Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Νίκος Παππάς έγραψε:
Μιλησα για τις κυρωσεις που περα απο εταιριες , ολιγαρχες, την κυβερνηση, στρεφονται κατα θεατρων, μουσικων, καλλιτεχνων ή απλων πολιτων απλα γιατι ειναι Ρωσοι.

Όχι βέβαια :lol:

Ρώσοι που στηρίζονται άμεσα απο τη κυβέρνηση Πούτιν και χρηματοδοτούνται κανονικά απο αυτήν.Αυτό ισχυρίζονται οι εφαρμόζοντες τις κυρώσεις.
Σιγά μην καταργήσουμε και τον Zangief στο Street Fighter ως επιλογή :lol:

Για τις οποίες κυρώσεις , το άσχημο, όπως και στις επιπτώσεις του πολέμου, είναι οτι πάντα , μα πάντα, πρωτίστως πλήττουν τον απλό λαό και μετά το καθεστώς.

Προτιμότερο βέβαια απο Γ Παγκόσμιο Πόλεμο , τέσπα, μακάρι να λήξουν όλα αυτά σύντομα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
mirage έγραψε:Ακόμη και σήμερα χα, βελοπουλος και λοιπές δυνάμεις στην Ελλαδα εχουν μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογες από τους Νεοναζί της Ουκρανίας.

Αστείο επιχείρημα, όταν η ακροδεξιά βρίσκει διέξοδο στην κυβερνητική δεξιά η εκλογική της δύναμη δεν έχει σημασία. Δε λέω ότι αυτό γίνεται στην Ουκρανία, λέω ότι το επιχείρημα είναι αστείο. Εδώ στην Ουγγαρία κατάφερε ο Όρμπαν να στείλει Γιόμπικ στην αριστερή συμμαχία και πλέον να θεωρείται κεντροδεξιό κόμμα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#754811 Δεν ήταν επιχείρημα απλά επειδή βλέπω πολύ κόσμο στην Ελλαδα να γράφει πως στην Ουκρανία υπάρχει νεοναζιστικό κόμμα είπα να υπενθυμίσω πως και στην Ελλάδα κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως χρειάζεται μια επέμβαση αποναζιστικοποίησης απο τον Βλαδίμηρο.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#754814 ή μια επεμβασούλα πολυχρονεμένου σουλτάνου Ρετζέπ εφέντη υπέρ της μουσουλμανικής μειονότητας στηνε Θράκη ? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Γιατί τις θεωρείς μεγάλο φάουλ, μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω.

εδω πως το βλεπεις,φαουλ,οφσαιντ,πεναλτυ,η δια παντος αποκλεισμος απο τα γηπεδα?

H Deutsche Bank ανακοίνωσε πως δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία, όπως οι αμερικανικές τράπεζες, κάτι που προκάλεσε την οργή επενδυτών.

«Συχνά μας ρωτούν γιατί δεν αποσυρόμαστε πλήρως από τη Ρωσία. Η απάντηση είναι ότι αυτό θα ήταν ενάντια στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, σε χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα προς το προσωπικό της τράπεζας, προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα «ήταν το σωστό αναφορικά με τη διαχείριση των σχέσεων πελατών της και για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την κατάσταση».

https://www.newsit.gr/kosmos/polemos-st ... a/3485052/
Άβαταρ μέλους
By markvag
Vagnar έγραψε:Επειδή γράφεται συχνά γιατί κάθεται ο Ζελένσκι, η μαριονέτα κ.τ.λ. ακόμα εκεί, τι θα έπρεπε να κάνει;
Να σηκωθεί να φύγει όταν μπήκαν οι Ρώσοι μέσα και να γίνει ότι είναι να γίνει ή να τους πει πάρτε όποια πόλη θέλετε παραδινόμαστε;

Πραγματικά ειλικρινής απορία.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί θα πρέπει να κατασκευάσουμε ιδιαίτερα περίπλοκες θεωρίες, με μία σειρά παραδοχές, που περιλαμβάνουν συνομωσίες πολλών ετών και συμμετεχώντων, για να δικαιολογήσουμε αυτό που βλέπουμε καθημερινά στην Ουκρανία. Δηλαδή ότι η άνοδος του Ζελένσκυ στην εξουσία ήταν ουσιαστικά συνωμοσία του Πούτιν, ο οποίος είχε στόχο τον συγκεκριμένο πόλεμο, τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω, κτλ είναι θεωρώ κάτι που βασίζεται σε πάρα πολλές παραδοχές και απλουστεύσεις για να είναι σωστό. Η πιο απλή εξήγηση (ο Πούτιν αποφάσισε να πάρει με τη βία κάτι που δεν κατάφερε να πάρει με το καλό) και ο Ζελένσκυ είναι εκεί που είναι, γιατί τον ήθελαν οι Ουκρανοί ψηφοφόροι, είναι νομίζω η σωστότερη.

Δεν βλέπω κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τέτοιου μεγέθους συνωμοσίες, εκτός ίσως από μία a priori παραδοχή πως ο Πούτιν είναι πανέξυπνος (είναι), δεν πέφτει ποτέ έξω (πέφτει) και δεν κάνει τίποτα στην τύχη (κάνει)...

Μπορεί όντως να ισχύει κάτι "περίεργο", αλλά μέχρι να δω πολύ καλές αποδείξεις, προσωπικά δεν βλέπω κανέναν λόγο να με πείσει...

Τώρα, για το αν είναι πετυχημένες οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού, κτλ, δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω μόνο, βασιζόμενος σε ότι βλέπω... Έχω την εντύπωση πως οι Ρώσοι έπεσαν έξω σε αυτό που περίμεναν (τόσο σε ότι αφορά την Ουκρανική αντίσταση, όσο και στην αντίδραση της Δύσης), αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

axel12p έγραψε: ο Zelenskyy με 73,23% και με βάση αυτά που έχω διαβάσει η ιδεόλογια του δεν έχει πολλά κοινά με την Χ.Α.

Βασικά, ο Ζελένσκυ είναι Εβραίος και άτομα στην οικογένειά του δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Λίγο δύσκολο να είναι ναζί...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#754848 https://www.wired.com/story/putin-colla ... y-ukraine/
FOR DECADES NOW, Vladimir Putin has slowly, carefully, and stealthily curated online and offline networks of influence. These efforts have borne lucrative fruit, helping Russia become far more influential than a country so corrupt and institutionally fragile had any right to be. The Kremlin and its proxies had economic holdings across Europe and Africa that would shame some of the smaller 18th-century empires. It had a vast network of useful idiots that it helped get elected and could count on for support, and it controlled much of the day-to-day narrative in multiple countries through online disinformation. And many people had no idea.

RUSSIA’S NETWORK OF influence was as complex as it was sprawling. The Kremlin has spent millions in terms of dollars and hours in Europe alone, nurturing and fostering the populist right (Italy, Hungary, Slovenia), the far right (Austria, France, Slovakia), and even the far left (Cyprus, Greece, Germany).

Τωρα βεβαια με το far left αν εννοεί Lafazani, η προσωπική μου εντύπωση ειναι οτι στο ελληνορθόδοξο κοινο εχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση απ ότι σε όσους αριστερούς βλέπουν την ρωσσία σαν κατι κομμουνιστικό περίσευμα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#754851 H άβολη στιγμή που το site που χρησιμοποιείς για reference αναφέρει κάτι που γνωρίζεις και καταλαβαίνεις ότι κακώς το είχες θεοποιήσει.

markvag έγραψε:Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί θα πρέπει να κατασκευάσουμε ιδιαίτερα περίπλοκες θεωρίες, με μία σειρά παραδοχές, που περιλαμβάνουν συνομωσίες πολλών ετών και συμμετεχώντων, για να δικαιολογήσουμε αυτό που βλέπουμε καθημερινά στην Ουκρανία. Δηλαδή ότι η άνοδος του Ζελένσκυ στην εξουσία ήταν ουσιαστικά συνωμοσία του Πούτιν, ο οποίος είχε στόχο τον συγκεκριμένο πόλεμο, τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω, κτλ είναι θεωρώ κάτι που βασίζεται σε πάρα πολλές παραδοχές και απλουστεύσεις για να είναι σωστό. Η πιο απλή εξήγηση (ο Πούτιν αποφάσισε να πάρει με τη βία κάτι που δεν κατάφερε να πάρει με το καλό) και ο Ζελένσκυ είναι εκεί που είναι, γιατί τον ήθελαν οι Ουκρανοί ψηφοφόροι, είναι νομίζω η σωστότερη.

Δεν βλέπω κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τέτοιου μεγέθους συνωμοσίες, εκτός ίσως από μία a priori παραδοχή πως ο Πούτιν είναι πανέξυπνος (είναι), δεν πέφτει ποτέ έξω (πέφτει) και δεν κάνει τίποτα στην τύχη (κάνει)...

Μπορεί όντως να ισχύει κάτι "περίεργο", αλλά μέχρι να δω πολύ καλές αποδείξεις, προσωπικά δεν βλέπω κανέναν λόγο να με πείσει...

Τώρα, για το αν είναι πετυχημένες οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού, κτλ, δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω μόνο, βασιζόμενος σε ότι βλέπω... Έχω την εντύπωση πως οι Ρώσοι έπεσαν έξω σε αυτό που περίμεναν (τόσο σε ότι αφορά την Ουκρανική αντίσταση, όσο και στην αντίδραση της Δύσης), αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Απλή ερώτηση: Πιστεύεις ότι υπήρξε κρατικός μηχανισμός και κυβερνητικό σχήμα που τέλη 2021 αποφάσισε ότι το καλύτερο για την Ουκρανία είναι να κλιμακώσουν την κατάσταση στο Ντονμπάς και να μπούνε στο ΝΑΤΟ; Εάν πραγματικά το πιστεύεις δεν έχει νόημα η συζήτηση. Εάν πιστεύεις όμως ότι αυτό που έλειπε από την Ουκρανία ΔΕΝ ήταν να μετατραπεί σε πεδίο μάχης και να μπει σε ένα τούνελ χωρίς έξοδο, η επόμενη ερώτηση είναι "Γιατί έκαναν κάτι που τόσο εξώφθαλμα έβλαπτε τη χώρα τους"; Γιατί συγνώμη αλλά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία η ένταξη στις Δυτικές συμμαχίες, μια χαρά μπορούσε και χωρίς αυτές. High risk, low reward πολιτική ήταν που αντικειμενικά ήταν ακατανόητο να επιλεγεί. Κι όμως την επέλεξαν. Γιατί;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#754852 Αν αναφέρεσαι στο wired, αυτό σημαίνει κριτική ανάγνωση. Στα υπόλοιπα που αναφέρει για το δίκτυο των τρολ της Ρωσσίας, συμφωνω.
Προφανώς θέλει να παρουσιάσει την Δύση ως προστάτιδα της δημοκρατίας αλλά αυτά καταναλώνονται μόνο απο πυροβολημένους.

Την αναγκη για θεούς την έχουν άλλοι :s_cool
Άβαταρ μέλους
By glf
#754853 Σήμερα πήγε αυτοπροσώπως ο Λουκασένκο και πήρε τις διαταγές του. Λογικά μέχρι αύριο θα μπουκάρουνε κι αυτοί.
Επίσης ο Πούτιν βλέπουμε να μαζεύει τη Διεθνή των Μισθοφόρων. Συρία και Αφρική δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στο ντου. Είναι που πάει σύμφωνα με το σχέδιο.
Επίσης. Κι άλλοι μουσουλμάνοι εναντίων των ορθόδοξων. Όλα στο πρόγραμμα..
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
mirage έγραψε:Δεν ήταν επιχείρημα απλά επειδή βλέπω πολύ κόσμο στην Ελλαδα να γράφει πως στην Ουκρανία υπάρχει νεοναζιστικό κόμμα είπα να υπενθυμίσω πως και στην Ελλάδα κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως χρειάζεται μια επέμβαση αποναζιστικοποίησης απο τον Βλαδίμηρο.

Νομίζω το έχω ξαναγράψει, προσωπικά βρίσκω αρκετές ομοιότητες με την μεταπολεμική ελλάδα και την αδυναμία ή απροθυμία του τότε πολιτικού συστήματος να αποναζιστοποιηθει.
Η διαφορά ομως με την τωρινή ελλάδα είναι οτι η ΧΑ παρέμεινε αντιπολίτευση, δεν στελέχωσε κυβέρνηση. Και ναι, μπορει κάποιος να πει οτι ο Βόρίδης ειναι ακροδεξιός αλλά νομίζω η φάση της Ουκρανίας ως επίσημη κρατική γραμμή ειναι πολύ χειρότερη
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:Ο Ομπραντοβιτς θέλει καμιά φώτο από την Σρεμπρενιτσα μάλλον...

Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία στις περιπτώσεις γιατί η Δύση φρόντισε να επιτεθεί σε αυτούς που είχαν περάσει στην συνείδηση της υφηλίου ως κακοί και μάλιστα έμπρακτα.

Το Ιρακ με την εισβολή στο Κουβέιτ και τον Σανταμ ακόμα στην εξουσία μια 10ετια μετά με αντιδυτικη ρητορική + Δίδυμοι Πύργοι = άξονας του κακού.
Οκ η αφορμή με τα WMD ήταν τραγική.

Σερβία με Μιλόσεβιτς και αποδεδειγμενες μαζικές δολοφονίες από τους warlords του.

Οι αιτίες ήταν σαφώς βαθύτερες και προς όφελος των δυτικών συμφερόντων αλλά δεν ήταν και αθώες περιστερες οι άλλοι.

Τα παραπάνω με το επιτίθεμαι σε μια χώρα, η οποία δεν μπορεί να με απειλήσει, γιατί θέλει να συμμαχήσει με τους εχθρούς μου, ενώ της έχω επιβάλλει κυβερνήσεις μαριονέτες, έχω πάρει κομμάτια του εδάφους της, έχω υποκινησει και βοηθάω κινήματα ανεξαρτητοποιησης έχουν μεγάλη διαφορά.

Αυτά τα περί αποναζιστοποιησης κλπ είναι απλά μια αφορμή τύπου WMD και Ιράκ.

< >

Το Ιρακ ηταν αμερικανοκινητο οταν πολεμουσε το Ιραν για να φυγουν οι μουλαδες και οι αμερικανοι ηταν πισω απο την εισβολη στο Κουβειτ. Μετα με γελοιες αφορμες αφου οι ιδιοι τα προκαλεσαν ολα, βρηκαν ευκαιρια να πατησουν ποδι στην περιοχη για τα πετρελαια.
Σημερα αγοραζουν και πουλανε το LNG του Κουβειτ και ο πολεμος οπως και οι κυρωσεις στην Ρωσια τους συμφερουν ( ασχετα αν δεν ειναι τα ενεργειακα μεσα σε αυτες για την Ευρωπη, ακομα :iconcool: )

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ( προκειται περι καθαρματος ) για την εισβολη στην Ουκρανια αλλα οχι να το παιζουν τιμητες της ανεξαρτησιας, της δημοκρατιας και των ελευθεριων αυτοι που δημιουργησαν τις banana republics, αυτοι που εισεβαλαν σε Κεντρικη, Λατινικη Αμερικη, Αφρικη, Μεση Ανατολη, Νοτιοανατολικη Ασια, προκαλεσαν δικτατοριες, ανεβασαν εκλεκτους, γονατισαν λαους και οικονομιες για το συμφερον τους, βομβαρδισαν οποιον δεν γουσταραν και εχουν κανει τον πλανητη ολο τσιφλικι τους.

Επι 48 χρονια κρατος μελος του ΝΑΤΟ κατεχει παρανομα εδαφος χωρας του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και δεν τρεχει καστανο περα απο μερικα ψηφισματα του ΟΗΕ.
Τωρα τους πειραξε η εισβολη στην Ουκρανια, την οποια παιζει και να προκαλεσαν αφου υπαρχουν απο παλια αναφορες και αναλυσεις οτι η ενταξη της στο ΝΑΤΟ πιθανα θα πυροδοτουσε αντιδρασεις μεχρι και πολεμο, αρα δεν ηταν κεραυνος εν αιθρια, παρα μια παρα πολυ καλη ευκαιρια να χωθουν στα ενεργειακα της Ευρωπης.

Ο πονος και η δυστυχια των Ουκρανων δεν θα φτασει στην αλλη ακρη του Ατλαντικου ομως, εμεις στη Ευρωπη θα τον λουστουμε οπως και τις συνεπειες ( προσφυγικα κυματα, ακριβεια τροφιμων, ενεργειας, ελλειψεις πρωτων υλων, κλπ ).

Προφανως αυτο που εκανε ο Πουτιν δεν θα επρεπε να μεινει αναπαντητο αλλα δεν δεχομαι τον φιλειρηνικο τους ρολο και κινητρο.

Με την Τουρκία όλοι εμείς που τοσα χρόνια έχουμε εμπορικές σχέσεις είμαστε καλύτεροι;