Σαν βίντεο, είναι το πρώτο του, αλλά από φωτογραφίες έχει πάρα πολλές ήδη. Εν καιρώ θα δείτε τι δημιουργεί...
Είναι φοβερός
EDDIE_147 έγραψε:Ομορφαντρα μου βάλε και λίγη σος να γλιστράει.
αν το κρέας είναι σωστό, γλjιστράει από μόνο του. Πέραν τούτου, υπάρχει και σώς
ίσα ίσα

Στην ψησταρια υγραεριου στο sear station (350°)
1' 10" απο τη μια και 1' και 20" απο την αλλη! Συνολο 2' και 30"
Medium-rare προς medium
Θερμομετρο χρησιμοποιω καμια φορα μονο αν εχω αμφιβολια για κατι! (Πχ ειναι αρκετα πιο παχια η φετα απ οτι συνηθως, πιο κρυο ή δεν ξερω τι αλλο...
)
mjacob έγραψε:Ο κος. Διαχειριστής @Anonymous Founder έκραξε ότι σπίτια μας κάνουμε μόνο στεγνά κρέατα
Ε όχι. Εγώ είπα πως δεν έχω καταφέρει εγώ να το πετύχω, το δικό σου πόνημα φαίνεται εξαιρετικό! Γράψε :
1. Τηγάνι
2. Κρέας (τι κομμάτι, τι πάχος, τι παλαίωση)
3. Τέλος και χρόνος ψησίματος
4. Εστία (τύπος)
Σημαντικό να έχουν λίγο λίπος αυτά που ψήνεις και να τα γυρίσεις αφού έχουν κάνει καλή κρούστα.
Έχω 2 μεντεμενια σκεύη, ένα τηγάνι-skillet και το pizza slab για πίτσες στον φούρνο.
Τα λαδωνω και τα ψήνω τακτικά, σίγουρα μετά από κάθε χρήση.
< >
https://www.skroutz.gr/s/25985442/Tefal ... 25540.html
Δεν κολλάει ποτέ, δεν θέλει λάδωμα και ψήνει τέλεια. Και η επίστρωσή του δεν έχει πάθει τίποτε απολύτως, σε αντίθεση με ένα Fissler γρανίτη που ήταν και πανάκριβο που δεν είναι εξίσου αντικολλητικό μετά από χρήση ενός έτους.

Dodger έγραψε:κωδικός 113, τώρα έχει €200. Σε προσφορά αν βγει, θα πάει γύρω στα €110-120. Οι φωτό είναι από επίδειξη μιας φίλης της γυναίκας.
Το Tefal που εβαλε ο ΗΦ εχει τα μισα απο το Tupperware με την εκπτωση.
Κι εγω το ειχα βαλει στο ματι αλλα δεν συμφερει ουτε αν βγαλεις και το κερδος της ντιλερ.
Eχω και αυτο για ψησιμο σε microwave που πραγματικα κανει τα πιο αφρατα μπιφτεκια που εχω φαει ποτε, αλλα δυσκολα θα κανει την μπριζολα σαν του mjacob..
Fiat Panda 7,6l/100km
Dodger έγραψε:κωδικός 113, τώρα έχει €200. Σε προσφορά αν βγει, θα πάει γύρω στα €110-120. Οι φωτό είναι από επίδειξη μιας φίλης της γυναίκας.
Τι είναι ανοξείδωτο; Αυτό λογικά θα κολλάει όμως όχι; Επίσης, εγώ θέλω για επαγωγική εστία.
Fiat Panda 7,6l/100km
Μετα το ψήσιμο ενα καλό ξέπλυμα με καυτό νερό, λίγο τρίψιμο αν χρειαστεί, καλό σκούπισμα, ζεσταμα στέγνωμα στο μάτι, αλλειμμα με λάδι και καλό σκούπισμα το λάδι.
Ακούγεται πολλη φασαρία αλλά δεν είναι τπτ.
Βρήκα και γω κάτι δικές μου απόπειρες.
Rib eye black Angus απ τον Δρακούλη, κομμένο χοντρό 3-4 ποντους και ψήσιμο με πολύ λίγο λάδι σε πολύ καυτό τηγάνι με γυρίσματα κάθε 10-15 sec.
H σως με τα ζουμια της μπριζόλας, λίγο λάδι, λιωμένο σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και σβήσιμο με το χυμό του λεμονιού και στράγγισμα. Συνταγή του Heston Blumenthal.

Noμιζω η 2η φωτο δεν ηταν το ίδιο κρέας. Αυτή την είχα κανει στεγνή τελείως. Για σως χρησιμοποιήθηκε ο κρόκος του αυγού..
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και το τελείωμα στο φούρνο (άλλο ενα καλό με το μαντέμι, το πετάς μέσα στο φούρνο όπως είναι) ή reverse sear αλλά θέλω παλι πειράματα με χρόνους και βαριεμαι.
< >