Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#681029 Θέλει μερακληδιλίκι το κλασσικό ξύρισμα. Δεν είναι για όλους. Και εγώ το βαριέμαι συνέχεια. Είναι άλλη αίσθηση όμως.
Δεν είναι τόσο δραματικό πάντως. Εντάξει ο Σταρόβας τα κάνει αναλυτικά και παρουσιάζει και τα προϊόντα. Γι αυτό του βγαίνει 20λεπτο.
Ουσιαστικά στη χειρότερη θες ένα δεκάλεπτο παραπάνω από το απλό ξύρισμα. Δεν είναι κάτι τραγικό να ξυπνήσεις 10 λεπτά νωρίτερα αν γουστάρεις την όλη φάση και αίσθηση.
Εναλλακτικά το κάνεις το απόγευμα/βράδυ που γυρνάς από τη δουλειά. Κάνεις το μπανάκι σου, ρίχνεις την ξούρα σου και αράζεις. :s_thumbsup
Εγώ έτσι το κάνω. Το πρωί είναι όλα πιεσμένα, δεν θέλω να θυσιάσω ούτε 5 λεπτά πρωινού ύπνου. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#681032 Προσωπικά βαριέμαι το ξύρισμα. Δεν την παλεύω να κάνω όλη αυτή την διαδικασία. Εδώ βαριέμαι την απλή με τα Gillette.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#681033 Τι να πω κ εγώ που ξυρίζομαι κάθε μερα;;;; :rant:
Φυσικά οταν ειναι να ξυπνήσω 04.15 έχω ξυριστει από το βράδυ , όταν όμως είμαι απόγευμα ή νύχτα ξυρίζομαι πριν φύγω...
Μάλλον θα πάω στην μερκουρ κ εγώ αλλα χωρίς πινέλα κλπ...
Έναν απλό αφρό τύπου gel που βαζω κ θα είμαι οκ...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Ove20 έγραψε:Προσωπικά βαριέμαι το ξύρισμα. Δεν την παλεύω να κάνω όλη αυτή την διαδικασία. Εδώ βαριέμαι την απλή με τα Gillette.
Επειδή πριν έγραψες για την Fusion της Gillette.
Χρησιμοποιούσα τέτοια μηχανή παλιότερα και την pro glide μέχρι πριν 8 μήνες.
Γυρισα σε Gillette mach 3 και είδα τρομερή διαφορά σε ποιοτητα ξυρίσματος και ερεθισμούς. Άσε το κόστος και την διπλάσια αντοχή κάθε ξυραφιού.

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gianik έγραψε:Τι να πω κ εγώ που ξυρίζομαι κάθε μερα;;;; :rant:
Φυσικά οταν ειναι να ξυπνήσω 04.15 έχω ξυριστει από το βράδυ , όταν όμως είμαι απόγευμα ή νύχτα ξυρίζομαι πριν φύγω...
Μάλλον θα πάω στην μερκουρ κ εγώ αλλα χωρίς πινέλα κλπ...
Το ανάποδο να κάνεις. Πινέλο με σαπούνι.
Παλιά έτσι το έκανα. Άααααλλη φάση...

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Νίκος Παππάς έγραψε:
Ove20 έγραψε:Προσωπικά βαριέμαι το ξύρισμα. Δεν την παλεύω να κάνω όλη αυτή την διαδικασία. Εδώ βαριέμαι την απλή με τα Gillette.
Επειδή πριν έγραψες για την Fusion της Gillette.
Χρησιμοποιούσα τέτοια μηχανή παλιότερα και την pro glide μέχρι πριν 8 μήνες.
Γυρισα σε Gillette mach 3 και είδα τρομερή διαφορά σε ποιοτητα ξυρίσματος και ερεθισμούς. Άσε το κόστος και την διπλάσια αντοχή κάθε ξυραφιού.

Από το Redmi Note 8 Pro

Είναι αυτό που λέει και ο Σταρόβας κάθε επιδερμίδα διαφορετική, εγώ από μακ3 πήγα στις Fusion και είναι σαν να πήγα από μονό ξυραφάκι μιας χρήσης στο μακ3.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#681038 Ο παππους μου που μ εμαθε να ξυριζομαι και που τον θυμαμαι με απεραντη νοσταλγια, μου ειχε πει:
"Οταν κατι κανεις τακτικα, για να μην το βαρεθεις, καντο απολαυση και ιεροτελεστια! Ετσι θα το απολαμβανεις παντα χωρις να σε κουραζει!
Ειτε ειναι ξυρισμα ειτε ειναι ντυσιμο, ειτε φαγητο, ειτε πηδημα!"
:)
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Y.V έγραψε:Εχω ξυραφια απο το 1780 μεχρι σημερινα και καμια δεκαπενταρια πετρες για το ακονισμα τους.
Ολα ξυριζουν αριστα.
Εικόνα

:omg: :omg:
:metalo:
:s_howdy
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By dimviii

και εγω τα ιδια.Βαριεμαι αφανταστα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Y.V έγραψε:Ο παππους μου που μ εμαθε να ξυριζομαι και που τον θυμαμαι με απεραντη νοσταλγια, μου ειχε πει:
"Οταν κατι κανεις τακτικα, για να μην το βαρεθεις, καντο απολαυση και ιεροτελεστια! Ετσι θα το απολαμβανεις παντα χωρις να σε κουραζει!
Ειτε ειναι ξυρισμα ειτε ειναι ντυσιμο, ειτε φαγητο, ειτε πηδημα!"
:)
Ωραίος ο παππούς.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitris
Νίκος Παππάς έγραψε:
gianik έγραψε:Μάλλον θα πάω στην μερκουρ κ εγώ αλλα χωρίς πινέλα κλπ...
Το ανάποδο να κάνεις. Πινέλο με σαπούνι.
Παλιά έτσι το έκανα. Άααααλλη φάση...

Συμφωνώ με Νίκο Παππα. Σε πρώτη φάση πηγαίνετε σε πινέλο και κρέμα ή σαπούνι, χωρίς Merkur. Είναι η παράμετρος που αλλάζει πιο εύκολα κι ανώδυνα, και φέρνει αμέσως αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#681056 +1 Η μηχανη και η λεπιδα ειναι ο κινητηρας. Ομως ο αφρος και η τεχνικη ειναι οι αναρτησεις στο συνολο τους, τα φρενα και τα λαστιχα.

(Και μια και αναφερθηκα σε τεχνικη, κατι που επισης θα βελτιωσει κατα πολυ την ποιοτητα και το βαθος του ξυρισματος, εχει ξεχαστει και απο τον περισσοτερο κοσμο δεν χρησιμοποιειται πλεον (αλλα επισης θα βοηθησει τα μεγιστα στην αποφυγη κοψιματων ειδικα μεχρι να αποκτησετε εμπειρια) ειναι το τεντωμα με το αλλο χερι του δερματος που θα ξυριστει!)
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#681127 Θα γραψω πεντε πραγματα για τις φαλτσετες ωστε αν καποιος θελει να ασχοληθει, να τα εχει υπ οψιν του.
Θεωρω δεδομενο οτι κανουν το καλυτερο ξυρισμα.
Δεν θεωρω επισης την τεχνικη τοσο δυσκολη οσο φαινεται εκ πρωτης οψεως.
Ουτε φυσικα οτι χρειαζεται περισσοτερος χρονος με αυτην κατα το ξυρισμα
Ομως:
Εχει να κανει με την ποιοτητα του καθε ξυραφιου.
Τα καλα ξυραφια ειναι ακριβα!
Τα φθηνα δεν ξυριζουν καλα και δεν ακονιζονται ευκολα.
Τα πολυ φθηνα δεν κανουν και μερικες φορες δεν καταφερνουν καν να δημιουργησουν κοψη αποδεκτη για ξυρισμα.
Τα συγχρονα ξυραφια μαζικης παραγωγης ειναι μαλλον μετρια σε σχεση με το τι αποδιδουν τα παλια.
Δεν ειναι ετοιμα για ξυρισμα απ το εργοστασιο αλλα θελουν ακονισμα.
Χρειαζονται, αν το κατεχεις και δεν κανεις λαθη, ακονισμα καθε εξαμηνο με ενα χρονο.
Αν εισαι πρωταρης μπορει πολυ ευκολα να καταστρεψεις την κοψη ακομα και σε μια μερα και να χρειαζεται παλι ακονισμα.
Η ποιοτητα του ξυρισματος εχει να κανει με την ποιοτητα του ξυραφιου αλλα ειναι συνδεδεμενη και με την επιδεξιοτητα του τεχνιτη που το ακονισε.
Τεχνιτες που να ακονιζουν σωστα δεν υπαρχουν πλεον στη ελλαδα οποτε ή πρεπει να μαθετε μονοι σας αγοραζοντας πετρες που εχουν κοστος (αλλα και το ακονισμα θελει μεγαλη εξασκηση και ειναι πολυ δυσκολο) ή θα πρεπει να το στειλετε σε καποιον απο τους λιγους καλους που υπαρχουν στο εξωτερικο.
Πρεπει να εχετε τουλαχιστον δυο ωστε οταν το ενα θελει ακονισμα. να εχετε το αλλο.
Ειναι πολυ ευκολο χτυποντας το, πχ στη βρυση να το καταστρεψετε.
Τα περισσοτερα δεν ειναι ανοξειδωτα και θελουν καλο στεγνωμα και περιποιηση να μην σκουριασουν.
Μετα απο καθε ξυρισμα, χρειαζεται στρωσιμο της κοψης στο λουρι και αυτο προσθετει σε κοστος αλλα και σε αλλη μια εκμαθηση αφου σαν αρχαριος ειναι ευκολο να κοψεις φετα απο αυτο ή αντι να στρωσεις την κοψη να την στομωσεις
Ειναι κατανοητο λοιπον γιατι τοτε ο περισσοτερος κοσμος αντι να ξυριζεται μονος του πηγαινε στον κουρεα.
Ειναι κατανοητο επισης γιατι επιασε στον κοσμο το ξυραφι ασφαλειας του ζιλετ με τις ανταλλακτικες λεπιδες διπλης κοψης.

Υγ: Οι σαβετες που περνουν ανταλλακτικες λεπιδες ησαν και ειναι φθηνα υποκαταστατα χωρις να μπορουν να δωσουν αυτα που δινει ενα κλασσικο ξυραφι ουτε σε ποιοτητα κατασκευης, ουτε σε ανεση ουτε σε αισθηση.
Μεχρι που οι Ιαπωνες παρουσιασαν την Feather μαζι με τα ανταλλακτικα ξυραφακια της.
Ειλικρινα ειναι ενα εκπληκτικο ξυραφι.
Δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα καλα κλασσικα ενω δεν εχει κανενα απ τα μειονεκτηματα τους.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#681131 1) Επαθα κοκομπλοκο με τη συλλογη σου :omg: :dizzy: :yahoo: :thumbsup: :s_crazy :inlove:

2) Εχω παραπονο. Αφου με βλεπεις και σερνω τοσο καιρο για φαλτσετα, τι με αφηνεις και λεω μαλακιες αφου το εχεις σπουδασει το θεμα? Και κυριως τι με αφησες και πηγα και αγορασα αυτη τη |λογοκρισία| προσφατως? Ας το εγραφες το σεντονι 2 μηνες πριν ρε μαστορα :s_tongue

Αντε πες τωρα 2-3 διαφορετικες φαλτσετες που θεωρεις TOP για να με γλυκανεις λιγο γιατι με τσακισες και με το 1 που μας εδειξες και με το 2 (που σας εδειξα εγω τη μαπα που πηρα). Φαλτσετα που τη γουσταρω τοσο πολυ, ωφειλω στον εαυτο μου να εχω μια καλη (το ποτε θα την παρω βεβαια ειναι αλλου παπα ευαγγελιο :lol:).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:1) Επαθα κοκομπλοκο με τη συλλογη σου :omg: :dizzy: :yahoo: :thumbsup: :s_crazy :inlove:

2) Εχω παραπονο. Αφου με βλεπεις και σερνω τοσο καιρο για φαλτσετα, τι με αφηνεις και λεω μαλακιες αφου το εχεις σπουδασει το θεμα? Και κυριως τι με αφησες και πηγα και αγορασα αυτη τη |λογοκρισία| προσφατως? Ας το εγραφες το σεντονι 2 μηνες πριν ρε μαστορα :s_tongue

Αντε πες τωρα 2-3 διαφορετικες φαλτσετες που θεωρεις TOP για να με γλυκανεις λιγο γιατι με τσακισες και με το 1 που μας εδειξες και με το 2 (που σας εδειξα εγω τη μαπα που πηρα). Φαλτσετα που τη γουσταρω τοσο πολυ, ωφειλω στον εαυτο μου να εχω μια καλη (το ποτε θα την παρω βεβαια ειναι αλλου παπα ευαγγελιο :lol:).

αναλυση σοβαρη μονο απο sknipper μπορει να γινει.
Σορρυ Υ V.