Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By drdino
#689287 @George_Prix: δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο, απλά η ΕΕ ήθελε και την πίτα ολάκερη (να υπογράψει και με τους δικούς της ρυθμούς) και τον σκύλο χορτάτο (να πάρει εμβόλια πριν έρθει η σειρά της).
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
axel12p έγραψε:Έχω την εντύπωση πως μεγαλύτερη αξία έχει το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, όχι απλά ο αριθμός των εμβολίων.

Με βάση τα στοιχεία του site που ανέβασε ο drdino, τα ποσοστά είναι τα εξής:

Israel: 52.6%
UAE: 29.0%
UK: 11.7%
US: 7.9%
EU: περίπου 2.5%
Greece: 2.2%

Επίσης, νομίζω πως δεν περιμένουμε και πολλά εμβόλια από την Moderna. Στην AZ είχαμε βασιστεί κυρίως, που δεν θέλει και διπλή δόση, αλλά δεν το βλέπω το πράγμα να προχωράει...

To AZ νομίζω θέλει διπλή δόση.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#689290 Ναι, αυτό είναι σίγουρο. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ότι στην έγκριση του ΕΜΑ σήμερα έδωσε από 4 ως 12 εβδομάδες μεσοδιάστημα δόσεων.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
drdino έγραψε:@George_Prix: δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο, απλά η ΕΕ ήθελε και την πίτα ολάκερη (να υπογράψει και με τους δικούς της ρυθμούς) και τον σκύλο χορτάτο (να πάρει εμβόλια πριν έρθει η σειρά της).

Μπορει να εχεις δικιο. Δεν επιμενω.

Αλλα δε βγηκε η ΑΖ κι ελεγε οτι η καθυστερηση οφειλεται σε προβλημα στην παραγωγη του εργοστασιου της Ολλανδιας? Εφοσον μιλησαν οι ιδιοι για το προβλημα, σημαινει οτι κατι παει εκτος προγραμματος στις παραδοσεις και προσπαθουν να το δικαιολογησουν.

Εγω με οσα διαβασα/ακουσα ετσι το καταλαβα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#689292 Στο Βέλγιο είναι το πρόβλημα νομίζω. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι η ΕΕ χρησιμοποιεί την παραγωγή της Βρετανίας ως απόδειξη του ότι πρέπει να πάρει κι εκείνη εμβόλια. Η παραγωγή όμως εκεί κατά την ΑΖ ξεκίνησε 3 μήνες νωρίτερα άρα μπόρεσαν να κάνουν scale up λύνοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται ώστε να φτάσουν στο σημείο να παράγουν κανονικά. Προβλήματα υπάρχουν κατά την αύξηση παραγωγής στο Βέλγιο, διαδικασία που είναι αντίστοιχα 3 μήνες πίσω εφόσον η ΕΕ άργησε 3 μήνες να υπογράψει.

Έτσι λέει η ΑΖ τουλάχιστον, θα φανεί αν κάποιος λέει ψέματα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#689294 drdino επειδη για τις συγκεκριμενες φαρμακευτικες ειναι η χρυση ευκαιρια,θα ημουν πολυ επιφυλακτικος στο τι ανακοινωνουν.
Σαφως και θα προσπαθησουν με οτι μεσο διαθετουν να αποκομισουν περισσοτερα κερδη τωρα που γυριζει για αυτους.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#689295 Και παλι δεν επιμενω, αλλα νομιζω οτι ο ρυθμος παραδοσης οριζεται στο συμβολαιο. Και η ΕΕ δειχνει πολυ τσαμπουκαλεμενη και αναφερει συνεχως για καθυστερηση σε σχεση με το ρυθμο που αναφερει το συμβολαιο. Ασε που και η ΑΖ δειχνει να παραδεχεται για καθυστερημενες παραδοσεις:

The row with the pharmaceutical company centres on AstraZeneca's announcement that it would not be able to deliver as many doses to the EU as initially agreed, due to manufacturing issues - with doses made in the UK set to go to the UK as per its own agreement with the company.

"This is a race against the clock, we cannot lose time because of vaccines not being delivered on agreed schedule," Dombrovskis said.
"To do this we need to ensure all advance purchase agreements for vaccines made by EU are honoured. We paid these companies to increase production and now we expect them to do their work."

https://www.euronews.com/2021/01/29/eu- ... stal-clear
Άβαταρ μέλους
By drdino
#689298 Το γεγονός ότι το ανεβασμένο συμβόλαιο έχει το χρονοδιάγραμμα σβησμένο εμένα με βάζει σε υποψίες πάντως.

Η ΕΕ ψάχνει να καλύψει τον κωλο της τώρα γιατί άργησαν να υπογράψουν IMHO.

Edit: από το άρθρο που έβαλες:

The contract states that AstraZeneca should use its "best reasonable efforts" to manufacture initial European doses "within the EU for distribution" and deliver them following the marketing authorisation.

“On best effort, the CEO of AstraZeneca was right,” says Gustav Oertzen, a lecturer at Leuphana University in Germany.

“This is all about ‘best reasonable effort’. No clear commitments for delivery, no recognisable penalties, unless in the redacted part. No idea what von der Leyen means by 'crystal clear commitments' based on this contract.”

"The argument of AstraZeneca that a problem in the European manufacturing reduces the European (and not the UK) supply is more solid than I thought before," Oertzen added.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#689300 Εκει βρισκεται το σημειο τριβης. Η ερμηνεια του "best reasonable effort". Ιmho η ΕΕ πιαστηκε ολιγον τι μαλακας.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:Εκει βρισκεται το σημειο τριβης. Η ερμηνεια του "best reasonable effort". Ιmho η ΕΕ πιαστηκε ολιγον τι μαλακας.

δλδ υπεγραψαν συμβολαια εκατονταδων εκατομμυριων ευρω, η μαλλον δισεκατομυριων με αυτον τον ορο? :dizzy:
ουτε συγκεκριμενες ημερομηνιες παραδοσης,ουτε ποσοτητων ? :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:
g8777 έγραψε:Εκει βρισκεται το σημειο τριβης. Η ερμηνεια του "best reasonable effort". Ιmho η ΕΕ πιαστηκε ολιγον τι μαλακας.

δλδ υπεγραψαν συμβολαια εκατονταδων εκατομμυριων ευρω, η μαλλον δισεκατομυριων με αυτον τον ορο? :dizzy:
ουτε συγκεκριμενες ημερομηνιες παραδοσης,ουτε ποσοτητων ? :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Εμπιστευόμαστε τις ζωές μας, σε όλα τα επίπεδα, σε ανθρώπους που υπέγραψαν αυτό που λες. :)
Και κάποιοι μας λένε ότι πρέπει να τους ακούμε και πιστά μάλιστα, αφού είναι πιο "ειδικοί" από μας. :)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#689307 Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει, λέει ο λαός μας και η Ε.Ε. αποτελεί τρανό παράδειγμα!

Ένα πολύ ωραίο άρθρο του Politico, σχετικά με τους λόγους που η Ευρώπη απέτυχε στην κούρσα με τα εμβόλια
https://www.lifo.gr/now/world/311575/politico-oi-logoi-poy-i-eyropi-apetyxe-stin-koyrsa-me-ta-emvolia
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimviii έγραψε:

Που τα ειδες τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; :iconcool:

Μπλάνκο έχει το συμβόλαιο στα επίμαχα σημεία . Απο 1 λεπτό του ευρώ έως οκτώ χιλιαδες επτακοσιες εβδομήντα επτά χιλιάδες εκατομμύρια. Μάθε μπαλιτσα λέμε απο την ισχυρή Ευρώπη. :iconcool:

Οι αλλοι περίμεναν η Αγγλοφαρα να δείξει ΜΠΕΣΑ στον υπόλοιπο κόσμο. Τιποτα. Κρατας Beatles ,Liverpool και Αηρο Μεηντεν και τους άλλους τους λουζεις με Ρέντγκεν. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bill33
axel12p έγραψε:Έχω την εντύπωση πως μεγαλύτερη αξία έχει το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, όχι απλά ο αριθμός των εμβολίων.

Με βάση τα στοιχεία του site που ανέβασε ο drdino, τα ποσοστά είναι τα εξής:

Israel: 52.6%
UAE: 29.0%
UK: 11.7%
US: 7.9%
EU: περίπου 2.5%
Greece: 2.2%

Επίσης, νομίζω πως δεν περιμένουμε και πολλά εμβόλια από την Moderna. Στην AZ είχαμε βασιστεί κυρίως, που δεν θέλει και διπλή δόση, αλλά δεν το βλέπω το πράγμα να προχωράει...

Διπλή δόση θέλει και το ΑΖ-Ο