια πες/πειτε τιποτα και για το χυτοσιδηρο. Επρεπε να αλλαχτει το σχαροτηγανο και πηρα ενα μαντεμενιο που βρηκα σε προσφορα, πηγα ετσι χυμα να κανω μπιφτεκια, κολλησαν παντου, εγινε ενας χαμος. Χοιρινα καλαμακια πχ δεν κολλησαν καθολου ομως. Διαβασα πως χρειαζεται προετοιμασια πριν αρχισεις να το χρησιμοποιεις, αλειμμα με λαδι και ψησιμο για καμια ωρα, το εκανα (μια φορα), αλλα απο τοτε δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα. Αρκει αυτο, δε θα κολλησουν τα επομενα μπιφτεκια; Θα ηθελα να αποφυγω να το ξανακανω αμεσα, μιας και σκυλοβρωμισε το σπιτι λαδι. Αλλα εχω καποιες αμφιβολιες, διαβαζα πως καλο ειναι να το ψησεις αρκετες φορες, επισης δεν ειμαι σιγουρος πως ο φουρνος μου ανεβαζει αρκετη θερμοκρασια για να πετυχει η διαδικασια, και τελος αν καταλαβα καλα, για να διατηρηθει σε καλη κατασταση θελει συχνη χρηση, που δεν παιζει, το χρησιμοποιω καθε 1-2 βδομαδες
Άβαταρ μέλους
By dimik
#688589 Εναλλακτικά λάδωμα με μια χαρτοπετσέτα με σπορέλαιο πριν ψήσεις οτιδήποτε.
Σημαντικό να έχουν λίγο λίπος αυτά που ψήνεις και να τα γυρίσεις αφού έχουν κάνει καλή κρούστα.

Έχω 2 μεντεμενια σκεύη, ένα τηγάνι-skillet και το pizza slab για πίτσες στον φούρνο.
Τα λαδωνω και τα ψήνω τακτικά, σίγουρα μετά από κάθε χρήση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#688597 Αφού το έψαξα εξονυχιστικά κι εγώ για μαντεμένιο τηγάνι, είδα πως δεν κάνει για μένα. Πολλή πολλή φασαρία, λαδώματα, καψίματα, κλπ κλπ και γι'αυτό και πήρα αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/25985442/Tefal ... 25540.html
Δεν κολλάει ποτέ, δεν θέλει λάδωμα και ψήνει τέλεια. Και η επίστρωσή του δεν έχει πάθει τίποτε απολύτως, σε αντίθεση με ένα Fissler γρανίτη που ήταν και πανάκριβο που δεν είναι εξίσου αντικολλητικό μετά από χρήση ενός έτους.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#688649 κωδικός 113, τώρα έχει €200. Σε προσφορά αν βγει, θα πάει γύρω στα €110-120. Οι φωτό είναι από επίδειξη μιας φίλης της γυναίκας.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dodger έγραψε:κωδικός 113, τώρα έχει €200. Σε προσφορά αν βγει, θα πάει γύρω στα €110-120. Οι φωτό είναι από επίδειξη μιας φίλης της γυναίκας.

Το Tefal που εβαλε ο ΗΦ εχει τα μισα απο το Tupperware με την εκπτωση.
Κι εγω το ειχα βαλει στο ματι αλλα δεν συμφερει ουτε αν βγαλεις και το κερδος της ντιλερ. :iconcool:

Eχω και αυτο για ψησιμο σε microwave που πραγματικα κανει τα πιο αφρατα μπιφτεκια που εχω φαει ποτε, αλλα δυσκολα θα κανει την μπριζολα σαν του mjacob..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dodger έγραψε:κωδικός 113, τώρα έχει €200. Σε προσφορά αν βγει, θα πάει γύρω στα €110-120. Οι φωτό είναι από επίδειξη μιας φίλης της γυναίκας.

Εικόνα

Εικόνα

Τι είναι ανοξείδωτο; Αυτό λογικά θα κολλάει όμως όχι; Επίσης, εγώ θέλω για επαγωγική εστία.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#688675 To μαντέμι μετα απο καιρό χρήσης και με λίγο λάδωμα (χωρίς ψήσιμο) γίνεται αντικολλητικό σχεδόν. Κανει φιλμ και δε μασαει. Δεν το αφήνουμε ποτε στο νερό και δεν σαπουνιζουμε.
Μετα το ψήσιμο ενα καλό ξέπλυμα με καυτό νερό, λίγο τρίψιμο αν χρειαστεί, καλό σκούπισμα, ζεσταμα στέγνωμα στο μάτι, αλλειμμα με λάδι και καλό σκούπισμα το λάδι.
Ακούγεται πολλη φασαρία αλλά δεν είναι τπτ.
Βρήκα και γω κάτι δικές μου απόπειρες.
Rib eye black Angus απ τον Δρακούλη, κομμένο χοντρό 3-4 ποντους και ψήσιμο με πολύ λίγο λάδι σε πολύ καυτό τηγάνι με γυρίσματα κάθε 10-15 sec.
H σως με τα ζουμια της μπριζόλας, λίγο λάδι, λιωμένο σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και σβήσιμο με το χυμό του λεμονιού και στράγγισμα. Συνταγή του Heston Blumenthal.ΕικόναΕικόνα

Noμιζω η 2η φωτο δεν ηταν το ίδιο κρέας. Αυτή την είχα κανει στεγνή τελείως. Για σως χρησιμοποιήθηκε ο κρόκος του αυγού..

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και το τελείωμα στο φούρνο (άλλο ενα καλό με το μαντέμι, το πετάς μέσα στο φούρνο όπως είναι) ή reverse sear αλλά θέλω παλι πειράματα με χρόνους και βαριεμαι.

< >
Τελευταία επεξεργασία από kovathe και 26 Ιαν 2021, 17:39, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά