https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
edmond έγραψε:g8777 έγραψε:Dimsabas έγραψε:Μου αρέσει που πέφτετε από τα σύννεφα. Δύο χιλιάρικα είναι τελείως οριακά με δικό σου σπίτι.
Αν εισαι καθε μερα στην Ερμου μπορει. Με δικο σου σπιτι και 2κ εισαι ΠΟΛΥ καλα πλεον.
Ας μείνουμε στο οτι είσαι καλά. Πολύ καλά και πάρα πολύ καλά ξέχασε τα. Εκτός κι αν κάθεσαι κάθε μέρα σπίτι και τα κλωσσάς.
Γιατι αμα παει Κυπρο τι θα κανει,θα γλενταει καθε βραδυ;
Πουθενα στον κοσμο δεν χαριζουν λεφτα και αν εισαι υπαλληλος,θα κανεις την ζωη που αρμοζει σε εναν υπαλληλο.
Απλα και φτωχικα.
g8777 έγραψε:Ας επαναδιατυπωσω τοτε: Εισαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σε συγκριση με την συντριπτικη πλειοψηφια εκει εξω.
Τσάμπα το λες.
Παίδες το ότι πετάμε όλοι μας πολλές φορές στα σύννεφα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έξω μεγάλη δυσκολία και φτώχια.
Από την άλλη πρέπει να πας εκεί να δεις πως είναι και πως ζούνε. Και το θέμα των συναναστροφών (με Κύπριους και μη) αλλά και άλλα. Δεν έχω πάει ποτέ αλλά η γυναίκα μου που είχε πάει εκεί για 1 μήνα σε επιστημονική συνεργασία βρήκε πολύ ενοχλητική την υγρασία (και μάλλον και τους Κύπριους).
Η γυναίκα του εδώ δεν έχει σοβαρή προοπτική να διοριστεί στο δημόσιο, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να κάνει κάτι εκεί, πρέπει να συνυπολογιστεί και αυτό.
Κάτι άλλο, ευκολότερα φεύγεις τώρα, παρά αργότερα με μεγάλο παιδί. Ας μπει και αυτό στην εξίσωση.
Πριν απ' οτιδήποτε, εγώ θα έψαχνα πρώτα στη χώρα μου.
Giuseppe Busso έγραψε:g8777 έγραψε:Ας επαναδιατυπωσω τοτε: Εισαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σε συγκριση με την συντριπτικη πλειοψηφια εκει εξω.
Τσάμπα το λες.
Παίδες το ότι πετάμε όλοι μας πολλές φορές στα σύννεφα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έξω μεγάλη δυσκολία και φτώχια.
Εντελώς οριακά σημαίνει να τελειώνει η χρόνια και να τα έχεις φάει όλα.
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα αυτή κι ο καθένας κρίνει με κριτήριο το τι κάνει ο ίδιος.
Dimsabas έγραψε:Κρίνω από τα δικά μου δεδομένα. Με συνολικό εισόδημα λίγο κάτω από δύο και είμαι τελείως οριακά, κάνοντας αρκετά μετρημένη ζωή.
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα αυτή κι ο καθένας κρίνει με κριτήριο το τι κάνει ο ίδιος.
Αυτό ακριβώς κατά λέξη.
Δεν προσπάθησα να "ανακατευτώ" στο τι κάνουν άλλοι με λιγότερα εισοδήματα γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει.
Αλλά πρέπει να κάτσω εκεί; Δεν πρέπει να προσπαθήσω για το κάτι παραπάνω για το παιδί μου και την οικογένειά μου; Επιπλέον, αν έρθει και 2ο παιδί (που το θέλουμε) τι θα γίνει; Εγώ έτσι το σκέφτομαι...
Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι είμαι web developer και στην αγορά δεν παίζουν μεγάλοι μισθοί στον κλάδο μου, όσες προτάσεις είχα ήταν 100-200€ παραπάνω που θα τα χάλαγα σε μετακινήσεις (η δουλειά μου τώρα είναι 1,5χλμ από το σπίτι, ούτε αμάξι δεν παίρνω) που δεν αξίζει τον κόπο.
Για αυτό θέλω να ψαχτώ και έξω και μου έκατσε (τυχαία η αλήθεια) αυτή η πρόταση για Κύπρο. Μου αρέσει σαν ιδέα, γιατί είναι πιο "εύκολη" η μετακίνηση (ίδια γλώσσα, παρόμοια κουλτούρα, κοντινή πτήση, κτλ). Η σκέψη που κάνουμε με την γυναίκα μου είναι μήπως πάω μόνος μου για 6-12 μήνες και μετά να έρθει με το παιδί, θέλω όμως να πάρω γνώμες αν αξίζει τελικά να πάω και με πόσα λεφτά.
Εαν παιρνεις εκει 3.000 τον μηνα θα πληρωνεις τον χρονο περιπου 7000 ευρω εφορια .
Θα σου μενουν δλδ 23.000 καθαρα.
Αν κανω λαθος διορθωστε με.
Προσθεσε τωρα και κανα 2.500 ευρω επιπλεον σε σχεση με εδω τον χρονο για τα ενοικιο στην Κυπρο.
Ουσιαστικα δεν βλεπω καποιο κερδος αλλα εστω οτι υπαρχει ενα κερδος 2-3.000 ευρω στον χρονο,το θεωρω μικροποσο.
Το πρόβλημα είναι το σπίτι, συμβιβάζεσαι με ενοίκια των 600 ευρώ για 2 υπνοδωμάτια?
Αν σου μένουν 1400 ευρώ τον μήνα και βάλεις αλλα 150 για ρεύμα, ίντερνετ και 2 κινητά με σύνδεση τότε σου μένουν 1250, από αυτά θα πληρώσεις παιδικό σταθμό, βενζίνες και διατροφή/διασκέδασή. Πάλι ίσα ίσα θα βγαίνεις με μοναδικό μισθό τον δικό σου στα 2000 ευρώ.
Επειδή όμως σε βλέπω απογοητευμένο και ψάχνεσαι για την καλύτερα εκτός Ελλάδας θα σου πρότεινα να το επιχειρήσεις αν σου δώσουν πάνω από 2 χιλιάρικα. Έτσι κι αλλιώς δεν κείται μακράν η μεγαλονησος, σε 1:30 είσαι ελβελ.
Αν θες στείλε μου με πμ εταιρεία να σου πω τι ακούγεται στην πιάτσα.
< >
edmond έγραψε:Dimsabas έγραψε:Κρίνω από τα δικά μου δεδομένα. Με συνολικό εισόδημα λίγο κάτω από δύο και είμαι τελείως οριακά, κάνοντας αρκετά μετρημένη ζωή.
Αυτό ακριβώς κατά λέξη.
Δεν προσπάθησα να "ανακατευτώ" στο τι κάνουν άλλοι με λιγότερα εισοδήματα γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει.
Δεκτό και κατανοητό αυτό που λες. Όταν όμως μιλάμε για την μεγαλύτερη εικόνα καλό είναι να τοποθετούμε τα δεδομένα απεναντι σε αυτά που επικρατούν κατά πλειοψηφία.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY