Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
Dodger έγραψε:Έχουμε καμιά πρόταση για υποβρύχια φωτογραφική; Δε μιλάμε για τρελά βάθη, αλλά για 3-4 μέτρα. Τιμή 100 με 150 max.

Αγόρασα δώρο στις κόρες μου μία Nikon S32 (30 χρόνια Canon-άκιας τελικά ενέδωσα στο σατανά :s_devil ) Από προδιαγραφές (10 μέτρα βάθος) και reviews πάει καλά, δεν έχουμε βρει καιρό να τη δοκιμάσουμε ακόμα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Εικόνα
γαμουν γιατι εχεις καλυτερο ελεγχο, αλλα μπλεκεις με o-rings σιλικονες κλπ και ειναι ακριβες.
Αντιστοιχα και για DSLR

Τα housing όπως αυτό που έβαλες, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη περιπλοκότητα με το o-ring τους.

Σαφώς όμως απαιτούν κάποια προσοχή (τα πλαστικά είναι.. πλαστικά, τα αλουμινίου ξεφεύγουν για τις ανάγκες που συζητάμε), και γενικά δεν βολεύουν για χρήση "πλατσουρίσματος" όπου κατά βάση θα βρίσκονται στην επιφάνεια και εκτεθειμένα στον ήλιο.
Δεν είναι για να τα ανοιγοκλείνεις όλη την ώρα και κυρίως όχι σε αμμουδιά. Δεν είναι να τα χτυπάει ο ήλιος, και δεν είναι για να βγάζει φωτογραφίες εκτός νερού.

Τέσπα, αν κάποιος θέλει όντως να βγάζει "σοβαρές" φωτογραφίες κάτω από το νερό, είναι απλά μονόδρομος. Αλλά έρχεται μαζί με μια κάποια περιπλοκότητα και προσοχή χρήσης.
Για πλατσούρισμα και "ασόβαρες" φωτογραφίες, τότε το σακουλάκι.

Φυσικά, και σε όλα μετράει και η αξία της φωτογραφικής ε;
Για DSLR δλδ δεν μιλάμε καν για πλαστικά housing :lol: Με κόστος που φτάνει φυσικά αυτό της μηχανής της ίδιας. Αλλά για πλατσούρισμα ή για πλάκα δεν νομίζω να βουτάει κανείς DSLR.

Α, και κάτι τελευταίο φυσικά.
Housing ή σακουλάκι, το ερώτημα δεν είναι *αν* θα πνιγεί η μηχανή, αλλά *πότε* :)
Οπότε, αν κάποιος δεν θέλει να χαλάσει τη μηχανή του, ο μόνος τρόπος είναι να μην τη βουτήξει :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
trident1971 έγραψε:γαμουν γιατι εχεις καλυτερο ελεγχο, αλλα μπλεκεις με o-rings σιλικονες κλπ και ειναι ακριβες.
Αντιστοιχα και για DSLR

Τα housing όπως αυτό που έβαλες, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη περιπλοκότητα με το o-ring τους.

Σαφώς όμως απαιτούν κάποια προσοχή (τα πλαστικά είναι.. πλαστικά, τα αλουμινίου ξεφεύγουν για τις ανάγκες που συζητάμε), και γενικά δεν βολεύουν για χρήση "πλατσουρίσματος" όπου κατά βάση θα βρίσκονται στην επιφάνεια και εκτεθειμένα στον ήλιο.
Δεν είναι για να τα ανοιγοκλείνεις όλη την ώρα και κυρίως όχι σε αμμουδιά. Δεν είναι να τα χτυπάει ο ήλιος, και δεν είναι για να βγάζει φωτογραφίες εκτός νερού.

Τέσπα, αν κάποιος θέλει όντως να βγάζει "σοβαρές" φωτογραφίες κάτω από το νερό, είναι απλά μονόδρομος. Αλλά έρχεται μαζί με μια κάποια περιπλοκότητα και προσοχή χρήσης.
Για πλατσούρισμα και "ασόβαρες" φωτογραφίες, τότε το σακουλάκι.

Φυσικά, και σε όλα μετράει και η αξία της φωτογραφικής ε;
Για DSLR δλδ δεν μιλάμε καν για πλαστικά housing :lol: Με κόστος που φτάνει φυσικά αυτό της μηχανής της ίδιας. Αλλά για πλατσούρισμα ή για πλάκα δεν νομίζω να βουτάει κανείς DSLR.

Α, και κάτι τελευταίο φυσικά.
Housing ή σακουλάκι, το ερώτημα δεν είναι *αν* θα πνιγεί η μηχανή, αλλά *πότε* :)
Οπότε, αν κάποιος δεν θέλει να χαλάσει τη μηχανή του, ο μόνος τρόπος είναι να μην τη βουτήξει :lol:

Τα καλα κουτια για βιντεοκαμερες κανου πολλα χιλιαρικα. Απο εκει και περα και με σακκουλακι δν ετυχε ποτε κατι, θελει ομως την προσοχη του.
Γενικα ειναι μια ιστορια αμαρτωλη το πραγμα. Αμα κλεισεις τη μηχανη στη θηκη απο το σπιτι με 30 βαθμους, μεχρι να πας στη θαλασσα φτασει 40 και μετα τη βουτηξεις σε 25, πας γυρευοντας. Οταν τη βγαλεις απο τη θαλασσα θελει καλο σκουπισμα, να βγει απο το Housing καινα φυλαξεις τα oring γενικα εχει ιδιοτροπιες το πραγμα.
Με σακουλακι εχει βουτηξει καμερουλα κλασικη παλια με κασετα... δε ειχες ομως οθονη, η πλευστοτητα και σε πιο βαθος ήθελε πειραματα και αντε δες τι τραβας απο το viwfinder την ωρα που εισαι μεσα στο νερο εν ωρα βουτιας, εννοειται χωρις βαριδια και μπουκαλες κλπ. :lol:
Αλλα ηταν γαμωωωωωωω
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Γενικα ειναι μια ιστορια αμαρτωλη το πραγμα. Αμα κλεισεις τη μηχανη στη θηκη απο το σπιτι με 30 βαθμους, μεχρι να πας στη θαλασσα φτασει 40 και μετα τη βουτηξεις σε 25, πας γυρευοντας.

Ε, εκ των πραγμάτων όμως αυτές είναι οι συνθήκες χρήσης.
Και χειρότερες μη σου πω...

trident1971 έγραψε: Οταν τη βγαλεις απο τη θαλασσα θελει καλο σκουπισμα, να βγει απο το Housing καινα φυλαξεις τα oring γενικα εχει ιδιοτροπιες το πραγμα.

No no. Ποτέ σκούπισμα.
Να τη βυθίσεις σε γλυκό νερό για κάποια ώρα, και μετά να την αφήσεις να στεγνώσει στη σκιά. Μετά βγάζεις τη μηχανή από το housing.
Σκούπισμα -> ίνες μπαίνουν στα κουμπάκια, μπλέκουν με γράσο σιλικόνης -> τάνα.

Το o-ring δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη φύλαξης (κλασσικά, σκιερά μέρη κλπ). Απλώς να προσέχεις όταν την κλείνεις να μην πιαστούν τρίχες/ίνες/κόκοι κλπ και να το γρασάρεις κάπου κάπου.

Είπαμε, δεν είναι για ευκαιριακή χαζοχρήση.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
trident1971 έγραψε:Γενικα ειναι μια ιστορια αμαρτωλη το πραγμα. Αμα κλεισεις τη μηχανη στη θηκη απο το σπιτι με 30 βαθμους, μεχρι να πας στη θαλασσα φτασει 40 και μετα τη βουτηξεις σε 25, πας γυρευοντας.

Ε, εκ των πραγμάτων όμως αυτές είναι οι συνθήκες χρήσης.
Και χειρότερες μη σου πω...

trident1971 έγραψε: Οταν τη βγαλεις απο τη θαλασσα θελει καλο σκουπισμα, να βγει απο το Housing καινα φυλαξεις τα oring γενικα εχει ιδιοτροπιες το πραγμα.

No no. Ποτέ σκούπισμα.
Να τη βυθίσεις σε γλυκό νερό για κάποια ώρα, και μετά να την αφήσεις να στεγνώσει στη σκιά. Μετά βγάζεις τη μηχανή από το housing.
Σκούπισμα -> ίνες μπαίνουν στα κουμπάκια, μπλέκουν με γράσο σιλικόνης -> τάνα.

Το o-ring δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη φύλαξης (κλασσικά, σκιερά μέρη κλπ). Απλώς να προσέχεις όταν την κλείνεις να μην πιαστούν τρίχες/ίνες/κόκοι κλπ και να το γρασάρεις κάπου κάπου.

Είπαμε, δεν είναι για ευκαιριακή χαζοχρήση.

Ρε ναι, καταλαβαινομαστε, μην κανεις nitpicking (οχι σκουπισμα) :lol:
Ολα αυτα με τια σακουλες θηκες κλπ γινοντουσαν το μακρινο, πλουσιο και ευτυχισμενο 2005... :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#125146 Η φάση με τον Tamron 70-200 που είχα αναφέρει σε προηγούμενα posts έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα.

Όπως είχα προαναφέρει, μου είχε φανεί πολύ soft στο tele τέρμα ανοιχτός, οπότε και αποφάσισα να το στείλω στα κεντρικά της Tamron στην Γερμανία για επισκευή. Χρεώθηκα τα μεταφορικά (δεν είναι και ελαφρύς ο άτιμος) και ύστερα από πέντε (αντί για δύο που μου είχε πει ο Έλληνας αντιπρόσωπος), το παρέλαβα επισκευασμένο.

Τον φοράω πάνω στην μηχανή, δοκιμάζω να βγάλω κάποιες φωτογραφίες και νιώθω λες και ο φακός έχει κάνει απλά ένα ταξίδι αναψυχής στην Γερμανία. Καμιά διαφορά με πριν! :rant:

Δοκιμάζω λοιπόν σήμερα να βγάλω μερικές φωτογραφίες με το γνωστό focus test chart και την μηχανή σε τρίποδο να φωτογραφίζει σε γωνία 45 μοιρών.

Τα αποτελέσματα εμφανή
Εικόνα

Ο φακός φαίνεται να έχει σοβαρό θέμα front focus.

Δοκιμάζω να κάνω fine adjustment μέσα από την μηχανή, ο φακός έρχεται περίπου στα ίσια του στα 200mm, αλλά αρχίζει να έχει πλέον θέμα back focusing στο άλλο άκρο. :x

Θα μελετήσω λίγο καλύτερα τις ρυθμίσεις για το fine adjustment, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω με τον συγκεκριμένο φακό. Πολύ φοβάμαι πως αν τους πω ότι το πρόβλημα επιμένει, ότι θα μου ζητήσουν να τους στείλω αυτή την φορά και την μηχανή μαζί, ώστε να ρυθμίσουν τον φακό πάνω στην μηχανή. Το θέμα είναι το επιπλέον κόστος για άλλη μια φορά, συν το γεγονός πως θα μείνω μέσα στο καλοκαίρι χωρίς μηχανή. Αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία;;;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#125170 Μα φαίνεται να έχει εστιάσει μια χαρά στα 14mm, το θέμα είναι πως έπρεπε να είναι εστιασμένο στο μηδέν και όχι τόσο μπροστά. Δοκίμασα τον φακό τώρα και στην παλιά μου μηχανή και έχω την αίσθηση πως τα ίδια κάνει και στην παλιά (εστιάζει λίγο πιο μπροστά από ότι θα έπρεπε).
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#135150 Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αλλά θα γράψω τη μακακία μου. :oops:

Πριν 1,5 χρόνο αγόρασα για compact, την Fujifilm XF1

Εικόνα

Ενώ γενικά είναι πολύ καλή μηχανή (μεγάλος αισθητήρας, manual ρυθμίσεις, RAW, καλή εργονομία, γρήγορη, φωτεινός φακός κλπ), έχει ένα σχεδιαστικό πρόβλημα στον φακό. Στη δική μου χάλασε το διάφραγμα περίπου στους 14 μήνες. :thumbsdown: Η διάρκεια της εγγύησης εδώ είναι 1 χρόνος :thumbsdown: :thumbsdown: . Στην Ελλάδα όμως είναι 2 χρόνια. Έλεγα να τη πάρω μαζί μου και να δοκιμάσω αν δεχόταν να την επισκευάσει η Fuji Ελλάς. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Zorz έγραψε:Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αλλά θα γράψω τη μακακία μου. :oops:

Πριν 1,5 χρόνο αγόρασα για compact, την Fujifilm XF1

Εικόνα

Ενώ γενικά είναι πολύ καλή μηχανή (μεγάλος αισθητήρας, manual ρυθμίσεις, RAW, καλή εργονομία, γρήγορη, φωτεινός φακός κλπ), έχει ένα σχεδιαστικό πρόβλημα στον φακό. Στη δική μου χάλασε το διάφραγμα περίπου στους 14 μήνες. :thumbsdown: Η διάρκεια της εγγύησης εδώ είναι 1 χρόνος :thumbsdown: :thumbsdown: . Στην Ελλάδα όμως είναι 2 χρόνια. Έλεγα να τη πάρω μαζί μου και να δοκιμάσω αν δεχόταν να την επισκευάσει η Fuji Ελλάς. :hmmm:

Αν το "εδώ" είναι UK, άρα EU, είσαι σίγουρος ότι δεν λένε 1 έτος για όσους ψαρωσουν; Ή δεν έχουν περάσει την ευρωπαϊκή οδηγία για τα 2 χρόνια εγγύησης στο αγγλικό δίκαιο ακόμα;
Άβαταρ μέλους
By apav
#135302 Zorz στείλε email στον πωλητή:

http://www.thisismoney.co.uk/money/bill ... U-law.html

Sale of Goods act v EU Directive 1999/44/EC

Στο Amazon σου επιστρέφουν τα χρήματα για προβληματικό προϊόν στο πρώτο έτος. Εάν μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο τώρα, ίσως θα ήταν καλύτερο να πάρεις τα χρήματα και να μην την επισκεύασεις.

ΥΓ Ο Ταλιμπάνος ο Δαύιδ θέλει να καταργήσει μέχρι και την Human Rights Act, οπότε δεν θα παραξενευτώ σε τυχόν απάντηση του τύπου «πρέπει να αποδείξεις ότι δικαιούσαι εγγύηση». Επειδή είσαι μόνο δύο μήνες μετά την λήξη της εγγύησης, έχεις πολλές πιθανότητες για ευνοϊκή μεταχείριση.